Araba yıkamacı gürültüsü

Apartman yönetimi toplansin birlikte bi imza toplayip sikayetci bizim burda sehir icinde yasak yikamaci

Hayır bu kişilerin ses çeşitlerine hassasiyeti ile alakalı bence mesela bana yıkama sesi çok normal geliyor ama her sabah yatak odasının boşluğunda gurrrrkkk gurrrkk gurlayan kumrular beni ve eşimi çileden çıkarıyor CD mi bağlamadık cama mı vurmadık yok onlar susmuyor ama sadece biz tepki veriyoruz ve o boşluğa toplam 3 bina birden bakıyor 3 bina da bizden başka rahatsız olan kimse yok bakıyorum hepsinin camı da açık bi biz deliriyoruz eşim klima taktırdı da rahatladım horoz olsa delirirdim

Gecen araba yikatmaya gittigimde beklerken yandaki binada nasil yasabildiklerini sorgularken buldum kendimi. O kadar haklisiniz ki. Cok rahatsiz edici ve bir de tüm gün. Kira ise zaten giderdim ama ev benimse cidden satmayı dusunduren cinsten bir durum bu.

Siz mesela horoz sesinden rahatsiz olur muydunuz? Olmazsaniz bunu nasil basariyorsunuz? Cok mu takintiliyiz biz vs.Kulak tikaci bile aldim ki onunla da habire gezilmiyor.

aslında bence bu ses işi tamamen algı işi

bir kere takıldı mı takılıyor insan

örneğin hani atasözü vardır ya "namazda gözü olmayanın ezanda kulağı olmaz" diye

annem saat tıkırtısı olursa uyuyamaz, kalkıp saat pili vs sökmüşlüğü vardır başka yerde kalınca

ama aynı annem caminin dibinde uyur, o ezan sesini de hiç duymaz

hatta gündüz dahi ezanı duymadığımız olur evi

ilk evimizde cami karşıda idi, yaklaşık 10 yıl oturduk sonra bir başka caminin yanına taşındık, 15 yılı aşkın da orada oturdu, şimdi yine bir caminin karşısında, 7-8 yıl oldu

annem komşunun horozunun sesi olursa duyar ve rahatsız olabilir ama daha büyük sesi duymuyor

beyin alışıyor, o sesleri duymuyor

horoz sabah mı ötüyor, yoksa Denizli horozunun tüm gün öteni mi

bazen çok sinir bozucu olabilir o sesler ama yok sesi artık gelmiyor telkini ile devam edin, bir iki atlarsanız aslında duymazsınız

Kumru sesini özellikle cok severim ben de Demek dediginiz dogru,kisilerin ses hassasiyetinin farkliligi söz konusu.Iki ev yanda da bi kadin var ,sürekli bahcesine misafir davet ediyor ve o kadar cok gülüyor ki kahkahalarla size anlatamam,mesela 10 kisi davet ettiyse bir tek onun kahkahasi arşù_ ala ya cikiyor tabiri yerindeyse,ve tikanacak derecede gülüyor bakin öyle böyle degil.Neyse ki onun sesinden aramizdaki evdekiler de rahatsiz oluyor,cikip sesleniyorlar Ayse ablaaa sessiz güler misin biraz diye ,kadin kendi kahkahasindan asla baska bi sey duymuyor Böyle mutlu insanlar da var günümüz ülke sartlarinda ne diyeyim Allah güldürsün ama eşim cileden cikiyor.Suraya diliyorum,tez vakitte şöyle sessiz bi yerden,mustakil ev nasip etsin Allah insallah kendimize Ya da duyarli,sagduyulu,empati kabiliyeti olan insanlarla cevrelensin etrafimiz

Cok dogru söyledikleriniz,bi kere takıldi mi insan bi seye sanki ne zaman ötecek diye bekliyo amma burdaki horozlar (2 di denizli 1 i cin horozu) Cook seviyor ötmeyi ve gerine gerinee gecenin birinde bi basliyorlar,kimi gece saat basi 5 er 7 ser kez (biri ötünce digerleri de tetikleniyo) kimi gece bazen 4 saatte bi ,ama genellikle gün icinde de cok sık ötüyorlar.Benim bildigim horoz sabaha karsi bi kac kere öter,bunlarin masallahi var,en cok sabah 4 ile 9 arasi hic ara vermeden diyebilirim ötme işlemine devam ediyorlar Ev sahibime söyleyemiyoruz cunku yasadigimiz yerde kiralar asiri pahali ve biz cok uyguna kira ödüyoruz.Arka komsuya söyledim ,geceleri bagri kümese soksaniz habire geziyo bizim evin önünde dedim,olur dedi ama hiccc sokmadilar bile.Insanlar cok duyarsiz,onlar gezen tavuk yumurtasi yiycek diye bazi gece benim esim uykusuz gidiyor işe.Şu an icin yapicak hic bi seyimiz yok bu konuda ,sabir icinde bekliyoruz.....

Sizin abla yine iyi gün içinde gülüp bitiriyor bizim karşı binada bi kız var İranlı (Arapça konuşuyor ses de biraz yüksek) her gece saat 10 da başlıyor camda nişanlısı ile konuşmaya sahura kadar devam ediyordu aramız çok az bir mesafe yani bi Çek pas sopası kadar uzaklık var öyle diyim eşim sinir krizi geçiriyordu bir gece camın arkasından sus lan artık diye bağırdı o gün bu gündür ses duymadık

Bizimki de gece 12 ye kadar devam ediyor Allahtan, ondan sonra da horozlar basliyor zate delilige vurdum artik napayim dü zel mi yor insanlar.Oysa rahmetli babam bizleri hep sessiz olun,rahatsiz olur komsular,yúksek sesle konusmayin,müzik sesini cok acmayin vs büyüttü .Belki de sese karsi hassasligim biraz da buna dayaniyor diycem ama eşim de benim gibi

Ya siz sessizsiniz bende sessiz olmaktan yanayım ama eşim bazen evin içinde detone sesi ile opera konseri felan veriyoro birine bağırınca utanıyorum camları kapatıyorum

Bizim burada hep mahalle aralarında
Değişiyor mu ki acaba ilden ile
Zaten dağ başındaki yıkamacıya kim gider ki

İllaki değişiyordur bu belediyenin almis oldugu bi karar sanirim yani her yeri kapsamiyor dag basi degilde evlerin biraz daha uzagina yada sanayi bolgesine tasiyorlar

İllaki değişiyordur bu belediyenin almis oldugu bi karar sanirim yani her yeri kapsamiyor dag basi degilde evlerin biraz daha uzagina yada sanayi bolgesine tasiyorlar
bizim buralarda ara sokaklarda değil de daha işlek, caddelere daha yakın yerlerdeler zaten sesleri cadde gürültüsüne falan karışıyor, sakin ara sokaklarda yok.

Aklıma kendi horozlarim geldi. Çocukken pazardan civciv aldirmistim anneme, şansa hepsi de horoz çıkmıştı bahçede besliyorduk kendi ellerimle büyütmüştüm kıyamıyordum da. 3 tane horoz sabah ezani ile ötmeye başlıyordu sırayla. O ses benim çok hoşuma gidiyordu ama komşu teyze vardı her horoz otmesine beddua ediyordu horozlara bağırarak. Horoz ötüyor teyze sesin kisilsiiin Allah belanii versiin diye bağırıyordu :) gerçi o teyze kendi cocuklarina da çok bagiriyodu da neyse. Annemlerde kesti horozları sonra teyze rahatsız oluyor diye içimde yaradır hala :) siz horoz deyince anılarım depreşti :)

Anneniz duyarli kadinmis tebrik ederim.Horoz beslenir,beslenmez degil ama komsunun evinin daha uzak olmasi durumunda.Gercekten cok sıkıntı veriyorlar ama empati yapip anlayabilene.Mesela sokak kedileri var bahcede ,onlara nasil bagiriyorlar ki hic bi sey yaptiklari yok kendi hallerindeler ama kendi horozlarinin rahatsizlik verebilecegi akillarina bi turlu gelmiyor.Empati cook önemli.

Benim de evimin tam dibinde oto yıkamacı var.Gündüz balkonda oturup iki laf konuşmak müzik dinlemek bisey izlemem mümkün değil.Üstelik balkonun altında sürekli adamların toplanıp sohbet etmeleride cabası.Ve benim kendi evim.İsin enteresan yanı evi alırken gözum bağlıymış gibi bu oto yıkamayı görmemiş olmam.Satmak için borcumun bitmesini bekliyoru.Migrenimin tuttuğu günlerde feci oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…