Ara kanamas olan ve bu konuda bilgisi olan arkadalar ltfen okuyun!!!

Merhaba arkadaşlar, ben de bir süredir bu durumu yaşıyorum. Benim düzensizliklerimden dolayı çok az bir süre doğal adet gördüm ve neredeyse ergenlik başından beri doğum kontrol hapı kullanıyorum (10 yılı geçti). Bayağa bir ilaç değiştirdim tabi doğum kontrol hapı olarak :)) En son yasmine kullanıyordum.. Bu süreçte hiç ara kanama vs yaşamadım! ama ilk başlayanlarda kesinlike ara kanama yapar (biri ilk başlıyorum demişti onun için yazıyorum).
Ancak geçen temmuzda hap kullanmayı bıraktım (bebek nedeniyle) ve ilk ara kanamam aralık veya ocak gibi oldu.. Ne olduğunu anlamadım.. ilişkiyle alakalı bir hasar zannettim ama anladığım kadarıyla değil.. adetten 2-3 hafta sonra oluyor.. akıntı birlikte gelmeye başlıyor ve en az 3-4 gün sürüyor. adetin yoğun günlerinden sonraki gelme dönemi var ya, aynı onun gibi.. kahve de geliyor açık kırmızı da!!!! açık kırmızıyı görünce "bir yerde kanama var" diye yoruyorum ben, sanki yara var gibi?? bir kez kontrole gittim, yara var dediler, antibiyotik ve majezik verdi, onu kullandım, sonra zaten söktürücü aldım ve geçti. 1 ay olmadı sonra yine başladı.. her ay olmuyor ama en geç 2 ayda bir bu kanama oluyor.. 1 ay çok az oldu! bu ay yine çok oldu... Ne olduğunu anlamıyorum (( Sizden anladığım kadarıyla çok anlayan da yok ama çok canımı sıkıyor ve korkuyorum (( yaranın kalıcı bir çözümü var mı ki??? ve neden bu günlerde oluyor yaraysa da?? sadece adet sonrasındaki 2.3.haftada mı kanar bu???? mantıklı bir açıklama bulmak zor yine de yalnız değilmişiz ve hepimizin aşağı yukarı sorunu aynı.. Umarım geçer, çok rahatsız edici ve korkutucu ((

Arkadaslar ben dogum kontrol hapi kullaniyorum son pakete on gun once basladim uc dort gundur hap kullandigim halde bazen kahverengi leke bazende kan geliyor sebebini bilen varmi ben bi iki hap yemegi unuttum ertesi gun iki tane yedim acaba hamilelik yada bi sorunmu

benimde bir kaç gün değil uzun süre oluyor. şimdi de normalde adetim 7 gün. ama hala devam ediyor 9. gün oldu adet kanı gibi kokulu değil akıntıyla birlikte kırmızı kan sinirlerim bozuldu. önceden dr gitmiştim bişey yok demişti. sıkıldım kan görmekten.nasıl geçer ?

benimde günlerce sürüyo bugün 10. günü hâlâ geçmedi. daha önce doktora gittiğimde bişey yok stresten demişti. bu ay da cok stresliydim büyük ihtimalle stresten etkileniyorruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…