• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ara kanamas olan ve bu konuda bilgisi olan arkadalar ltfen okuyun!!!

merhaba ben myralon doğum kontrol hapını 2 temmuzda ilk defa kullanmaya başladım agustos 8de düğünüm var ilk kullandığım için bende çok teleşlıyım çünkü senin basına gelen olaya bende de var benimkiside şu şekilde oldu 2 temmuz adetin ilk günü hapı içtim normal adetim 5 en fazla 6 gün oluyordu ve bittiyordu ama senin o bahsettiğin şekilde kahve rengi biçiminde buğun ayın 18ve hala var ama sadece bir pecetenin ortasını ıslatacak kadar çok değil ama halla beyaz akıntıya dönüşmedi evli olmadığım için dr muayeneside olmuyor ben ne yapacağım bende bilmiyorum bilen varsa benide aydınlatırmıısınız acaba doğum kontrolu hapını ilk kullanıyorum bu yüzdenmi oluyor bu olay

kadercim dediğin durum ben de de oldu ve doktor her doğum kontrol hapının her bünyeye uygun olmayabileceğini ilacı değiştirmemi söyledi-gerçi myralonu da bi başka doktor önermişti- ben de yasmine geçtim ve yasmin kullanırken öyle bi sorunum olmadı. ilacı değiştir istersen(tabi yine de doktora danışmakta fayda var yerimseniben )

ya kızlar yok mu hiç böle problem yaşayan,ben haşır haşır reglimi günü gününde olurum,bugün gene regli oldum,ama iki regli arasındaki minik regliyi napacam ya:( dr a da gittim gene hormon ilaçı verdi ve gene içmek istemiorum:(

arkadaşlar bişi soracam umarım fikir yürütebilen olur,ben şimdi geçen ay temmuz 22 sinde regli oldum.yumurtlama dönemini geçtim ve o yumurtlama döneminde yani 10-16 gün arasındaki gelen kanama bu ay zerre olmadı,ne ilaç içtim nede başka bişi,yalnız bişiden şüpheliniom,1aydır sabah akşam kara üzüm çekirdeği yiyom o mu geçirdi acaba:S10 aydır yer yapmıştı bu ay gelmedi,eğer önüzmüzdeki ayda gelmesse kara üzüm çekirdeğine bağlıcam olayı,içerisinde östrojen var üzüm çekirdeğinin,ordan bu bağıntıyı kurdum,mantıklı mı sizcede

bnce mantıklı olabilir yaniii üzüm cekrdegi cok faydalı belki sende de öyle etki göstermiştir kimi arkadaslar sogan kürünü şiddetle tawsiye ediyo bnde yaptım ama icemedim yaaa cok fena bişey :bbo: bi dha da ypamaya cesaret edemiyorumm.bu ara kanamalar yanlış giden bişeyler oldgunu gösterir.bu ay ben adet olmadım kahwerengi akıntı seklinde olduu 1 hafta sürdü we ilk kez oluyoo bi anlam weremedim haftaiçi dr a gidicem paylasırım sonuclarıı :Saruboceq:

Bu ara kanama dediğiniz durum iki regl arası bende de oluyordu; belli bir süre sonra regli olamamaya başladım. (Her ay düzenli regl olmama rağmen) Jinekologa gittim; ara kanamanın normal olmadığını söyledi; ultrasonda kist görünmedi, farlutal kullanarak regl oldum ve o dönemde eşey hormonlarıma bakıldı. Her şey normaldi; fakat ona rağmen yaklaşık olarak 8 ay doğum kontrol hapı kullandım; ara kanamalarımı yok etmek ve düzeni sağlamak adına. Doğum kontrol hapını bıraktığımdan bu yana bir daha hiç bu sorunla karşılaşmadım.

eyvah bak şimdi evham yaptım,ben her zaman regli oluom düzenli die üstüne pek düşmüodum bide stresli bi hayatım var ona bağlıodum,bende ultrasona 2 kes girdim kist mist çıkmadı hiçbişi çıkmadı,ama tabi hormon testi yaptırmamıştım,peki canım bişi sorcam regli olmamaya başladığın dönem ara kanamalrın devam etti mi yoksa kesilmiş miydi

aynı durumu yaşadım adetim bitikten 1 hafta sonra başlayıp diğer adetime kadar devam ediyordu dr gittim kimse net b,şey demedi kimi yumurtalama kalitesiz dedi kimi önemsemedim ben de kafaya takmıyordum düzenli oluyordum gebelik testi almama gerek olmuyordu sonra arkadaşımın memleketinden fındık geldi her gün kırıp yedim baktım adetime 3 gün kala lekelenme oldu sonra test etmek için fındık yemedim bakalım fındık mı etkilemişti adetimden 1 hafta sonra yine oldu ve benn fındık kırıp yemeğe başladım sorunu böyle çözdüm zukseddin arkadaşımda üzüm çekirdeğiyle çözmüş fındıkta e vitamini var sanırımm eksikliğimiz ondan diye evde hep bulunduruyor

Aynı problem ben de de var iki aydır. 3 ay kdr doğum kntrol hapı kullanmıştım; adetimi düzenlemek için vermişti doktor. Bırakır bırakmaz çok şiddetli ağrıyla birlikte kanamam oldu. Doktora gittim kist patlamış dedi. İlaçlarla düzeldim. Geçen ay normal adet gördüm ama adetim bittiten bi gün snr tekrar kanama başladı ama adet kanaması gibi değil tam olarak. Sanki akıntının içinde kan varmış gibi. Ben şüphelendim ve tekrar doktora gittim. Bi sürü tahlil yapıldı, ultrasonda da baktı ve hiçbişeyin yok dedi. Kanamayı kesmek için adet geciktirici bi hap verdi. Onu 10 gün kullandım bıraktıktan 2 gün snr tkrr adet oldum. Adetim biteli 3 gün olmasına rağmen bugün yine aynı şekilde bi kanama başladı. Çok kafam karıştı. Artık doktora gitmek bile istemiyorum. Bi de bebiş yapmaya karar vermiştik bu ay ama nasıl olacak bilmiyorum Yumurtlama günümü bile hesaplayamıyorum bu durumda. Bakalım nolacak??????????

eyvah bak şimdi evham yaptım,ben her zaman regli oluom düzenli die üstüne pek düşmüodum bide stresli bi hayatım var ona bağlıodum,bende ultrasona 2 kes girdim kist mist çıkmadı hiçbişi çıkmadı,ama tabi hormon testi yaptırmamıştım,peki canım bişi sorcam regli olmamaya başladığın dönem ara kanamalrın devam etti mi yoksa kesilmiş miydi

Hayır o dönem hiç kanamam olmadı. 2 ay kadar sürmüştü.

Aynı problem ben de de var iki aydır. 3 ay kdr doğum kntrol hapı kullanmıştım; adetimi düzenlemek için vermişti doktor. Bırakır bırakmaz çok şiddetli ağrıyla birlikte kanamam oldu. Doktora gittim kist patlamış dedi. İlaçlarla düzeldim. Geçen ay normal adet gördüm ama adetim bittiten bi gün snr tekrar kanama başladı ama adet kanaması gibi değil tam olarak. Sanki akıntının içinde kan varmış gibi. Ben şüphelendim ve tekrar doktora gittim. Bi sürü tahlil yapıldı, ultrasonda da baktı ve hiçbişeyin yok dedi. Kanamayı kesmek için adet geciktirici bi hap verdi. Onu 10 gün kullandım bıraktıktan 2 gün snr tkrr adet oldum. Adetim biteli 3 gün olmasına rağmen bugün yine aynı şekilde bi kanama başladı. Çok kafam karıştı. Artık doktora gitmek bile istemiyorum. Bi de bebiş yapmaya karar vermiştik bu ay ama nasıl olacak bilmiyorum Yumurtlama günümü bile hesaplayamıyorum bu durumda. Bakalım nolacak??????????

maalesef canım drlar ara kanamalar konusunda yeterli olamıor çok kişiyle konuştum bu konu hakkında kimisi ya kabulenmiş,kimisinin kendilinden geçmiş.dr lar çözüm bulan nadir

arkadaşlar selam,yaklaşık 10 aydır dönem dönem ara kanama problemi çekiorum,işin nası başladığını ve bu olayı nası keşfettiğimi anlatıyım öncellikle,bundan yaklaşık bi sene önce babam çok ağır bi hastalık geçirmişti ve bu hastalık olayı bizleri çok üzdü.babamın hastalık geçirmesinden yaklaşık 1 ay sonra benden(regli dönemimde deilken)böle akıntıya bulaş olmuş kan geldi az miktarda ama evham yaptım sonra geçti 2 ay böle bişi gelmedi düzenli reglimi oluodum,sonra bu olay gene nüksetti,bunun üstüne dr a gittim ne iş die,dr enfeksiyon kapmış dedi biton ilaç verdi,ilaçları kullandım geçti(ben öle olduğunu sandım)3 ay sonra gene oldu bu olay gene ilaçları kullandım geçti(salak kafam gene ben öle olduğunu sandım) sonra bi baktım ana her ay iki reglimin arasında tam ovulasyon dönemimde kahve telvesi gibi böle peçeteyle silince belli olan bazen regli ilk gelir öle kahverengi lekenmeler şeklinde olan bi olaymış bu iki reglimin ortasında 4 yada 5 gün süren lekelenmeler oluo.bebek regli diom artık bu olaya ben:Dbi yerlerde okudum bu olayı kimi yerler normal dio,kimi yerlerde insanı evhamlıdıro biton aptal saptal şey yazıo.bu bende artık yer mi yaptı,geçer mi,nolur bilmiom artık,bu arada normal adetim her ay düzenli gelio,lütfen bunu yaşayan ve bilgisi olan arkadaşlarrrrrrr bilgiiiii istiommmm:(
selam,
yazdıklarının hepsı benım içinde gecerli ben doktora gıtmedım cunku vajınısmuslu bır bayanım korktugumdan dolayı doktora gıdemıyorum. senınde anlattıgın gibi 2 adet arası lekelenme ılk geldıgınde peceteye kan seklınde hafıf pempe renkte glıyo sonrakı 2-3 gunde kahvemsi renkte gelıyo 3-4 gun öyle ara ara oluyo sonra kesılıyor benım adet tarıhımden hep 10 gun önce oluyo bu olay.sende bır gelısme var mı?

selam,
yazdıklarının hepsı benım içinde gecerli ben doktora gıtmedım cunku vajınısmuslu bır bayanım korktugumdan dolayı doktora gıdemıyorum. senınde anlattıgın gibi 2 adet arası lekelenme ılk geldıgınde peceteye kan seklınde hafıf pempe renkte glıyo sonrakı 2-3 gunde kahvemsi renkte gelıyo 3-4 gun öyle ara ara oluyo sonra kesılıyor benım adet tarıhımden hep 10 gun önce oluyo bu olay.sende bır gelısme var mı?
anlattığım gibi ben dr a çok gitmedim 3 kes falan gitmişimdir dr bi işe yaramadı,ama bnce sen korkunu yenip dra gitmelisin.10aydan beri ilk defa bu ay ara kanamam gelmedi benim bekliom bu ayın 19-20si gibi regli olmam lazım,eğer gelecek ay da iki resgli arası kanamam gelmesse çok sevincem bunu nacizane bi fikir yürüterek üzüm çekirdeğine bağlıcam:lepi:

Arkadaslar merhaba,
Siteye yeni uye oldum. Benim de ara kanama problemim var. bu konuyu hem arastirdim hem de drye gittim. Bu topicte de bahsedildigi gibi iki tip ara kanama var. Ilki dogum kontrol hapi kullanirken meydana gelenler ki bu normal.
Ikincisi ise bazı arkadaslarin ve benim de yasadigim durum. Ornegin benim her ay adet olmadan 10 gun once basliyor ve adet olana kadar devam ediyor. sonra da tam olmam gereken gunde normal sekilde adet oluyorum
Ara kanamam genelde bordo- kahverengi renkte, ped koymami gerektirmiyor ama camasirimi kirletiyor. son 4 senedir durum bu sekilde. Evlendikten sonra 2 ay dogum kontrol hapi kullanmistim ve bu durum tamamen gecti, birakinca yeniden basladi.
drye bunlari anlattigimda once cikolata kistinden suphelendi, cok sukur ultrasonda birsey cikmadi. horman testini yaptirdigimda ise degerler normaldi FSH haric( sonuc 9 cikti).Fakat durumun progesteron eksikliginden kaynaklandigini soyledi.Progestan verdi. Adetin 15.gunu basladim. 10 gun kullandim.
Fakat bu ay yine ara kanamam oldu. Sadece bu sefer 6 gun once basladi ve normale gore siddeti artti, yani ped koymam gerekti. Ayrica reglimi de 2 gun gec oldum.
reglim bitsin yeniden drye gidecegim
Ama kafam cok karisik, keske bu konuda daha fazla paylasim olsa(sirf bu yuzden siteye uye oldum)

merhaba...konuya benzer bişiy yaşıyorum ben şu ara.benimde regl olmama bir hafta kalası yada 10 gün bilemıycem küçük kan zerrecikleri görüyordum...ben bekarım üstelik.bende şu an saplı polip tespit edildi..sizde ciiddiye alın ve doktora gidin..

Benim de bekarken basladi zaten. Evlendikten sonra da devam etti. polip, kist tarzı şeyler yok gozukuyor, 2 drye gittim. ikisi de progesteron eksikliği dediler ama şu adetin 21.gunu yaptırılan progesteron testini de istemediler. direk progestan dediler. Fakat bana faydası olmadı gibi geldi. Gerçi belki de daha uzun süre de faydasını göreceğim ama bilmiyorum.
Şu çok bahsedilen hayıtı denemek istiyorum, acaba buna bir etkisi olur mu?
Ayrıca FSH değerim sizce gebe kalmamı engeller mi?
Ne dersiniz kızlar?

bende aynı şeyi yaşadım
yumurtalama günlerinde lekesi olanlar neden dert edyorsunuzki tam tersli şanslı kişileriz bence
hangi gün yumurtladığımızı biliyoruz
bende çok doktora git tim sordum
progesteron eksikliğide yok bakıldı bütn herşeyi normal
ama lekelerim var
ilk zamanlar ya leke var ilişki olurmu diyerek ilişki olazdı sonra doktorum asıl önemli günler dedi
ateşimi ölçtüm sancımın ve lekemin en yoğun olduğu günler yumurtam çatlıyomuş

bende aynı şeyi yaşadım
yumurtalama günlerinde lekesi olanlar neden dert edyorsunuzki tam tersli şanslı kişileriz bence
hangi gün yumurtladığımızı biliyoruz
bende çok doktora git tim sordum
progesteron eksikliğide yok bakıldı bütn herşeyi normal
ama lekelerim var
ilk zamanlar ya leke var ilişki olurmu diyerek ilişki olazdı sonra doktorum asıl önemli günler dedi
ateşimi ölçtüm sancımın ve lekemin en yoğun olduğu günler yumurtam çatlıyomuş
iide benim 1 gün olmuoki yumurtlama zamanımı tespit edeyim yumurtlama dönemi 4-5 gün sürüo hangi gün nerden bileim:1no2:
ayrıca arkadaşlar ben doğum kontrol hapı hiç kullanmadım,bu ayda daha önceden bahsettiğim gibi ara kanamam gelmedi ve benim şu sıralar regli olma zamanım olmasına rağmen reglide daha olmuş delim,bu ayın 18 yada 19-20si gibi regli olmam lazımdı,hala olmuş deilimCADIARZU

canım benimde lekem 4-5 gün sürerdi, her ayda olmaz bazı ay çok olur bazen az hiç belli olmaz
bilmen gereken o günler senin için önemli gün aşırı yapabiliyorsan hergün ilişki
mesela hamile kaldığım ay ateşimi ölçmüştüm onu örnek veriyim sana
15. gün olan sancımla mümkün değildiki ilişki olsun resmen kıvranıyordum ağlayacak haldeydim ama önemli diye ilişki oldu

13 14/Nis 36.3*
14 15/Nis 36.4* leke sancı
15 16/Nis 36.1 leke sancı
16 17/Nis 36.6*
17 18/Nis *
18 19/Nis 36.5* leke
19 20/Nis ??

Back