Arkadaşlar merhaba,
buradaki yazıları tek tek okudum. çeşit çeşit ara kanama var. herkesin ki farklı. kimisi kahverengi renkli, kimisi açık pembe, beyaz akıntıyla birlikte kan geliyor, kimisininki 3-4 gün sürüyor, kimisininki 1 günde bitiyor. dolayısıyla hepsinin çözümü de farklıdır diye düşünüyorum.
ben de uzun yıllardır ara kanama yaşıyorum. birkaç doktora gittim genelde ya doğum kontrol hapı veriyorlar yada progesteron. zamanla bunların da aslında işe yaramadığını gördüm. zaten yapılan hormon tahlillerim de normal çıkıyor. sorun hormanal değilse, yumurtalık kistim de yok, polip var dediler histeroskopiyle onları da aldırdım yine geçmedi yine geçmedi.
yukarıda yazan arkadaşlardan biri stresin bu durumu tetiklediğini söylemiş, ona kesinlikle katılıyorum.
benim ara kanamalarım şöyle oluyor: benim siklusum genelde 28 gün sürüyor. fakat siklusun 17-18-veya 19.gününde karın ağrısyla birlikte sulu bir şekilde kanamam oluyor. bu kanamanın 4-5 gün sürdüğü de oluyordu önceden, şu sıralar 1-2 gün sürüyor.
doktorum en son yumurtalık kanaması dedi ama ben kesin emin değilim. sorunun ne olduğunu bulan ve çözüm getiren bir doktor olmadı şu ana kadar.
3 yıldır bebek istiyoruzolmuyor, görünen başka bir sorun yok deniliyor. yaptırmadığım tahlil tetkik kalmadı. hsg çektirdim, sulu ultrasonla baktılar, histeroskopi oldum alınan polipler patolojiye gitti, çıkan sonuç normal polip. hala ara kanamam oluyor. çözüm bulan varsa ve kanama şekli benimki gibi siklusun 17-18 veya 19. günlerinede olup karın ağrısıyla başlayan sulu kan, yada pembe sulu akıntısı olan varsa buraya yazarsa çok sevinirim.
diğer bir arkadaşın da dediği gibi kendi kendimizin doktoru oluyoruz. başka çaremiz yok.
ayrıca bu şekilde ara kanamsı olup çocuğu olan varsa doğal yolla mı oldu bilgi verirse çok sevinirim.
sevgiyle kalın