• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aralık-Ocak Ayı Gebelik Planlayanlar

Canım sen önce bence yumurta takibi yaptır direk aşılama düşünmene gerek var mı bilemedim daha önce yumurta geliştirici ilaçlar falan kullandın mı
Yok Hiç kullanmadim sadece folik asit kullan dedi 3ay doktr kullandktan sonra gebe kalamazsan aşilama yapalim dedi gtmedim ben özeller malum guc yetmiyo Bende brz daha zaman veriyim kndime dedim .

Pik günü gittim baktı güzel gelişiyor dedi
Peki ne zaman catlayacak ne olacak takip edelim demedi mi. Yumurta takibi yaptirmak istedigini soyleseydin bakalim ne diyeceklerdi.
Aynen direk aşılamayla yakip ediyorlar bi özelde takip ettirdim ilk başta özel sigortam vardı doğum içeren hamilellik olmayınca iptal ettirdim
Devlet asilama ile basliyor. Özelde de ekstra ucret istemez heralde normal muayene ucreti odenir gibi geliyor. Hic ozelde takip yaptiran var mi aramizda bilmiuorum ama

Yok Hiç kullanmadim sadece folik asit kullan dedi 3ay doktr kullandktan sonra gebe kalamazsan aşilama yapalim dedi gtmedim ben özeller malum guc yetmiyo Bende brz daha zaman veriyim kndime dedim .
Bence artık bekletme bu durumu tekrar istersen devlet hastanesine git ama söyle yani yumurta takibi veya aşılama istediğini sen söylemediğin sürece çokta takmıyorlar bir de ovulasyın testi falan kullandın mı hiç

Aaaaa bu devlet de çok oldu aama sağlık ocaklarında da artık antibiyotik yazmak bile yokmuş ben şok
Resmen bizi zora sokuyorlar. Zaten insanlarin cogunun karsilayacak gücü olsa devlete o kalabaliga adım atmaz. Insanlar mecbur kaliyor gitmeye. Gittikce hersey zorlasiyor

Peki ne zaman catlayacak ne olacak takip edelim demedi mi. Yumurta takibi yaptirmak istedigini soyleseydin bakalim ne diyeceklerdi.

Devlet asilama ile basliyor. Özelde de ekstra ucret istemez heralde normal muayene ucreti odenir gibi geliyor. Hic ozelde takip yaptiran var mi aramizda bilmiuorum ama
Ben özelde takibe başlayacağım zaten bir muayene sonrası kontrol ücretsiz oluyor yumurta takibi için ekstra bi ücreti vs yok

Canısı ne oldu ki
Benden bi ay sonra görümcem nişanlandı istenmeyen birisiydi abileri karşı çıktı evde kıyamet koptu yanı onun enerjisi evde gezdi bi ay sonra
İşimiz ortak benm şansımada ortağın köye ev yapası tuttu bi ay gelmedi araba bize kaldı bizimkiler ful çalıştı sonra ben bi ameliyat geçirdim sonra kaynım ameliyat oldu eşim tek çalıştı sonra görümcenin düğünü kınası gelen giden çok kalabalık aileler 6 aydı ili düğün hem maddi hem manevi yordu vala evlencegini bilsem beklerdim yazı nişanda yaptılar zorla düğünümü

Bu ilaçlar maliyetlimi ya rapor filan diyorlar uzun suruyormu rapor almasi
Canim şöyle, klomen femara da rapora gerek yok. Klomen en ucuz ilac. Femara bir tık pahali. Catlatma ignesi en son 1200 tl olmustu tek kullanimlik.
Gelelim gonal f igneye, o maliyetli iste. Rapor icin evraklar cikariyorsun hastaneye teslim edince ayni gün veya ertesi gün cikiyor raporun ama evraklari toplamak da 1 gün sayilir. Ama epey dolu bir gün oluyor.
En son rapor cikiyor ilaclar yaziliyor. 2 kutusunu karsiliyor rapor. Eger yumurtan gelismezse 900 mg igne ile (2kutu) bu defa ucretle aliyorsun gerisini. Ben agustosta 450 mg igneye 1800 tl vermistim. Yetmezse bir 450mg daha alacaktim. Yani biraz maliyetli ama iste yeter ki olsun diyor insan...
Şöyle düşün bazen ignenin günlük vurman gereken dozu 100 oluyor bir kutu 450lik igne 4 gün kullaniliyor sadece.

Bence artık bekletme bu durumu tekrar istersen devlet hastanesine git ama söyle yani yumurta takibi veya aşılama istediğini sen söylemediğin sürece çokta takmıyorlar bir de ovulasyın testi falan kullandın mı hiç
Gecen ay kullandim ilk defa bu ayds takip etcem inşallah ovulasyon testi ile her hastanede takip etmiyo yumurtlamayi sanirim sadece inferlite bolumu olanlar bayrmpaşa direk suleymaniye kadin doguma git dedi aşilama için

Ben özelde takibe başlayacağım zaten bir muayene sonrası kontrol ücretsiz oluyor yumurta takibi için ekstra bi ücreti vs yok
Bende o sekilde denk getirmek istiyorum teşekkürler cevap icin 😊 ama iste yumurta takibinde ben yeri geldi 4 5 defa gittim kontrole aşılama surecinde. Ozelde bu nasil olur nasil bir ucretlendirme olur bilemiyorum simdi

Back
X