• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Araba tutması/mide bulantısı

O yastaki cocukta reflu olur mu bilemiycem fakat esimde de ayni durum vardi kucuklugunden beri bide her yemegi yiyemez bi arastirin konuyla ilgili fazla bilgim yok fakat esim suan cok rahat reflu haplarindan kullaniyor
O da aklima geldi ama normalde bir rahatsizligi yok
Cok baharatli,cips ve turevleri tuketen bir cocukda degil.
Normalede istifrada etmez(hani hastada olsa falan)
Ne oluyorsa arabada oluyo.

Aslinda evet bitki cayi icirip en azindan uyumasini saglasam fena olmaz
Papatya cayida guzel uyutuyo.

Arefe gunu yola cikmayi dusunuyoruz hesap yapiyoruz sahur vakti 4gibi falan ciksak en azindan gün agarana kadar Yolu yarilariz gerisininde bir caresine bakariz falan diyoruz esimle.

Kafamızda hep bi plan yapiyoruz bu sefer arkada kuzenle annemde olucak galiba (planda dgisiklik olmazsa)
Yani rahat yatamaz sanirim
Biraz öne aliriz diyoruz bakalım
8-9saat yol gidicez.
dediğim gibi çok çektim artık 11 yaşında imiş ilaç al kesinlikle eczaneler size yardımcı olur o sersemleştiriyor oturduğu yerde kafası boynuna düşer yine uyur
inş güzel geçer yolculunuz
aynen papatya güzel uyutur
ama öncesinde denemek lazım bence belki çocuga ters etki yaptı ama bence söylemeden yapın psikoljik etkilemesin
geçmiş olsun
bugün olmuş 29 yaşındayım org de çalışırken yol 45 dakika 1 saat sürerdi midem bulanırdı dur kalk dur kalk daha kötü
birde mesela beni klima daha bulandıyor camlar açık olunca daha az bulanıyor
deneme yanılma bulacaksınız

dediğim gibi çok çektim artık 11 yaşında imiş ilaç al kesinlikle eczaneler size yardımcı olur o sersemleştiriyor oturduğu yerde kafası boynuna düşer yine uyur
inş güzel geçer yolculunuz
aynen papatya güzel uyutur
ama öncesinde denemek lazım bence belki çocuga ters etki yaptı ama bence söylemeden yapın psikoljik etkilemesin
geçmiş olsun
bugün olmuş 29 yaşındayım org de çalışırken yol 45 dakika 1 saat sürerdi midem bulanırdı dur kalk dur kalk daha kötü
birde mesela beni klima daha bulandıyor camlar açık olunca daha az bulanıyor
deneme yanılma bulacaksınız
Kesinlikle deneme yanilmayla bulucaz artik
Cok kavisli yollarda yada yanimda biri istifra ederse benimde bulaniyo

Metapid surup sanki iyi gelmedi
Suan hapı var elimde
İlk yolculukda bunu denicem
Sonra temmuz sonu yine 8-9saatlik bir yolculugumuz olacak bunda tek olacak arkada eger elimdeki fayda etmezse arkadaslarin önerdigi antiemi alıp denicem.

ben 38 yaşındayım,2 sene önce y.dışında iş seyahatindeyim.bir yola girdik dağ tırmanıyoruz resmen..müşteri ziyaretine gidiyorzu,yanımda da yabancı acentemiz..adam ne bilsin yol tuttuğunu beni.bir de yemek yedik öncesinde..
amanın ben bi fena oldum,ölücem..adama dedim,cam açıyorum yok,su içiyorum yok..yok da yok kusucam arabaya..kenara çek dedim,,..ben geçtim direksiyona..yapacak birşey yok,sadece kendim kullanırken arabayı iyi oluyorum..
tr_lelli tr_lelli bence yolculuğa çıkmadan bir gün deneyin hapı..mesela normalde çocukken yarım veriyorlardı,bende etkisi olmadı..sersem etti ama uyutmadı..bu yüzden tüm hap alıyordum,gerçi 1 gün uyuyodum ama olsun..değerdi;)

ben 38 yaşındayım,2 sene önce y.dışında iş seyahatindeyim.bir yola girdik dağ tırmanıyoruz resmen..müşteri ziyaretine gidiyorzu,yanımda da yabancı acentemiz..adam ne bilsin yol tuttuğunu beni.bir de yemek yedik öncesinde..
amanın ben bi fena oldum,ölücem..adama dedim,cam açıyorum yok,su içiyorum yok..yok da yok kusucam arabaya..kenara çek dedim,,..ben geçtim direksiyona..yapacak birşey yok,sadece kendim kullanırken arabayı iyi oluyorum..
tr_lelli tr_lelli bence yolculuğa çıkmadan bir gün deneyin hapı..mesela normalde çocukken yarım veriyorlardı,bende etkisi olmadı..sersem etti ama uyutmadı..bu yüzden tüm hap alıyordum,gerçi 1 gün uyuyodum ama olsun..değerdi:KK66:
Benim oglum gec uyuyan bir cocuk
Hatta okul kapandi iyice sapitti 1-2ye kadar otruyo bizimle sabahda gec uyaniyo
Uyumazsa o aksam yine hapıda alirsa rahat yol aliriz diye dusunuyorum.
Suanki planim bu.
Plan tutarsa guzel olacak.
Yalniz degil belki sıkılmazda yolda diyorum bide.

Yalnızken bizi cok bunaltıyo
Sıkıldım
Terledim
Nekadar kaldı
Keske gelmeseydim.
Off ,puff baya debeleniyodu arkada.

Benim oglum gec uyuyan bir cocuk
Hatta okul kapandi iyice sapitti 1-2ye kadar otruyo bizimle sabahda gec uyaniyo
Uyumazsa o aksam yine hapıda alirsa rahat yol aliriz diye dusunuyorum.
Suanki planim bu.
Plan tutarsa guzel olacak.
Yalniz degil belki sıkılmazda yolda diyorum bide.

Yalnızken bizi cok bunaltıyo
Sıkıldım
Terledim
Nekadar kaldı
Keske gelmeseydim.
Off ,puff baya debeleniyodu arkada.
hapı alınca uyuyacak zaten,sıkılma ne kelime baygın gibi gidecek yollla ilgli bişey hatırlamayacak :halay:

hapı alınca uyuyacak zaten,sıkılma ne kelime baygın gibi gidecek yollla ilgli bişey hatırlamayacak :halay:
Ay insAllah butun yontemleri sirasiyla denicem.
Hatta pazar gunu aksami denemek isterdim yine 1.5saat mesafede bir yere gidicez fakat simdi uyku yaparsa ilac uyur oralarda mesafe kısa oranin tadini cikaramaz
Surup veririm yine.
Uzun yolculukda hapla baslicaz bakalım

KESİN ÇÖZÜM...
Arkadaşlar aynısorunu yasadım oglum 2 yaşında ve 2 yıl boyunca 3 km lık mesafede bıle kusardı araba hareket eder etmez 10 sanıye sonra baslardı kusmaya ve bende netten arastırarak buldum tam göbeğinin üzerine çapraz şekilde yarabantı (bildigimiz yara bantı) yapıstırıyorsunuz 2 adet.yanı göbek delıgı tam ortada kalıyor uzerınden capraz sekılde 2 adet bant gecıyor.bu yöntemle 3 aydır arabada kusma dıye bırsey yasamıyoruz cok sukurcok cok ıse yaradı psikolojik oldugunu dusunmuyorum cunku 2 yasındakı cocuk ne oldugunu bıle anlamıyor cıkmadan altyını degıstırırıken yapıstırıyorum farkında bıle olmuyor.mutlaka deneyın ben cok faydasını gordum hatta sonucunu yazarsanızda sevınırım

KESİN ÇÖZÜM...
Arkadaşlar aynısorunu yasadım oglum 2 yaşında ve 2 yıl boyunca 3 km lık mesafede bıle kusardı araba hareket eder etmez 10 sanıye sonra baslardı kusmaya ve bende netten arastırarak buldum tam göbeğinin üzerine çapraz şekilde yarabantı (bildigimiz yara bantı) yapıstırıyorsunuz 2 adet.yanı göbek delıgı tam ortada kalıyor uzerınden capraz sekılde 2 adet bant gecıyor.bu yöntemle 3 aydır arabada kusma dıye bırsey yasamıyoruz cok sukurcok cok ıse yaradı psikolojik oldugunu dusunmuyorum cunku 2 yasındakı cocuk ne oldugunu bıle anlamıyor cıkmadan altyını degıstırırıken yapıstırıyorum farkında bıle olmuyor.mutlaka deneyın ben cok faydasını gordum hatta sonucunu yazarsanızda sevınırım
Ben bunu okudum
Hatta esim sacmala lütfen dedi güldü.
Ya denesemmide dedim hatta
Bu gercekden sadece psikolojik sanirim

Aslinda denemeyi dusunmustum.
Denesemmiki ya 1-1.5saatlik mesafeye gittigimde esime caktirmadan bi denim
Gülcek bana yine

Ben bunu okudum
Hatta esim sacmala lütfen dedi güldü.
Ya denesemmide dedim hatta
Bu gercekden sadece psikolojik sanirim

Aslinda denemeyi dusunmustum.
Denesemmiki ya 1-1.5saatlik mesafeye gittigimde esime caktirmadan bi denim
Gülcek bana yine
vallahı ıstedıklerı kadar gulsunler ılk seferde benımkıde gulmustu ona dedımkı bu cocuk kusunca sen on koltukda oturup beklıyorsun bense arka koltukda onu dusurmeden once aglamasını sonlandırmaya sonra bısey olmaz demeye onu opmeye sonra ust bas degıstırmeye yetmezmıs gıbı bırde kendı ustumu degıstırmeye sılmeye calısıyorum dedım.
ve sonuc denedım co cok cok sukur daha 1 hafta once 1,5 saatlık yola gıttık uyumadı bıle konusa konusa gıttık ve hıc kusmadı cocuk oylesıne alısmıstıkı artık bebek araba koltugunu gorur gormez kuskus demeye baslıyordu.hanı buna oturucam ve kusucam demeye baslıyordu unuttuk sukurler olsun.
mutlaka dene mutlakaaaaa

vallahı ıstedıklerı kadar gulsunler ılk seferde benımkıde gulmustu ona dedımkı bu cocuk kusunca sen on koltukda oturup beklıyorsun bense arka koltukda onu dusurmeden once aglamasını sonlandırmaya sonra bısey olmaz demeye onu opmeye sonra ust bas degıstırmeye yetmezmıs gıbı bırde kendı ustumu degıstırmeye sılmeye calısıyorum dedım.
ve sonuc denedım co cok cok sukur daha 1 hafta once 1,5 saatlık yola gıttık uyumadı bıle konusa konusa gıttık ve hıc kusmadı cocuk oylesıne alısmıstıkı artık bebek araba koltugunu gorur gormez kuskus demeye baslıyordu.hanı buna oturucam ve kusucam demeye baslıyordu unuttuk sukurler olsun.
mutlaka dene mutlakaaaaa
Denemekden nolcakki ben denicem bunu
Yorumlar okumustum zaten bununla ilgili.
Ben cok geriliyorum.
Arkada oturmak istemiyorum
Önde gidiyorum ama surekli kafam arkada kontrolde benimde midem kalkiyo boyle
Sonra istifra edince
aman arabaya bulasmasin
aman uzerindekileri cikarim
Aman bulastirmim
Aman torbayi atalim
Baska yedek torba
Örtuler
Yedek kiyafetler
Birde hangi arac olursa olsun mutlaka kusuyo.

Gecen sene memlekete gittik.
Merkeze gdip gezelim dedik.
Arabamizda yoktu yani esim bizimle degildi
Dolmusla gittik 1.5-2saat mesafe.
Yedek kiyafeti unuttum
Poset almistik yanimiza annem kuzenim falanda vardi.
Daha 20dk gittik cikardi.
Uzeri basi batti
Yol fazla varisli S bir yoldu.
İndik hemen magzaya kostuk bastan giyindirdim arktik yapcak bisi yok.

Ama enteresanki bir yere giderken genelde istifra ediyo
Donuste daha rahat geliyo.

Onu gözlmledim.

Yani istifra ettigi gidis yolunu dönerken hic istifra etmeden geliyo.

Cözücem bu isi :)

Denemekden nolcakki ben denicem bunu
Yorumlar okumustum zaten bununla ilgili.
Ben cok geriliyorum.
Arkada oturmak istemiyorum
Önde gidiyorum ama surekli kafam arkada kontrolde benimde midem kalkiyo boyle
Sonra istifra edince
aman arabaya bulasmasin
aman uzerindekileri cikarim
Aman bulastirmim
Aman torbayi atalim
Baska yedek torba
Örtuler
Yedek kiyafetler
Birde hangi arac olursa olsun mutlaka kusuyo.

Gecen sene memlekete gittik.
Merkeze gdip gezelim dedik.
Arabamizda yoktu yani esim bizimle degildi
Dolmusla gittik 1.5-2saat mesafe.
Yedek kiyafeti unuttum
Poset almistik yanimiza annem kuzenim falanda vardi.
Daha 20dk gittik cikardi.
Uzeri basi batti
Yol fazla varisli S bir yoldu.
İndik hemen magzaya kostuk bastan giyindirdim arktik yapcak bisi yok.

Ama enteresanki bir yere giderken genelde istifra ediyo
Donuste daha rahat geliyo.

Onu gözlmledim.

Yani istifra ettigi gidis yolunu dönerken hic istifra etmeden geliyo.

Cözücem bu isi :)

gidiş-dönüş ilgisi varmıdır bilemedim ama benımde oyle cok rezıllıklerım oldu malesef çapraz sekılde bantı yapıstırdım hatta en son doktorumuza gıttık(doktorda evımızle yarım saat mesafede ıste trafık falan derken 45 dk buluyor) 2 yaş aşısı ıcın kılo boy genel kontrol derken doktoru farfkettı bantı bu ne dedı dedım kusmasın dıye araba tutmasın dıye ılk kez gordum dedı doktoruda.zararı olurmu dedım eger kusmuyorsa faydası oluyorsa hıcbır zararı yok işe yararsa banada soyle önereyım bari dedı kadın ya:)

gidiş-dönüş ilgisi varmıdır bilemedim ama benımde oyle cok rezıllıklerım oldu malesef çapraz sekılde bantı yapıstırdım hatta en son doktorumuza gıttık(doktorda evımızle yarım saat mesafede ıste trafık falan derken 45 dk buluyor) 2 yaş aşısı ıcın kılo boy genel kontrol derken doktoru farfkettı bantı bu ne dedı dedım kusmasın dıye araba tutmasın dıye ılk kez gordum dedı doktoruda.zararı olurmu dedım eger kusmuyorsa faydası oluyorsa hıcbır zararı yok işe yararsa banada soyle önereyım bari dedı kadın ya:)
Fayda ederse ben kesin önericem
Burdanda sizi etikleyip yazicam ;)

Neler oldu acaba merak ettim faydali gelen bişey oldu mu :KK51: yarın yola çıkmayı planlıyoruz 14 15 saat sürüyo aklıma geldikçe ağlayasım geliyo :KK70:otobüsle :olamaz::olamaz::olamaz::olamaz:

Yasi kucukmus,biraz buyuyunce ön koltuga o otursun. Ben oyle yapiyordum,bulantim az olurdu. Yuksek arabalar yada otobusler de daha az bulandirir.Bir de klima sart.icerisi soguk da olsa acik durmali hep. Cocuk istedigi zaman hemen durun biraz yurusun etsin acilsin.
Yola cikmadan once kahvalti etmesin. Sadece az bisey cay icsin istiyorsa..

Ha ayrica yolda sakin kitap gazete dergi falan okumasina izin vermeyin. Telefonla tabletle oynamasin. Yoldaki levhalara tabelalara vs bile bakmak bulandrir.Hareket halindeyken sabit biyere bakmak igrenc bi his arabada..En azindan ben oyleyimm.
Basini dik ve hareketsiz tutsun. Bir yastik ayarlayin basinin altina otururken sabitlesin..

Metpamid dene canım benim de ay başım olduğunda mide bulantim oluyor metpamid biraz olsa rahatlatiyor o zorlu dönemde bile

Küçükken ben de oğlunuz gibiydim..
Şehirlerarası otobüste koridora kustugumu bilirim 15 dk zorunlu mola..
Minik beyaz bi hap vardı hala tadını hatırlarım onu verirlerdi acı bişey iyi gelirdi..
Benzin istasyonlarina girince direkt kusardim koku tutması vardı

Neler oldu acaba merak ettim faydali gelen bişey oldu mu :KK51: yarın yola çıkmayı planlıyoruz 14 15 saat sürüyo aklıma geldikçe ağlayasım geliyo :KK70:otobüsle :olamaz::olamaz::olamaz::olamaz:
Bayramdaki tatile gelmedi bizimle
Hesapkar degisti planlar tutmadi
Ama kendim metpamid hap ictim kedi uzerimde denedim
Virajli yollarda midem yine bulandi
Ama normal yolda sıkıntı yoktu
Oglumla agustosda tatile gidicez cok merak ediyorum bende bakalim neler olcak

Küçükken ben de oğlunuz gibiydim..
Şehirlerarası otobüste koridora kustugumu bilirim 15 dk zorunlu mola..
Minik beyaz bi hap vardı hala tadını hatırlarım onu verirlerdi acı bişey iyi gelirdi..
Benzin istasyonlarina girince direkt kusardim koku tutması vardı
Metpamid olabilr tadi acı biraz
Rivaya gittik 1.5saat yol o hapdan icirdim mide bulantisi olmadi
Ama daha uzun yola henuz cikamadik oglumla agustosda denicez bakalim nolcak

Back