Aracım başıma bela oldu ne yapsam?

Kendi aracımla aynı durumda olanlara göre yazdım değeri aslında. Benim de aklımda polo var aslında. Kardeşim polosu olan bir arkadaşı için tamirden çıkmıyor dedi sıfır almıştı kız. Kardeşim micra aldı onu öneriyor ama o garajda duruyor bence tam hakim değiş arabaya. Kafam karışık. Teşekkürler
tavan kaput boyalı ve değişen olmasın direkler orjinal olsun ve km 150 bini geçmesin dizel almayın

Ben bekar bir anneyim. Araç bana aşırı lazım. 2 yavrumu kreşe okula bırakıyorum işe gidiyorum. Boşanınca ev değişmek zorunda kaldım eski evimin olduğu bölgede kiralar maaşım kadar.
Ama çocukların okulunu ve kreşini değiştirmedim. Çünkü baba gitti ev değişti bir de okul değişmesi psikolojilerini iyice bozacaktı.
Ben arabadan anlamadığım dönemde zar zor kavga dövüşle bir araç aldım. Çünkü benim bir arpa boyu yol almamı istemiyordu. Neyse işte bilmediğim için seçtiği aracı aldım. 2010 model peugeot otomatik km ne bilmiyordum bile ve km 290 binde. Ve sürekli arıza çıkarıyordu. Anlamadığım için yolda kaldıkça tamire götürüyordum. Bakımını yaptırıyorum ama diğer sorunları anlamıyorum. En son masrafa 60 bin dediler motor değişimi oluyor. Neyse işte ben bu aracı satılığa koyacağım kaç para eder bilmiyorum. Sarı siteye bakıp 450 bin dedim ama bilgisi olan var mı? Satınca ne alsam yerine? Ve bu işi çok hızlı yapmam gerek. Başka fikri olan varsa bana yol göstersin kafam durdu. Şimdilik iş arkadaşlarım yardımcı oldu bebeğimi kreşe bırakıp işe geçmeme. Otobüs yok servis yok taksi de günlük 600 civarı gider herhalde
Hyundai i30 Manuel aracım var. Kullanımı çok rahat. Çocuklarımla kendi başıma 500 600 km şehirler arası seyahat ediyorum. Hic ariza vermedi. Ama cok yakıyor. Hyundai i20 az yakiyormus, daha ekonomik diyorlar. Düşünebilirsiniz. Bir arkadaşım citroen c3 Manuel, benzinli aldı. O da memnun.

Ben bekar bir anneyim. Araç bana aşırı lazım. 2 yavrumu kreşe okula bırakıyorum işe gidiyorum. Boşanınca ev değişmek zorunda kaldım eski evimin olduğu bölgede kiralar maaşım kadar.
Ama çocukların okulunu ve kreşini değiştirmedim. Çünkü baba gitti ev değişti bir de okul değişmesi psikolojilerini iyice bozacaktı.
Ben arabadan anlamadığım dönemde zar zor kavga dövüşle bir araç aldım. Çünkü benim bir arpa boyu yol almamı istemiyordu. Neyse işte bilmediğim için seçtiği aracı aldım. 2010 model peugeot otomatik km ne bilmiyordum bile ve km 290 binde. Ve sürekli arıza çıkarıyordu. Anlamadığım için yolda kaldıkça tamire götürüyordum. Bakımını yaptırıyorum ama diğer sorunları anlamıyorum. En son masrafa 60 bin dediler motor değişimi oluyor. Neyse işte ben bu aracı satılığa koyacağım kaç para eder bilmiyorum. Sarı siteye bakıp 450 bin dedim ama bilgisi olan var mı? Satınca ne alsam yerine? Ve bu işi çok hızlı yapmam gerek. Başka fikri olan varsa bana yol göstersin kafam durdu. Şimdilik iş arkadaşlarım yardımcı oldu bebeğimi kreşe bırakıp işe geçmeme. Otobüs yok servis yok taksi de günlük 600 civarı gider herhalde
ilk arabam otomatik i20 idi. modeli yüksek alınmıştım sıkıntı çıkarmasın diye.ok konforlu değil ama mükemmel bir şansımanı var. saat gibi araba valla.5 yılda bir gün tık demedi.

Kendi aracımla aynı durumda olanlara göre yazdım değeri aslında. Benim de aklımda polo var aslında. Kardeşim polosu olan bir arkadaşı için tamirden çıkmıyor dedi sıfır almıştı kız. Kardeşim micra aldı onu öneriyor ama o garajda duruyor bence tam hakim değiş arabaya. Kafam karışık. Teşekkürler
tavan kaput boyalı ve değişen olmasın direkler orjinal olsun ve km 150 bini geçmesin

Son güncel fiyatları bilmiyorum ama sanki 450 cok gibi geldi bana hızlı satılsın istiyorsanız fiyatınızı güzel belirleyin ederi 450 mi kendiniz araştırın siteden sonra çok beklersiniz satılması için süreci yavaşlatır.
Bende size bütçenize göre toyota yaris auris nissan micra clio(yakıt açısından gerçekten iyi 2019 modellerinin motoru güzel uzun yolda falan gayet iyi turbolu) honda jazz hyundai i20 ford fiesta opel corsa bunları bütçenize göre araştırabilirsiniz otomatikte fiyat cok farkediyor manuel kullanırsanız onada bakın

Yazdığınız özellikte bir araba için 450 çok geldi bana. Km’si düşük olsun, kendi bulduğunuz iyi bir expertize götürün mutlaka (satan kişinin benim tanıdık var dediği yere gitmeyin dolandırırlar) , alman arabalarını tavsiye ederim (VW grubu gibi)

Parça sorunu yaşamazsınız ama,servisi dertli değildir. Diğer araçlarla kaza yapanlar aylarca parça beklerken semboller hiç beklemiyor,ucuz ve hızlı servisleri var. Ben çok araba değiştirdim,sembolü eşim kullandı hiç dert çekmedi diyebilirim. Bu segmentler için en uygun araba diye düşünüyorum.
Symboller çabuk da satılabilen araçlardır, yalnız alırken dikkat edilmesi gereken konu motor gücüne bakılmalı, symboller 2 seri üretildi biri 75 beygir diğeri 90 beygir üretim, 75 beygir olanlar dur kalklı yavaş seyir kullanımda sorun olmaz ama kaçmanız gereken hallerde 75 beygir sizi yarı yolda bırakır çünkü seri hareket edemezsiniz o yüzden 90 beygir olan tercih edilmeli, sonundaoldu sonundaoldu için kasa kalitelerini kıyaslamak gerekirse symbol ve micra aynı kasa kalitesine sahiptir, symbolle de kaza yapsan micrayla da kaza yapsan kasadaki hasar aynı olur ama ikisi de kendi segmentinde iyi araçtır ve pazarı vardır, araba alırken motor gücü, fazla kmli olmaması, sağlamlığı, seriliği, servis ve parça bulmada sorun yaşamama vb gibi konulara dikkat edilmesi kadar aracın pazarının olması da önemlidir, olmadık marka/model bir araba alırsanız kendinize kardeş almış olursunuz almaya alırsınız satmaya gelince alıcı bulamazsınız.

Allah kazalardan korusun ama ufak tefek çarpmalarda Micra da Symbol de ezilir büzülür ama yürüyen aksamda sorun çıkmaz ölüsü dirisi gider, ki Renault genelde şehirlerarası iş yapan firmaların filo olarak kiraladığı bir markadır, kasa olarak daha sağlam olsun diyorsanız Fordların kasası Micra ve Symbole göre çok daha dolu doludur.

Ford,(fokus)Volkswagen(Polo,Golf) bakabilirsiniz.
Ben fransız grubu arabalardan almayı genelde tercih etmiyorum,değistirecek olsam aracimı yukarıda yazdigım modellere bakardım. Benim tercihim her zaman benzinli aractir bu arada benzinli öneririm dizelden ziyade.
Nissan micra denmiş ama ona muadil Hyundai i10 kullandım bence çok seri ve kullanışlı arabaydı ama 2 cocukla sığmak zor olabilir,parcasi ucuzdur, servisi ucuzdur ben İstanbulda çok severek kullandım onu park problemim yoktu en basitinden,az yakıyordu araç ful dolu değilse , yokuşta zorlanmıyordu motor hacmi küçük olmasına rağmen.
Polo da ondan önceki aracımdı,manuel vites olduğu için değistirdim. Ondan da memnundum ama servisi biraz pahalı Hyundai'ye göre.
Fokus yakınım kullanıyor sağlam tok bir araba bence güvende hissettiriyor.
dod (doguş otonun diye biliyorum)varsa yakında oraya bakabilirsiniz farklı marka modelde ikinci el araclar var,hangisinin ne hasarı var tespit edilmiş şekilde satıyorlar. Bence bütcenize uygun bulabilirsiniz. Borusan otonun da var aynı hizmeti 2 el garantili araçlar diye geçiyor ama segment olarak genelde bmw grubu(mini ,bmw,range),audi vb araçlar vardı,bütçenize uyarmı bilemiyorum.Şahıslara güvenemiyorum ben 2. Elde. İllaki alınacaksa iyi bir expertiz görmeli size tanidık var yada biz expere soktuk aha bu da raporu derlerse bile güvenmeyin,kendi buldugunuz expere götürüp teyit edin muhakkak.

Kore ve Japon arabalarını tavsiye ederim. Şu an bizde 2006 model Kia Rio var, düz bakımları dışında hiç masrafı olmadı. Babamda Hyundai Accent Era var, o hele 700.000 kmde şu an (şirket aracı), o da canavar gibi. Taksicilerin çok tercih ettiği araçlara bakın. Onlar hem az yakarlar, hem parçaları ucuz olur hem de dayanıklı olurlar, ustaları da bol olur. Birebir aynı model tercih etmeseniz de marka olarak dikkate alın bunları, çünkü takside tutulan modeller ya pahalı satılıyor ya da çok fazla taksi çıkması var. Hyundai Accent almazsınız misal Getz alırsınız gibi gibi.

Motor hacmine dikkat edin, özellikle yokuşlu bir yerde yaşıyorsanız misal 1.0 Clio size cinnet geçirtebilir, 1.5 dizel Clio fıldır fıldır yokuş çıkar. 1.8 ve üzeri araçlar çok yakar. Bana kalırsa ideal motorlar 1.3 ve 1.6 benzinli, 1.3 ve 1.5 dizeldir. Tabi bunlar tamamen şahsi deneyimim.

Bunların dışında ağır hasar kayıtlı, keyfe keder boyalı, sigorta şişirmesi hasar kayıtlı falan yazanları geçin. Otomatik alacaksanız direkt Japon alın, eski otomatikleri bile iyidir. Dizelde kilometre çok fazla yüksek olmasın, biraz kumar oluyor. Bizim araba dizel ve km 200.000 üzerinde, sorun çıkarmadı ama başka bir modelde çıkabilir bilemeyiz, ihtimal yüksek. Elinizde olan paraya göre temiz olan araba alın, güzel modellerin ucuz olanları çok fazla sorun çıkarır, sonraki masraflara yetişemezsiniz. Yani bir arabanın piyasası atıyorum 500.000 ve üzeri ise ve siz o arabayı 450.000 civarına bulup alırsanız, yüksek ihtimal ileride size bela olacaktır. Son olarak arabayı babanızdan alsanız bile ekspere sokun, kendi belirlediğiniz yere götürün satıcı sizi yönlendirmesin. Umarım gönlünüze göre bir araba bulursunuz ❤️

Ya iyi ki açmışım konuyu. Hiç aklımda olmayanları öğrenmiş oldum. Öncelikle otomatik olacak araç. Ehliyetim otomatik araç ehliyeti. Bir de evim yokuşun alası dimdik o nedenle 1.0 motorun sorun olacağını bilmiyordum. Japon arabalarını önceliğime koyayım o zaman. Sonra da Opel bakayım. Kendi aracımın piyasasına göre belirledim aslında fiyatı. Menuellerine bile 350 en düşük fiyatı

Ben ve eşim yıllar içinde ayrı ayrı, farklı araçlar kullandık.

Sağlam olsun, az yaksın diyorsanız kesinlikle vw polo, (otomatik Polo aracımı sattığıma pişmanım) DGS şanzıman iyidir,

Parçası-servisi ucuz olsun diyorsanız Hyundai sadece çok yakar (otomatik Getz kullandım benzini adeta içiyordu)

Sağlam olsun, parçası-ustası rahat bulunsun, tam otomatik olmasa da olur diyorsanız Opel corsa,
(Gelinimiz hep Opel kullanıyor)

VW muadili biraz daha ucuz ve sorunsuz araç olsun derseniz Seat İbiza (yetkili servisi çok pahalıdır)

Az yaksın, sağlamlık çok önemli değil, rahatça satılsın, parçası-ustası rahat bulunsun derseniz Renault grubu tercih edilebilir.

Motor hacmine dikkat edin, özellikle yokuşlu bir yerde yaşıyorsanız misal 1.0 Clio size cinnet geçirtebilir, 1.5 dizel Clio fıldır fıldır yokuş çıkar. 1.8 ve üzeri araçlar çok yakar. Bana kalırsa ideal motorlar 1.3 ve 1.6 benzinli, 1.3 ve 1.5 dizeldir. Tabi bunlar tamamen şahsi deneyimim.
Katılıyorum, bana göre de dağda bayırda uzun yolda böğüren bir arabanız olmasını istemiyorsanız 1.5 altı araç almayın😬

Katılıyorum, bana göre de dağda bayırda uzun yolda böğüren bir arabanız olmasını istemiyorsanız 1.5 altı araç almayın😬
Ay o aşırı önemli bilmiyordum hiç saolun öğrenmiş oldum. Evim şehrimin bilinen en yokuş mahallesi. Şimdiki aracım 1,6 hiç sıkıntı yaşamamıştım o konuda

Ya sembol hiç düşünmüyorum. Çünkü iki kere sembol çarptı arkadan araçlar yumak gibi oldu. Üzerine biraz para koyacağım.
Çünkü sembolün sacı kötü para vermeye değecek bir araç değil aslında piyasada model olarak hangi model tutmadiysa tipi dolayısıyla o araçlar genelde iyi oluyor tutulmayan modellere bakın öyle çok araç var piyasada Honda cazz mesela çok güzeldir özellik olarak da ama piyasa değeri yüksektir suan araba piyasası da çok yükseldi araba bulmak da kolay değil bulmadan da satmayın derim

Bütçenizi söylerseniz daha iyi olur. Aracınızı satıp üzerine ne kadar koyabilirsiniz? Astra j kasa 2009-2015 sanırım. Bir arkadaş çok iyi açıklamış. Bende K kasa var. Eşim j daha iyi diyor:) Segment düşecekseniz micra, corsa.

Eşim arabalardan çok iyi anlıyor suan fabrikada akşama gösteririm sizin için bütçenizi de söyleyin size modelleri yazıcam

Bütçenizi söylerseniz daha iyi olur. Aracınızı satıp üzerine ne kadar koyabilirsiniz? Astra j kasa 2011-2015 sanırım. Bir arkadaş çok iyi açıklamış. Bende K kasa var. Eşim j daha iyi diyor:) Segment düşecekseniz micra, corsa.
Hay Allah razı olsun 600-650 bütçem. Aracımı tabi satmama da bağlı ama bu civara almaya çalışacağım. Ekspertize sokacağım kesinlikle detaylı olarak.

X