Aracımın tamiri hakkında gerçekten acil cevap gelirse sevinirim

sonundaoldu

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2012
14.773
28.278
Güncellemeyi en alt paragrafa bırakıyorum.

Derdim tam olarak bu. Bir aracım var 2010 model peugeot dizel. Ben bekar bir anneyim. 2 yıldır araç kullanıyorum. Bir araç aldık bana çocukların babasıyla evliyken. İyi bu birkaç bakımla tamamdır dedi ama yaptırmadı gerizekalı. Hatta daha da bozdu. Kendinin aracı bmw baya iyi bir araçtı. Satıp yedi benim aracı da bozdu işte.
Ama ben aracı çok zor şartlarda tamir ettirdim. 2 küçük çocuğum var. Biri bebek kreşe gidiyor diğeri okula. O dönemde birini servise verip diğerini taksiyle kreşe bırakıp ben de tramvayla işe gidip geldim 2 hafta kadar.
1 yıl olmadı araç yine arıza veriyor. Bu defa evim de çok uzak işe okula kreşe.
Arızaya gelince partikül filtresi arızası. Tamirci dedi ki bunu iptal edelim. Masraf 500 lira. Tamam dedim başladılar sökmeye ama araştırdım 2 dakika hem çevreye zarar veriyor hem de muayene de sıkıntı çıkabilirmiş. Hemen işlemi durdurdum. Sonra yenisi ne kadardır dedim onu servis yapar 15-20 bin en az dedi. Bu parayı vermem şu an imkansız. Abim babam falan da yok ki götürüp getirsin. Nokta atışı götürüp yaptırmam lazım. İnternette araştırdım çıkma olabiliyormuş ya da iptal ettirip sorun yaşamayan varmış. Bilen yardımcı olacak beni yönlendirebilecek biri var mı? Valla başım ağrıdı düşünmekten burdan çözüm çıkar belki. Araç benim için gerçekten ihtiyaç çünkü

Canım kadınlar teşekkür ederim hepinize. Beni servise yönlendirdiniz. Partikül filtresinin kendisinde sorun yokmuş. Sıvısı azalmış onu tamamladılar. 2 bin lira gibi birşey ödedim. Aracın yaşına göre iyi birkaç masraf yaparsın sırayla seni yormadan tamamdır dediler. O partikül fitresi bozulsa 22-25 bin arası ama bu sıvı sana 200 bin km gider dediler. Arıza da silindi çok şükür. Cesaret verdiniz gittim servise. Serviste şehir dışındaydı ama yaptım bir cesaret gittim 😬

Son düzenleme:
Dizel araçlarda partikül filtresi arızası sık görülür. Bu durumlar genelde aracın sürekli şehir içinde kullanıldığında ya da 60 km hız aşılmadığında görülür. Araçla 120-130 km hızlara çıkarak filtrenin açılmasını sağlamak gerekir.
Arıza ışığı yanar yanmaz bu işlemi yaparsanız sorun kalmaz diye düşünüyorum. Arabanız bozulmamış olası şeyler bunlar. Ancak ustalar söyledi ise tamirini yaptırın.

Dizel araçlarda partikül filtresi arızası sık görülür. Bu durumlar genelde aracın sürekli şehir içinde kullanıldığında ya da 60 km hız aşılmadığında görülür. Araçla 120-130 km hızlara çıkarak filtrenin açılmasını sağlamak gerekir.
Arıza ışığı yanar yanmaz bu işlemi yaparsanız sorun kalmaz diye düşünüyorum. Arabanız bozulmamış olası şeyler bunlar. Ancak ustalar söyledi ise tamirini yaptırın.
Ne güzel anlatmışsınız…

Araç için geçmiş olsun.

Evet öyleymiş ama durum 1 aydır falan böyle o aşamayı geçmiş maalesef biraz hız yaptım ama düzelmedi. Teşekkür ederim açıklayıcı olarak anlatmışsınız. Bugün otobana gideceğim bir de. Ben maksimum 70 yaptığım ve sadece şehir içinde kullandığım için oldu muhtemelen.

Son düzenleme:
Başıma geldi ben de çok çekinmiştim:)

Not: Filtreyi iptal etmek iyi bir seçenek değil.
Benim de aklıma hiç yatmadı araştırınca iptal işi.
Siz şey mi diyorsunuz. İlk arabayı çalıştırınca arıza ışığı yanıyor sonra tekrarlamıyor. 1 aydır durum bu. İlk çalıştırınca hemen hız mı yapayım? Bir de kaç dakika yeter buna? Ama usta filtre gitmiş falan dedi bundan bahsetmedi bu hız işini nette okuduklarımda gördüm

Siz şey mi diyorsunuz. İlk arabayı çalıştırınca arıza ışığı yanıyor sonra tekrarlamıyor. 1 aydır durum bu. İlk çalıştırınca hemen hız mı yapayım? Bir de kaç dakika yeter buna? Ama usta filtre gitmiş falan dedi bundan bahsetmedi bu hız işini nette okuduklarımda gördüm
Sanayi ustalarına o kadar güvenmeyin, kusura bakmasınlar da para için neler yapıyorlar. Güvenip de silecekleri değiştirmek için bile arabamı orada bırakmam, araç sahibi arkasını dönünce içini açıp orjinal parçaları çıkmalarla değiştirenleri duydum.

Sanayi ustalarına o kadar güvenmeyin, kusura bakmasınlar da para için neler yapıyorlar. Güvenip de silecekleri değiştirmek için bile arabamı orada bırakmam, araç sahibi arkasını dönünce içini açıp orjinal parçaları çıkmalarla değiştirenleri duydum.
10 sene önce falan 2000 model külüstür bir clio’m vardı. Eski diye tanıdık ustaya giderdim. Bi sene bakıma verdim alınca anormallik hissettim. Bi hafta 10 gün gözlemledim düzelmedi. Yetkili servise götürdüm baktılar, usta sağolsun çıkma bordway filtrelerini takmış yıllık bakım ayağına. Sanayiye son gidişim oldu.

Derdim tam olarak bu. Bir aracım var 2010 model peugeot dizel. Ben bekar bir anneyim. 2 yıldır araç kullanıyorum. Bir araç aldık bana çocukların babasıyla evliyken. İyi bu birkaç bakımla tamamdır dedi ama yaptırmadı gerizekalı. Hatta daha da bozdu. Kendinin aracı bmw baya iyi bir araçtı. Satıp yedi benim aracı da bozdu işte.
Ama ben aracı çok zor şartlarda tamir ettirdim. 2 küçük çocuğum var. Biri bebek kreşe gidiyor diğeri okula. O dönemde birini servise verip diğerini taksiyle kreşe bırakıp ben de tramvayla işe gidip geldim 2 hafta kadar.
1 yıl olmadı araç yine arıza veriyor. Bu defa evim de çok uzak işe okula kreşe.
Arızaya gelince partikül filtresi arızası. Tamirci dedi ki bunu iptal edelim. Masraf 500 lira. Tamam dedim başladılar sökmeye ama araştırdım 2 dakika hem çevreye zarar veriyor hem de muayene de sıkıntı çıkabilirmiş. Hemen işlemi durdurdum. Sonra yenisi ne kadardır dedim onu servis yapar 15-20 bin en az dedi. Bu parayı vermem şu an imkansız. Abim babam falan da yok ki götürüp getirsin. Nokta atışı götürüp yaptırmam lazım. İnternette araştırdım çıkma olabiliyormuş ya da iptal ettirip sorun yaşamayan varmış. Bilen yardımcı olacak beni yönlendirebilecek biri var mı? Valla başım ağrıdı düşünmekten burdan çözüm çıkar belki. Araç benim için gerçekten ihtiyaç çünkü

Ben sorarım fakat ancak akşam bilgi alabilirim size yazacağım

Şöyle bende ilk arıza ışığı seyir halinde iken yandı. Sonra geleceğim yere vardım ve araçtan indim. Çıktığımda aracı çalıştırdım ve yine yandı. Ben de çevre yoluna çıkıp bastım. Aynı gün içinde gerçekleşti ve arıza ışığı yandıktan sonra düzelene kadar hiç sönmedi.
Bir arkadaş bahsetmiş servise gidin diye. Haklılar. Aracım 2017 opel astra. Yaklaşık bir ay önce servise verdim. Yıllık düzenli bakım yaptırırım asla sekmez. Hepsini de serviste yaptırdım. Bu defa 5bin masraf çıkar herşey pahalılandı diye düşündüm ama araçta düzeltilmesi gereken bir sorun yokmuş ve temel bakım için 1300 lira gibi komik bir rakam ödedim. Bu açıdan bakarsak bir haftalık market pazar masrafına 1 yıl boyunca kafa rahatlığı satın aldım. Servise gidin uzman kişilerden bir tık pahalıdır belki ama kafa rahatlığı satın alın.

2010 model ve dpf 🤔
Aracınızın marka, model, motor ve donanım özelliklerini tam olarak yazar mısınız ? Benim bildiğim dpf 2012 ve daha yeni modeller de var.

Hiç dizel aracım olmadı, o yüzden partikül filtresi nedir ne değildir ne yapılır bilmiyorum.

Ama benim size tavsiyem sanayi ustaları yerine yetkili servise gitmeniz. Düzenli servis bakımlarında inanın sanayiden daha ucuza geliyor servis. Hem de gözünüz kapalı güvenebilirsiniz.
Ya öyle de işte maddi olarak kredi çekmem gerek herhalde. Ama fiyat almaya karar verdim en azından. Diğer yorumunuzu da okudum resmen hırsızlık Allah yedirmesin böylelerine. Teşekkürler
Allah bildiği gibi yapsın hepsini ya. Servis keşke biraz insaflı olsa 🤣
Ben sorarım fakat ancak akşam bilgi alabilirim size yazacağım
Ay çok makbule geçer teşekkür ederim 💕
Şöyle bende ilk arıza ışığı seyir halinde iken yandı. Sonra geleceğim yere vardım ve araçtan indim. Çıktığımda aracı çalıştırdım ve yine yandı. Ben de çevre yoluna çıkıp bastım. Aynı gün içinde gerçekleşti ve arıza ışığı yandıktan sonra düzelene kadar hiç sönmedi.
Bir arkadaş bahsetmiş servise gidin diye. Haklılar. Aracım 2017 opel astra. Yaklaşık bir ay önce servise verdim. Yıllık düzenli bakım yaptırırım asla sekmez. Hepsini de serviste yaptırdım. Bu defa 5bin masraf çıkar herşey pahalılandı diye düşündüm ama araçta düzeltilmesi gereken bir sorun yokmuş ve temel bakım için 1300 lira gibi komik bir rakam ödedim. Bu açıdan bakarsak bir haftalık market pazar masrafına 1 yıl boyunca kafa rahatlığı satın aldım. Servise gidin uzman kişilerden bir tık pahalıdır belki ama kafa rahatlığı satın alın.
Teşekkür ederim. Geçen ocakta bakımları yaptırdım. Arızaları da vardı servise sordum 30 bin lira gibi birşey istedi daha döktükçe masraf değişebilir dedi. Sonra kuzenimden rica ettim arkadaşına götürdü 5500 verdim sanırım. Şimdi utandım tekrar istemeye. Bir de kendisi okul servisçisi müsait değildir diye demedim birşey. Gözümü karartıp kendim yaptırayım dedim çıkamadım işin içinden.
Sanırım servise götüreceğim en azından fiyat falan almış olurum tekrar teşekkürler

2010 model ve dpf 🤔
Aracınızın marka, model, motor ve donanım özelliklerini tam olarak yazar mısınız ? Benim bildiğim dpf 2012 ve daha yeni modeller de var.
Var var hani iptal yapacaklardı ya söktüler o sırada vazgeçtim taktılar geri. 2010 peugeot 308 dizel yarı otomatik sanırım 1.6 motor da

Kuzeniniz servis şoförü olduğu için tamirci çevresi geniş olur. Yol yordam biliyordur. Bence tekrar ondan yardım isteyin.

Katalizör varsa dpf iptal etmenin bir sakıncası olmaması gerekir. Bu işlemi yapanın işinin ehli olması gerekir. Yoksa hem masraflı hem de can sıkıcı olur.
Çevreye zarar veriyormuş internette öyle okudum. Bir de egzoz emisyonu yaptırırken özelde yaptırmak gerekmiş falan muayene de sıkıntı olursa daha zor olur bana. Aklıma yatmadı hiç. Kuzenime sordum o dedi ki iptal ettir sıkıntı olmaz biz servisçilerin hiçbirinde yok. Ama bu fikir bana uymadı şimdilik araştırayım daha belki bir çözüm bulurum

X