• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Araba tutması/mide bulantısı

Ben hic doktora götürmedim acıkcası
Bakalım bayramda napıcaz :KK43:

Metpamidden baska hic bir ilac kullanmadik
O da fayda etmedi(yani istifra etmedi ama midem bulaniyo dedi)
Antiem i bilmiyorum bakim eczaciyada sorucam bu ilaclari hani hangisi daha etkili diye
Mutlaka deneyin antiemi. İçindeki etken madde farklıdır belki.
Beni artık araba tutmuyor, geçti çok şükür. Tabi hala otobüste, arabada kitap okuyamiyorum. Hep yolu izliyorum. Yoksa midem bulaniyor. Umarım oğlunuz da atlatır zamanla.

Mutlaka deneyin antiemi. İçindeki etken madde farklıdır belki.
Beni artık araba tutmuyor, geçti çok şükür. Tabi hala otobüste, arabada kitap okuyamiyorum. Hep yolu izliyorum. Yoksa midem bulaniyor. Umarım oğlunuz da atlatır zamanla.
İnsAllah rahat bir yolculuk olur
Mutlaka ilk isim eczaneye sormak olucak.
Tesekkur ederim

Merhabalar.

Uzun, kısa her turlu yolculuk kabusumuz oldu oğlum sayesinde.

Gezmeyide seviyoruz.

Oğlumu malesef araba cok tutuyo.

Yollarda perisan oluyoruz.
Cocukda helak oluyo.

Onuda surekli bir yerlere birakip gitmek istemiyoruz.
O da gezsin,görsün istiyoruz.
Belki uzun seyahatlere cıktıkca alışır geçer diye düsünüyoruz ama yok.

11 yaşında..

Şimdi tatil planları ayyuka çıktı hemen başladı.

Ben nasıl gidicem?
Kusmak istemiyorum!
Kaç km?
Yani cocuk geriliyo hemen.

Surupda denedim fayda etmedi.
Bos mideylede ciktik yola fayda etmedi.
Hap denemedim onu denicem bi de.

Napcamızı sasirdik.

Plan yapamaz olduk.
Sürekli kendimizi ona göre ayarlamaya çalısıyoruz.

Bunun bir cözümü var mı?

(İnternetde de baya arastirdim yenmesi gerekenlerden vs bahsediyo sadece)
Canim benimde midem cok bulaniyor 1 saatlik yol bile tutar beni.
Midenin bos olmasi daha kotu en azindan istifra edince rahatliyor insan
Iki tane bulanti hapi icmistim hic bir ise yaramadi daha beter oldum.
Kuru fasulye ictim o da etkili olmadi.
En son bir ilac buldum anti-em . Receteyle aliniyor tok karnina yola cikmadan yarim saat once aliyorum inan o kadar rahat ettim ki zaten uyku yapiyor uyuyarak geciyor zaman.Doktora danisarak alin derim etkili bir ilac cunku.

Canim benimde midem cok bulaniyor 1 saatlik yol bile tutar beni.
Midenin bos olmasi daha kotu en azindan istifra edince rahatliyor insan
Iki tane bulanti hapi icmistim hic bir ise yaramadi daha beter oldum.
Kuru fasulye ictim o da etkili olmadi.
En son bir ilac buldum anti-em . Receteyle aliniyor tok karnina yola cikmadan yarim saat once aliyorum inan o kadar rahat ettim ki zaten uyku yapiyor uyuyarak geciyor zaman.Doktora danisarak alin derim etkili bir ilac cunku.
Antiemi diger arkadaslarda önerdi.
Saglik ocagina falan yazdirabilirmiyim ki?

kesinlikle hap. artı ,leblebi ama tuzlu sarı leblebi olursa daha iyi olur.
bir de sephora nın dediği gibi,ufuk çizgisini görmeli,yani arkada, tam ortaya oturmalı,ve önden ikinizin arasından yola bakmalı.arka camlar,karartılmalı.yani,yandan dışarıyı görmemeli. (perde,tişört,siyah bir bez parçası asabilirsiniz).tablet,teelfonda oyun oynamak gibi,şeylerle uğraşmamalı,ya ön camdan dışarıyı seyretmeli,ya da gözlerini kapalı tutmalı.
bir de büyüdükçe geçiyor,en azından benim oğlumda,öyle oldu.

ha unutmuşum,
bir de çubuk kraker çok iyi geliyordu,benim oğluma.acıkınca birkaç tane yiyordu.

Ben bu yaşa geldim hala araba tutar metpamid olsun çoğu ilacı denedim olmuyo arabaya bindikten yarım saat sonra :kusmuk::kusmuk:

Poşetler hayatımı kurtarıyo :olamaz:

Metpamid cok iyi bu konuda ve hamilelerde kullanabildigine gore cocuklarinda kullanabilecegini dusunuyorum.Ama aile hekiminize ya da cocuk doktorunuza danismayi unutmayin.Keyifli yolculuklar :spor:

Maalesef bende de var aynı sorun.
Tecrübelerimi söyleyeyim belki işe yarar.(umarım)
Araç mutlaka ferah olmalı. Beni mesela parfum, kolonya, oda spreyi tarzı şeyler araba içerisinde acayip rahatsız eder.
Aç olunmamalı ve mutlaka yolda giderken bişeyler atıştırarak gidilmeli. Ben genelde kuruyemiş, cips tarzı şeyler alır gidene kadar ondan tırtıklarım midemi bastırır.
Kitap vs tarzı şeyler okumasın daha çok bulanır. Mümkün olduğunca uzağa bakmaya çalışsın. Yakına baktıkça bulantı artar.(yani bende öyle oluyor)
Aklıma gelenler bunlar umarım işe yarar. Ben de bu dertten çok çektim hala daha çekiyorum. 2 saatlik yol bile mahvediyor beni.
Onu çok iyi anlıyorum.

kesinlikle hap. artı ,leblebi ama tuzlu sarı leblebi olursa daha iyi olur.
bir de sephora nın dediği gibi,ufuk çizgisini görmeli,yani arkada, tam ortaya oturmalı,ve önden ikinizin arasından yola bakmalı.arka camlar,karartılmalı.yani,yandan dışarıyı görmemeli. (perde,tişört,siyah bir bez parçası asabilirsiniz).tablet,teelfonda oyun oynamak gibi,şeylerle uğraşmamalı,ya ön camdan dışarıyı seyretmeli,ya da gözlerini kapalı tutmalı.
bir de büyüdükçe geçiyor,en azından benim oğlumda,öyle oldu.
camlari kararticam mecbur(filmli ama olsun) günes vuruncada bulantı yapıp bunltıyo onu
Bu bende gececegini umuyorum.
Tesekkür ederim.
Evet canim saglik ocaginda yazdirmistim bende
Olmazsa saglik ocagina bi goturup sorarım.
Metpamid cok iyi bu konuda ve hamilelerde kullanabildigine gore cocuklarinda kullanabilecegini dusunuyorum.Ama aile hekiminize ya da cocuk doktorunuza danismayi unutmayin.Keyifli yolculuklar :spor:
Annem.metpamid tablet almıs
Surupda var evde zaten

Metpamid hapıda aslında 1-1.5saatlik mesafede denemek istiyorum.
İftar icin gidiyoruz bu ara sehir dısına.
Bi sansımı denicem.
Maalesef bende de var aynı sorun.
Tecrübelerimi söyleyeyim belki işe yarar.(umarım)
Araç mutlaka ferah olmalı. Beni mesela parfum, kolonya, oda spreyi tarzı şeyler araba içerisinde acayip rahatsız eder.
Aç olunmamalı ve mutlaka yolda giderken bişeyler atıştırarak gidilmeli. Ben genelde kuruyemiş, cips tarzı şeyler alır gidene kadar ondan tırtıklarım midemi bastırır.
Kitap vs tarzı şeyler okumasın daha çok bulanır. Mümkün olduğunca uzağa bakmaya çalışsın. Yakına baktıkça bulantı artar.(yani bende öyle oluyor)
Aklıma gelenler bunlar umarım işe yarar. Ben de bu dertten çok çektim hala daha çekiyorum. 2 saatlik yol bile mahvediyor beni.
Onu çok iyi anlıyorum.
Cubuk kraker,tuzlu seyler mutlaka arabada bulunduruyoruz.
Sulu seyler yedirmemeye dikkat ediyorum evden cikarken.
Daha kati midesindeki suyu cekecek tarzda sandovic vs yediriyorum
Meyve suyu dahi vermiyorum.
Aslında uyuyabilse o da iyi gelicek uyuyamıyo
Kucukken uyuyodu ne güzel.

Cok tesekkur ederim sagolun
İnanin tatili unutuyorum nasil gecicek bu yol diyorum
Arabamizla rahat geze geze gittigimizden bize cazip geliyo ama ogluma cazip gelmiyo

Misal antalyayami gitsek muglami falan diye konusuyoruz mugla daha yakin oraya gidelim diyo sirf yol icin
Km. hesabi yapiyo.

Nereye gitceksek kac saat? Orasi.
Yolda da nekadar kaldi diye diye kendinide geriyo

Uyku yapacak tarzda ilaclar vermeyi dahi dusunmeye basladim doktor kontrolunde tabiki.
Kıyamam ya ona ölüm geliyodur o yolculuk tatil.. düşük tansiyondan dolayı bende aynıydım.. ama bu zikredilen hapların hepsi iyi haplar.. sonra da geçti kendiliğinden zaten.. ama yolculuk deyince tüylerim diken diken olurdu..

Aynı benim çocukluğum gibi, ben de uzak yol olunca ne yapacağımı şaşırırdım..
Hala da var maalesef, büyüyünce de geçer diye umut ettim ama geçmeyince geçmiyor..

Çözümüm ilaç ve de ekşi birşeyler.. en son gittiğimde erik ve ilaçla atlattım, çok zor durum gerçekten..
Ama ön koltukta oturunca tutmuyor, yani en azından kusacak kadar mide bulanmıyor, hafif bulantı oluyor onu da idare etmek kolay.. seninki daha küçükmüş ama şimdilik ilaçla geçer inşaAllah..

Merhabalar.

Uzun, kısa her turlu yolculuk kabusumuz oldu oğlum sayesinde.

Gezmeyide seviyoruz.

Oğlumu malesef araba cok tutuyo.

Yollarda perisan oluyoruz.
Cocukda helak oluyo.

Onuda surekli bir yerlere birakip gitmek istemiyoruz.
O da gezsin,görsün istiyoruz.
Belki uzun seyahatlere cıktıkca alışır geçer diye düsünüyoruz ama yok.

11 yaşında..

Şimdi tatil planları ayyuka çıktı hemen başladı.

Ben nasıl gidicem?
Kusmak istemiyorum!
Kaç km?
Yani cocuk geriliyo hemen.

Surupda denedim fayda etmedi.
Bos mideylede ciktik yola fayda etmedi.
Hap denemedim onu denicem bi de.

Napcamızı sasirdik.

Plan yapamaz olduk.
Sürekli kendimizi ona göre ayarlamaya çalısıyoruz.

Bunun bir cözümü var mı?

(İnternetde de baya arastirdim yenmesi gerekenlerden vs bahsediyo sadece)
Bende öyleydim o yaşlarda.Yola çıkacağımı öğrendiğim anda başlardı bulantılarım kabusum olmuştu yolculuk yapmak.Biraz psikolojik biraz bünye meselesi.Bana ilaçta fayda etmezdi.
Sonradan şöyle bir yöntem buldu bizimkiler,dikkatimi yola çıkacağımız zaman hep başka şeylere yönlendirmeye başladılar.Uzakta şunlar var,buralara dikkatli bak gibi,sonra eski anılardan konuşulur oldu yani yol halini düşünmeme bile fırsat vermiyorlardı,biraz zor oldu ama bu fobiyi üstümden atmıştım ben.

Cok tsekkur ederim hepinize
Yicek konusunda arastirdim baya denedigim seyler.
Suan son umudum ilaç
O da fayda etmesse yine istifra edecek malesef.
Bu sefer arka koltukda yalniz olmicak o da biraz tedirgin ediyo beni rahat edemez diye

Hafta sonu ist disi yemege gittik
1.5saat mesafede yer.
Metpamid surup vardı evde yarım saat önce icirdim.
Yinede 2defa durdurttu bizi.
Durduk artik yapcak bisi yok.
Kocaman cocuga yedek kıyafetler,posetler. Örtuler tasiyoruz arabaya.
Onunda elinde olan bisi degil ama bukadar cok bulanmasi iyide degil.
Eskiden daha rahat yolculuk yapiyoduk uyoyodu
Artik uyumuyo
Hapı daha mı etkilidir? Surupdan.
Son care hapını denicem.
O yastaki cocukta reflu olur mu bilemiycem fakat esimde de ayni durum vardi kucuklugunden beri bide her yemegi yiyemez bi arastirin konuyla ilgili fazla bilgim yok fakat esim suan cok rahat reflu haplarindan kullaniyor

Cok tesekkur ederim sagolun
İnanin tatili unutuyorum nasil gecicek bu yol diyorum
Arabamizla rahat geze geze gittigimizden bize cazip geliyo ama ogluma cazip gelmiyo

Misal antalyayami gitsek muglami falan diye konusuyoruz mugla daha yakin oraya gidelim diyo sirf yol icin
Km. hesabi yapiyo.

Nereye gitceksek kac saat? Orasi.
Yolda da nekadar kaldi diye diye kendinide geriyo

Uyku yapacak tarzda ilaclar vermeyi dahi dusunmeye basladim doktor kontrolunde tabiki.
lavanta çayı biberiye çayı biraz dinlendirir uyuşturur deneyin derim eşimin migreni var uyku tutmazsa deneriz iyi gelir siz başka zaman deneme yapın olacak mı sonra yolada denersiniz

lavanta çayı biberiye çayı biraz dinlendirir uyuşturur deneyin derim eşimin migreni var uyku tutmazsa deneriz iyi gelir siz başka zaman deneme yapın olacak mı sonra yolada denersiniz
Aslinda evet bitki cayi icirip en azindan uyumasini saglasam fena olmaz
Papatya cayida guzel uyutuyo.

Arefe gunu yola cikmayi dusunuyoruz hesap yapiyoruz sahur vakti 4gibi falan ciksak en azindan gün agarana kadar Yolu yarilariz gerisininde bir caresine bakariz falan diyoruz esimle.

Kafamızda hep bi plan yapiyoruz bu sefer arkada kuzenle annemde olucak galiba (planda dgisiklik olmazsa)
Yani rahat yatamaz sanirim
Biraz öne aliriz diyoruz bakalım
8-9saat yol gidicez.

Back