Araba kullanma biraz korku..

Pigment

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2015
2.386
4.015
133
Hanımlar merhaba. Eminim ki burada çok iyi, usta şoförler var yani araba kullanan demek istiyorum. Ben çok korkuyorum yaa. En son 5 yıl önce araba kullandım. Korkum büyük araçlar, geçiş öncelikleri yolda daatt daaat kesin kadındır yaraları vs. beni geriyor. Ehliyetim de var. Siz nasıl alıştınız ilk seferini nasıldı. Sanki hiç araba kullanmmamış gibiyim dee. 🙈

Hanımlar merhaba. Eminim ki burada çok iyi, usta şoförler var yani araba kullanan demek istiyorum. Ben çok korkuyorum yaa. En son 5 yıl önce araba kullandım. Korkum büyük araçlar, geçiş öncelikleri yolda daatt daaat kesin kadındır yaraları vs. beni geriyor. Ehliyetim de var. Siz nasıl alıştınız ilk seferini nasıldı. Sanki hiç araba kullanmmamış gibiyim dee. 🙈
Bu işin tek oluru bol bol pratik yapmak bence. Ben de yeni kullanmaya başladım. Ehliyetimi Haziran ayında aldım, Ağustosta kullanmaya başladım.
Kursun arabası küçüktü daha hakim hissediyordum ama bizim araba büyük -en azından bana göre büyük🙈- hala tam alışamadım.

Ehliyet almak araba kullanmak benim için imkansızdı gözümde. İnanılmaz şekilde korkum vardı eşimin yanına ö koltuğa bile oturamıyordum korkudan.

Şimdi mümkün olduğunca her yere ben götürüyorum. Her sabah da kızımı okula bırakıp geliyorum.
Aracımız otomatik, onun rahatlığıyla tabi biraz daha kolay oluyor.

Bir aydır çok şükür sorunsuz geldik bakalım 😀

Bu işin tek yolu ne biliyor musun 😁 Biniyorsun arabaya tek başına sürüyorsun. Ben anksiyete yaşıyordum ciddi şekilde araba sürmek kabustu benim için. Başta böyle 40la filan gittim geldim. Bazen otobüs durakta duruyor onu sollayıp geçemiyordum. Dörtlüleri yakıp arkasında bekliyor, sonra o gidince ben de gidiyordum. O kadar feci durumdaydım yani düşün... Gide gele alıştım valla artık baya güzel sürüyorum korkularım yok mu var tabi... Ama kurallara uygun dikkatli sürünce bir şey olmuyor. Kavşaklarda büyük araçlara çok yaklaşma bırak geçsinler 😁 Korkma yavaş yavaş öğrenirsin.

Bu işin tek yolu ne biliyor musun 😁 Biniyorsun arabaya tek başına sürüyorsun. Ben anksiyete yaşıyordum ciddi şekilde araba sürmek kabustu benim için. Başta böyle 40la filan gittim geldim. Bazen otobüs durakta duruyor onu sollayıp geçemiyordum. Dörtlüleri yakıp arkasında bekliyor, sonra o gidince ben de gidiyordum. O kadar feci durumdaydım yani düşün... Gide gele alıştım valla artık baya güzel sürüyorum korkularım yok mu var tabi... Ama kurallara uygun dikkatli sürünce bir şey olmuyor. Kavşaklarda büyük araçlara çok yaklaşma bırak geçsinler 😁 Korkma yavaş yavaş öğrenirsin.
Ayy inşallah teşekkür ederim 🙂

Hiç takılmayın onlara
Dat dat basıp dursunlar
Siz şeridinizde olun trafik kurallarına uyun yeter

Tek başına çıkmayınca öğrenilmiyor
İlk araba sürmeye başladığımda ayaklarım tıtrıyordu indiğimde
Şimdi tır şöförü gibiyim

Hiç takılmayın onlara
Dat dat basıp dursunlar
Siz şeridinizde olun trafik kurallarına uyun yeter

Tek başına çıkmayınca öğrenilmiyor
İlk araba sürmeye başladığımda ayaklarım tıtrıyordu indiğimde
Şimdi tır şöförü gibiyim
Maşallah ayy inşallah bi gün bende böyle derim. Teşekkür ediyorum 😘🙏

Süre süre alışacaksın.
Başka çaresi yok🤣🤣

Ben bayan hocadan 8 ders alarak hallettim bu işi.. eşimle babamla vs asla olmuyordu hep.elestiri ve eşim tabi güvenerek trafiğe de çıkarmiyordu e tenha yollarda ne öğreneceksin ki.. sonra kendi birikmisim vardı baktım eşimden tık yok kıydım paraya .. öyle bi rahatlikmis ki uzmanla çalışmak inanılmaz güven geldi ..8 ders sonrası istanbul trafiğinde dar sokağında ıvırinda zivirnda sürebilir hale geldim kendime yaptığım en büyük iyilik oldu

İlk 15 gün dörtlüleri yakarak kullandim 😅 acemiydim napayım .aynaya mi bakayım yola mi derken stresten ölüyordum.park zaten facia korkulu ruyamdi .sana tavsiyem sakın eşini yanına Alıp onla sürme.bol bol pratik yap zamanla bu yolların kralı olursun.

Sadece 5 saatlik direksiyon eğitimiyle eğliyet aldım. Araba kullanmaktan aşırı korkan biriydim. ehliyet aldığım gibi direk ve tek başıma trafiğe çıktım. İşe gidip geliyordum sadece ve 8-10 km lik bir mesafeydi. Bacaklarım titriyordu abartmıyorum, dudaklarımdan uçuk 1 ay geçmedi. Yine de inat ettim her gün çıktım. Şimdi taksicilere taş çıkartırım :D Cesaret herşeydir ;) Kolay gelsin.

Su an bende benzer bi durumdayım ehliyeti temmuz sonu aldım ev taşıdım vs derken 1 ay hiç kullanamadim. 2-3 keredir yakın mesafe bi yere gitcegimizde ben kullanıyorum ama tedirginlik var tabi. Sınav sonrası bir daha hiç paralel park yapmadım mesela ve yapamam gibi geliyor 🤭 kursta hangi dubada ne kadar direksiyon cevircegime kadar ezberletmislerdi gerçek hayatta nasıl olcak bilmiyorum😬 benim kendimde gördüğüm sıkıntı tedirginligin yanında saçma yerlerde cesaret gelmesi. 4 yolda yavaslama gereği duymuyorum mesela 🤣 kullana kullana aşarız diye umuyorum

Çocuğumu kreşe götürüp getirmek için mecbur kaldığımda aktif araba kullanmaya başladım. Keşke bu zamana kadar beklemeseydim diyorum şu anda. Yukarıdaki arkadaşların da dediği gibi ilk zamanlar çok gerildim, terliyordum stresten. Ama zamanla geçti. Kullana kullana alışacaksınız.

Ben 7 yildir kullanıyorum arabama kim binse yeni öğrendim saniyor:) sen korna olayi ve kesin kadındır algisina kafani takma sürdükçe öğreniyorsun

Back
X