• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Araba almak/ kullanmak?

zeytinli kek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2015
80
125
93
Merhabalar, birkaç yıl önce anadolunun küçük bir ilçesinde ehliyet aldım. Ancak şu an İstanbulda trafiği ve sokakları dar olan bir yerde yaşıyorum. Arabayı sadece ehliyet alacağım zaman kullandım. Şu an araba sahibi olma/ kullanma ihtiyacı hissediyorum ve bunu gerçekten istiyorum. Şu an ciddi anlamda araba alma niyetine girdim. Otomatik ve her şeyiyle dolu bir paket olmasını istiyorum çünkü kendime aassla güvenmiyorum. İsteğim olduğu kadar korkularım da var. Alsam bile kullanabilir miyim hiç bilmiyorum :(
Neyi nasıl yapacağımı nasıl bir yol izleyeceğimi bilemediğim için artık size sormak istedim. Benim gibi olan vardır mutlaka...
Biriktirmiş olduğum bir miktar var ve ancak 900.000 civarına çıkabilirim. İ20 ve clio bakıyoruz ama tabii araba bilgim hiç olmadığı için önerilere de açığım.
Amaaaa....
Arabayı alsam bile bir eğitmenden ders almam gerek evet biliyorum. Peki almadan önce ders alma şansım var mı sizce, ne yapmalıyım :(

Merhabalar, birkaç yıl önce anadolunun küçük bir ilçesinde ehliyet aldım. Ancak şu an İstanbulda trafiği ve sokakları dar olan bir yerde yaşıyorum. Arabayı sadece ehliyet alacağım zaman kullandım. Şu an araba sahibi olma/ kullanma ihtiyacı hissediyorum ve bunu gerçekten istiyorum. Şu an ciddi anlamda araba alma niyetine girdim. Otomatik ve her şeyiyle dolu bir paket olmasını istiyorum çünkü kendime aassla güvenmiyorum. İsteğim olduğu kadar korkularım da var. Alsam bile kullanabilir miyim hiç bilmiyorum :KK43:
Neyi nasıl yapacağımı nasıl bir yol izleyeceğimi bilemediğim için artık size sormak istedim. Benim gibi olan vardır mutlaka...
Biriktirmiş olduğum bir miktar var ve ancak 900.000 civarına çıkabilirim. İ20 ve clio bakıyoruz ama tabii araba bilgim hiç olmadığı için önerilere de açığım.
Amaaaa....
Arabayı alsam bile bir eğitmenden ders almam gerek evet biliyorum. Peki almadan önce ders alma şansım var mı sizce, ne yapmalıyım :KK43:
Trafikte öyle şoförler gördüm ki " bu m.l kullanıyorsa ben de kullanırım" dedim her seferinde.
Ülkede daha kırmızı ışıkta durmayı bilmeyen kekolar var. Sen mutlaka her kurala uyarsın, o yüzden bir endişen olmasın.

i20 ve clio çok tercih edilen araçlardan. O yüzden bence ikisi de güzel bir tercih olur.

Tavsiyem önce aracını al. Kendi aracında özel ders al. Çünkü kullanım mantığı aynı olsa bile her aracın pedal ve direksiyon sertliği/ yumuşaklığı farklı oluyor. Otomatik vites araçlarında kimisinde vites düğme oluyor, kimisinde topuz...

Instagram'da bir sürü direksiyon hocası var. Onların videolarını izle, kimi beğenirsen ondan ders alırsın.

Merhabalar, birkaç yıl önce anadolunun küçük bir ilçesinde ehliyet aldım. Ancak şu an İstanbulda trafiği ve sokakları dar olan bir yerde yaşıyorum. Arabayı sadece ehliyet alacağım zaman kullandım. Şu an araba sahibi olma/ kullanma ihtiyacı hissediyorum ve bunu gerçekten istiyorum. Şu an ciddi anlamda araba alma niyetine girdim. Otomatik ve her şeyiyle dolu bir paket olmasını istiyorum çünkü kendime aassla güvenmiyorum. İsteğim olduğu kadar korkularım da var. Alsam bile kullanabilir miyim hiç bilmiyorum :KK43:
Amaaaa....
Arabayı alsam bile bir eğitmenden ders almam gerek evet biliyorum. Peki almadan önce ders alma şansım var mı sizce, ne yapmalıyım :KK43:
Mutlaka özel ders alın bende 10 yıl önce ehliyeti almıştım hep erteledim korktum artık mecbur kullanmak zorunda kalınca bu ay özel ders aldım 2 hafta ve korkularimin çoğu boşmuş bunu anladım. hatta ben Manuel öğreniyorum.
Ders konusunda sürücü kursu arabasında alin dersi hoca da da gaz fren olması insanı ayrıca rahatlatıyor.
Yeni arabaların kullanımı ciddi rahat sensörleri arka kameraları derken işimizi çok kolaylaştırdı
Korkmayın inşallah başarırsiniz

Trafikte öyle şoförler gördüm ki " bu m.l kullanıyorsa ben de kullanırım" dedim her seferinde.
Ülkede daha kırmızı ışıkta durmayı bilmeyen kekolar var. Sen mutlaka her kurala uyarsın, o yüzden bir endişen olmasın.

i20 ve clio çok tercih edilen araçlardan. O yüzden bence ikisi de güzel bir tercih olur.

Tavsiyem önce aracını al. Kendi aracında özel ders al. Çünkü kullanım mantığı aynı olsa bile her aracın pedal ve direksiyon sertliği/ yumuşaklığı farklı oluyor. Otomatik vites araçlarında kimisinde vites düğme oluyor, kimisinde topuz...

Instagram'da bir sürü direksiyon hocası var. Onların videolarını izle, kimi beğenirsen ondan ders alırsın.
Haklısınız, benim de "bu bile araba kullanıyor" dediğim çok oldu. İnşallah ben de yapabilirim. Teşekkür ederim yorumunuz için

Mutlaka özel ders alın bende 10 yıl önce ehliyeti almıştım hep erteledim korktum artık mecbur kullanmak zorunda kalınca bu ay özel ders aldım 2 hafta ve korkularimin çoğu boşmuş bunu anladım. hatta ben Manuel öğreniyorum.
Ders konusunda sürücü kursu arabasında alin dersi hoca da da gaz fren olması insanı ayrıca rahatlatıyor.
Yeni arabaların kullanımı ciddi rahat sensörleri arka kameraları derken işimizi çok kolaylaştırdı
Korkmayın inşallah başarırsiniz
Ayyy sizin adınıza sevindim. Umarım ben de rahatlarım

Haklısınız, benim de "bu bile araba kullanıyor" dediğim çok oldu. İnşallah ben de yapabilirim. Teşekkür ederim yorumunuz için
Ben İstanbul'da araç kullanmadım ama bulunduğum yerde yollar çok dar ve bozuk. Üstelik şehir içinde şerit bile yok, o kadar küçük bir yer. :)

Ben trafikte ilk kez araba kullanırken en çok arabalardan korkuyordum. Ama sonradan anladım ki korkmam gereken yolun ortasına atılan hayvanlar ve yayalarmış. Mesela adamının biri, araba geliyor mu gelmiyor mu hiç oralı değil. Sallana sallana yoldan geçiyor. Veya köpek yolun ortasına yatmış, keyif yapıyor. :) Yavaş gittiğim için bunlar sorun olmuyor, kornaya basıyorum. Sen de öyle yaparsın.

Ben İstanbul'da araç kullanmadım ama bulunduğum yerde yollar çok dar ve bozuk. Üstelik şehir içinde şerit bile yok, o kadar küçük bir yer. :)

Ben trafikte ilk kez araba kullanırken en çok arabalardan korkuyordum. Ama sonradan anladım ki korkmam gereken yolun ortasına atılan hayvanlar ve yayalarmış. Mesela adamının biri, araba geliyor mu gelmiyor mu hiç oralı değil. Sallana sallana yoldan geçiyor. Veya köpek yolun ortasına yatmış, keyif yapıyor. :) Yavaş gittiğim için bunlar sorun olmuyor, kornaya basıyorum. Sen de öyle yaparsın.
Ben de son zamanlarda daha çok gözlemler oldum. Gerçekten yola atlayan yayalar çok riskli. Tın tın giderim artık 🥲🥲

Ben manuel ehliyet aldım 2020 yılında. Sadece direksiyon dersi alıp hiç istop etmeden sınavdan geçtim. Sonra hiç araba kullanmadım abimin vardı bir tek ve bana güvenmediği için hiç vermedi. Aradan 4 yıl geçti. Eşimin ehliyeti yoktu, bana güvenip araba aldık. O araba otomatik olduğu halde iki hafta park yerinde bekledi. Çünkü cesaretim yok. Eşim de "manueli tek girişte almışsın nasıl cesaret edemiyorsun otomatiğe?" diye gazladı çıktım trafiğe. O kadar rahat sürdüm ki niye korkmuşum o kadar anlamadım. Yaparsınız hem de çok güzel sürersiniz. Önyargı cesaretini kırıyor insanın ama bir kere korkmayıp trafiğe çıkınca yenersiniz korkunuzu.

Arabayı ilk etapta düşük bir model al kalan paranı ayır altın vs olarak 1 sene en azından kendine güvenin gelir yeniyi çizsen veya vursan daha tedirgin oluyorsun extra üzülüyorsun bir daha yapar mıyım diye üzülmeyeceğin bir araba seç yani reflekslerin gelişene kadar olmayacak bir şey yok ☺

Ben 7/8 sene önce kullanmıştım İstanbul da geçen yaz alınca eşim durdurdu yolda geç hazır olmanı beklersek dedi bir çok erkekten daha dikkatli kullandığımı düşünüyorum 🤔 uzun yolada çıktım en fazla bir hafta sizin de süreciniz olur kendi arabanız da ders alırsanız alın şerit takibi survivor gibi okul yolunda alışmak zorunda kaldım ama çok büyük konfor korkularınızdan ertelemeyin ilk olarak ikinci el 3/4 yaşında bir araba da deneyim kazanıp daha sonra daha iyisini alabilirsiniz ufak tefek sürtmelerim oldu biz Kia picanto almıştık emektar acemiliğimi geçirdi küçük olduğu için park da rahat ettim şimdi değiştirmeyi düşünüyoruz

İşe iettlerde süründüğüm birgün yolda park yapan bir kadın gördüm o kadar güzel park yapmıştı ki hala gururla hatırlıyorum o kadını. İçimden dedim birgün bende araba kullanabilir böyle park edebilir miyim? O hemcinsim benim motivasyonum oldu. 33 yasımda ehliyete yazıldım ve aldım. Şubat ayından beri araç kullanıyorum başlarda elbette herkes gibi korktum tedirgin oldum direksiyon uzay mekiği gibi geliyordu 😂 zamanla yolda yürümek gibi doğal bir reflekse dönüştü. Neyse uzattım kısaca kendine güven hayal kur ve gerçekleştir 🫶🏻

Ben araç kullanmayı istanbulda öğrendim :) şirket aracıydı. Daha önce hiç kullanmadım dedim, olsun yaparsın deyip verdiler aracı. İlk gün hıca ile 2 saat çalıştık. Hava karardı, yagmur yqgdı falan tam pratik oldu. Sonra valla stres yapmaktan bacağım kasıldı, doktora gittim, trafikte dur kalk debriyaj. 15 sene oldu sanırım, sayısız ülke ve şehirde araba kullandım. Öğreniliyor. Alışılıyor. Geçiyor seneler. Denildiği gibi ikinci el ucuz bişi alın. Sonra yükseltirsiniz isterseniz.

Ben manuel araç kullanarak basladim, temmuzdan beri otomatik kullanıyorum ve resmen akülü araba kullanmak kadar basit 😃
İlk arabayı aldığımda eşim alışık değilim diye arayıp duruyordu ( hayır yani manuel kullanmisim, otomatik kullanamamak gibi bir durum olabilir mi?)
İstanbulda kullanılacaksa kendi aracınızla özel ders alın, özellikle park konusunu iyice halledin. Kazasız belasız kullanın inşallah ❤️

Ben 7/8 sene önce kullanmıştım İstanbul da geçen yaz alınca eşim durdurdu yolda geç hazır olmanı beklersek dedi bir çok erkekten daha dikkatli kullandığımı düşünüyorum 🤔 uzun yolada çıktım en fazla bir hafta sizin de süreciniz olur kendi arabanız da ders alırsanız alın şerit takibi survivor gibi okul yolunda alışmak zorunda kaldım ama çok büyük konfor korkularınızdan ertelemeyin ilk olarak ikinci el 3/4 yaşında bir araba da deneyim kazanıp daha sonra daha iyisini alabilirsiniz ufak tefek sürtmelerim oldu biz Kia picanto almıştık emektar acemiliğimi geçirdi küçük olduğu için park da rahat ettim şimdi değiştirmeyi düşünüyoruz
Kia picanto park ve her yere grip çıkma konusunda muhtesem bir araba ama konfor bakımından rahatsiz. Şehir içinde çok mantıkli gerçekten

Amaaaa....
Arabayı ehliyet yada dolu paketler sürmüyor. Güven ve cesaret olmadığında zor. Önce güveninizi yerine getirecek hamleler yapın cesaret ardından gelecektir. Özel ders alın , tamam artık dediğinizde kendi arabanızla devam edin.

Kia picanto park ve her yere grip çıkma konusunda muhtesem bir araba ama konfor bakımından rahatsiz. Şehir içinde çok mantıkli gerçekten
Kesinlikle şehir için de rahatlığı stres yaratmıyor bizde ikinci olduğu için şehirler arası pek ihtiyaç duymadık ama Bursa Eskişehir Zonguldak ben çocuklarla yaptım uzun yol tecrübesi kazanmak için ondada fena değildi yakıt olayı da epey az şehir için de. Şahsen kullanana kadar ben çok önyargılıydım
Acemilik için düşünülebilir. İ10 ile aynı kulvarda sanırım

Ben de ankaradayım bu sene inanılmaz bir trafik var burada, artı olarak evim çok dar bir yerde yani aynı durumdayız :) İnan ilk başlarda insan çok korkuyor ama sonra bu muymuş diyeceksin kimler kimler sürüyor… Pazar sabahı yollar bomboş oluyor o boşlukta en az 2 kere iş-ev arası gidip gel derim. Bir sonraki pazar yine aynı şekilde bu sefer daha çok tur yaparsın. Yolu ezberledikten sonra gerisi artık şerit değiştirme ve ayna takibinden ibaret. Hafta içi birkaç kere yanında biri olsa güzel olur ama sonra tek çıkmak lazım ve alışınca arabada müziğini açıp tek başına sürmenin keyfi hiçbir şeyde yok onu söyleyeyim :)

Bu arada sokak dar diye korkma asıl orada pişiyosun arabanın nerelerden geçeceğini nereye sığacağını o dar yerlerde kavradıktan sonra artık park etmeymiş bulvarmış çocuk oyuncağı geliyor

En kısa sürede aracınızı alıp önce bir hoca eşliğinde sonra kendi başınıza trafiğe çıkmaya başlayın. Benim de size benzer bir hikayem vardı. Kırklarelide yaşıyorken annemin aracını kullanıp her şeyi yapabiliyordum. Ama İstanbul’a taşınınca aracım yoktu ve İstanbul trafiğinden korkuyordum. Önce geceleri kullanmaya başladım. Aracın az olduğu saatlerde çıkıp turluyordum. Bu araca hakimiyetimi sağladı. Önceden araç kendi gidiyor gibi geliyordu o yüzden durma, yokuşta kalma gibi senaryolarda ne yaparım kestiremiyordum. Araç nereye sığar ne kadar mesafeden kurtarır anlayamıyordum. Şu an yapabiliyorum. Yaşadığım yer de Zeytinburnu. Sokaklar aşırı dar ve karışık ama oluyor artık. Kullana kullana da daha iyiye gittiğimi görüyorum. En azından panik yapmıyorum. Çizersem öderim, yeter ki büyük kazalara karışmayım kafasına geldim. Ben yaptıysam siz de yaparsınız. Kendinize güvenin.

İşte sorun burda ya daha kırmızı ışıkta durmayı bilmeyenler yüzünden korkuyor insan araba kullanmaya bende cesaret edemiyorum kural tanımıyor kimse insani paniğe sevkediyorlar

Back