Araba konusunda cesarete ihtiyacım var

İyi aksamlar.
Pazartesi gunu ilk arabamı alacagım kısmetse. Daha once aktif arac kullanmıslıgım yok. Ehliyetim var.
Bugun iki saat ders aldım hoca gayet iyi oldugumu soyledi.
Ama tuhaf bir korku var icimde, sanki arabayı alınca eve bile goturemem gibi dusunuyorum.
Otomatik arac cok bir zorlugu yok, yogun trafigi olan bir sehirde de yasamıyorum aslında.
Arabası olan, kullanan hanımlar siz hemen trafige cıkacak cesareti buldunuz mu? Ne kadar surede yalnız cıktınız? Benimle tecrubelerinizi paylasırsanız biraz cesaret bulabilirim. Simdiden tesekkur ediyorum.
Ben ilk kullanmaya basladıgımda Bursadan Istanbula gelmıstım.Tabii gözükaralığım var:)Bizim aileden araba kullanan yoktu,bu sebeple yapmalıyım dedim kendime.Annem de hep destek oldu sağolsun.Gözü kara değilsen yanına birileri ile tercihen erkek arkadas akraba olabilir.Yanlış anlasılma olmasın kadınlar cabuk panik olabiliyorlar.Eskı erkek arkadasım bana aglata aglata park etmeyi,iki arabanın arasına girmeyi öğretmişti.Hayır yapıcaksın,yaparsın diye diye.Allah razı olsun ,şimdi tek manevra ile park ediyorum.:)Yaparsın merak etme,herkes kullanıyor.

22 yaşında oğlum var. 18 yaşında ehliyet aldı. pratiği yok. ona araba almak istiyorum fakat, alırsam kaza yaparsa diye korkuyorum.
Once 2. el bir arac alın.Bir iki ders aldırınEhliyet ayrı,ama kullanmak ayrı bir olay:)
Kazaya birsey diyemem araba olunca carpma sürtme olur.Ama diğer kazalar Allah korusun alkol ve hızdan oluyor genelde.

Sevgili hanımlar, desteginize tesekkur ederim. Bugun aracımı aldım, 2 saat hoca esligindr surdum. Rahatım gayet. Daha ne kadar hocayla calısmalıyım sizce?

Herkes araba sürebilir önemli olan daima stressiz sinirlenmeden hoşgörülü sakin bir sürücü olarak kalabilmek.

Teyzrm 45 yaşında araba kullanmaya başladı, önce bir süre kısa mesafe gitti boş saatlerde, şimdi daha iyi. Ben manuelle bir ayda çıktım trafiğe, çok çalışmamıştık ama bir şekilde oluyor.

İlk zamanlar hepimiz bu kaygıları yaşadık emin olun. Başlarda düşünerek yaptığımız çoğu şeyi şuan hiç düşünmeden otomatik olarak yapıyoruz. Sadece bol pratik gerekiyor başka hiçbir zorluğu yok emin olun. Kendinize güvenin, bol şans..

İyi aksamlar.
Pazartesi gunu ilk arabamı alacagım kısmetse. Daha once aktif arac kullanmıslıgım yok. Ehliyetim var.
Ama tuhaf bir korku var icimde, sanki arabayı alınca eve bile goturemem gibi dusunuyorum.
Otomatik arac cok bir zorlugu yok, yogun trafigi olan bir sehirde de yasamıyorum aslında.
Arabası olan, kullanan hanımlar siz hemen trafige cıkacak cesareti buldunuz mu? Ne kadar surede yalnız cıktınız? Benimle tecrubelerinizi paylasırsanız biraz cesaret bulabilirim. Simdiden tesekkur ediyorum.

Guncelleme: aracı bugun aldım, iki saat ders aldım rahat kullandıgımı dusunuyorum ama tek basına ne zaman trafige cıkmaya hazır olurum bilmiyorum.
Ben direk çıktım. Zaten eğitimini almış oluyrz. Önceleri kenardan kıyıdan sonra heryerden:)

Ne kadar erken yalniz cikarsaniz o kadar iyi. Otuzumdan sonra araba kullanmayi ogrendim. Basta cok korkuyordum. Bos sokakta duz giderken bile korkuyordum. Bisikletlilerden, yayalardan, arabalardan... her seyden korkuyordum ilkin. Bir iki yil icinde her yere gider oldum. Gorece kolay ve kisa bir rota belirleyin, market olur, sinema olur... park yeri rahat bir yer olsun. Oraya arabayla gidip gelin. Alisinca baska yerlere gitmeye baslayin.

Kesinlikle kendi arabanızlada ders almalısınız.
Her arabanın kullanımı alışma süresi oluyor.
Trafikteki araçlardan korkmucaksın, etraftaki insanlara nesnelere bakma dümdüz yolunu izle.

Bu nasil bir tavsiye :KK70: yeni bir trafik canavarina ihtiyacimiz yok. Etrafa bakmadan olur mu? Ani seylere tamamen hazirliksiz kalir insan.
Ben arac kullanmiyorum. Motosiklet kullaniyorum. Bize egitimlerde ogretilen ilk seydir dumduz onune bakarak gidilmez aynalara surekli saniyelik bakis atacaksin, etraftan, arkadan, sagindan solundan surekli haberdar olmak ve ayni zamanda önüne bakmak. Insanlari, kaldirimdaki cocugu fark etmek ve yola atlar mi ön gormek vs.

Sevgili hanımlar, desteginize tesekkur ederim. Bugun aracımı aldım, 2 saat hoca esligindr surdum. Rahatım gayet. Daha ne kadar hocayla calısmalıyım sizce?
Hayırlısı olsun,kazasız belasız kullanmak nasip olsun.
Park,yokuşta dur kalk (araba manuelse tabi) vb konularda iyiyseniz hocaya gerek yok ama bunlarda pratiğiniz yoksa 1 hafta daha ders alın derim

Ilk arabam otomotikti.ehliyeti 20 yasinda almistim..ve 5 yil sonra ilk arabami aldim..tabi araba sürmedim hiç o sure zarfinda.
Sonra eşimle bikac defa trafige ciktim.. sonrada tek ciktim hic zorlanmadım.
Polo kısa arabaydi her yere rahat süruyordum.sonra sattik..
Şimdiki arabam uzun ve manuel vites.
Esas araba surmeyi simdiki arabamla ogrendim..epey ugtastim..ama şuan tirlarin kamyonlarin yogun oldugu dag yollarinda bile hergun okuluma gidup geliyorun.hicbi korkum yok.
Arabanin hukmu bende nitrkim.
Kendinize güvenip yavas yavas alismaniz gerekir. Bu isin tek sırrı bol pratik

Bu nasil bir tavsiye :KK70: yeni bir trafik canavarina ihtiyacimiz yok. Etrafa bakmadan olur mu? Ani seylere tamamen hazirliksiz kalir insan.
Ben arac kullanmiyorum. Motosiklet kullaniyorum. Bize egitimlerde ogretilen ilk seydir dumduz onune bakarak gidilmez aynalara surekli saniyelik bakis atacaksin, etraftan, arkadan, sagindan solundan surekli haberdar olmak ve ayni zamanda önüne bakmak. Insanlari, kaldirimdaki cocugu fark etmek ve yola atlar mi ön gormek vs.
Ben kullanırken fazla etrafı seyrediyordum dikkatim dağılıyordu.
Göz ucuyla, saniyelik tabiki bakıyorum etrafa.

Katılıyorum. Hatta kendi yolumdan çok sağa sola dikkat ediyorum. Annesinin elinden kurtulan çocuklar, yola bakmadan karşıdan karşıya geçen yayalar, sinyal vermeden şerit değiştirenler, dörtlü yakmadan zink diye yol kenarında duranlar vs liste uzar gider :)

Ben kullanırken fazla etrafı seyrediyordum dikkatim dağılıyordu.
Göz ucuyla, saniyelik tabiki bakıyorum etrafa.

Tabiki kalkip trafikteyken disariyi seyredalmak olmaz ama dumduz git nesnelere, insanlara bakma dedigin zaman cok farkli bir durum oluyordu oyuzden dedim

İyi aksamlar.

Guncelleme: aracı bugun aldım, iki saat ders aldım rahat kullandıgımı dusunuyorum ama tek basına ne zaman trafige cıkmaya hazır olurum bilmiyorum.
En az beş alti ay geçmesi lazım

Bugun tekrar ders aldım, yarın yine alacagım. Yanımda biri olunca guvenle suruyorum ama tek basına bi hafta daha cıkamam sanırım

Kendinizi çok zorlayıp stres yapmayın. Yavaş yavaş ilerlemek lazım inanın insan alışıyor. En baştan sinyal vermeyi, aynaları kontrol etmeyi ve kemer takmayı alışkanlık haline getirirseniz gerisi kolay.

bir an önce baslamak lazım.. dusundukce stres yaptikca olmaz..
manuel severim ben mesela ehliyeti aldim 1 ay sonra 170 km yolu tek basima gittim. ve devam ettim.buna. şuan bakınca iyi cesaretmis diyebiliyorum. ama yapamam edemem desem gozumde buyuyecekti..
panik yapmayıp dikkatli olduktan sonra sıkıntı yok..

İyi aksamlar.

Cesaretini topla ve hemen çık. Ara sokaklarda ve tenha yerde degil akan trafikte arabani kullan. Ilk acemilikte tedirginlikle bütün kurallara uyuyorsun. Bir çok insan ben oldum yaaaa rahatlığına kapıldığı zaman kaza yapıyor.

Ben sinavlarimi gectim ehliyet alma hakkim var ama henuz randevu alip ehliyetimi almadim. O yuzden yalniz cikmiyorum ama esim yanimdayken kullaniyorumm. Ehliyetim olsa cikarim tek basima gibi geliyoo

X