Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
5 aylık bebeğimi 2 haftadır aptamil kaşık maması veriyorum. onun dışında hep emziriyorum. mümkün olduğunda gece yatmadan önce mama vermeye çalışıyorum. çok ağlarsa gündüzde veriyorum yaklaşık yarım kase kadar. mamadan 2 yemek kaşığı koyuyorum üzerine su. siz ne kadar veriyorsunuz birde bu mamaları kullanmaya yeni başlayınca kabızlık yapar mı?
mrb . bende ek gıdaya yeni geçiş yaptım. bebeğim daha önce hiç emmedi ve sürekli mama ile besliyordum. ebe ve dr. kontrolünde ek gıdalara geçiş yapmaya başladık. senin de bahsettiğin gibi ilk günler kabızlık problemi yaşadık. bu nedenle ben mamaları kesmek zorunda kaldım. sanırım bebeğim de çok sevdi diyerek mamanın ölçüsünü fazla kaçırdım ki buda alışık olmadığı yemek olduğundan bağırsakları şaşırdı. bende kara kara düşünüyorum şimdi. ek gıdalara geçişi nasıl atlatacağım. bebeğim mahvoldu ya. fitil bile fayda etmedi desem yeridir kabızlığına.
saf zeytınyagı verın 1 2 tatlı kasıgı kadar ve ıcebılıdıgı kadar ılık su..armut elma kara erık pürelerı de kaka yaptırıyor kabızlıga ıyı gelıyor..ek gıda donemınde verebılırsınız..
5 aylık bebeğimi 2 haftadır aptamil kaşık maması veriyorum. onun dışında hep emziriyorum. mümkün olduğunda gece yatmadan önce mama vermeye çalışıyorum. çok ağlarsa gündüzde veriyorum yaklaşık yarım kase kadar. mamadan 2 yemek kaşığı koyuyorum üzerine su. siz ne kadar veriyorsunuz birde bu mamaları kullanmaya yeni başlayınca kabızlık yapar mı?
merhaba, ben günde bir kere veriyorum ama başka gıdalarda veriyoruz. En fazla 1 kahve fincanı kadar falan yiyor, içine 1 çay kaşığı zeytinyağı koyuyorum, bazen sade yiyor bazende elma yada armut rendesi ile karıştırarak veriyorum. ilk verdiğim günler kabızlık yapmıştı, ilk ek gıdamız oydu başka bir şey vermiyordum. yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi zeytinyağı muhakkak az bişi koy, birazda armut püresi kabızlığa çok iyi geliyor, hem aynı şekilde hep verirsen bıkada bilir. Kolay gelsin