Aranızda anastezi uzmanı? Dr var mı? Annemi ameliyat masasından kaldırdılar

Annenizin kilosu nedir? Entübe ederkens sorun yaşanmış olabilir

Hasta şişman diye entübasyon tüpü yerleştirememek ne demek yani. Yaksın diplomasını o anestezi uzmanı.

Beşeri hekim değilim kendi eğitimim üzerinden yorum yapayım. Anestezi başlamadan pre medikasyon yapılır hastalara. O ilaçtan sonra entübe edilir. Öğürme refleksi kalkmaz diğer türlü. Daha operasyon, anestezi başlamadan solunum problemleri başlamıştır. Muhtemelen solunumu durmuştur. Kalp hastalığı da varsa daha kötüye gitmesinden korkmuşlardır. Anestezi ile daha da riske gireceği için ve uzun bir operasyon olacağı için riske girmemişlerdir.

Heyetlerden nasıl geçti derseniz. Heyetlerden kan kontrollerinden geçse bile hasta görünen sebep yoksa bile reaksiyon gösterebiliyor.

Çok sorun yapacak bir durum değil bence. Şişman olması ölmesinden iyidir. Şartları düzeltip tekraroperasyona alacaklardır.

Bu ne demek ya? Niye bu ülkede herkes doktorluk taslayabiliyor?
Hastanın boynu kısaysa, kiloluysa, mesela dili büyükse, çenesiyle ilgili anatomik sıkıntıları varsa entübe edilemeyebiliyor ve hayati bir ameliyat değilse ameliyat iptal edilebilir.

Anjio lokal anestezi ile yapılır,yani hasta uyutulmaz bile...annenizin boynu kısa olunca solunumu sağlayacak boruyu boğazından geçirememişlerdir.diabetikse zaten ameliyat çok çok riskli...botoxla mide küçültmeyi deneyin,veya başka yöntemler

+10000 doktorlar hep çok mükemmel olmalı,zaten uzaydan geldiler insan bile değiller,dövülebilirler sürekli eleştirilebilirler

Kisaca entube edememisler kisa boyunda gercekten zor ama uzman dr mus yapabilirdi diye dusunuyorum ben hasta arrest alunca viz kisa uzun demiyiruz ki. Kendine guvenleri yok belli ki baska hastaneye gidin bir daha daoraya yoluniz dusmesin sevinin bence

Kiloyla alakasi oldugunu sanmiyorum cunku cok daha fazla kilolu insanlar var ameliyat olan ekstra biyolojik bi durum varsa riske girmek istememislerdr

Merhaba. Öncelikle geçmiş olsun. Her anestezide hasta entübe edilmez. Anjioda sedasyon denen yöntem uygulanıp hasta maske ile desteklenmiş olabilir. Laparoskopi sırasında ise gerçekten kilosu daha azdır ve daha rahat bir entübasyon olmuştur. Hastanın önceki ameliyatlarında entübe olması diğerlerinde de rahat entübe olacağı anlamına gelmez. Hastanın kilosu değişmiştir, eklem problemleri çıkmıştır, soluk borusunda darlık gelişmiştir ( önceden entübe edilmişse) vs vs. Bir olasılık da ekip deneyimine ya da ekipmanına çok güvenmemiştir. Ya da hasta daha anestezinin en başında sıkıntıya girmiştir. Entübasyon aşamasına geçememiş bile olabilir. Bu durumda bir üst seviye merkeze göndermek daha akılcı bir yaklaşım olabilir. Hastanızın epikrizinde ayrıntısı yazıyor olabilir. Hastaya anestezi uygulaması basit bir şey değildir. Entübasyon da sanıldığı gibi çocuk oyuncağı değildir. Zor entübasyonda doktorun omuz eklemi bile zarar görebilir . Harcanan gücü siz düşünün. Her şey hastanın sıkıntıya girmemesij ve sağlam girdiği ameliyattan sağlam çıkması içindir. Sağlıcakla kalın.

Tup mide ameliyatını arastirdin mi ne kadar tehlikeli bı ameliyat olduğunu inşallah biliyosundur

3 kişi tanıyorum bu ameliyatı olan sonu hiçte iyi bitmedi o ara merak edip baya arastirmistim bilinçsiz ce özel hastaneler onerio hayati bı tehlike olmadan onerilmemesi gereken bı ameliyat sonuçları çok riskli çok araştırın reklama dökmüşler tüp mide ameliyati olayını kanmayin guvendiginiz bı doktorla görüşün bence

Bende 6 ay önce oldum nasıl 7 saat sürüyor yav ben 2 saate çıkmıştım o ladar bile sürmedi belki ama yogun bakımda kaldım biraz şu ana kadarda hiç sorun yaşamadım herkese etkisi aynı olmuyor kısaca bende keşke daha önce olsaydım diyorum

Konu sahibi anestezi ciddi birşey dediğiniz gibi başka hastaneye götürüp durumu söyleyin geçmiş olsun

Devlette oldum öyle parasıyla hop diye ameliyat olmadım yani bir dünya test yapıldı

Son düzenleme:
Beşeri hekim değilim dedim. Hekim değilim demedim. Siz entübe edememeyi normal kabul ediyorsanız bir şey diyemiyorum. Hiçbir hastamı ben hastayı entübe edemiyorum diye de masadan kaldırmadım.

Beşeri hekim değilim dedim. Hekim değilim demedim. Siz entübe edememeyi normal kabul ediyorsanız bir şey diyemiyorum. Hiçbir hastamı ben hastayı entübe edemiyorum diye de masadan kaldırmadım.

Bilmediğiniz konularda ahkam kesmeden önce ilgili konuyu açıp kitabından okuyabilirsiniz. Bu sayede böyle herkese açık bir mecrada kendinizi rezil etmemiş de olursunuz. Zaten bu kafayla Iyi ki de beşeri hekim olmamışsınız.

Konudaki hekim En doğru kararı vermiş. 3 kere denenmesine rağmen entübe edilemeyen hastanın ameliyatında ısrar etmek sonraki entübasyon girişimlerini de zora sokar.

Hastanın sahip olduğu degisik faktörlerden dolayı entübasyon yapılabileceği öngörülse bile işlem gerceklestirilemeyebilir. Bu o hekimin beceriksiz ya da yetersiz olduğu anlamına gelmez. Böyle durumlarda hastanenin imkanlarına göre farklı yöntemler denenebilir. Zaten konu sahibine de kameralı sistemle entübasyon yapılması gerektiği söylenmiş. Ben de aynı fikirdeyim. Bu cihaz da her hastanede mevcut olmuyor.

Siz de beşeri hekim olmadan beseri hekimlerin yeterlilikleri hakkında atıp tutmamaya dikkat edersiniz umarım. Çünkü kimse kimsenin o anki şartlarını bilmeden yıllarca ugrasip geldiği konumu sorgulayacak bir hata yapmamalı. Hele bunu kendisini beşeri olmasa da bir "hekim" olarak tanıtan biri hiç yapmamalı.

Çünkü sonra birisi de çıkıp der ki senin beşeri olmayan hastalarının anatomisinin ve fizyolojisinin beşeri hastalardan farklı oldugunu bilmeyecek kadar mı bilgisizsin?

biraz abartmıyor musunuz?entübe edilemeyen çok hasta duydum hatta ben profların bile entübe edemeyip kbb çağırıp onların bile anca doçentinin entübe edebildiği hastalar gördüm/duydum. yani sanki hiç duyulmamış birşeymiş gibi entübe edememek bu kadar tepki niye?

muhtemelen sebebi anlamamış hasta yakını cevabını verip içini rahatlatmak varken başka bir meslektaşınızı küçümsemek sizi iyi bir hekim yapmıyor üzgünüm.

Devlet hastanesinde özelde ki gibi hemenn olamıyorsun hayati ir tehlike olduğu için onay aldı teşekkürler.

Kesinlikle haklısınız, Allah razı olsun ya neyse ne diyip zorlayıp sonra makinelere bağlandığında komplikasyon oldu der geçebilirdi. Doktorumuz dan yana hiç lafım yok keşke kameralı olsaymış ama adam napsın. Epikriz raporu vermiş 2 dr önermiş o rapora not düşmüş sağolsun. Evet daralmada varmış.. Sizi alıntılamışken şunu da okuyan arkadaşlara belirtmek isterim. Annem bu ameliyatı kendisi ay fit olayım diye istemedi! Annem uyuduğunda sırt üstü yatarsa 3 dakikada bir tükürüğü genzine kaçıyor. Şekeri 300 lerde ilaçlar kullanıyor diz eklemlerinde sıvı kesilmesi ve kireçlenme. Topuğunda topuk dikeni var asla uzun yürüyemiyor burdan bana tehlikeli arastırdın mı yazan arkadaşlar için diyorum annem markete giderken yolda ki kısa mesafe habire gözü kararıp düşüyor cok cok araştırıldı hepsinin ilacı var ama ana kaynak kilo dendi bunu 1 doktor söylemedi gerçek anlamda zayıflayamazsa o tansiyon vs yan hastalıklar ömrünü kısalıyor. Yaşam kalitesini etkiliyor.. Zaten konum öneri konusu değil ama Bilgini olsun devlet hastanesinin kriterleri çok zor 2 kere onay alabildiysw demek ki gerçekten zorunlu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…