senin diabet olduğunu söyleyen doktor sana bir tedavi uygulamıyor mu?? Bak arkadaşım sende ki aşırı yeme hastalığı falan değil,diabetin belirtisi bu zaten,yersin yersin doymazsın,özellikle canın aşırı şekilde tatlı ister,sabahın köründe tatlı pasta çeker canın,inanılmaz şu içersin ve wc ye gidersin...en yakın zamanda (bu yarın olsun lütfen) adam gibi bir doktora gidip tedaviye başla ve bu sıkıntıların bitsin.Tedavi görünce bu yemek yeme isteğin ,tatlı krizlerin bitecek.Bitmezse ben burdayım.ıstersen sana hastane ve doktor ismi verebilirim.Bak ben diabetim ve insülin kullanıyorum, hiçbir problemim yok ve 50 kiloyum .Diğer hastalıkların için birşey diyemeyeceğim ama en yakın zamanda diabet doktoruna git lütfen
Yarın şeker yüklemesi yaptıracağım. onun sonuçlarını alacağım. inşallah iştahım kapanır.biliyorum stresten yediğimi.Kendimi kaybetmek istemiyorum,elimde tutmak istiyorum.
Annem biraz önce inanın odama geldi ;saat 23:00 te yaptığı pudingli pastayı getirmiş,yer misin diye soruyor.Ve ben artık usandım istemiyorum;kendim ne istersem alırım demekten.Ama inatla bu devam devam devam.Sesimi yükselttim olmadı,hayır şekerim var dedim olmadı,istemiyorum dedim olmadı. Bir açık buldu ve virüs gibi içime girdi işte.
Buna nasıl bir çare bulabilirim?
Ayrıca annem de babam da(insülin) diabet.Ben de bunun üzerine evde tok karnına şekerimi ölçtüm.150 çıktı.Onun üzerine Dr a gidiyorum.Normalden yüksek olduğunu düşünüyorum.
İnsanların başardığını görmek beni mutlu ediyor.Yeter ki bana engel olmaya çalışmasınlar.
Dr ve hastane tavsiyeni almak isterim.
teşekkürler
sana mesaj gönderilmiyor,ayarlarından açar mısın
Arkadaşım nasıl bir aileye sahip olduğunu anlamış değilim.
Bana kalırsa senden önce anne ve babanın bir psikoloğa gitmeleri lazım,ama seni yollamaya yanaşmadıklarına göre kendileri hiç gitmezler..
Yorum yapan arkadaşlarıma katılıyorum,kesinlikle onları bir şekilde ikna edip ya da bir yakınına ikna ettirip işe girmeye çalış..
Yok mu hiç aile içinde sözü geçen bir büyüğün akraban?
Allah yardımcın olsun..
zeynep değerlerim bunlar:
120. dk : 98
Açlık:86
60. dk:138
30. dk:171
90.dk:112
Belirli saat aralıklarıyla yaptırdığım şeker yüklemesi sonuçları bunlar.değerlerim böyle.Sen ne düşünüyorsun bunlar hk?Dr sadece dikkat et dedi. Ama 1 sene önce başka dr a gittiğimde hipoglisemi olduğumu söylemişti.
zeynep neslihan değerlerim aynen yazdığım gibi, yani 60. dakikada: 138 ve 30. dakikada :171 yazıyor. Dediğin testi yaptırmadım. onu da yaptırmam gerekecek sanırım.30 ile 60 ın yerlerini karıştırdın galiba.171 yazdığın 60.dk olmalı.Şekerin en üst seviyeye ulaştığı saat.Bunun en fazla 140 olması gerekir.Hipoglisemi değil bu.60-70 in altında olsaydı değerlerin hipoglisemi olurdu.Bozulmuş şeker değerlerin var,yani gizli şeker diyorlar ya o .Benim bildiğim önce beslenmede değişiklik ve egzersizle tedavi edilmeye çalışılınıyor.Eğer düzelmezse ilaç tedavisi yapılıyor;ama normale dönse bile dikkat etmen gerekiyor bırakınca tekrar eskiye dönüyor ve zamanla ilerliyor.Senin şu 171 in 200 olmaması lazım ,ona dikkat etmen lazım,200 olunca şeker hastası tanısı konuyor.140 ın altında tutman lazım.
Hangi doktora gittin? Harbiye de Türk Diyabet vakfı var,sadece diyabet üzerine kurulan bir hastane.Hba1c yaptırmadın galiba .Onu yaptır mutlaka.Ben bildiğim kadarıyla gizli şeker dedim ,bir uzmana gösterirsin orda.Hangi tedaviyi yapacağını gösterirler.Bence diyet ve egzersizle hallolur,sana uygun diyet programı yaparlar,dikkat edersin,kontrollere gidersin.
zeynep neslihan değerlerim aynen yazdığım gibi, yani 60. dakikada: 138 ve 30. dakikada :171 yazıyor. Dediğin testi yaptırmadım. onu da yaptırmam gerekecek sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?