• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Araç kullanmak

Mvikdn

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2021
4.645
6.843
108
38
Merhaba ,aslinda 18 yaşında direkt ehliyetini almis cok istekli biriydim, küçük bir kazam oldu bıraktım. Daha sonra sevdiğim biri kaza yaptı, kadin arkadaşım ve çocukları öldü .Bunlar beni çok korkuttu.Ben araç kullanmayı cok ama cok istiyorum ama ayni oranda da korkuyorum. Tekrar 8 saat ders aldım ve yarin ilk defa yslniz başıma işe gideceğim kalbim duracak gerginlikten. Cesaretinize ihtiyacım var ,teşekkür ederim

Ben de cesaret edemiyordum, kısa mesafede eşim varken kullanıyordum sadece. Eşim bir haftalığına şehir dışına çıkmak zorunda kalınca mecburen tüm sorumluluğu aldım, çocukları okullarına kendimi işe götürüp getirdim😄 o bir hafta boyunca gece uyku tutmadı sabah araç kullanacağım diye düşünmekten.
Yani herkes aynı yollardan geçiyor merak etmeyin, dikkatli olun, alışırsınız. Kolaylıklar dilerim.

Ders bitince bir haftada esimle sürdüm ama kalbim duracak neden bu korku bilmiyorum, teşekkür ederim

Ben de cesaret edemiyordum, kısa mesafede eşim varken kullanıyordum sadece. Eşim bir haftalığına şehir dışına çıkmak zorunda kalınca mecburen tüm sorumluluğu aldım, çocukları okullarına kendimi işe götürüp getirdim😄 o bir hafta boyunca gece uyku tutmadı sabah araç kullanacağım diye düşünmekten.
Yani herkes aynı yollardan geçiyor merak etmeyin, dikkatli olun, alışırsınız. Kolaylıklar dilerim.
Ben de bu gece uyuyamayacağım galiba😄

Merhaba ,aslinda 18 yaşında direkt ehliyetini almis cok istekli biriydim, küçük bir kazam oldu bıraktım. Daha sonra sevdiğim biri kaza yaptı, kadin arkadaşım ve çocukları öldü .Bunlar beni çok korkuttu.Ben araç kullanmayı cok ama cok istiyorum ama ayni oranda da korkuyorum. Tekrar 8 saat ders aldım ve yarin ilk defa yslniz başıma işe gideceğim kalbim duracak gerginlikten. Cesaretinize ihtiyacım var ,teşekkür ederim
Yalnız başına araba sürmek daha güzel 🥰. Radyonuda aç güzel güzel git 😊 Tek başıma araba kullanmayı çok seviyorum. Olumsuz düşünme.

Olumsuz düşünme bende bak 40 yaşıma geldim yeni ehliyete yazıldım inşallah ehliyetimi alıyım anında heryere gitmeye basliycam sürmeden alisamazsiniz heyecanınızı yenemezsiniz birde beni düşün daha yazılı sınav tarihim belli değil direksiyon dersleri derken direksiyon sınavı ama sonuçta herkes kullanıyor sizde kullanırsınız gözünüzde büyütmeyin dikkatli olun panik olursanız sarpa sarar herşey soğukkanlı olmaya çalışın

Herkesin yaşam planı farklı, aynalama yapmayın.

Kendinize telkinde bulunun. Deyin ki; araba kullanmakla ilgili oluşturduğum negatif kodları iptal ediyorum. Bu travmalar bana ait değil. Başkalarına ait. Bu travmaları beynimden bedenimden serbest bırakıyorum .

Ben şahane araba kullanıyorum, çok cesurum, senelerdir trafiğe çıkıyorum ve araba kullanmama herkes hayran kalıyor, ben araba kullanırken güvendeyim ve her şey yolunda gibi kendi cümlelerinizi de ekleyerek olumla yaparak enerjiniz hafifleyene kadar söyleyin bunu.

Benim çevremden gördüğüm,ehliyeti alıp cüzdana koyup hemen araç kullanmaya başlamayan kişiler genelde çok zorlanıyorlar başlamakta. Bir arkadaşım ehliyetini aldı,2-3 ay sonra arabasını da aldı,benim o zaman ehliyetim de arabamda yoktu tabi,sonra bir iki kullandı korktu bıraktı kapalı otoparka,erkek arkadaşıyla çıkacağinda çıkarıyordu arabayı erkek arkadaşı kullanıyordu,ben ondan 5 sene sonra aldım ehliyetimi arabamı ama hic inmedim arabadan,hep kullandım. Hala da kullanıyorum. Arkadaşım evlendi arabayı eşi kullanıyor,direksiyona hala geçmedi.
Demem o ki,kırmayın cesaretinizi,vazgeçmeyin,süreç uzadıkça sizin için zorlaşacak. Derste almışsınız,aracınız da muhtemelen otomatik vitestir,sağ şeritten kurallara,takip mesafesine uyarak sakin sakin ilerleyin. Hız yapmayın,alışana kadar dikkatinizi dağıtacak müzik vs açmayın,telefonunuza bakmayın, 1 haftaya bence çözersiniz tam anlamıyla. Sakin ve dikkatli olun,hız yapmazsanız sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. Kolay gelsin.

Ben de 2008 de almistim. Son bir aydir yeni yeni kullaniyorum. Esim yanimda ikdn beni de panik kapliyor. Cunku cok mudahsle ediyor. Tek basiniza cikin ve park icin de instagramda direksiyon dersi hocalarinin videolari var onlardan yararlaniyorum ben. Herkes kullandigina gore siz de kullanirsiniz. Atla deve degil ya. Otobus kullsnan bayanlar bile var.

Esinizi almayin, benimki hala kriz geciriyor Ben sürerken ama arabayi Park edicem derken iki defa cizdirdi, sorsaniz ben kötü soförüm ama. Sizinki de benimki gibi ise o olmadan cikin, en sagdan yavas yavas gidin

İlk başlarda erken saatlerde yola çık, yol iyice boş olsun. 1 haftaya alışırsın

Back