Nasıl bir yükselişle cevap vermişsiniz. 2 kişi alıntılamış beni siz entübe edilebileceğini ama kameralı sisteme ihtiyaç olduğunu, diğeri ise bir kaç doktorun denediğini kbb doktorunun yapabildiğini söylemiş. Yani esasen hasta entübe edilebiliyor. Dikkat ederseniz anatomik bozukluk var diye traketomi yapılmıyor hastaya. Entübe ediliyor. Ama bazı doktorlar entübe edemiyor.Bilmediğiniz konularda ahkam kesmeden önce ilgili konuyu açıp kitabından okuyabilirsiniz. Bu sayede böyle herkese açık bir mecrada kendinizi rezil etmemiş de olursunuz. Zaten bu kafayla Iyi ki de beşeri hekim olmamışsınız.
Konudaki hekim En doğru kararı vermiş. 3 kere denenmesine rağmen entübe edilemeyen hastanın ameliyatında ısrar etmek sonraki entübasyon girişimlerini de zora sokar.
Hastanın sahip olduğu degisik faktörlerden dolayı entübasyon yapılabileceği öngörülse bile işlem gerceklestirilemeyebilir. Bu o hekimin beceriksiz ya da yetersiz olduğu anlamına gelmez. Böyle durumlarda hastanenin imkanlarına göre farklı yöntemler denenebilir. Zaten konu sahibine de kameralı sistemle entübasyon yapılması gerektiği söylenmiş. Ben de aynı fikirdeyim. Bu cihaz da her hastanede mevcut olmuyor.
Siz de beşeri hekim olmadan beseri hekimlerin yeterlilikleri hakkında atıp tutmamaya dikkat edersiniz umarım. Çünkü kimse kimsenin o anki şartlarını bilmeden yıllarca ugrasip geldiği konumu sorgulayacak bir hata yapmamalı. Hele bunu kendisini beşeri olmasa da bir "hekim" olarak tanıtan biri hiç yapmamalı.
Çünkü sonra birisi de çıkıp der ki senin beşeri olmayan hastalarının anatomisinin ve fizyolojisinin beşeri hastalardan farklı oldugunu bilmeyecek kadar mı bilgisizsin?
Hanım efendi gerçekten bilmediğiniz konularda ahkam kesmeyin.Zor entübasyon demek hasta asla entübe olamayacak demek değildir. Zor entübasyonun algoritması vardır. Merak ederseniz textbooklardan gönderirim. Ya da TARD'ın kendi sitesine bakın.Hiç bir hekim hastasının hayatını tehlikeye atmak istemez. Anestezi hekimi entübe edemiyorsa KBB hekimini, göğüs cerrahisini gerekirse çağırır. En üst merkezlerde dahi böyledir. Bunun becereksizlikle falan ilgisi yok!.. Yardım alınmasında bir sıkıntı da yoktur. Bunu da bilin.Nasıl bir yükselişle cevap vermişsiniz. 2 kişi alıntılamış beni siz entübe edilebileceğini ama kameralı sisteme ihtiyaç olduğunu, diğeri ise bir kaç doktorun denediğini kbb doktorunun yapabildiğini söylemiş. Yani esasen hasta entübe edilebiliyor. Dikkat ederseniz anatomik bozukluk var diye traketomi yapılmıyor hastaya. Entübe ediliyor. Ama bazı doktorlar entübe edemiyor.
Ben kedisinden köpeğine ineğinden atına yılandan hamstera ameliyata alıp entübasyon yapabiliyorken, sadece insanla ilgilenen bir meslek grubunun ya ben yapamadım kbb çağıralım demesi normal midir?
Siz entübasyon yapılamayan çok hasta duymuşsunuz bende bir doktorun damaryolu açamadığını duymuştum zamanında. Hemşire çağırılmış. Ona da olabilir diyemedim, buna da diyemiyorum. Acil müdahale yapmayı bilmeyen doktorlara canımızı emanet mi edelim?
Bana ne kaç senede diploma aldığından? Can emanet ediliyor daha donanımlı olabilirler değil mi? Şimdi konu sahibinin annesi ameliyattan kaldırılmış, çok önemli hayati bir konu değil. Ama acil olarak hastaneye giderse o zaman bana mı hak verecek size mi tekrar düşünmek lazım.
o sorunlar tansıyon seker kıreclenme falan kıloya baglı olusmustur buyuk ıhtımal :)Doğru 90 kg idi 115 şimdi hala şoktayım hayırlısı olsun sağlıklı olsun yeter ki.. Teşekkür ederim üniye götür orası yapar demiş Dr babama.. 115 okuyana şimdi az yese verir düşüncesi oluşturmasın...şekwr tansiyon dizlerde kireçlenme vsvsvsvs sorun coktu
senın yaşın genc :)Bende 6 ay önce oldum nasıl 7 saat sürüyor yav ben 2 saate çıkmıştım o ladar bile sürmedi belki ama yogun bakımda kaldım biraz şu ana kadarda hiç sorun yaşamadım herkese etkisi aynı olmuyor kısaca bende keşke daha önce olsaydım diyorum
Konu sahibi anestezi ciddi birşey dediğiniz gibi başka hastaneye götürüp durumu söyleyin geçmiş olsun
Devlette oldum öyle parasıyla hop diye ameliyat olmadım yani bir dünya test yapıldı
Hasta arrest olunca kaybedecek birşey olmuyor risk edilecek durum yok kaldı ki öyle anlarda bile yapılamadığı oluyor iki üç kez deneyip hasta larengozspazm olsaydı daha kötü ve geri dönüşü olmazdıKisaca entube edememisler kisa boyunda gercekten zor ama uzman dr mus yapabilirdi diye dusunuyorum ben hasta arrest alunca viz kisa uzun demiyiruz ki. Kendine guvenleri yok belli ki baska hastaneye gidin bir daha daoraya yoluniz dusmesin sevinin bence
Nasıl bir yükselişle cevap vermişsiniz. 2 kişi alıntılamış beni siz entübe edilebileceğini ama kameralı sisteme ihtiyaç olduğunu, diğeri ise bir kaç doktorun denediğini kbb doktorunun yapabildiğini söylemiş. Yani esasen hasta entübe edilebiliyor. Dikkat ederseniz anatomik bozukluk var diye traketomi yapılmıyor hastaya. Entübe ediliyor. Ama bazı doktorlar entübe edemiyor.
Ben kedisinden köpeğine ineğinden atına yılandan hamstera ameliyata alıp entübasyon yapabiliyorken, sadece insanla ilgilenen bir meslek grubunun ya ben yapamadım kbb çağıralım demesi normal midir?
Siz entübasyon yapılamayan çok hasta duymuşsunuz bende bir doktorun damaryolu açamadığını duymuştum zamanında. Hemşire çağırılmış. Ona da olabilir diyemedim, buna da diyemiyorum. Acil müdahale yapmayı bilmeyen doktorlara canımızı emanet mi edelim?
Bana ne kaç senede diploma aldığından? Can emanet ediliyor daha donanımlı olabilirler değil mi? Şimdi konu sahibinin annesi ameliyattan kaldırılmış, çok önemli hayati bir konu değil. Ama acil olarak hastaneye giderse o zaman bana mı hak verecek size mi tekrar düşünmek lazım.
++++100000insanla uğraştığımız için titiz davranıyoruz. ne olursa olsun yapalım diyerek karşıdaki insana hasar vermenin alemi yok. kimse yılanı öldü diye size dava açmaz ama bi ailenin annesini hata yüzünden kaybedin bakın ortalığı nasıl birbirine katıyorlar.
yazdığınız herşeyden ego fışkırıyor. insan anatomisini bilmeden ahkam kesiyorsunuz. kaç tane doktor yazdı olabilir diye, hala normal mi diye soruyorsunuz. evet normal evet olabilir. kendinizi yücelterek diğerlerini beceriksiz ilan ediyorsunuz. yaklaşımınız çok yanlış.
obez yılan görmedim ben ya da ne bileyim boynu kısa inek ya da hamster ertesi gün boğazım çok acıyor demiyor ya da oksijen satürasyonu düştü atalektazisi oldu diye solunum egzersizleri yaptırmıyorsunuz hamstera. ameliyat uzadı diye emboli atan olunca tüh ameliyat komplikasyonu diyip geçiyorsunuzdur.
internet lebi derya zorlu entübasyonu araştırın okuyun bilmiyorsanız.
yani insanla uğraşmak hayvanla uğraşmakla aynı değil.
Bana ego fışkırıyor demeden kendinize dönüp baksanız keşke. Can karşılaştırması yapıp hayvan yani sonuçta diye küçümseyecek egoya sahip olan sizsiniz.insanla uğraştığımız için titiz davranıyoruz. ne olursa olsun yapalım diyerek karşıdaki insana hasar vermenin alemi yok. kimse yılanı öldü diye size dava açmaz ama bi ailenin annesini hata yüzünden kaybedin bakın ortalığı nasıl birbirine katıyorlar.
yazdığınız herşeyden ego fışkırıyor. insan anatomisini bilmeden ahkam kesiyorsunuz. kaç tane doktor yazdı olabilir diye, hala normal mi diye soruyorsunuz. evet normal evet olabilir. kendinizi yücelterek diğerlerini beceriksiz ilan ediyorsunuz. yaklaşımınız çok yanlış.
obez yılan görmedim ben ya da ne bileyim boynu kısa inek ya da hamster ertesi gün boğazım çok acıyor demiyor ya da oksijen satürasyonu düştü atalektazisi oldu diye solunum egzersizleri yaptırmıyorsunuz hamstera. ameliyat uzadı diye emboli atan olunca tüh ameliyat komplikasyonu diyip geçiyorsunuzdur.
internet lebi derya zorlu entübasyonu araştırın okuyun bilmiyorsanız.
yani insanla uğraşmak hayvanla uğraşmakla aynı değil.
Yarış atı öldürürseniz başınıza geleceklerden bahsedin benceBana ego fışkırıyor demeden kendinize dönüp baksanız keşke. Can karşılaştırması yapıp hayvan yani sonuçta diye küçümseyecek egoya sahip olan sizsiniz.
Hayvan diye entübasyon tüpünü kanırtmıyoruz herhalde. El insaf yani. Ben size bunun hep olup olmadığını da sormadım. Her zaman bu şekilde yapamıyor olmanız bunu normalleştirmiyor diyorum.
Hayvanlar içinde ekstra bilgi vereyim. Hayvanlar konuşamadığı için daha zor şartlarda çalışıyoruz, konuşamıyorlar diye işimiz kolaylaşmıyor
Bana ego fışkırıyor demeden kendinize dönüp baksanız keşke. Can karşılaştırması yapıp hayvan yani sonuçta diye küçümseyecek egoya sahip olan sizsiniz.
Hayvan diye entübasyon tüpünü kanırtmıyoruz herhalde. El insaf yani. Ben size bunun hep olup olmadığını da sormadım. Her zaman bu şekilde yapamıyor olmanız bunu normalleştirmiyor diyorum.
Hayvanlar içinde ekstra bilgi vereyim. Hayvanlar konuşamadığı için daha zor şartlarda çalışıyoruz, konuşamıyorlar diye işimiz kolaylaşmıyor
Doğru 90 kg idi 115 şimdi hala şoktayım hayırlısı olsun sağlıklı olsun yeter ki.. Teşekkür ederim üniye götür orası yapar demiş Dr babama.. 115 okuyana şimdi az yese verir düşüncesi oluşturmasın...şekwr tansiyon dizlerde kireçlenme vsvsvsvs sorun coktu
Yani can mukayesesi mi yaptım ben sizin gibi de aynısını yaptığınızı düşünüyorsunuz. Garipsiniz. Eleştiri kabul edemeyişiniz çok endişe verici. Ne güzel diyorsunuz genç bir hekim yapamazsa diye demek ki diğerlerinin yapabildiğini sadece yeni mezun yada öğrencinin bu hataları yapacağını düşünüyorsunuz sizde. Zaten tecrübeyi aktarmak görevimiz kimseyi azarlamayız.Size sizin gibi cevap verince hemen nası tepki verdiniz küçümsüyorsunuz diye? Denemek için yaptım tahmin ettiğim cevap geldi.
Siz esas dönüp yazdıklarınızı okuyun.
Şu altı yazılı yer de komik gerçekten. Birilerini eleştirirken o konunun uzmanı olunmasını beklerim açıkçası. Ben mesela sporda bir şeyi yanlış yapıyorumdur antrenör gelsin beni azarlasın "hayır dizini öyle koymayacaksın" diye. Siz mesela her hayvana yapabiliyormuşsunuz ne güzel genç bir veteeiner yapamazsa ona kızın "neden yapamıyorsun" diye ama bilmediğiniz bi alanda ahkam kesmeyin.
neyse daha fazla açıklamaya çalışmayacağım anlamak istemiyorsunuz iyi günler.
Yani can mukayesesi mi yaptım ben sizin gibi de aynısını yaptığınızı düşünüyorsunuz. Garipsiniz. Eleştiri kabul edemeyişiniz çok endişe verici. Ne güzel diyorsunuz genç bir hekim yapamazsa diye demek ki diğerlerinin yapabildiğini sadece yeni mezun yada öğrencinin bu hataları yapacağını düşünüyorsunuz sizde. Zaten tecrübeyi aktarmak görevimiz kimseyi azarlamayız.
İşin uzmanı olmayan konuşmayacaksa sizin de susmanız gerekmez mi? Her hastayı entübe edemiyormuşsunuz yazdıklarınızdan onu anladım. Kbb uzmanı tecrübeli biri gelip konuşsun :)
Benim ilk mesajıma da bakarsanız, ihtimal bile vermemişim temel uygulamalardan birinin yapılamamasına başka nedeni vardır demişim.
Siz beni bir şey bilmemekle yargılayıp kendinize dönüp bakmayabilirsiniz. Sizin tercihiniz. Napabilirim ki? Gelip ben mi göstereyim. Konuşmanın pek de faydası yok.
Ya arkadaş veterinerler her hayvana yapıyormuş ben kendimi geliştireyim demiyorsunuz, ben size örnek vaka göndereyim diyorsunuz.
Neyse yetenekli ve çok bilgili hekim arkadaşlarım egonuza zeval gelmesin. Sorun sizde değil hastada. Entübasyonu yapan diğer hekimler 30 yıllık tecrübeleriyle ancak yapabiliyorlardır. Veteriner hekimler de çok konuşmasın.
Kızın derdi başka, burda güç savaşına girilmiş ,verin bilginiz i arkadaşlar,kızın annesi rahatsız. Veteriner hekim de normal hekim de hayatımızda önemli yerleri var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?