• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Araba sürerken tekeri izliyor

Eslem_hasrett3

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2019
59
6
36
28
arkadaşlarım merhaba ben oğlumun otizim olduğundan şüphelendiğim için form açmıştım , şimdi tekrar bilir arkadaşlarıma danışmak istiyorum. 21 aylık oldu oğlum . İşaret parmağını bu ay artık hep kullanıyor hiç yoktu şimdi pantolon görüyor eliyle gösteriyor baba diyor yani babamın , dışarıda amcasının arabasını görüyor diyor amca elle göstererek evde onu bunu getir diyorum koşup alıp geliyor tüm komutları birini değil ama . Göz teması var , ama arabayı sürerken eğiliyor tekerlerine bakıyor her sürdüğünde oluyor bu 2-3 dk sonra üstüne yük koyup sürüyor tornavidayla tamir de ediyor o anda oğlum banada ver diyorum paylaşıyor elime veriyor . Dışarıya çıkıyor gözü arabada nınnnnn nınnn diyor eliyle gösteriyor bunlar hep aynı bizde korkutuyor beni . Yere yatıyor izliyor bazen 2 dk sürüyor en fazla kalkıp başka oyuncağa yöneliyor yada üstüne bir şey koyup sürüyor aile bireylerini yanıyor ismiyle diyor , by by taklit var

Merhaba öncelikle ben özel eğitim öğretmeniyim. Anlattığınıza göre çocuğunuzun gelişiminde bir sıkıntı yok, erkek çocukların genelinde teker sevdası vardır. Tekerler ilgisini çekiyor olabilir. İçiniz rahat edecekse RAM’a götürüp test yaptırabilirsiniz :)

Merhaba öncelikle ben özel eğitim öğretmeniyim. Anlattığınıza göre çocuğunuzun gelişiminde bir sıkıntı yok, erkek çocukların genelinde teker sevdası vardır. Tekerler ilgisini çekiyor olabilir. İçiniz rahat edecekse RAM’a götürüp test yaptırabilirsiniz :)
Götürdüm normal çocuk dedi baya güzel iletişim kurdular ama tekerleri izliyor baya bende okul öncesi kurumda çalışıyorum 7 senedir korkuyorum

Aynısını bende dusunmustum...Çamasır makınesının onunde durup ızlıyordu...Arabalarını koyup tekerler donerken dıkkatle bakıyordu...Eyvah dedım korktum..Sonra kapıyı kapattım camasır makınesını ızlemesın dıye kı bızım makıne holumuzdeydı...Öyle boyle derken unuttu gitti..4 yasında şuan Allah'a sukur sadece merakmıs..Onun dısında yazdıklarınıza bakınca bırebır o gunler aklıma geldı...Bızde de dıger hersey vardı ama donen seylere olan ılgı korkutmustu..Korkulacak bısı yokmus:KK200:

Okuyunca fark ettim benim oğlum da araba sürerken arabayı hızlandırıp sonra yerden kaldırıp dönen tekerlerine bakardı 1 yaş civarı. Gelişimi normal bir çocuk ve bunun otizmle alakalı olduğunu da bilmiyordum. Bence normal bir süreç. Ki siz kontrole de götürmüşsünüz sıkıntı yok demişler. Bazı küçük arabalar dönerken mekanik bir ses çıkarıyor içindeki çarklardan dolayı. O ilgisini çekiyor olabilir. Benim oğlum özellikle o sesi çıkaran arabaların tekerlerini inceliyordu. Tekerden ziyade sese odaklı gibiydi.

Çok teşekkür ederim yorumlar için , Makinaya çok bakmıyor bana ev işlerimde yardım ediyor çamaşır veriyorum o makinaya dolduruyor veya sofra bezi alıp seriyor kaşık taşıyor , içim daha rahat gibi sizler de de olduysa

arkadaşlarım merhaba ben oğlumun otizim olduğundan şüphelendiğim için form açmıştım , şimdi tekrar bilir arkadaşlarıma danışmak istiyorum. 21 aylık oldu oğlum . İşaret parmağını bu ay artık hep kullanıyor hiç yoktu şimdi pantolon görüyor eliyle gösteriyor baba diyor yani babamın , dışarıda amcasının arabasını görüyor diyor amca elle göstererek evde onu bunu getir diyorum koşup alıp geliyor tüm komutları birini değil ama . Göz teması var , ama arabayı sürerken eğiliyor tekerlerine bakıyor her sürdüğünde oluyor bu 2-3 dk sonra üstüne yük koyup sürüyor tornavidayla tamir de ediyor o anda oğlum banada ver diyorum paylaşıyor elime veriyor . Dışarıya çıkıyor gözü arabada nınnnnn nınnn diyor eliyle gösteriyor bunlar hep aynı bizde korkutuyor beni . Yere yatıyor izliyor bazen 2 dk sürüyor en fazla kalkıp başka oyuncağa yöneliyor yada üstüne bir şey koyup sürüyor aile bireylerini yanıyor ismiyle diyor , by by taklit var
Canım tek bu otizm denmez zaten dönen şeyi çoğu çocuk sever tamir yük koyma hayali oyun bu çok güzel bir sey ortak dikkat belli ki var işaret parmağıyla gösterip babanın amcanın diye anlatmaya çalışıyormus göz teması da varmış yani bunlar çok güzel sen yine çocuğunu takip et sonuçta en iyi anne bilir içine sinmeyen konu olduğunda gerekirse 10 tane doktora götür

2 doktor baktı yok dedi bize ama 2 ay oldu hala izliyor sürerken arabayı ve eğiliyor bakıyor dışarında nınnnn nınnn diyor bakıyor izliyor araba delisi oldu iyice , teker ilgisini çok çekiyor dün dayısı bisküvisinden yedi ona kızdı ses çıkararak kim yedi diyorum hop gözleriyle ona bakıyor o diye yani okadar akıllı bir çocuk

2 doktor baktı yok dedi bize ama 2 ay oldu hala izliyor sürerken arabayı ve eğiliyor bakıyor dışarında nınnnn nınnn diyor bakıyor izliyor araba delisi oldu iyice , teker ilgisini çok çekiyor dün dayısı bisküvisinden yedi ona kızdı ses çıkararak kim yedi diyorum hop gözleriyle ona bakıyor o diye yani okadar akıllı bir çocuk

Araba sizin için bu kadar problemse oyuncaklarını çeşitlendirin. Lego çok güzel bir alternatif olur. Benim oğlum önce az parçalı legolarla başladı onları sevdiğini görünce sayıyı arttırdık. Lego olunca oyuncak seçeneği sonsuz oluyor. Benzinlik de yapıyoruz tava yapıp yemek de pişiriyoruz

Bu kadar kafaya takmayın, doktorlar normal demişse doğrudur. Onlar ufacık bir şüphe olsa daha çok test yaparlardı.
Parmakla göstermesi o yaşlarda normal, benim oğlum da yapıyor. Sizin oğlunuzun arabalara ilgisi var anlaşılan. Bence mahrum bırakmayın oynasın, tedirgin olmayın sizin tedirginliğiniz ona yansır.
Bizim de abisinden kalan bir sürü Lego var, içinde tekerlekler de var onları eline alıp anne bak tekerlek diyor. Sizin çocuğun da tamamen ilgisinden kaynaklanıyor bence.

Back