• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Araba surmeyi ne kadar surede ogrendiniz?

pamukannesi

Göründüğün gibi değilsen,hiç görünme daha iyi...'
Kayıtlı Üye
11 Mart 2010
3.807
1.161
173
Merhaba kizlar... Öncelikle vitesli araba kullanan bayanlari tebrik ediyorum. Nasil yapiosunuz yaa olmuyor olmuyor... Esim öğretmeye calisio iki gündür debriaj yerine frene mi basmadim, arabayi calistirirken istop mu ettirmedim daha neler neler... Aşabilir miyim bunu.. Esim sinir oldu sen araba falan suremezsin diyor tüm hevesimi kirdi :(( otomatik araba mi tercih etmeliyim... Daha kolay olur di mi vitesliden

eşiniz sizi bi rahat bıraksa gayet de rahat öğrenirsiniz.. 2 gün ne ki ben trafikte erkeklerin bile istop ettirdiğine hep rastlıyorum kimse anasının karnından öğrenmedi erkeklerin tavrı çok yanlış:20::20::20:

Ah sormayin. Dun istop etti diye bacagimi cimcikledi. Neymiş bi daha istop ettirmezmisim güya cimcikledi ya... Bunu da yapamiyosan ooo deyip duruyor

5 günde öğrenmiştim :)

Kocadan hoca olmaz :)
Bence siz direkt bir direksiyon eğitimine gidin.

Son düzenleme:
Kocadan hoca olmaz güzelmiş ne kadar doğru :)) ben varken kursa mi gidecen deyip duruyo inş ikna edebilirim

Burada eşinizin size destek olması gerekiyor. O da annesinin karnından vites koluyla debriyajla çıkmadı herhalde. Benim de babam sabredemezdi mesela, zaten 1-2 kez çalıştık. Sonra kursta beni daha ilk direksiyon dersimde işlek trafiğe çıkardı hoca. Başta çok panik yaptım, çok korna yedim, hatta üzerime tır çıkıyordu, o sırada korkudan stop ettirdim hem de 2 kez :)

Ama sonra dedim kendime, kızım kimse araba kullanarak çıkmıyo annesinin karnından, herkes yapıyorsa sen de yaparsın. Sonra bi rahatlık geldi, hiç problem yaşamadım. Ama 2. vitesten 3'e geçmeyi beceremiyorum 5'e geçiriyorum arada. :)

Pratik yapa yapa öğrenirsiniz siz de, ama dediğim gibi eşinizin tutumu çok önemli burada. En iyisi kursta öğrenmek.

Merhaba kizlar... Öncelikle vitesli araba kullanan bayanlari tebrik ediyorum. Nasil yapiosunuz yaa olmuyor olmuyor... Esim öğretmeye calisio iki gündür debriaj yerine frene mi basmadim, arabayi calistirirken istop mu ettirmedim daha neler neler... Aşabilir miyim bunu.. Esim sinir oldu sen araba falan suremezsin diyor tüm hevesimi kirdi :(( otomatik araba mi tercih etmeliyim... Daha kolay olur di mi vitesliden

Canim ben 4 yildir araba kulkaniyorum.duz vites.inan kendine guvenmen gerek.2 gun cok kisa bi sure.ehliyet almadan esimle 1-2 ay calistik ve esim iki yil yurtdisina gitti giderken de bana araba alip birakti.ankara gibi bi yerde ehliyetimi yeni almisim ve ilk kez sehir trafigine kendi arabamla ve tek basima ciktim.inan bana ihtiyacin olan teknik tum bilgileri bildikten sonra kendine sinirsiz guvenip direksiyon basina oturmak.

valla ehliyetiniz yoksa otomatik kullanmayı hiç düşünmeyin, almak için manuel kullanabilmeniz lazım. fakat baba ve koca ikilisinin araba kullanmayı öğretme konusunda ne kadar kötü olduklarını iyi bilirim. bir hocadan ders alın, bakın nasıl şip şak öğreniyorsunuz. onlar işin ilmini çözmüş, şimdi şunu suraya bunu buraya bas falan diyorlar, öğreniveriyor insan. ehliyeti aldıktan sonra da alırsınız bi otomatik kullanırsınız canım kasmaya ne gerek var. :51:

Kendime olan guvenimi yok etti bu adam. Konuşuyo konusuyo en sonunda dunyanin en zor isi bu yapamam die düşündürüyor bana... Otomatik arabayla ogrensem daha mi kolay olur herşey

Ehliyetimi 5 yil önce aldim. Bi tur attirdi geçirdi hoca. O günden beri hic kullanmadim unutmusum aklimdakileride.

öyle bir iki günde ögrenilmzki pratk ve cesaret istio önce ıssız yerde ögrenp korkunu yene sonra az trafk olan yerde sürüp cesasn donra tek sürüp güvenin olck sonra tam ögrenp tragkte bir kac kez sürdnmü tamm bnm abim ögretti ben hep kaçırabamn arabasn çok güzel sürüorm bence kadın erkege muhtac kalmamalı ilk işim araba almk

geçen dolmuşa bindim şöför istop ettirdi arabayı herkes yapabilir
dikkatli olun ve heyecan yapmayın

Kizlar ne sekersiniz ya. Adamin cebinde ki anahtari alip araba suresim geldi.

Kendime olan guvenimi yok etti bu adam. Konuşuyo konusuyo en sonunda dunyanin en zor isi bu yapamam die düşündürüyor bana... Otomatik arabayla ogrensem daha mi kolay olur herşey

otomatik vitesle tabi ki daha kolay, otomatik vitesle ögrenseniz suan -eger ki ehliyetiniz yoksa- sınavda yine düz vitesten test edileceksiniz, eşle calısmak yerine bir kursa gidin bende öyle ögrendim hemde cok kısa sürede
Ps: pardon ehliyetiniz varmıs simdi gördüm

Son düzenleme:
Haklisiniz biraz cesaretle bu is tamamdir. Adamin eli sürekli el freninde. Kirmizi isik yanio önde ki arabayla aramda 10 metre var hemen el frenini çekio. Ya duracam bi bekle diorum ya durmazsan dio hey allahim yaa

5 yıldır araba kullanıyorum ama düz vites bilmiyorum.çok denedim olmadı,yokuş yukarı çıkamıyorum hiç. ki özellikle eski arabalarda babam gibi 20 yıllık şöförler bile istop ediyo.

bence kendinize eziyet etmeyin özellikle istanbul gibi bol trafikli yerdeyseniz otomatik vites alın.

Bak sana bir tüyo vereyim.
Kalkış yaparken stop etmemesi için ayağını hafif debriyajdan çek ve arabanın sesini dinle.
Arabanın bir titreme noktası var. Titremeye başladığı an ayağın o noktada kalsın,
sag ayagınla da hafif gaz ver.
Böyle yaparsan hem rampada da araba geriye kaçmaz...

Son düzenleme:
eşimle nişanlıydık ozaman arabası vardı gezmeye gıtmıstık donuste yolun kenarına cektı sen kullan dedı hayatımda hıc araba kullanmamıstım nasıl kullanıldıgınıda bılmıyodum bıraz tarıf ettı bırı gaz bırı fıren buda veites dıyıp anlattı kullandım nasıl oldu bılmıyorum cıglıklar atmaya basldım 2 km kadar guzelsurdum dusundukce cok saşırıyorum ve kendıme cok kızıyorum babamla annemde cok kızmıstı haklılardı bıda surmedım okadar fırca yedıkten sonra baya korku sardı benı

Back
X