Araba tutması/mide bulantısı

Hakli olarak sidmdien telasi aldi hepinizi. Ne desem ki bilemedim.

Rica ederim,insallah minicik de olsa rahatlamasina katkisi olur .

Kolayi bilmiyorum ama ac degilse maden suyu faydali olur,bi kac yudum icse de yeter.

Ac olmamasina ozen gosterin bi de baharatli,yagli seyler daha cok mide bulantisi yapiyomus.

Bi de lutfen etrafinizdaki insanlarin cocugunuza, bu psikolojik,sen istemezsen miden bulanmaz gibi psikolojik baski yapmasina izin vermeyin,bu tibben kanitlanmis fizyolojik bi rahatsizlik,nasil ki tansiyonum inecek inecek deyip tansiyonu indiremiyosak ,mide bulanmayacak diyerek de bulantiya engel olamayiz.

Yol iskenceden farksiz geliyorsur ona kiyamam ya cok iyi anliyorum çocuğu, umarim kus kadar hafif bir yolculuk gecirir, tatilinizi keyifle sonuclandirirsiniz

Esim bana gore daha rahat aslında
Hani onu gerecek hic bir ortam yok
Olsun oglum, gecer oglum falan surekli kafasini dagitmaya calisiyo
Adam surekli duruyo olabildigince rahat sarsmadan yol almaya calısıyo.
İlk isim hap almak olucak(umarim yutabilir)
Sonra leblebi,igde,soda denicem.
Yanimdan bulundurucam

Yol iskenceden farksiz geliyorsur ona kiyamam ya cok iyi anliyorum çocuğu, umarim kus kadar hafif bir yolculuk gecirir, tatilinizi keyifle sonuclandirirsiniz
İnsAllah
Ay nasıl geriliyo
Ben gelirimde o yolu çekmek istemiyorum diyo
Gelmek istiyorumda uçakla gitsek olmazmı diyo
Olmuyo yani gittigimiz yerde araba lazim oluyo
Ve gezerek gitmeyi seviyoruz

Bakalım yeni bir macera nasil olucak.

Benim çocukluğum da böyle geçti, hatta annemler bir yere gideceğinde kızardım sizin zevkiniz için ben işkence çekiyorum diye, hareket hastalığına karşı ilaçlar var, onlardan yazdırın, başka hiçbir yöntemin faydası olmuyor, onlar da uyku, sersemlik yapıyordu ama başka çare yok. Üzüldüm oğlunuza hareket hastalığı işkence gibi, çeken bilir.

Ay işte ben. Yıllarca yollar hem bana hem aileme rezil oldu. Nasıl geçti hiç hatırlamıyorum ya. Ama çok çektim

Araba tutması ufuk çizgisini göremediği için beyin ve kulaktaki denge organları birbiriyle organize hareket edemediği için olur.
Öne oturursa ya da arka koltuğun ortasına oturur ön camdan yola bakarsa daha rahat eder.
Hap şuruptan daha etkili kesinlikle. Deneyin bir.

Biz gece yola çıkardık ben uyurken arabaya koyarlardı en azından bi kaç saat rahat giderdik
Aslinda evet gece kusmuyo (otobusle yolculuk yaptik defalarca gece istifra etmedi hic)
Ama esim gece araba kullanmaz sanmam yani hep gunduz gidiyoruz gezdigimizdende.
Bugun eczaneyede sorucam.

Ayni

Benim de çocukken arabada midem cok bulanırdı. İki dakikalık mesafede bile kusardım. Haplar şuruplar tuzlu krakerler naneli şekerler denedim ama hiçbir etkisi olmadı. Hatta bir hapı içer içmez kusardım.

Azcık büyüyünce kendi kendine gecti. Simdi ara sıra yine bulanır ama kusmuyorum en azından.

Benim tavsiyem dik pozisyonda oturması, sağa sola bakmaması, kitap vs okumaması. Arabayı da cok hızlı ya da dur kalklı sürmeyin. Bu beni cok fena yapıyor mesela. Bide malum uzun yol, yiyecekler hazırlanır ya. Arabada yemek kokusu da cok fena bi sey.

Ozetle büyüdükçe geçecek.

Çocukluğum araba uçak tren hertürlü hareket halinde araçta kusarak geçti halen daha uzun yola dayanamam maalesef 10 aylık kızımda 15 dk arabada kalsa kusmaya başlıyor berbat bi hal yaşayan bilir bunu
An ti em piyasadan kalktı diye biliyorum
Metpamid bende ne şurubu ne de ilacı işe yaramazdı
Dramamine diye bi hap yazmıştı doktor bana
Anti em ile aynı ayarda.16 yaşımdan beri onu kullanıyorum çok rahat ediyorum
Doktora danışın siz yinede

Aynı sorun kendimi bildim bileli bende var ve hiç tatile gitmek istemezdim hatta lunaparka bile gidince sonu mutlaka hastahane ile biterdi şimdi cocugum oldu aynı şey onda var bende kalmadı cocugunuzdada zamanla geçecektir ama size kesin çözüm metpamid diyebilirm birde arkdsn dediği gibi yolda yazı kitap tlf vs okumasin ugrasmasin kraker ve naneli sakız verin en önemlisi yolculuktan hemen önce metpamid kullanın kesin çözüm olur inşallah

Yilaaaaar yillar boyunca cektigim bir cile.. universiteyi bitirdigim yil, kendiliginden gecti. Benimbulabildigim tek cozum oldu, o da limon yalamak. Evet limonu ikiye bolup bir posetle cantama koyuyordum, midem bulanmaya baslamadan, 15 -20 dk da bir, lomonu hafif suyunu sikip yaliyordum. Ben de acaip etkili oluyordu. Tavsiye ettigim pekcok kisi deneyip memnun kaldi.
Umarim ise yarar. Bir de arabada kitap, cep telefonu vs ile ugrasmasin. Ben hala kitap okuyamam..

Onun ilaci var seyahat icin mide bulantisi ilaci derseniz verirler yil olmus 2016 bu sekilde helak etmeyin cocugunuzu yaziktir. Benimde kucukken cok olurdu arabanin icine girdigimde daha kokusundan psikolojik midem bulanmaya baslardi ne rezillikler cektim anne cahil baba umursamaz tabi sonra kendi aklim erecek yasa geldimde, ortaokulda falan kendim sordum arastirdim ilacini buldum.
Yapmayin yaziktir caresi varken cocugu perisan etmeyin, ilac biraz uyku yapar en azindan o zamanki ilaclar yapiyordu belki simdi onuda gelistirmis olabilirler bilmiyorum, ama kesinlikle geciriyor ondan haberiniz olsun.

Yola cikmadan hemen öncemi yoksa yarim saat öncemi verilmeli?
Kafam karisti.

Ben zaten yazdim surup verdigim halde yine bulantisi oldu diye.
Farkli ilac daha etkili hap vs arayisina giricem

Limon kolonyasi verirler yada ferahlamak icin surunurler aslinda mantikli.
O da denenebilir.
Ayrica limonuda cok seviyo.
Ya bu olay psikolojikse onda acikcasi bak şu iyi geliyo diyip kafasina ona odaklamayi dusunuyorum
Yani denenebilir en azindan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…