Premature Bebekler Aranıza yenı katıldım.. Bende premature annesıyımmm

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

berentos

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2011
261
8
46
İstanbul
Herkeze öncelıkle selam.. Arkadaslar ben 23 mayıs 2011 29 haftalık bır kızım oldu 55 gunun sonunda evımıze geldık 6 gun sonra 11 aylık olucak tabı duzeltılmıs 9 sımdı aynı doneme yakın olup boy kılo ve nörolojık durumları hakkında konusalım. Mesela hala emeklemedı sınır oluyorum falan dişide cıkmadı

merhaba canım bazı bebekler emeklemeden yürür bence dert etme ama yinede kontrole götür belki fizik tedavi başlarlar sen önlemini al yinede diş çıkarmasına gelince eşim 1.5 yaşında diş çıkarmış ben 8 aylıkken çıkarmışım dişlerimi geçen gün bir arkadaşın kızını gördüm 10 aylık ama dişleri çıkmamıştı bence buda sorun değil.bu arada d vitamini veriyormusun bebişine benim bebeğim düzeltilmiş 4 aylık benim sorunumda çok iştahsız olması şuan 5.300gr boyu 62 cm

ya bende yasımda cıkarmısım zaten benım kızımda ıstahsız 11 aylık duzeltılmıs 9 1 ay ewwel 7.300du 70 cm boyu doktor fızık tedavı demedı henuz ya elınden tutunca pıtır pıtır adım atıyo zıllı ama ınsan endıselenıo

endişelenme canım daha ne olsun elinden tutunca yürüyomuş bak gör yakında sandalyelerden tutunup yürümeye başlar

canım benimkilerde 9 aylık oldular basıyolar ama adımlama yok emekleme hiç yok zaten ama 2şer dişimiz var hatta oğlum dün üsttende 1tane patlattı boyları 70civarı kilolarıda 8000 civarı yürüteçte güzel ilerliyolar ama adım atmıyolar korkuyolar heralde daha

Bızde dış falan yok vala cnm yurutece bınmıoruz dr onermedı cunku bızımkıde hala emeklemıo ama baya takla atıyo yuvarlanıo popoyu dikiyo :)benımkıde 1 ay evvel 7.300du mayıs sonu 1 yaş aşısı var bakalım kac kılo olmus merak edıorum

canım yürüteci kimse önermiyo bizdede zaten bi tane var üçü sırayla biniyo yani gün içinde en fazla yarım saat oda bakıcı varken bindirmiyorum gidince tek kaldığımdan mecburen bindiriyorum 40dk yı geçcmezse çok sorun olmuyomuş

Alla alla erken doganları belırlı zamanlarda gormek ıstıyolar aslında ama dr gerek duymadıysa ne dıyelım ne guzel gayet ıyıler demekkı masallah

selam canım benim oğlumda 9 mayısta 2011 de 32+5 te 1630 gr 40cm doğdu en son 1 aya yakın sağlık ocağında tarttırdım 74 cm 8500 gr çıktı şubat sonundan beri emekliyo üstte 4 altta 2 dişi var 1.5 aydırda kanepelere sürünerek yürüyo ve 1 kaç gündür 1-2 adım atıyo tutunmadan sonuçta normal olup 2 yaşına kadar yürüyemeyende var anne ve babaya yada ebeye dedeye bağlı genlerimizle hepimizin herşeyi değişiyo sen canını sıkma kızımda 9 aylıkken yürümüştü mesela sen vitaminlerini ver düzenli besle yeter

ben yaşımda diş cıkarmısım oda yere agzımı vurmusum ve ustten cıkmıs ılk dısım ya bazen cok ıstahlı bazen ıstahsız yıyo zıllım.. Benımkısıde hıc oturmak ıstemıo devamlı ayaga kalkmak ıstıyo cok haraketlı..yuvarlanıo desteksız oturuyo.Cuma gunu hastaneden taburcu oldugundan berı ılk kez hastalandı atesı 40derece oldu baya keyıfsız ama bıraz duzeldı benım kızımda mart sonu 7.300du 70cm dı ay sonu gıdıcem dra 1 yaş asısı var bızımkıler akran yanı kızım 23 myısta dogdu

hadi canım inşallah bi daha hasta olmaz sana tavsiye dr la konuş hersene eylülde mutlaka grip aşısını yaptır faydasını görürsün bende yarın 1 yaş kontrolum var inşallah dr beğenir

bende üçüz ve aynı zamanda prematüre bebk annesiyim şuanda küvezden çıktılar 1 ay oldu doğum olalı maalesef daha 2 ay hastanede yatıcaklar doğumu tamamlıyacaklarmış çok zor ve güzel birşey üçüz annesi olmak fakat sütlerim yetmiyor daha dooğrusu az geliyor bana yardım edin ya ewlatlarıma azda olsa süt vermek istiyorum ama yok napabilirim bir de bez ve mama toptan satış mağazalarını bulmam lazım bilgisi olan yardım edebilirmi?

bebişlerin hayırlı olsun canım,tez zamanda sag saglim evine alırsın kuzularını inşallah
süt icin sana bira mayası ve cemenotu tavsiye ederim
her ikisi de tablet seklinde satılıyor
bira mayasını her eczanede olmasa da siparişle getirtebilrsin
çemenotu da gıda takviyeleri satan magazalrdan bulabilirsin,yada internetten sipariş verebilirsin

ilk gebeligimde sutum artsın diye yerli yabancı her turlu kaynaktan araştırma yaptım ve en etkili sut arttırcının çemenotu oldugunu ogrendim(fenugreek diye de gecer),humana stil tee nin de ana maddesi cemen tohumudur fakat cay vs gibi tuketmeye kalkarsan cok pahalıya mal oluyor ve sutu arttıracak miktarı alabilmen icin litrelerce cay icmen gerekir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…