- 1 Eylül 2013
- 4.526
- 2.099
- 178
Bu karsilastirmayi baslatan ben degilim. Yorumları dikkatli okuyun.Yapmakla söylemek arasında ne fark var?
Din ile ölmüş bir insanı aynı değerde gören sizin yazınız. Ben buna benzer başka mesaj görmedim şu konuda.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bu karsilastirmayi baslatan ben degilim. Yorumları dikkatli okuyun.Yapmakla söylemek arasında ne fark var?
Din ile ölmüş bir insanı aynı değerde gören sizin yazınız. Ben buna benzer başka mesaj görmedim şu konuda.
Gayet dikkatli okudum hepsini. Karşılaştırma yapan sizsiniz.Bu karsilastirmayi baslatan ben degilim. Yorumları dikkatli okuyun.
Arkadasim sen beni yanlis anlamakta direniyosun. Ilk mesajimi tekrar okurmusun. Ben arabistanin verdigi cezayi savunmusmuyum? Onlar yanlis ceza vermisler. Islamin verdigi cezayi bilseniz islama ve muslumanlara fatura kesmezdiniz dedim.
Tabiki zina ile tecavüz aynı degil. Yazılanları sana kısaca özetlersem, tecavüze ugrayan kadına asla ceza verilemez. Tecavüz eden kişiye had (sopa) ve hapis cezası verilir. Osmanlı zamanında Hadım da edilirmis. Suçu daha öncede varsa idam edilir.
fatura hangi cümlede islama kesilmiş.Ne sacma yorumlar yapmışsınız. Eger islamin bu konuda verdiği cezayı bilseydiniz faturayı herzamanki gibi islama müslümanlara kesmezdiniz.
YAHU Illa isim mi vereyimGayet dikkatli okudum hepsini. Karşılaştırma yapan sizsiniz.
Diğer mesajları siz dikkatli okuyun. Anlamak istediğiniz gibi anlayıp yorumluyorsunuz.
işte sen mesajdan ne anlamak istiyorsan onu anlıyorsun.YAHU Illa isim mi vereyim
Oky dememis mi atamiz olmasa bu dini yasardiniZ .iste savundugunuz sistem (din)
Burada islam vs atatürk karşılaştırması yok mu.
Din elestirilirken Atatürk ovulmus
Ama size göre Atatürk asla elestirilmez yargilanamaz degil mi ?
Bunlar bile hakaret sayilirken aynisi islama yapilmiyor mu acimasizca.
Islami koruma yasasi yok diye mi ?
saçmalıyorsunuz!YAHU Illa isim mi vereyim
buyurun 2ci mesajım.ben mesajımın arkasındayım. dünyada şeriatı islamı olduğu gibi uygulayan bozmayan bir tek ülke gösterin bana evet diyeyim. benim dediğim bizdede asla uygulanamayacak. çünkü kişiler kendi istekleri ve zaafları doğrultusunda değiştirecekler. değiştiriyorlarda bu ülkelerde olduğu gibi. o yüzden savunmaya girmenin anlamı yok..
çok şükürki bu tarz bir şey yaşamıyoruz. ha yaşardıkta....
ama şanslıyızki ne arabistan,ne afganistan, nede iranız.
bunu borçlu olduğumuz kişide Atatürktür
YAHU Illa isim mi vereyim
aynen bunu demek istedim. öküz altında buzağı arıyorlar pessaçmalıyorsunuz!
orada yapılan açık bir Suudi Arabistan Şeriat Sistemi eleştirisi. bu dini yaşardınız dememiş, bunları yaşardınız demiş, savunduğunuz sistem bu demiş uygulanan şeriatı eleştirmiş.
sizin kafanızda Suudi Arabistan = Din gibi bir algı olabilir ama herkesin yok.
eleştirilen Din değil Suudi Arabistan Şeriatı
ama siz her zamanki Atatürk'e giydirme fırsatını kaçırmamışsınız. nefretinizi kusmak için bu kadar aceleci olmayın, komik duruma düşüyorsunuz.
YAHU Illa isim mi vereyim
Sacmalayan sensinsaçmalıyorsunuz!
orada yapılan açık bir Suudi Arabistan Şeriat Sistemi eleştirisi. bu dini yaşardınız dememiş, bunları yaşardınız demiş, savunduğunuz sistem bu demiş uygulanan şeriatı eleştirmiş.
sizin kafanızda Suudi Arabistan = Din gibi bir algı olabilir ama herkesin yok.
eleştirilen Din değil Suudi Arabistan Şeriatı
ama siz her zamanki Atatürk'e giydirme fırsatını kaçırmamışsınız. nefretinizi kusmak için bu kadar aceleci olmayın, komik duruma düşüyorsunuz.
sistem bu. savunmıyorlarmı. ya ben zamanında arabistanla bu şekilde bir konu açtığımda taşa tutuldum. arabistanın yönetimine laf edemezsin diye kkda. o sistemi savunan insanlar o kadar çokki.Sacmalayan sensin
Neden mi
Kaçırdığıniz onemli bir nokta var.
Bazilarinin savundugu sistem bu
Iste bu cumle türkiyede yasayan muslumanlar icinse
Anlasilmasi gereken islam olur. Arabistan seriati olamaz. Neden çünkü biz arao degiliz dinimiz araplara ozgu de degil. Neden Arabistan seriatini savunalim.
Madem niyet buydu ortada anlatma problemi var
O okypete
Yalniz musluman allahin kurallarini ister arabistan ile bu durumun hic mi hic alakasi yokİslamı koruyan Allah'tır canım, zaten haddini aşanı Rabbim bu dünyada da , öte dünyada da cezalandırır, hiçbir hukuk Allah'tan iyi ceza kesemez.
Ama Oky'nin dediği burada çok farklı. Atatürk olmasaydı şu anda biz de bu cahillikle savaşıyorduk. Hangi müslüman ülke de kadın bu kadar değerli ve ibadetini rahatlıkla yapabiliyor. (medeni ülkelerle değil bu arap ülkeleriyel kıyaslıyorum) Hangi ülke islamiyeti daha iyi yaşıyor ve kimin sayesinde?
Bak o ülkelerde kadınlar zorla eve tıkılıyor, 3. 4. sınıf olduğu için tecavüğze susuyor, ensest ilişki had safhada. Ve emin ol tüm gün Kuran okuyup, namaz kılmıyorlar, Tr'ye gelen İranlı kadınları gördü
n mü? Trenden iner inmez çarşafları atıp şortla geziyorlar.
Ben hem açığım, hem namazımı kılıyorum, hem camiye gidiyorum, erkeklerin arkasında saf tutuyorum. Hangi şeriat ülkesinde böylesi bir islami özgürlük var kadına? Aksine özgürlüğü geç, bildiğin öküz kadar değerleri var hatta o bile yok.
Çok şükür müslümanım ve Atatürk'ün TC'sinde özgür bir kadınım.
konu ne meryem. arabistandanmı bahsedşyoruz patagonyadanmı.Yalniz musluman allahin kurallarini ister arabistan ile bu durumun hic mi hic alakasi yok
O kadar az kisistem bu. savunmıyorlarmı. ya ben zamanında arabistanla bu şekilde bir konu açtığımda taşa tutuldum. arabistanın yönetimine laf edemezsin diye kkda. o sistemi savunan insanlar o kadar çokki.