Ama şunu da söyleyeyim biz 2019 32 bine aldığımız düz vites C3 kullandık bu seneye kadar. Sonra onu 350 bine sattık. Üstüne ekledik aldık. Üç dört sene sonra da hedefimiz sıfır almak bunu satıp. Birden alamıyorsanız azar azar yükseltmeniz de çok mantıklı.
Benim de planım bu.
Opel Astra aldık 1.4 sport 2019 model 57 bin km de 780 bine. Arkadaşıydı eşimin 860 bine de kendisi almış, ihtiyacı vardı diye bu fiyata verdi.
Araba şuan için gayet iyi.
Megane 2 den indim çünkü arabam 2008 otomatik idi ama Allah var 2.5 yil kaldı bizde sadece bir kere üzdü bizi :)
Masrafı vardı ama expere soktuk satmak için turbo kapağında yağ kaçağı, şanzımaninda da yağ kaçakları vardi.
Eh haliyle de uyguna gitti.
Maksadım buna da bi iki sene binip Allah nasip ederse sıfır elektrikli araba almak.
Konu sahibesi Renault ve fiat sanayi ağı geniş ve parçaları diğerlerine göre daha ucuz.
Ford Focus üzmez mesela kullandik çok memnunduk.
Bu arada dizel araçlardan uzak dur.
Pancar motoru gibi sesi çıkıyor maalesef hele de yaşlı ise.
1.4 1.5 motor bakabilirsin en azından rampa çıktığında beygir gücü yüksek ise araba bayilmaz.
Opel Astra h kasa yarı otomatiklerden uzak dur mesela.
Japon arabaları iyidir az üzer ama fiyatları 500 bin bütçeye göre ağır hasar kayitlilarda belki bulabilirsin.
Renault Clio symbol bakabilirsin, hem kolay satilir.
Manuel arac sıkıntı ise otomatik maalesef yaşı büyük araba aldığında şans işi.
Olduğunuz bölgede tarcanlar ekspertiz var ise oraya gidebilirsiniz, fiyatı tuzludur ama arabayı resmen sana rapor ediyor.
Arabalar bazen birbirine kaynak edilmiş halde satılıyor.
Sakın galerinin eksperine güvenmeyin.
Her arabanın maalesef kronik sorunları olabiliyor.
Benim arabanın mesela 2019 ve sonrasinin çelik subablar kullanılmış ama önceki modellerinde yok ve bu ciddi kronik bir sorun.