Apartmanda/sitede hayvan bakılmaz diyenlere

BinbirRenk

Guru
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2009
3.972
943
…………… Apartmanı (veya sitesi) Yonetim Kurulu Baskanlığına,

5199 sayili Hayvanları Koruma Kanunu, sahipsiz hayvanlari bakma ve besleme konusunda gonullere gorev vermiştir. Bu konuda yasada yer alan hukumler ekte de bilgilerinize sunulmustur.
Buna ragmen, apartman yonetim kurulunuzca, hayvanlarin beslenmesine karsi cikan ve dolayisi ile yasayi ihlal eden bir tutum soz konusudur ve yasanin geregini yapan gonulluler, bu “yasal gorevlerini” yerine getirmekten men edilmeye calisilmaktadir.
Bu baglamda, bu tavirlar devam etmesi halinde:
l. Apartman yonetim kurulunuz hakkinda, 5199 sayili yasayi ihlalden …….. Valiligine, hakkinizda idari sorusturma acilmasi ve idari para cezasi verilmesi talep edilecektir.
2. Apartman kapicisi (veya sakin veya sahis ismi) hakkinda da yine ayni sekilde 5199 sayili yasayi ihlalden, ……….. Valiligine idari sorusturma acilmasi ve idari para cezasi verilmesi icin bas vuruda bulunulacaktir.
3. Apartmaninizin, imara aykiri ic ve dis tadilatlar ve yonetimi konusunda genel olarak denetlenmesini ilgili kuruluslardan talep edilecektir.
Siddetin ilkokullara kadar indigi, sokaklarda dahi her an bir saldiriya ugrama korkusu ile dolastigimiz gunumuzde, caresiz bir hayvanin onune konan bir kap yemek ve bir kap su, bir merhamet belirtisi olarak algılanmalıdır.
Apartmaniniz ve tum apartmanlar, cok uzun olmayan bir sure once, hayvanlara dogal yasam alani olan bolgelere kurulmustur. Yasam alanlarini gasp ettigimiz, yerine beton bloklar diktigimiz, her yeri asfalt yaptigimiz bu ortamda, bu hayvanlara gidecek yer bırakmadigimiz aciktir.
Gerek insani boyutta ve gerekse yasal boyutta bu hayvanlarla birlikte yasamak zorundayiz.
Cocuklarimiza, merhamet ve gucsuze acima yardim etme duygusunu en iyi bicimde verecek olan hayvan sevgisini asilamak yerine, onlara korkmayi ve yok etmeyi ogretme kulturunun toplumu getirdigi nokta ortadadir.
Gıdalarımıza zararli katki maddeleri koyarak bizi icten ice oldurenleri, sokaklarda üc kurus icin insan bıcaklayanları, bizi korkudan serbestce yuruyemez hale getirenleri goz ardi ederek, caresiz hayvanlari dusman olarak gormek anlasilamaz bir tutumdur.
Tavuklari kuslari yok ederek kene belasi ile bas basa kalirken, kedileri yok ettigimizde apartmanlariniz en ust katlarina kadar cikan zararli haserelerle bas basa kalacagimizi, cocuklarimizin apartman bahcelerindeki haserelerle bas basa kalacagini da unutmayiniz.
Kediler isirmayan, havlamayan, insana yakin durmayan ama ekolojik dengeyi hasereleri yiyerek en iyi sekilde saglayan hayvanlardir.
Bu hayvanlari yok edecek ortamlari yaratmak, doganin dengesini bozmak demek olacaktir.
Adli ve idari bir surec baslatmamiza gerek kalmadan, siz degerli yonetim kurulu uyelerinin bu yanlistan donecegini, sakinlerinize yasa hakkinda bilgi verilecegini, hayvanlarla birlikte yasamanin kanun geregi oldugunun anlatilacagini umuyor, saygilarimizi sunuyoruz.
(Alıntı)

Bazı apartman veya sitelerde ne yazık ki yönetim kurulları tarafından 'hayvan bakmak yasaktır' diye keyfi kararlar alınmaktadır.
Bir gün böyle bir durumla karşılaşırsak bu dilekçe örneği elimizin altında bulunsun.

çok güzel bir paylaşım olmuş ellerinize sağlık
bende kendimi bildim bileli hep hayvan besliyorum evimde
bugüne kadar oturduğum hiç bir apt. da hayvan beslememe karışan olmadı,
iyiki de olmadı diyorum çünkü çok ama çok sert tepkiler vericeğime hatta kabalaşabiliceğime eminim
fakat bu durum maalesef herkes için aynı olmuyor
bir çok hayvan severimiz bu konuyla müzdarip
bu yazdıklarınızda o denli haklısınızki
bütün doğayı her geçen dakika mahvediyoruz, hayvanlarımızın kendi doğlarında yaşama haklarını ellerinden aldığımız gibi bazı kendini bilmezler tarafından bırakın evde beslemeyi dışarda koyduğumuz iki kap mamaya suya bile laf edenlerle karşılaşabiliyoruz
insanların artık biliçlenmesi gerek
bu dünyanın sadece insanoğluna ait olmadığının farkına varmalılar
onlar bizim emanetlerimiz

Allah ın yarattığı varlığa pis gözüyle bakıp onlara laf uzatanlara hele ki diycek söz bile bulamıyorum
biraz uzun oldu sanırım ama konu hayvanlarımız olunca konuşmadan edemiyorum

"Apartmanda köpek istemiyoruz" diyen komşularına tepki gösteren 24 yaşındaki Y. Kızılkaya, 3 yaşındaki Terrier cinsi dişi köpeğine sokak ortasında sarılarak hırsından ağladı
Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği Erzurum ıl Temsilcisi Kızılkaya, evinde köpek beslemeye kalkınca her gün apartman sakinleriyle tartışmak zorunda kaldı. "Apartmanda köpek istemiyoruz" diyen komşularına tepki gösteren 24 yaşındaki Kızılkaya, 3 yaşındaki Terrier cinsi dişi köpeğine sokak ortasında sarılarak hırsından ağladı. Yağmur altında köpeğiyle oturarak tepkileri protesto eden Kızılkaya'yı şikayet üzerine gelen polis ve vatandaşlar güçlükle sakinleştirdi. Kızılkaya, "ızmir'de sokağa terkedilen köpeğe derneğimiz bakıcı bir aile arıyordu. Ben sahiplendim ve bir hafta önce uçakla Erzurum'a getirttim. Ancak köpeği apartmandakiler bir türlü kabullenemedi. Çiş yapması için dışarı çıkardığımda Deyzi, yöneticiye havladı. Bunun üzerine yönetici imza toplayıp beni ve ailemi apartmandan attıracağını söyledi. Asansörle eve çıkarken de şalteri indirip beni 3- 4 dakika asansörde köpeğimle birlikte mahsur bıraktı. Hayvan sevgim kabusa dönüştü" dedi.
Köpek yüzünden 65 daireli apartmanda huzurlarının kaçtığını söyleyen Yönetici "Köpek bir canavar gibi herkese saldırıyor. ımza toplayıp en kısa sürede aile apartmandan attırcağım" diye konuştu (DHA)

Çok haklısın demlicay.vereliniortak Bu insanlara ne oldu anlamıyorum.:gitme:
Hayvanlara düşman oldukları gibi hayvansever düşmanı da oldular. Bir sokak hayvanına bir parça yemek versen mahallenin delisi ilan ediliyorsun.
Gücünüz varsa insanlara yardım edin diyorlar. Kendilerinin bir Allahın kuluna hayırlarının dokunduğunu görmedim.alsanaalsanasmile
Allah ıslah etsin böylelerini.

Çok haklısın demlicay.vereliniortak Bu insanlara ne oldu anlamıyorum.:gitme:
Hayvanlara düşman oldukları gibi hayvansever düşmanı da oldular. Bir sokak hayvanına bir parça yemek versen mahallenin delisi ilan ediliyorsun.
Gücünüz varsa insanlara yardım edin diyorlar. Kendilerinin bir Allahın kuluna hayırlarının dokunduğunu görmedim.alsanaalsanasmile
Allah ıslah etsin böylelerini.
kesinlikle haklısınız Allahın yarattığı tek varlık bizmişiz gibi davranıyorlar
onları da Allah yarattı hatta biz ınsanoğluna emanet etti
fakat ne yazıktırki biz emanetlerimize bakamıyoruz bile
utanıyorum artık insanlığımdan

kimse imza toplatıp köpeği atttıramaz.

apartman kurulduğun da alınan kararda varsa geçerlidir. ben köpeğimi getirdikten sonra kimseyi ilgilendirmez. 20 yıllık bir apartmanda oturuyorum. geçen mayıs tuttuık evi düğünden sonra köpeğimizi de alıp yerleştik ama daha biz yerleşirken sizin köpeğiniz varmış apartmanda olmaz dediler. bende yönetim kararlarınıza bakmam gerek dedim. kimse cvp vermedi. rottweiler cinsi dişi 6 yaşındaki köpeğimle günde iki kere dışarı çıkıp geliyoruz kimseden ses seda yok . bir ara yaşlı bir amca apartmanda bakamazsınız şikayet ederim dedi. bende size yargı da yönetim de açık kolay gelsin dedim. hiç bir cvp olmadı. daha sonra ikinci köpeğimiz geldi minyatyür pincher o arada bir havlıyor ama apartmanda ki çocuklar kadar sesi çıkmıyor.
gürültü konusunda şikayer edildiğinde kimden ise şikayet o kişinin evine ses ölçüm cihazı konulur. bu sonuçla beraber mahkemeye verilir.ama imza toplayarak kimse birtşey yapamaz

kimse imza toplatıp köpeği atttıramaz.

apartman kurulduğun da alınan kararda varsa geçerlidir. ben köpeğimi getirdikten sonra kimseyi ilgilendirmez. 20 yıllık bir apartmanda oturuyorum. geçen mayıs tuttuık evi düğünden sonra köpeğimizi de alıp yerleştik ama daha biz yerleşirken sizin köpeğiniz varmış apartmanda olmaz dediler. bende yönetim kararlarınıza bakmam gerek dedim. kimse cvp vermedi. rottweiler cinsi dişi 6 yaşındaki köpeğimle günde iki kere dışarı çıkıp geliyoruz kimseden ses seda yok . bir ara yaşlı bir amca apartmanda bakamazsınız şikayet ederim dedi. bende size yargı da yönetim de açık kolay gelsin dedim. hiç bir cvp olmadı. daha sonra ikinci köpeğimiz geldi minyatyür pincher o arada bir havlıyor ama apartmanda ki çocuklar kadar sesi çıkmıyor.
gürültü konusunda şikayer edildiğinde kimden ise şikayet o kişinin evine ses ölçüm cihazı konulur. bu sonuçla beraber mahkemeye verilir.ama imza toplayarak kimse birtşey yapamaz

Evet canım. Yönetimin böyle bir karar almaya hakkı olmamalı. Onların da en az bizim kadar yaşamaya hakları var bu dünyada. Çocuk gürültüsünden de rahatsız oluyoruz ona bakarsan. Onu da çıkarsınlar o zaman apartmandan çocuğun gürültü yapıyor diye. İnsanın baktığı hayvanı da çocuğundan farkı olmadığını anlayamazlar.
hepsi bahane başka bir şey değil. Sevgisizlikten ibaret.:1no2:

benim de şimdiye kadar yaşadığım yerlerde bir sorun olmadı fakat son evim...
daha doğrusu alt komşum,normalde ev sahibi ile gıcıklar benim yürüme sesimden bile rahatsız oluyor ve o kadar çok rahatsızlık veriyor ki...
önceleri evde kedi olduğundan bile haberdar değildi yok çok sesli basıyormuşum yok her yere halı kaplattırmalıymışım...
sonra kedim olduğunu öğrenince kapıcıdan ki aralarından su sızmıyor,kediler inanılmaz gürültü yapıyor demeye başladı...
vallahi çok uslu kedilerim var kırk yılın başı o da gündüz 15 dk falan koştururlar oradan oraya...
miyavlama seslerini de duyamaz zaten ki bir tek yemek saatlerinde heyecanlanıp ses çıkarıyorlar,elimde mamayı görünce...
bu kadının çocukları var ve evde gürültüden oturulmuyor malesef hergün çocuklara hayvan,gerizekalı şeklinde bağırıp duruyor zaten...
buna rağmen elimden birşey düşse mutfakta şurda burda hemen yukarı tak tak tak vuruyor ki sakar biri değilim kırk yılın başı olur böyle şeyler...
ama kendisi gece 1,2 demeden makinayı açıp evi süpürür avazı çıktığı kadar bağırır hatta banyoda matkapla birşeyler yapmaya çalışır gecenin 3ünde...
bu arada miniğim de doğum yaptı 5 minik bebecik katıldı bize...yavru olduğunu da duydu malesef ve artık ne olsa kediler yapıyor,ses çıkmasa bile kediler yapıyor diyor ki bebecikler bilirsiniz ilk hafta daha yürüyemiyorlar bile...
apartmanda bir yönetici yok müteahhit var yönetici olduğundan haberimiz de yok...
neymiş şikayet edecekmiş ve etmiş..
birgün bize bir kağıt geldi apartmanda hayvan beslemek yasak,hemen tahliye edin yoksa hukuki yollara başvuracağız...
apartmanda koku oluyormuş benim kedilerim yüzünden...:)
ben zaten koku yapmayan kum kullandığım gibi üstelik günde 4 defa kum değiştiriyorum evde de koku olmasın diye,kaldıki apartmana koku yayılana kadar evde kokudan durulmaz...
eşim hemen kapıcıya inip kim bu yönetici dedi,kim seçti bunu bizim neden haberimiz yok falan dedi,cevap veren olmadı...
sizinle muhattap olamam demiş hanımefendi,bizimle zaten muhattap olmayın hukuk ne gerektiriyorsa onu yapın elbet bizim de yapacaklarımız var demiş eşim,3-4 ay oldu ses çıktığı yok şimdilik...
bu arada ben de yan komşularıma ve üst komşuma çıkıp herhangi birşeyden rahatsızlık duyup duymadıklarını,ses gelip gelmediğini koku konusunda ne düşündüklerini sordum tek tek,hiç kimse hiç bir şeyden şikayetçi değil alttaki kadın dışında...
bunu sordum çünkü bütün apartman şikayetçi dilekçeleri var diyor gönderilen yazıda...
pek mi saf buldular anlamadım ki kafalarından uydurup uydurup bizimle uğraşıyorlar...hatta kadın işi ileri götürüp diyor ki benim allerjim var kediye hasta oluyorum sizin yüzünüzden,oysaki ne o benim evime gelir ne ben onun evine giderim...
acaba ne olur diye merak edip duruyorum bende tahliye kararı falan çıkarsa hemen ev bulmak sorun olur falan baya üzülüyordum...
iyi oldu bu yazı teşekkür ederim...

ah ya nasıl dertliydim yani şimdi gidip kadını yolasım var ama...
asıl konu aslında ev sahibi ile anlaşamamaları ve bize sorun çıkartıp evden çıkmamızı istiyorlar,kiracı barınmasın evde diye...ev sahibimiz karşı değil bu arada kedilerime...
bu konuda neler yapılabilir ne yapabilirim sizlerde fikirlerinizi söylerseniz çok sevinirim...

Son düzenleyen: Moderatör:
5199 sayılı hayvanları koruma yasası madde 5:

Hayvan sahipleri, sahip oldukları hayvanlardan kaynaklanan çevre kirliliğini ve insanlara verilebilecek zarar ve rahatsızlıkları önleyici tedbirleri almakla yükümlü olup; zamanında ve yeterli seviyede tedbir alınmamasından kaynaklanan zararları tazmin etmek zorundadırlar.

Size neye dayanarak yazı gönderdiler anlayamadım. Kimler nasıl almış böyle bir kararı. Bir kere tahliye etmeleri için mahkemeye vermeleri lazım. Mahkemede yukardaki maddeye göre kedileriniz çevreyi rahatsız etmesi, kirletmesi, bunu kanıtlamaları gerek. Böyle bir mantıksızlık olmaz. Kadının yaptıklarında tamamen kasıt var. Öyle kolay mı insanları ben istemiyorum diye evden çıkarttırmak. Haklarınızı bilin ve rahatınıza bakın. Hiç aldırış etmeyin bence mahkemeye verse bile hiçbir dayanağı yok.:kızgın:

sevgili eduk,
bence senaryo yazdılar. öyle bir kağıt da tamamen düzmece olabilir. eğer bir daha üzerinize gelirse kişilik haklarıma saygısızlıktan ben seni dava edicem deyin. apatman da yemek kokusu da oluyor. giderlerin kokusu da oluyor. toz vb. kokuş maddeler de kokuyor. saçmalamasınlar her kötü koku biz hayvan sahipleri sayesinde olmuyor.
bizim apartmanda herkes saygılı diyebilirim ilk evimiz henüz sıkıntı yaşamıyorum (Allah'a çok şükür) ki benim iki köpeğim var ve biri kocaman bir rott...
ama alıştı herkes. sadece ikinci katta ki amca biraz korkuyor bu yüzden diklendi bir kez. ama sonrasında artık köpeksiz bile karşılaşsak kafasını çeviriyor. karşılaşmamaya özen gösteriyor. çünkü şikayet edicem diyen oydu. birşey yapamayınca yediremedi kendine.
benimde köpeklerimin hiç sesi çıkmaz. alt komşum ayak sesilerini duyuyor ama aşırı değil ki şikayetçi değil önlem alın demedi. Allah bizleri iyi anlayışlı yüreğinde hayvan sevgisi olanlarla karşılaştırsın.
anlayışsız birileriyle uğraşmak zor.
şikayet ederse şayet sizde ondan şikayetçi olun. şikayetçi olunduğunda ses ölçüm cihazı koyarlar onun evine o ne kadar kaç desibel ses duyuyor bu ölçülür belli bir desibelin üzerinde ise mahkemeye gider. yoksa birşey yapılmaz.

sevgili Binbirrenk ve er_ca,
çok teşekkür ederim ilginiz için,

düzmece birşeyler olduğunun farkındayım,dayanağı da yok farkındayım fakat yine de iki de bir şuçlayıcı davranışları insanı rahatsız ediyor. Ben zaten ısrarla mahkemeye gitmesi taraftarıyım,eşim de ben de bizimle sözlü uğraşmamasını ve mahkemeye gitmesini söyledik defalarca. Eşim yok şu anda yanımda ve uzunca bir süre de olamayacak,bu yüzden kendimi desteksiz yalnız hissettim iyice,desteğiniz için teşekkür ederim.
bir de ben haksız olarak böyle bir davranışa maruz kalınca çok sinirleniyorum ve sesim çok çok çok yüksek çıkıyor,kendimi nasıl frenlerim bunu düşünüyorum,haklıyken haksız olmamak için:)

geçen gün mesela mutfakta bardak kırıldı yere düşüp,yukarı yine vurdu saat yanılmıyorsam 20 civarı,bu saatte kediler aparmanı üstümüze yıkıcaklar falan diye bağırdı ki kedilerim uyuyor ya,ben de bütün tabakları yere atıp kırdım,istersen gelip kafanda kırayım diye bağırdım artık dayanamadım.aslında sabretmek istiyorum ve sözlü herhangi bir diyaloğa girmek istemiyorum ama dayanamadım dediğim gibi.belki de tavsiyeleriniz doğrultusunda mahkeme sürecini benim başlatmam daha doğru olabilir,sonuçta taciz ediliyorum.ama bu konuda da şahit bulamamaktan korkuyorum çünkü kapıcı onlarla içli dışlı ve bu olayların dışında diğer komşularım.her neyse şimdilik sesi çıkmıyor ve umarım herşey yolunda giderse ben de zaten yaza doğru taşınmayı düşünüyorum.

umarım her zaman hayvansever insanlarla karşılaşırız ki gerçekten hayvan sevemeyenler insanlara karşı saygı ve sevgi besleyemiyorlar.

gerçekten çok çok teşekkür ederim desteğiniz ve fikirleriniz için,yalnız olmadığımı hissettim.

Son düzenleyen: Moderatör:
bizde apartmanda oturuyorus herkes gayet memnun arada bir havlar eder ama insanların apartmanda hayvan olması hırsızlık yonunden hosuna gidiyor cunku bizimki yabncı gorunce havlıyor oyle olunca herkes bakıyo kim diye..valla ben ust kattaki komsunun ufak kızının yere vurarak kosmasını cekiyorsam oda benim kopegimi cekicek ozaman bende evde kucuk cocuk bulundurmayın diye karar cıkartırımsempatiksalakcinni

sevgili Binbirrenk ve er_ca,
çok teşekkür ederim ilginiz için,

düzmece birşeyler olduğunun farkındayım,dayanağı da yok farkındayım fakat yine de iki de bir şuçlayıcı davranışları insanı rahatsız ediyor. Ben zaten ısrarla mahkemeye gitmesi taraftarıyım,eşim de ben de bizimle sözlü uğraşmamasını ve mahkemeye gitmesini söyledik defalarca. Eşim yok şu anda yanımda ve uzunca bir süre de olamayacak,bu yüzden kendimi desteksiz yalnız hissettim iyice,desteğiniz için teşekkür ederim.
bir de ben haksız olarak böyle bir davranışa maruz kalınca çok sinirleniyorum ve sesim çok çok çok yüksek çıkıyor,kendimi nasıl frenlerim bunu düşünüyorum,haklıyken haksız olmamak için:)

geçen gün mesela mutfakta bardak kırıldı yere düşüp,yukarı yine vurdu saat yanılmıyorsam 20 civarı,bu saatte kediler aparmanı üstümüze yıkıcaklar falan diye bağırdı ki kedilerim uyuyor ya,ben de bütün tabakları yere atıp kırdım,istersen gelip kafanda kırayım diye bağırdım artık dayanamadım.aslında sabretmek istiyorum ve sözlü herhangi bir diyaloğa girmek istemiyorum ama dayanamadım dediğim gibi.belki de tavsiyeleriniz doğrultusunda mahkeme sürecini benim başlatmam daha doğru olabilir,sonuçta taciz ediliyorum.ama bu konuda da şahit bulamamaktan korkuyorum çünkü kapıcı onlarla içli dışlı ve bu olayların dışında diğer komşularım.her neyse şimdilik sesi çıkmıyor ve umarım herşey yolunda giderse ben de zaten yaza doğru taşınmayı düşünüyorum.

umarım her zaman hayvansever insanlarla karşılaşırız ki gerçekten hayvan sevemeyenler insanlara karşı saygı ve sevgi besleyemiyorlar.

gerçekten çok çok teşekkür ederim desteğiniz ve fikirleriniz için,yalnız olmadığımı hissettim.

Rica ederim canım. Birbirimize destek için buradayız. Komşu sorunu berbat birşey.
İnsanın bütün huzurunu kaçırıyorlar bazıları hiç yoktan. Bence de sabredin hiç muhatap olmayın. Kendi kendine söylensin dursun başka şeylerle oyalanın. karşılık verdikçe susmazlar bu tipler.
Beni rahatsız ediyor diye şikayet etseniz, tanık da bulsanız işleme bile koyacaklarını sanmıyorum maalesef. Ancak kuvvetli bir avukat bulursanız belki.fisfisfis Kafanızı gözünüzü yarmadıktan sonra karşılıklı atışmalarla kimsenin ilgileneceğini sanmıyorum.:1no2:
madem taşınacaksınız boşverin kendi kendine konuşsun. Elbet bıkacaktır.
Kolaylıklar, sabırlar diliyorum.vereliniortak

bizde apartmanda oturuyorus herkes gayet memnun arada bir havlar eder ama insanların apartmanda hayvan olması hırsızlık yonunden hosuna gidiyor cunku bizimki yabncı gorunce havlıyor oyle olunca herkes bakıyo kim diye..valla ben ust kattaki komsunun ufak kızının yere vurarak kosmasını cekiyorsam oda benim kopegimi cekicek ozaman bende evde kucuk cocuk bulundurmayın diye karar cıkartırımsempatiksalakcinni

Çocuklar evi başına yıksa kimsenin gıkı çıkmaz.kaydirigubbakcemile Bir de haksız konumuna düşersin.
Ama masum bir kedinin veya köpeğin varlığı bile rahatsız eder bazılarını nedense.:kızgın:

buna benzer bir olayı ben daha önce ki taşındığım evde yaşadım
evde beslediğim kedime değil ama alt katımızda oturan ve yalnız yaşayan genç bir bayan vardı
musluğun sesini dahi şikayet etmek için kapımı çalan birini düşünün
hatta bir gün kapımı çaldı ve evinizde mutfak ta özellikle akvaryumunuzmu var dedi, hayır diye cevap verdiğimde hıımm o zaman buzdolabınız çalışırken ses çıkarıyor
sonra oğlum dünyaya geldi annemler bende kaldığı için ve gürültü olduğu için şikayette bulunmuş site içi olduğundan evim güvenlik falan kapımda yani
1 hafta olmuş ben doğum yapalı aşağı indi konuşmak için kadın bana demezmi aileniz geçiçi süre burda kalırsa tamam ama daha uzun süre burda kalırsa ben istemiyorum dedi ve ben sonrasını hatırlamıyorum zaten
annem ve eşim yanımda neler yaptığımı hatırlamıyorum ama annemin ve eşim anlattıklarına bakılırsa belki çok kaba gelebilir size fakat sonu hiç güzel bitmedi kadın için anlıycağınız
ve bir daha yukarı çıkamadı
aynı şeyi bir daha yaşamak istemiyorum kesinlikle
ama tekrar olursa en başından taviz dahi vermem ve sinirlerime hakiim olamama durumu ne yazıkki bende de var

2 köpeğimi apartmanda büyüttüm, apartmandakilerle sorun yaşamadım hiç fakat her insan bir olmuor ne yazıkki balkondan bakıor die oğlumdn korkanlar varmış nasıl bir mantıksa:S aklınızda bulunsun belediyeye kayıt yaptırmak en ii çözüm, ben öle yaptırdım zabıta ne ceza yazabilio ne de köpeğinize el koyabilio, aynı şekilde apartmanda sorun yaşayan arkadaşlarımda bir kayıt yoluyla aştılar sorunlarını, şimdi oğlumun 2 yavrusu var sırf onlar daha rahat olsun die müstakil ev aldık yinede hala konuşanlar var malesef ki köpeklerim havlamayı bile beceremiolar :KK66:))

bunların insanlara bile tahammülü yokki sinir ediyolar beni ....kendi çocukları ortalığı yıkıyo ama yok onlara bişey diyemezsin !benimde bir oğlum var yani köpeğim ufak tefek sorunlar yaşadık ama önümüzdeki ay başka bir şehre taşınıcaz ve apartmanda oturucaz bakalım ne olacak...belediye ye kayıt olayını ilk defa duydum bizde yaptıralım bari ...teşekkürler

ewet belediyeye kayıt yapılmak zorunda bizde kuzumuzu alırken hemen belediyeye kayıt yaptırdık tasma nosu verildi...milletin çocuğu basbas bağırır ortalığı yıkar ama çocuk derler hayvanlara insanların tahammülü yok ne yazık kiiii onlarda canlı bunu unutuyorlar:eek:klava:

arkadaşlar benimde köpeğim var çok havlıyo sonra yönetici herkesi kapıma toplayıp evde hayvan besleyemezsiniz dedi. bende kovdum kapımdan sanane be ev benim değil mi ne istersem beslerim die sonra bir avukata danıştım o da hemen araştırdı ve evde evcil hayvan beslenemez die bir kanun yokmuş evde evcil hayvan beslenebilirmiş. bunu gittim yönetime bildirdim artık kimse kapımı çalamıyor lütfen apartmanda rahatsız olan biri varsa köpeğinizden dolayı aynen şunu diyin hadi git mahkemeye ver de atmayın sakın köpeklerinizi

X