Ara kanamas olan ve bu konuda bilgisi olan arkadalar ltfen okuyun!!!

Ruzgarr, ara kanama sayesinde yumurtlama donemini biliyoruz demissin ya, senn ara kanama adet oncesi mi sonrası mı oluyor. cunku drlerin de gun asiri iliski onerdigi tarih regl sonrasi oluyor
Benimki her adet oncesi.
Ayrica verdigin tarihe gore hamile kaldigin donem 19-20 nisan gibi mi olması gerekiyordu reglin?

canım hayır tam ara dönemde adetimden 14 gün önce çatlama zamanı günleri
19 nisan adetimin 18. günü canım yani yumurtamın iyice geliştiği ve çatlamaya çalıştığı dönemde

ben genel konuştum galiba belki herksin aynı dönemde olmuyodur ağrısı
ama benim doktorum benimkinin çatlamadan olduğunu söyledi
benim gibi olanlar için diyorum bunları

Benim de ayni, peki sen dogum kontrol hapi kullandın mı Ruzgar?Kullandıysan o donem ara kanaman oldu mu?
Benim dr kullanınca geçti diye progesteron eksikliginden diyor.
FSHım 9 da olunca çok korkuyorum acaba Allah saklasın ama çocugumuz olmaz mı diye? Yumurtlama doneminde vajinal ultrasonla bakıldı, dr yumurta durumun gayet iyi dedi gerci ama FSH tam max da.
Moralim bozuk iste

tam sendeki olay bendeki yumurtlama zamanları bazen oluo bazen olmuo,ama şu 10 aydır cozuttukaydirigubbakcemile3bu ay işte gelmedi ve reglimide bugün oldum olmucam die panik yapmıştım,regli olmamda sorun olmamasına rağmen şu ara kanamalar yüzünden regli olmucam die panik yapıom

canım evlendim 4 ay kullandım sonra hap kullanmak istemedim xzaten 5 ay sonra kadar bbek düşünmeye başladım ama inan hiç hatırlamıyorum o zamanda varmıydı diye sanki arada olurdu diye hatırlıyorum
fsh yüksekliği hakkında bilgim yok canım ama çocuğumuz olmazmı diye düşünme Rabbimin mucizesiyle ne olmazlar oluyo sen umudunu kaybetme gelecek bebeişin

canım ara kanamalar regl neden etkilesinki
onu yumurtlama kanaması diye düşün diğerinide regl

arkadaşlar bendede bu ara kanamdan mevcut yalnız benımkı ğunde bıkez kıpkırmızı ğelıo ve fazla bıraz..dr.a ğittim bişey cıkmadı ve ben 1.5 yıldır doğum kontrol hapı kullanıorum..dr. hormon takvıyesı verdı ama kullanmayı düşünmuorum..sızdede yoğun olduğu dönemler oldumu..

Aynı sorun bende de var.adetim çok düzenli 27 - 28 günde bir adet oluyorum ancak adet olmama 1 hafta kala lkahve kırmızı lekelenmelerim başlıyor.Adet yaklaştıkça miktarı artıyor ve rengi daha da koyulaşıyor ama tam gününde sancıyla adetimi oluyorum.Dr gittim 1 cmlik polip var dedi.Gebeliğe engel değil dedi ama hala 8 aydır bebek yok.ancak bu ay bende ceviz çok yedim lekelenmelerim 3 gün daha geç başladı ve yok denecek kadar az geldi.Bende bu ay neden böyle diye düşünüyordum.Senin yazını okuyunca dikkatimi çekti...ilginç ama böyle işte....bu arada problemin aynı devam ediyormu?

merhaba
çok geçmiş olsun, sizin rahatsızlığınıza benzer durum bende 8 aydır var 3 dr. değiştirdim, sürekli ilaç veriyorlar, sonuncusu laparoskopi yapılması gerekir deyince korktum bidaha gitmedim, forumda takip ettim, internetten araştırdım Prof. Dr. Yakup Erata dan rand. alsım 21.12 pzts gidecem, İnşallah birçaresini buluruz. Çok kötü bir durum sizi çok iyi anlıyorum. Sürekli kanamalar sürekli ped değiştirmeler ve bitmek bilmeyen kasık ağrıları, bir de yaşam kalitesi düştü, evlilik desen bitmek üzere, İnşallah bir an önce iyileşiriz.Tekrar çok geçmiş olsun

mrb "Zukseddin" ara kanamalarla ilgili bir dr. gittiniz mi, bir çare bulun du, İnşallah şimdiye kadar geçmiştir. Benimki 8 aydır devam ediyor. Sorununuz çözüldüyse bana da bilgi verirseniz çok seviniri

sayfaları dikkatlice tek tek okudum.aynı problem bende de var.konuyu açan arkadaş en ağustos ayında yazmış.acaba doktora gittimi?herkes farklı yorumlar yazmış.vallahi kendi rahatsızlığımızın doktoru olduk.daha önce bekarken özel hastanenin doktoruna gitmiştim.bana o zaman ara ara antibiyotik kullanman gerekecek demişti.annemde o şekilde akması iyi diyor.yani en azından eğer mikrop gibi birşey ise dışarıya çıkıyor.ama genede tedirgin oluyorum bir problem varmı diye.kalitesiz yumurtamı oluşuyor acaba yada kistler var onlarmı patlıyor veya herhangibir mikrob olayımı var,hormanlardamı problem var...ve cevabını bulamadığımz birçok sorular...:çok üzgünüm:

aynen özellikle bu sorunu ciddiye aldığımdan beri iyice hayatım kabusa döndü.her ay adetn 20.günleri tuvalete gitmeye korkar oldum.Gelmediğini görünce çocuklar gibi seviniyorum ama gelincede oturup ağlaya başlıyorum.Bende haftaya başka bir doktora gideceğim.Sende doktordan sonra bilgi veirisen sevinirim.Bu arada sana laparoskopi yapılmasını neden istediler?

merhaba "lila5"
çok geç cvpladım kusura bakma, ben bir girdiğim forumu tekrar bulmakta zorluk çekiyorum, bu konularda o kadar çok konu açılmışki hepsine mesaj gönderdiğim için şimdi hepsini toplu halde bulmakta zorlandım. o söylediğim dr. a da gitmedim, toplam 6 ayrı dr. a gittim, kafam çok karışık , son 3 ü yara var ve rahim ağzında polip benzeri yapılanmalar var dediler, probe küretaj yapılıp buarada yarayı da yakacaklarmış, ancak polipleri alıp rahim içimden doku örnekleri alıp patolojiden sonra tanı konucak dendi. Bu operasyon çok basitmiş ama 1.5 ay çok akıntı oluyormuş, denize girmek, ilişki yasakmış, önümüz yaz olduğu için ne yapacağımı bilemiyorum, sonuçta kanamam hiç bitmiyo, zor valla, hangi dr. a tekrar gideceğimi de bilemiyorum, kafam karıştı

"zukseddin" mrb konuyu başlattın, şimdi nerelerdesin? durumun nasıl oldu, sen de izmir deydin? hangi dr. a gittin? En son ben dr. Şevki Kılıçarslan a gittim, Ege Sağlıkta çok iyi uzun uzun muayene ediyor, sendeki benzer durum bende de vardı, kanamalarım hiç bitmiyor, çıldırmak üzereyim, yara varmış ayrıca rahim ağzında polipler varmış, onların alınıp incelenmesi gerekiyormuş, yarayı da yakacakmış, ama sonrası 1.5 ay dikkat etmek gerekiyor (deniz yok, ilişki yok ), araştırıyorum sürekli yarayı dondurmak mı, yoksa yakmak mı iyi diye, bazen yara tam tedavi edilemiyomuş, sonra tekrar aynı tedavi... ben de ne yapacağımı bilemedim, sen iyileştin mi?

selam arkadaslar zukseddinin yasadiklarini bir yildan fazla yasadim en son bikac ay once tekrar basladi ara kanamam , ve 3 ay boyunca kesilmedi dr gitmek zorunda kaldim herhangi bir yara yada degisik bisey olmadigini hormon bozuklugu olabilecegini soyledi estrofem diye bi hormon(ostrojen hormonu) kullandim gunde iki defa ardindan bi ilc daha adini hatirlayamiyorum sonrada dogumkontrol hapina basladim , fakat 2 hafta dayanabildim bunyemkaldirmadi hatta kanamalarimda devam etti bende biraktim... ardindan hemen adet gordum simdi aradan 1 ay gecti yeni adetim geldi bu arada hic ara kanamam olmadi insaallah bu illetten kurtulmusumdur dua ediyorum simdilik hersey yolunda gozukuyor insallah gercekten oyledir

hala bu konu üzerinde bilgilerinizi paylaşıyor musunuz?eğer online iseniz bende paylaşmak isterim aynı sorunu yaşıyorum 1 sene oldu artık sabrım taşmak üzere(((

Slm bendede aynı sorunlar var .Bende spiralde var o yara yapmış olabilir diye düşünüyorum.Dr gitmeye üşeniyorum yara yak dondur zor işler daha öncede olmuştu ((

Arkadaşlar merhaba,

buradaki yazıları tek tek okudum. çeşit çeşit ara kanama var. herkesin ki farklı. kimisi kahverengi renkli, kimisi açık pembe, beyaz akıntıyla birlikte kan geliyor, kimisininki 3-4 gün sürüyor, kimisininki 1 günde bitiyor. dolayısıyla hepsinin çözümü de farklıdır diye düşünüyorum.

ben de uzun yıllardır ara kanama yaşıyorum. birkaç doktora gittim genelde ya doğum kontrol hapı veriyorlar yada progesteron. zamanla bunların da aslında işe yaramadığını gördüm. zaten yapılan hormon tahlillerim de normal çıkıyor. sorun hormanal değilse, yumurtalık kistim de yok, polip var dediler histeroskopiyle onları da aldırdım yine geçmedi yine geçmedi.

yukarıda yazan arkadaşlardan biri stresin bu durumu tetiklediğini söylemiş, ona kesinlikle katılıyorum.

benim ara kanamalarım şöyle oluyor: benim siklusum genelde 28 gün sürüyor. fakat siklusun 17-18-veya 19.gününde karın ağrısyla birlikte sulu bir şekilde kanamam oluyor. bu kanamanın 4-5 gün sürdüğü de oluyordu önceden, şu sıralar 1-2 gün sürüyor.

doktorum en son yumurtalık kanaması dedi ama ben kesin emin değilim. sorunun ne olduğunu bulan ve çözüm getiren bir doktor olmadı şu ana kadar.
3 yıldır bebek istiyoruzolmuyor, görünen başka bir sorun yok deniliyor. yaptırmadığım tahlil tetkik kalmadı. hsg çektirdim, sulu ultrasonla baktılar, histeroskopi oldum alınan polipler patolojiye gitti, çıkan sonuç normal polip. hala ara kanamam oluyor. çözüm bulan varsa ve kanama şekli benimki gibi siklusun 17-18 veya 19. günlerinede olup karın ağrısıyla başlayan sulu kan, yada pembe sulu akıntısı olan varsa buraya yazarsa çok sevinirim.

diğer bir arkadaşın da dediği gibi kendi kendimizin doktoru oluyoruz. başka çaremiz yok.

ayrıca bu şekilde ara kanamsı olup çocuğu olan varsa doğal yolla mı oldu bilgi verirse çok sevinirim.

sevgiyle kalın

bende 2 kez falan 15 gün içerisinde tekrar birkaç gün süren kahverengi kan gelmesi oldu. annem mevsim değişikliğinden olur öyle dedi.

bu durumu yaşayan başka kimse yok mu acaba? kimse cevap yazmıyor? arkadaşlar buradan yaşadıklarımızı paylaşalım, belki birimizin bulduğu çözüm diğer kişilere de fayda sağlayabilir.

benimde 15 i ile 18 arasında oluyor ama akıntıyla karısık hafif pembe birşey gelirken bu ay bildiğimiz kanama gibi oldu sulu açık pembe bir kan ..telaştan ölmek üzereyim umarım kötü bişey yoktur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…