Salon ve Günlük Oda Dekorasyonu aqualilly'nin mobilyaları için yorumlar lütfen :))

Salon ve günlük odalarınızın dizaynı, dekorasyonu ve tavsiye yorumları

mylittlesunshine

Guru
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2011
4.801
1.558
448
selam kızlar herkese merhaba,

öncelikle size hayalimdeki evden bahsetmek istiyorum. ben kendimi bildim bile country denilen tarza yakın mobilyaları beğenmişimdir. sadece o da değil eski ve ahşap her zaman ilgimi çeker. daha evlenmek gibi planlar aklımın köşesinde bile değilken bu tip mobilyacılara bayılır, böyle dekore edilmiş mekanlarda büyülenirdim.

size örneklerle açıklayayım:

en güzel örnek forumdan minenes'in evi

http://www.kadinlarkulubu.com/evim-guzel-evim/488941-minenesin-evi.html

diğerleri de bilgisayarımdan:

Eki Görüntüle 332619 Eki Görüntüle 332620 Eki Görüntüle 332628

yatak odası içinse:

şimdi ben bu doğrultuda çok gezdim çok dolaştım ikea'dan modoko'ya masko'dan adana'ya her yerden fiyat ve fikir aldım. Allah bugünü istedi ve bugün karşıma çıktı beğendiğim modeller.
telefonla çektiğim için görüntüler kalitesiz fakat size fikir verecektir umuyorum ki:
yemek odası için koyu pek düşünmüyordum fakat gördüğüm an bayıldım rahmetli anneanneciğimin salon takımına benziyor bu model. sırasıyla büfe, konsol, yemek masası ve tv ünitesi. sandalye koltukların kumaşından kaplanacak.

bunlar da koltuklar; kenarındaki ahşapları özellikle olmasını istedim ki bütünlük olsun. o ahşaplar yemek odamın renginde boyanacak:

ve yatak odası. kırık beyaz tonlarında mat cilalı hali yapılacak benim için. Allah'ın işi ki bu mobilyaları beğendiğimiz yer üreten bir yer değil. ustalara bir kaç tane yaptırıp satan bir mağaza. benim şansımdan aşağıdaki modelin iskeleti varmış boyanmamış. o da benim isteidğim gibi boyanacak. laura ashley tarzı bir mobilya almayı kafaya koymuştum fakat bunu görür görmez aşık oldum diyebilirim. kırık beyaz bir boya ve mat cila ile zaten o tarza yaklaşağını düşünüyorum. ceviz haline de bayıldım aslında sadece iki odam da karanlık olursa sıkılırım diye bir düşünce ile beyaz yaptıracağım

çeyizlerime de bakarsanız dekorasyon hakkında fikirleriniz daha da netleşir sanırım :))

http://www.kadinlarkulubu.com/ceyiz...2-tamamlamak-uzere-oldugum-ceyizciklerim.html

Allah nasip kısmet ederse evime alıp konmuş hallerini de yüklerim inşallah. Kızlar ne diyorsunuz bu mobilyalarla yukarıda örneklerini gösterdiğim odalara sahip olacabileceğimi düşünüyorum sizin fikirleriniz neler?

çok uzun oldu ama içime sinmesini istiyorum umarım ki sizin fikirleriniz bana bu konuda ışık tutacaktır.

evet yukarıda beğendiğim odaları yüklemiştim bi kaç foto da evimden yükleyeyim bakalım başarabilmiş miyim :)

http://www.kadinlarkulubu.com/ceyiz...re-oldugum-ceyizciklerim-95.html#post25349531

Son düzenleme:
ayy hani kimse yorum yapmamış bakıp bakıp kaçmayın ya hu zaten kafam karışık. çok beğendim ben modellerini 3 takımın da. acaba yatak odası beyaz olunca istediğim gibi olucak mı :/ sanki http://www.kadinlarkulubu.com/attachment.php?attachmentid=332633&d=1327423642&thumb=1 bunun gibi olacak gibi geliyor. aslında cevizi de çok beğendim ama iki odayı da koyu renk istemiyorum. yemek odasının alternatifi yok maalesef ellerinde bi tane kalmış o nedenle yatak odasını açık renk istiyorum. ne diyosunuz fikir verin biraz :/

canım öncelikle her iki odayıda siyaha yakın yapma için kararır country aşığıyım ama hep beyaz beğeniyorum bence düğüne var ise mobilyaları beyaz tercih et yatak odasınıda beğendiğin modelleri yapcak çok yer var burdaki fotoğrafların hepsi güzel ama ben beyaz aşığıyım country diyince hep gözüme beyaz pembe çiçekli şeyler geliyor

bu arada gelinlik modelini çok beğenmiştim, nişan kıyafetim hep zümrüt yeşili isterken senin paylaşımını görünce direk nişanda da giyebilirim die düşündüm zümrütten vazgeçtim hafif pudra istiyorum, harika bir gelinliğin olucak kısmetse bende nişan kıyafeti olarak kullancam o modeli inşallah istediğin gibi diktirrisin dikiminide bizlerle paylaşırsın canım

gize katılıyorum...

sectigin mobilyalar country tarzını pek yansıtmamıs bence, ahsap olanlar eski ağır amerikan mobilyalara benziyor....

ben de ceyizimi dahi country tarzını dusunerek yapıyorum ve genelde renkler pembeler, beyazlar, pudra renkleri vs oluyor...

koyu renklede yapılır bu tarz ama bu mobilyaları kullanarak butunlestirmen gereken seyleri cok iyi secmen lazım yoksa cok sıradan olur....

belki de resimler cok net olmadıgı icin öle gelmiştir...

dilerim içine siner evin... mutluluklar simdiden

hmm o yatak odası kırık beyaz yapılıyor, countryde ceviz de kullanılır ama ben koyu renk içimi bayar diye istemedim ki classic bedroom diye aratırsanız cevizler beyaza oranla daha çok çıkar country bedroomda da keza hatta countryde ferforjeler de ön plana çıkıyor onu da düşünmüştüm bi ara

benim çeyizim http://www.kadinlarkulubu.com/ceyiz...2-tamamlamak-uzere-oldugum-ceyizciklerim.html burda bildiğim kadarıyla topikteki tek country çeyiz seninki de bakmak isterim bu arada varsa topiğin :)

yemek odasını koyu kullanıcam ondan eminim çünkü mudoyu falan da gezdim beyaz klasik countryler bana göre değil büyük vitrinler vs çok zor olur kullanımı, çalışıyorum uğraşamam onlarla. meslea bu tip vitrinler var daha çok yemek odalarında.bana göre değil yani :/ benim istediklerim daha çok ilk postta yüklediğim fotoğraftakiler. meşe düşünüyodum ama ceviz kullanıcam sanırım. bordo, yeşil ve kremle güzel olur gibi geliyor. böyle bi perde olabilir mesela asıl benim beğendiğim bi perde vardı english home'da onu bulabilirsem daha da iyi olur.

aaa çok sevindim nişan kıyafeti için kullanıcam demişsin nişanın ne zaman? belki benden önce diktirir giyersin öyle bi şe olursa mutlaka mesaj at görmek isterim :))

kuzum biliosn ben daha başından da sölemiştm acık renkler evi ok ferah gösterir die beğendiğin modelleri nasıl kombinleyeceğin de önemli tabi farklı bi hava yaratabilirsn ama bence açık renkleri tercih et..o 3. resmdeki yeşilli beyazlı pembeliye bittim ben resmen yaaa

yatak odası o mobilyanın kırık beyazı olacak zaten fotoğrafını koyduğum sergidekiydi gelecek haftasonu benimki de biticek fotoğraflarını çekebilirsem yüklerim.

yemek odası konusunda kafam karıştı ben yemek odasının mobilyalarını beyaz ya da krem yapmayacağıma eminim. yüklediğim dekorasyon fotoğraflarındaki açık kahve nasıl peki? meşe deniyomuş galiba? cevizden aydınlık ama yine ahşap havasında?

yatak odası şuna benzer bi şe olucak bitince inşallahEki Görüntüle 333156

aaa çok sevindim nişan kıyafeti için kullanıcam demişsin nişanın ne zaman? belki benden önce diktirir giyersin öyle bi şe olursa mutlaka mesaj at görmek isterim :))

canım senden önce olmucağından emin olabilirsin ya bu yaz yada 2013 e kalır nişanım sadece şu güne kadar beğendiğim modellerin içinde en çok senin paylaştığını beğendim ve hayal kurdum gelinlik modeli kafamda belli olduğu için bakmıyorum gelinlik ama benim herşeyim belli nişanı nerede yapcağım neler olucağı düğünümdeki dans şarkımdan düğün arabasına kadar herşey hayalimde ve klasörümde neden bu kadar heves ettiğimide bilmiyorum aslında

canım bu arada konuyu dağıtmadan bende çeyizimi country yapıyorum genelde ama şöle şu bernardodaki country rosu siteden kaldırmışlarmı onun yerine rosery modelinde indirim var sanırsam çeyiz topiğinede yazayım hemen merak ettim canım

hevesinizi kırmak istemem ama beğendiğiniz tarzlarla aldığınız mobilyalar birbirinden çook farklı
ama sanırım güzel bişi çıkacak ortaya şimdiden hayırlı olsun.

siteden kaldırmışlar ama gittim bugün bernardo'ya vardı hala benim gittiğim mağazada. roseryi de dükkanın dışına koymuşlar pazar yeri gibi yazık o da güzel bi model oysa niye öyle davranıyollar anlayamadım

rose garden'in çay setini de getirmişler 245 lira. rosery 550 lira rose garden 1200 lira

benim aldığım hafif koyu ikramlıklar var ya topiğimde görmüşsündür bernardonun yine katlı ikramlık pasta altılığı falan onun çay seti vardı belki bievde vardır onu alıcam ben takım olsun diye. çok saçma rose gardenla o gnj serisi arasında ton farkı var. insanlar farklı farklı mı çıkarsın yani birbirini tutması lazım bence renklerinin sinir oluyorum ya haklı dğeil miyim

yani ben de objektif bakmaya çalışıyorum çoook denecek bir farklılık nerde var inanın göremiyorum. diğer arkadaşlar renkler koyu demiş ki haklılar ben de daha önce söyledim zaten yatak odası açık renk olacak diye.

ki koyu rengi de bu alanda en bilinen markalardan biri olan sherwood bakın nasıl kullanmış

SherWood Furniture Masif Mobilya Country Mobilya GREEN KOLEKSYON

ha ben bu mobilyaları almadım nasıl diye fikir almak için gösterdim sizlere genel olarak olmaz şeklinde görüşler var bilemiyorum benim de kafam karışacak bu gidişle country diyince insanların aklına direkt laura ashley geliyor fakat o çok dişi bi tarz. çiçekler yuvarlak hatlar yatak başlarında, komidinlerde her yerde var. ben o kadar fazlasını istemiyorum zira ikea gibi daha ulaşılabilir bir markada o tip dişi ayrıntılar yok farkettiyseniz. keza sherwood'un da bir koleksiyonu var beyaz üzerine onda da çok çok az dişi detaylar. ayrıca benim nişanlım da istemiyor o ne öyle genç kız odası gibi diyor

ben de onun da beğenebileceği benim de içime sinebilecek bir ev yapmak istiyorum. şu an yatak odamdan eminim dediğim gibi rengi değişecek. bu fotoğraf sherwoodun en bilinen yatak odası ve hemen hemen country mobilya satan tüm mobilyacılarda taklidi yapılmakta. tabi ki aynısı değil ama tarz olarak bundan çok çok farklı bir yatak odası değil benim seçtiğim de

inanın benim bile kafam karışacak nerdeyse o kadar çok incelememe rağmen tüm mobilyaları. koltuk takımım yatak odam yukarıdakiler olacak %90 ihitmalle Allah'tan da bir şey çıkmazsa. sadece yemek odamdan emin değilim. onun da parçaları hem country için çok uygun hem de masif bi takım ki ben masif istiyorum yatak odamı ve yemek odamı. sadece boyanırken bazı kısımlarda çok koyu gölgelendirmeler var. o kafamı karıştırıyor.

sanırm mobilyaları alıp eve yerleştirip istediğim gibi dekorasyonunu sağlayana kadar her gören olmamış diyecek :)) yine de fikirleriniz için teşekkürler

canım tarzını çok beğeniorum benfakat seçtiğin mobilyalar biraz demode gibi geldi bana tabi şöle bişede var çıplak mobilyadan bişeyler anlamak çok zor evde duruşu halısıyla perdesiyle aksesuarlarıyla kombinlenmiş halini şu an bilemicemiz için açıkçası yorumların yüzde yüz haklılık payı olabilirmi bilemiorum ama kenarları ahşap koltuk takımını beğendim tarzına çok uygun oldunu düşünüorum özellikle çiçekli yastıklılarla kombinlenirse ama nedense yemek odası ve yatak odası için aynı şeyi hissedemedim ama mobilyalar kendi başına güzeller fakat tarz konusunda uygun olmadığını düşündüm:)

demode olduğu konusunda çok haklısın bunları 50 ve 60lı yılların mobilyalarını yapan bir yerde beğendim böyle de bi orta sehpa da beğendim hatta onun çekmemişim fotoğrafını. bu fotoğrafta da koyu renk mobilya kullanılmış aslına bakarsanız gayet de hoş durmuş bence :/

o zaman bana fikir verin kızlar salonum için nerden nasıl mobilyalar almalıyım :/

Eklentiler

• $dekorasyonlar31.webp
    11,9 KB · Görüntüleme: 288
yatak odası için anlaştık
rengi cilası böyle olacak. kulpları şu tarz istedim çok güzel olucak inşallah koltuklar muhtemelen ilk postta yer alan fotoğraftakiler olucak ama yemek odasına karar vermediğimiz için bekletiyoruz. yemek odası için ilk fotoğraftan vazgeçtik gibi bi şey :/ çok koyu geldi tekrar bakınca ve ellerinde iskelet yokmuş benim için daha farklı renklere boyayabilecekleri. yemek odasını halledersek pek bi şey kalmıyor. bugün halılarımızla perdelerimizi bile seçtik. Allah'ın izniyle evimiz bitip de mobilyalar gidince perdeler english home'da halıların biri kayınvalidemin gözü gibi sakladığı hiç kullanmadğı romantik halısı diğeri de royal'in flora serisinden

hatta evin girişine, mutfağa, ara hole koyacağımız halı ve yolluklar bile belirlendi

inşallah her şey serilince evimin fotoğraflarını paylaşmak da nasip olur kızlar çok güzel duygular bunlar Allah isteyen herkese yaşatsın

canım beğendiğin mobilyaya bayıldım harika görünüyor bende beyaz çok ama çok seviyorum...çok hoş eski tarz ve modern..güle güle kullan.

sağol tatlım ama modeli yukaarıda eklediğim kahverengiden olucak beyazın boyası, cilası ve kulpları uygulanacak benim modele. onda ısrar etmemin iki sebebi var şifonyer hariç çamaşırlık da var mobilyada. yani iki komidin, bir aynalı şifonyer, bir yatak bir 6 kapılı dolap, bir de çamaşırlık alıcam. fiyat olaraksa diğerinden daha uygun belki çok fark yok ama fazla bir ürün olduğu halde daha uygun olması işime geldi. ayrıca bu bombeli tarzı anneannemin evinden biliyorum ve çok severim yıllardır. umarım istediğim gibi olur da sizlerle fotoğrafları paylaşırım.

yemek odası ve koltuk takımını dün nişanlımın bi anlık gazıyla tepehomedan aldık. bakmak için girmiştim alıp çıktık

Eki Görüntüle 337406 Eki Görüntüle 337407 Eki Görüntüle 337408 Eki Görüntüle 337409 Eki Görüntüle 337410

sandalyeler ve berjer kombin kumaştan. krem üstü iri güllü ile berjer, minik güllü ile sandalyeler yapılacak. berjerin ayakları olacak böyle kumaş kaplı olmayacak ve yemek takımıyla aynı renkte olacak. tv ünitemiz ve orta sehpamız kaldı. dün mağaza kapanmak üzere olduğu için onlara bakamadım yine tepe homedan ve ikeadan onlara da bakıcam kısmetse.

Allah pişman etmesin herkese de gönlüne göre bir ev versin inşallah. amin

teşekkürler canım tepe home'da iyi bi indirim vardı yakalayalım dedik. şimdi de %30 indirim var ama fiyatları şişirip öyle indirmişler dikkatli olun bizim aldığımız fiyattan yüksek şu an hepsi

canım güle güle kullan ortaya nasıl bişey çıkıcak çok merak ediyorum bende açık rekleri hep severi senin alacağın takımda ahşap eskitme diye tabir ettiğmiz yatak odasına benziyor ve dayanıklı geldi gözüme özellikle açık renk boyansa o kulplar filan çok hoş gibi olur ama evini hep birlikte çok iyi kombinlemesin duvar rengi bile çok önemli inşallah içine sinen bi evin olur bizde keyifle resimerine bakarız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…