Aramızda Gerilim Tipi Baş ağrısı çeken var mı?

Li-moon

Guru
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2011
5.236
2.034
448
merhaba arkadaşlar..

1 haftadır hiç aralıksız başım,gözüm ve ensem ağrıyordu.dayanamayacak kadar değil ama günlük yaşamımı etkiliyordu.özellikle başımı öne eğdiğim zaman inanılmaz bir zoklama,başımda uyuşma hissi ve gözlerim çıkacak gibi ağrıyordu.gözlerim bozuk sandım.bugün göz doktoruna gittim gözümde herhangi bir sorun çıkmadı.nörolojiye gittim.doktor doğru düzgün muayene etmeden,şikayetlerimi dinlemeden,sadece başım çok ağrıyor dememle migren teşhisi koydu!içim rahat etmedi özel hastaneye gittim.epey bir muayeneden geçtim ve tomografi çekildi.tomografide hiç bir şey çıkmadı.doktor muayene sırasında sinirlerin çok gergin dedi.gerilim tipi baş ağrısı teşhisini koydu.1 haftadır süren ağrımı geçirmek için ağrı kesici iğne verdi iğneyi yaptıktan sonra rahatladım ama tabi oda geçici çözüm.Xanax,Nimes,Selectra ilaçları yazdı.xanaxı istersen kullanma uyuşturucu etkisi var ama sinirlerini gevşetir dedi.xanaxı almadım korktum açıkcası.nimes ve selectrayı aldım.selectrada antidepresan hapıymış.geçici gözüm olduğu için bu tip haplar kullanmayı istemiyorum.onuda kullanmaktan vazgeçtim.benim ağrım ensemden kalkıyor.çok tutulmuş taş gibi.boyun egzersizleri önerdi doktor ve gevşeme egzersizleri..onları uygulayacağım.

aramızda gerilim tipi baş ağrısı çeken ve bu ağrıları nasıl yendiğini anlatacak arkadaşlara çok ihtiyacım var..hepinizi çok öpüyorum

Merhabalar....

Bende 2 ay önce aynı şikayetlerden dolayı nörolojiye başvurdum.. Doktor şikayetlerimi dinleyince ve bir de stresli bir dönemde olduğumu söyleyince hemen bu teşhisi koydu. Ağrı kesici verdi fakat hiç bir etki etmedi. Ardından ise Laroxyl verdi bu bir antidepresanmış ama ağrılarım geçsin uğruna bunu da yaklaşık 2 hafta kullandım. Tabi bu sırada doktor vermeden de olsa kas gevşetici de içtim. Bu ikisini birlikte kullanınca ve streside kafamdan atınca ağrılarım azaldı. Ama ben yinede fizik tedavi polikliniğine de gittim. Orada da boyun düzleşmesi olduğu ve ağrılarımın bunlardan dolayı olduğu söylendi. Tabi bu da strese bağlıymış. Yani sende stresli isen hayatından onu at iyileş :) Geçmiş olsun...

bende de gerilim tip baş ağrısı var aynı zamanda boyun düzleşmesi .doktorum sibelium diye bir ilaç verdi 2 gündür alıyorum uyku, halsizlik,depresyon yaptı

içip içmemeye karar veremedim yan etkileri bunlarmış .ama baş ağrısıda beni rahatsız ediyor offfffff doktoru arayacağım bakalım .
allah şifa versin hepinize ...

Bendede aynı tipte bir ağrı var ve bazen kafa tasımın ağrıdan acıdığını hissediyorum. Kaç defa doktora gittiysem ileri derece migren olabilir dedi. Ve lustral tedavisine başladı. Oda bir antidepresan ama isin garibi bende hicbir etki yapmıyor. Sıkıldım artık doktora gitmekten. Biliyorum gerginlikten kaynaklı. Tesadüfen okudum böyle bir teşhis konuldugunu ilk defa duydum. Acaba çaresini bulan varmı? Daha önce başağrısı ne bilmezken simdi ağrısız bir günüm olursa mutluluktan ucuyorum resmen. Stresi nasıl atabilirim onu bile bilmiyorum. Stres etmediğimi düşünüyorum ama ağrılardan anlaşılan o ki stres deposuyum. Gayet neselide dolaşmaya calısırım halbuki bir çare artık?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

kemik ağrısı hissi de çok oluyor bende, stres kaynaklı, melisa çayı içiyorum ben hep

10 sene önce banada bu teşhis konulmuştu. kaş bölgemde ağrı oluyordu. şimdi hamileyim ve baş ağrısı şikayetim var. dr.ada gitmedim bu yüzden. önceden örgü örünce, kitap okuyunca yani sabit başımı tutunca ağrı oluyordu 2-3 gün sonra geçiyordu. başımın üstünde, yanında değişik yerlerinde. bazen iğne batıyormuş gibi oluyordu saniyelik ve nadiren. şimdi dahada sık olmaya başladı. başımın sağ yan tarafında başımın alt tarafına kadar hafif şiddette gün içinde yaptığım hareketlere göre artıyor ama yinede şiddeti hafif. 5-6 gündür geçmedi. daha önce hiç kafamda ağrı olmazdı kaşımda, alnımda vs. olurdu baş ağrıları. sizin ağrılarınız ne tarafta oluyor? hangi durumda artıyor ve azalıyor?son zamanlarda çok kafaya takar oldum bu durumu. (

canım boyun destekli bi yastık aldım internetten.inanılmaz iyi geldi.artık boynum ağrımıyor.her sabah boyun ve baş ağrısıyla uyanıyordum.inan son 5 aydır hiç başım boynum ağrımadı.ama her boyun destekli yastıkta iyi olacak diye bişey yok.kalitelisini aldım canım.ilaçtan bin kat iyi geldi.istersen link gönderiyim bak yastığa.benim ağrım olduğunda boynumdan başlıyordu,başımın arkasından alnıma şakaklara yayılıyordu.gözlerimde çok ağrıyordu.

yok benim boynumda ağrı yok hiç. boyunla alakalı değil bence..

Öncelikle geçmiş olsun . Seni gercekten anlıyorum cunku aynı durumdan bende şikayetciyim.Ensem,gözlerim,başım ağrılar dayanılmayacak hale geldikten sonra 8 farklı nöroloji doktora gittim çoğu da beynime kablo v.s bağladı sonucunda GERİLİM TİPİ BAŞ AĞRISI çıktı.Antidepresan yazdılar fakat yazdıklarının bitanesini bile kullanmadm.Sana önerebileceğim 2 şey var.

1) Aloe vera heat lotion kremi kullanmanı tavsiye ediyorum ( Büyük kabın içerisine sıcak kaynar suyu dokuyorum ve içine bu merhemi sıkıyorum mentollü zaten.Sıktıktan sonra kafamı suya degmeyecek sekılde kabın ıcıne eğiyorum ve kafamın üstünü havluyla kapatıyorum.Buharın etkısı gecene kadar o mentollu buharı soluorum.Bu işlemi yapamazsan eğer direk merhemi boynuna ve alnına sür çok iyi gelecektir.

Ya da 2)Spralex ve kaş gevşetici

Umarımm yardımcı olabilmişimdir.

Merhaba canim ben yaklaşık 1 yıldır cekiyorumkac defa mr çektim göz dr.gittim KBB gittim en son nörolojiye gittim psikoloğa yolladi ama kendisine kulli diye bir ilaç verdi kas gevşetici ve agri kesiciymis piskologda verdi tabi ikisini düzenli içince çok iyi geldi tavsiye ederim piskiyatriye git gerilim tipi baş ağrım var de uyusturmuyo uyutmuyor ilac aksam yatarken ic gecmis olsun

Boyun destekli yastigin ismini ogrenebilirmiyim tam 1 yildir cekiyorum bu gerilim tipi baş agrisini agrisiz gecen gunum yok nerdeyse

Boyun destekli yastigin ismini ogrenebilirmiyim tam 1 yildir cekiyorum bu gerilim tipi baş agrisini agrisiz gecen gunum yok nerdeyse

bende bir dönem aşırı şekilde ağrı oldu. bana da stres kaynaklı diyip göndermişlerdi. başım hala eskisi gibi olmasa da ağrıyor ve gözlerime hafif dokununca bile inanılmaz bir sızı var. artık umursamıyorum.

Çok ağrım benim de var, mr çekildi, göze gittim, fiziğe gittim, bugün gene var mesela. Omzum, ensem, başım, gözüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…