• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aranızda anastezi uzmanı? Dr var mı? Annemi ameliyat masasından kaldırdılar

Nasıl bir yükselişle cevap vermişsiniz. 2 kişi alıntılamış beni siz entübe edilebileceğini ama kameralı sisteme ihtiyaç olduğunu, diğeri ise bir kaç doktorun denediğini kbb doktorunun yapabildiğini söylemiş. Yani esasen hasta entübe edilebiliyor. Dikkat ederseniz anatomik bozukluk var diye traketomi yapılmıyor hastaya. Entübe ediliyor. Ama bazı doktorlar entübe edemiyor.
Ben kedisinden köpeğine ineğinden atına yılandan hamstera ameliyata alıp entübasyon yapabiliyorken, sadece insanla ilgilenen bir meslek grubunun ya ben yapamadım kbb çağıralım demesi normal midir?
Siz entübasyon yapılamayan çok hasta duymuşsunuz bende bir doktorun damaryolu açamadığını duymuştum zamanında. Hemşire çağırılmış. Ona da olabilir diyemedim, buna da diyemiyorum. Acil müdahale yapmayı bilmeyen doktorlara canımızı emanet mi edelim?
Bana ne kaç senede diploma aldığından? Can emanet ediliyor daha donanımlı olabilirler değil mi? Şimdi konu sahibinin annesi ameliyattan kaldırılmış, çok önemli hayati bir konu değil. Ama acil olarak hastaneye giderse o zaman bana mı hak verecek size mi tekrar düşünmek lazım.

Siz bu cahillikle veteriner olamazsınız normalde ama neyse.

Keşke evcil dostlarımızı emanet ettiğimiz insanalr biraz bilimden textbook okumaktan, bir şeyi araştırıp konuşmaktan aciz olmasaydı.

Kbb ayrı bir uzaklıktır anestezi ayrı. Dolayısıyla yapabildiklerk ve aldıkları egitim farklıdır. Cünkü tıp böyledir. Ama Şimdi size burdan başlayıp laf anlatmaya çalışırsam çok uzun sürer. Vazgeçtim o yüzden.

Belli ki açıp kitap okuyan, bilimi kovalayan da bir insan değilsiniz alın şu kitaptan şu konuyu okuyun desem de boş. En iyisi en iyi yaptığınız şeyi yapıp sosyal medyadan bir anestezi uzmanı bulun ve aynılarını ona sorun. Belki anlarsınız ama yine de sanmıyorum.

Her yerde veterinerim diyerek dolaşmayın bence hem size can emanet edecek insanları kaçırırsınız hem de belki meslektaşlarınız bundan memnun olmaz.

Pes valla.

Back