• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Araba kullanmak

Ehliyeti aldığınıza göre siz araba kullanabiliyorsunuz. Sadece bu arabaya aşina olmadığınız için zorlanıyorsunuz. Alışma aşamasında gece kullanmayın derim. Gündüz, sakin yerlerde, bildiğiniz yollarda kullanın mümkünse. Zaman içerisinde ilerlediğinizi siz de fark edersiniz zaten, o zaman gece çıkarsınız :)
Aynen öyle aracın dilini bilmiyorum çok teşekkür ederim

Annem 55 yaşında öğrendi şu an şehir dışına bile çıkıyor ise kendi gidip geliyor acil durumda paniğe kapılmadan çıkıp geldi bu haliniz çok normal kullandıkça atarsınız adil tavsiyem özel ders almanız yada çok iyi hassas bir yakın ile çalışmanız eşim annem ile çok dolaşmisti hiç panik yaptırmadı ufak ipuçları verdi
Maşallah annenize darisi basima diyeyim napalim zamanında fırsat olmadı

O kadar bilincim var merak etmeyin
iki senedir arac kullanmadım iki gün önce araba aldım ve kızım bana öğretsin diye direksiyona geçtim dun eh işte kullandım diyelim ama heyecandan kaskatı kesildim titredim ama bugün hem karanlıkta çıkınca az daha kaza yapıyordum

2 senedir araç kullanmadım KAZA YAPIYORDUM dediniz sizin cümleleri tekrar okuyun bilinciniz var mıymış?

iki senedir arac kullanmadım iki gün önce araba aldım ve kızım bana öğretsin diye direksiyona geçtim dun eh işte kullandım diyelim ama heyecandan kaskatı kesildim titredim ama bugün hem karanlıkta çıkınca az daha kaza yapıyordum

2 senedir araç kullanmadım KAZA YAPIYORDUM dediniz sizin cümleleri tekrar okuyun bilinciniz var mıymış?
Trafiğe ciktimmi yazmışım nerde kullandığımı bilmeden atmayın

Merhaba arkadaşlar
49 yaşındayım iki sene önce ehliyet aldim iki senedir arac kullanmadım iki gün önce araba aldım ve kızım bana öğretsin diye direksiyona geçtim dun eh işte kullandım diyelim ama heyecandan kaskatı kesildim titredim ama bugün hem karanlıkta çıkınca az daha kaza yapıyordum berbat durumdayım acaba kullamayagim diye düşünmeye başladım bu konuda sizin tecrubelerinizi sormak istiyorum
Sabah yollar boşken çıkın.Ben ilk sokaklarda dolaştım, sonra caddeye indim,yolumu giderek uzattım.Sabah kendi başıma iş çıkışı hoca ile çıktım,siz de bu şekilde yapabilirsiniz zor değil.Manuel mi bu arada otomatik mi

Merhaba arkadaşlar
49 yaşındayım iki sene önce ehliyet aldim iki senedir arac kullanmadım iki gün önce araba aldım ve kızım bana öğretsin diye direksiyona geçtim dun eh işte kullandım diyelim ama heyecandan kaskatı kesildim titredim ama bugün hem karanlıkta çıkınca az daha kaza yapıyordum berbat durumdayım acaba kullamayagim diye düşünmeye başladım bu konuda sizin tecrubelerinizi sormak istiyorum
Hoca ile çıkın. Aile yakını ile çıkmak insanın özgüvenini kırıyor. Hoca çok güven veriyor. Ve çok daha iyi pratik yapmayı sağlıyor.

Bizim nesile dogru duzgun ogretmeden ehliyet verdiler. Ben tekrar surucu kursundan ozel ders aldim, yoksa neredeyse hic kullanamiyordum, orku vardi, sehir disinda is bulunca mecbur kaldim.

Trafiğe ciktimmi yazmışım nerde kullandığımı bilmeden atmayın
Evin salonunda mı kullandınız arabayı hanımefendi?
Herkese burda ters ters cevaplar verip saldıracaksanız kendi kendinize devam edin. Size insanların hoca önermesinin bir sebebi var. Dinlemeyecekseniz tersleyecekseniz neden konu açıyorsun arkadaş. Tamam git koooskoca (!) 3 senelik şöför kızın öğretsin.

Merhaba arkadaşlar
Tek başına çikip sürdükçe özgüvenin gelecek 👍Merak etme ben de böyle hissediyordum ilk başlarda.

Refleks derken ehliyetide yeni aldım sayilir bilirsiniz şimdi ehliyeti gençler bile zor alıyor kızım 3 senedir arac kullanıyor zaten
Ehliyeti iki sene önce almışsınız. Hemen araç kullanmaya başlayıp pekiştirmediğiniz için unutmuşsunuzdur. Özellikle kendi aracınızla özel ders alın diye belirttim çünkü kurs araçlarıyla kendi aracınız farklı, kurs araçları ayarları değiştirilmiş daha kolay kullanılan araçlar. Ben de 16 senelik sürücüyüm ama o sorumluluğu alıp kimseyi direksiyon çalıştırmam, çünkü direksiyon hocası değilim. Siz herkese böyle terlenecekseniz olmaz ama…

Herkese burda ters ters cevaplar verip saldıracaksanız kendi kendinize devam edin. Size insanların hoca önermesinin bir sebebi var. Dinlemeyecekseniz tersleyecekseniz neden konu açıyorsun arkadaş. Tamam git koooskoca (!) 3 senelik şöför kızın öğretsin.
Hanfendi ben ona kızmadım bilinçsiz bir insanmışım gibi trafiğe çıkıp kaza yapacağım lafına kizdim simülasyon değil yazmis hanfendi kimseye saldirmadim nerde ters cevap verdim bir kişi haric

Siz niye bu kaşar atarlandiniz

Mutlaka özel direksiyon dersi alın.Bir de ben ilk araba kullanmaya başladığımda en az üç ay sadece belli bir güzergahta araç kullanmıştım direksiyona alışmak için.Size de aynısını öneririm

Bir yanlış anlaşılma olmuş kızım 26 yaşında ve 3 senedir arac kullanıyor o yüzden beraber çıktık

Yoo yanlış anlaşılma olmamış. Kızınızın yaşının, ehliyetinin süresinin önemi yok ki neticede profesyonel bir öğretici değil. 3 sene ehliyet de öyle sandığınız gibi uzun bir süre değil. Benim 8 senedir ehliyetim var birine sürmeyi öğretemem asla öyle bir sabrım veya kabiliyetim yok. Araba sürmek başka bir başkasına araba öğretmek başka. Siz sürdükçe pekiştireceksiniz önce özel ders alın bu işin uzmanı birinden sonra yavaş yavaş kendiniz sürmeye başlayın. Önce yakın mesafede gündüz tenhada başlayın zamanla ilerletirsiniz

Ben de 35 yaşındayım iki, sene önce Manuel arabayı bile sürüyordum ama küçük bir yerde yaşıyorduk şimdi şehre geldik araba otomatik ama asla cesaretim yok özel dersler de çok pahalı olmuş

Back
X