Araba tutması/mide bulantısı

Küçüklüğümden beri bu illet bende de vardı. Üniversiteyi ailemden 10 saat uzaklıkta okudum. İlk gidişimde yol boyu mahvoldum. Okul kaydından önce hastaneye gitmiştim. Bir arkadaşımdan ANTİEM adlı ilacı duydum. Resmen hayatım değişti. Bırakın kusmayı bulantı bile yapmıyor. Şiddetle tavsiye ederim.

Çocukluğumda her Türkiye'ye gelmeye yola çıktığımızda Memleketin sınırına varana kadar bende miğde bulantısı ile çok hırpalandım. Bana ''Vomex'' fayda ediyordu (Türkiye'de var mı bilemiyorum).

Limon kolonyasi verirler yada ferahlamak icin surunurler aslinda mantikli.
O da denenebilir.
Ayrica limonuda cok seviyo.
Ya bu olay psikolojikse onda acikcasi bak şu iyi geliyo diyip kafasina ona odaklamayi dusunuyorum
Yani denenebilir en azindan.
Ayrıca kensinlikle psikolojik olduğunu düşünüyorum. Ben daha otobüsü görünce istifra ediyordum. Dediğim ilacı bir gün yanıma almayı unutmuşum. Amaan nasılsa artık bulanmıyor midem dedim kendi kendime. Ve yaklaşık 5 yıldır şükürler olsun hiçbir mesafede sorun yaşamam.

Merhaba. Beni otobüs çok tutar. Bunu ancak üniversiteye başladığımda aşabildim. Yola çıkmadan mide ne çok dolu olmalı ne boş olmalı. Otobüslerde ki televizyonları kesinlikle izlemesin. Özellikle uykusunun olmasına dikkat edin. Bir kulaklık bir de sevdiği müzikler olsun. Uykusu olduktan sonra zaten yolculuk kolay geçer.

Acikcasi bende oyle dusunuyorum
Canakkaleye gittik gece 1de ciktik yola sabah 6-7gibi vardik.
Donustede gunduz ciktik yola hic istifraa etmedi.
Gecen rivaya gittik yine öyle rahatti gidis dönüs.
Gece otobus yolculugu yapti defalarca 12saat suren iyiydi.
Gecen yil izmire gittik midem ,sıkıldım falan dedi ama gidisde se donusde de hic istifra etmedi.

Ama sorsan bak rahat gittik bisi yokki desen bulandı ben tuttum diyo
Bulaninca tutamadigini biliyorum.

Yani bazen rahat bazen cok fena kafasindan bi silip atmam lazim.
Bu sefer hap vererek denicem bakalim
En azindan kafadan bi "midem bulanmicak ki" yi kafasina yer etmem lazim.

Hatta bende icicem onla.

Kulaklari tıkamakda etkili gibi bise okudum dogrumu acaba
O basinc, yolun sesi falan duyulmayinca etki eder mi ki

İlacı verirken bu öyle bir ilaç ki birdaha hiç miden bırakmamayacak deyin Umarım kısa sürede atlatırsınız zira cidden yolculuk kabus oluyor.

İlacı verirken bu öyle bir ilaç ki birdaha hiç miden bırakmamayacak deyin Umarım kısa sürede atlatırsınız zira cidden yolculuk kabus oluyor.
İnanin hani belki basina gelmeyene kucuk gibi gorunuyo ama ciddi geriyio beni zaman zaman

Ya surekli arkada onla ilgilenmek zorunda kaliyorum
Ya temizlemek zorunda kaliyorum
Ya onu sakinlestirmekle geciyo yol
Duramadigimiz yollar oluyo dar yada tek seritli

Poset zulalamakdan, surekli örtü yedek kiyafetler rulo selpaklar aman unutmim aman hazirlimle geciyo zaman.

Hele otobuste insanlarin bakislari, igrenmeleri sanki cocuk bilerek yapiyo bunu anlayissiz bir milletiz.

Kadinin biriyle kavga ettim bu sebepden.

Oglumun midesi bulandi kucagimdaydi bende kalktim oglumu oturttum yerime.
Yani cocuk kuscak anladim.
Bir kadin orta yasta yanindada kizi 16-17yaslarinda otobuse bindi ayakta cik cikliyo
Cocugu oturtmuslar..
İnsanlara yer vermiyolar..
Bidi bidi konusuyo artik dayanamadim.

Bana bakin cocugun midesi bulaniyo ben keyfimden oturtmadim napsin uzerinize mi kussun bunu istiyosunuz dedim.
Ha kucagimda otrmus ha ben ayaktayim o
Oturmus farki ne? Dedim
Kadin sustu 2durak sonra indi gitti.

Ya cok anlayissiziz

Otobusle sehir ici bir yere gitmekden bezdirdiler zaten.

Limon kolonyasi verirler yada ferahlamak icin surunurler aslinda mantikli.
O da denenebilir.
Ayrica limonuda cok seviyo.
Ya bu olay psikolojikse onda acikcasi bak şu iyi geliyo diyip kafasina ona odaklamayi dusunuyorum
Yani denenebilir en azindan.
Emin olun ki pskljk değil zaten bunun tıbbi bir rahatsızlık olduguda açık yani benim kizim 1 buçuk yaşından beri arabaya bindiği zaman bir süre sonra midesi bulaniuo basini tutamiyo koyacak yer ariyo agzi sulaniyo ve sonunda kisuyo ben çok doktora götürdüm bunun için ama malesef bu zamanla geçecek birsey bir nevi hastalık sayın bunu yani pskljk olsa kusamaz yada bir cocuk tatilden vazgeçmez emin olun

Metpamid ve emedur hiç işe yaramıyor. Benim çocukluğum da böyle geçti. Antiem kurtardı beni. Onu denemiş miydiniz?

Benide tutuyordu 24 yaşındaym yeni yeni kusmadan gitmeye başladım gerçekten zor bi durum kusucam psikolojisinden çıkması lazm oğlunuzun birazda psikolojik onun haricinde karnını iyice doyurun ve cam kenarında olmasina dikkat edin

Ben hic doktora götürmedim acıkcası
Bakalım bayramda napıcaz
Metpamid ve emedur hiç işe yaramıyor. Benim çocukluğum da böyle geçti. Antiem kurtardı beni. Onu denemiş miydiniz?
Metpamidden baska hic bir ilac kullanmadik
O da fayda etmedi(yani istifra etmedi ama midem bulaniyo dedi)
Antiem i bilmiyorum bakim eczaciyada sorucam bu ilaclari hani hangisi daha etkili diye

aynı ben küçüklüğüm yollarda kusarak geçti,ki hala tutar araba..
emedur candır..küçükken de verirlerdi..1 tane alıyodum devamlı uyuyodum.yol boyunca..başka çaresi yok çünkü...
deneyin iyi gelecektir..

antiem de süperdir güzel uyutur

Bu iki ilacda önerildi özellikle bunlari sorucam cok tesekkurler
İnsAllah daha rahat bir yolculuk olur.
iyi olur merak etmeyin..yalnız yola çıkmadan en az 1 saat önce içirin ki etkisini göstermiş olsun..
eskiden otobüslerin en arkası olurdu muavin uyurdu orda,cam önünde..ben çok uyudum oralarda..bilidiğin baygın gibi yatıyodum..ama bulantı yok en güzeli...biraz sersemlik yapıyor sonrasında merak etmeyni geçer hemen o da..
şimdiden iyi tatilller..

Ay uyusun yeterki.

surup degil baya tablet ilaci var onun ozellikle seyahat icin olandan yani normal mide bulantisi icin olandan degil eczaneye sorun lutfen
Annem az once disari cikti ona evet onun tabletini vermisler iyi geliyo diye(onada sorarmisin demistim) surubuyla tabletinin etkisi dahami farkli oluyoki? Bana direk surup vermislerdi o sebepden cok bilmiyorum.

Belki komik gelir ama çiğ fasülye tanesi yutturun . Ben yarın saatlik yolda kafayı yerdim . Otobüs şöförü söylemişti bana . 1 yıl 500km yol gittim geldi. Haftada 3kez tık bile demedi . Hem bi yan etkisi de yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…