Acmayabilirler mesela ben kendi camim kapalı dururken karşı komşunun camını açmam bana göre bu terbiyesizlik saygısızlıktır iki cami da acsalar sorun yok ama kendilerini ki dururken bizim cami acmalari sorun benim içinBen sorunu anlamadım ama söylerseniz açmazlar diye tahmin ediyorum. Açılmasından rahatsız olduğunuzu bilmiyorlarsa ne yapabilirler ki?
Ayrıca böcek girer diye pencere açılmadığını ilk kez duydum. Takarsınız oraya bir tel olur biter.
O camın habadan ziyade apartman boşluğu olduğu için pis hava geliyor ,faydadan çok zarar yaniİlk defa birinin havadan rahatsız olduğu bir konuböcek uçarak da gelir duvardan da gelir yani onlar camı açınca aynı apartmanda sizin kapıyı mı ayırıyor binaya giren böcek ve toz
Siz —-camı açmayın böcek toz girmesin !
Böcek-toz ———- ay dur bunun taraf cam kapalıydı o tarafa uğramayalım
Bu mudur ?
Al iki beton çivisi çak geç açılmasın yada söyle benım camımı açmayın die aynı apartmanda bu kadar mı iletişim yok ?
Söyleyin o zaman açmayın kendı tarafınızı açın dieO camın habadan ziyade apartman boşluğu olduğu için pis hava geliyor ,faydadan çok zarar yani
Bu cam sizin evinize değil apartman merdiven boşluğuna bakıyor anladığım kadarıyla. Ortak alana yani. Ortak alandaki herhangi bir şeyi sahiplenemezsiniz. Merdiven benim, otomat düğmesi benim, asansörün üç tuşu benim diyemiyorsanız cam benim de diyemezsiniz şu durumda. Yani olay anladığım gibiyse ortada saygısızlık yok, sizin bu kadar gerildiğinizi de bilmiyorlardır muhtemelen. Söylerseniz açmazlar. Ha ben yanlış anladıysam, sizin dairenize girip cam açıyorlarsa evet o zaman haklısınız.Acmayabilirler mesela ben kendi camim kapalı dururken karşı komşunun camını açmam bana göre bu terbiyesizlik saygısızlıktır iki cami da acsalar sorun yok ama kendilerini ki dururken bizim cami acmalari sorun benim için
Oturup konuşulacak basit şeyleri kendinize dert ediyorsunuz. Eğer rahatsız oluyorsan söyle eltine; canim ben toz, böcek girer diye rahatsız oluyorum bizim camı acmasaniz olur mu de.
Cam bize ait her dairenin önünde kapının kenarında cam var herkesin evinin önünde cam var yani ,hayır apartman boşluğuna bakıyor camın tam altında benim ayakkabiligim var mesela ordan toz geliyor ,tabiki merdiven benkm diyemem asansör benim diyemem ama pencere bize ait herkesin kapısının önünde var çünkü pencere belki ben kapımın önünün ayakkabiligin toz olmasini istemiyorum ,o pencereyi de açmaları da daireye girip açmaları gibi bişey benim için ,haklisnz söylemek lazımBu cam sizin evinize değil apartman merdiven boşluğuna bakıyor anladığım kadarıyla. Ortak alana yani. Ortak alandaki herhangi bir şeyi sahiplenemezsiniz. Merdiven benim, otomat düğmesi benim, asansörün üç tuşu benim diyemiyorsanız cam benim de diyemezsiniz şu durumda. Yani olay anladığım gibiyse ortada saygısızlık yok, sizin bu kadar gerildiğinizi de bilmiyorlardır muhtemelen. Söylerseniz açmazlar. Ha ben yanlış anladıysam, sizin dairenize girip cam açıyorlarsa evet o zaman haklısınız.
Bir de 2 pencerede açılsa sorun değil benim için ama kendi pencereleri kapalıyken bizim pencereyi açmaları sorun ,sizin karşı komşunza misafir geldi yemek kokusu ciksin diye kendi kapisinin önündeki pendlcere dururken sizinkini açsa hoşunuza gider miCam bize ait her dairenin önünde kapının kenarında cam var herkesin evinin önünde cam var yani ,hayır apartman boşluğuna bakıyor camın tam altında benim ayakkabiligim var mesela ordan toz geliyor ,tabiki merdiven benkm diyemem asansör benim diyemem ama pencere bize ait herkesin kapısının önünde var çünkü pencere belki ben kapımın önünün ayakkabiligin toz olmasini istemiyorum ,o pencereyi de açmaları da daireye girip açmaları gibi bişey benim için ,haklisnz söylemek lazım
Sizin dairenizin kapısının önünde olması onu sizin yapmaz. Ortak alandaki her şey ortaktır. Bu hukuken de böyle sosyal olarak da böyle. Öncelikle bunu kabullenerek başlayın.Cam bize ait her dairenin önünde kapının kenarında cam var herkesin evinin önünde cam var yani ,hayır apartman boşluğuna bakıyor camın tam altında benim ayakkabiligim var mesela ordan toz geliyor ,tabiki merdiven benkm diyemem asansör benim diyemem ama pencere bize ait herkesin kapısının önünde var çünkü pencere belki ben kapımın önünün ayakkabiligin toz olmasini istemiyorum ,o pencereyi de açmaları da daireye girip açmaları gibi bişey benim için ,haklisnz söylemek lazım
Meraba arkadaşlar, kaynanamla karşılıklı oturuyorum eltimin biriyle de aynı apartmandayiz ,apartmanda herkesin kapısının önünde pencere var apartman boşluğuna bakıyor ,ben pek acmiyorum toz böcek girer diye ,dün aynı apartmandaki eltim kahvaltıya gelmiş ben de temizlik yapıyordum bizim pencereyi acmslar kaynanaminki kapalı hava alsın diye acsalar kaynanamın penceresi de açık olması lazım sadece bizimkini aciyolar ,sanki biz pismisz veya bizim evden koku geliyor gibi ,bı kere de diğer abisig kaynanama yemeğe gelmişler biz de dışardan geliyorduk bizi görmediler çıktılar merdiveni abisi hemen bizim pencereyi açtı kaynanaminki dururken ,acayip sinir olutorum canım sikiliyor nasıl bı cozum bulabilirim,abartıyor miyim sizce
Ne cammış arkadaş bu kadar dert edilmiş. "Biz gerektiğinde camı açıyoruz, o yüzden sizin açmanıza gerek yok, açmayın, çok toz geliyor" denir, bu kadar. Elti, kv sevilmeyince cam bahane olmuş galiba.Meraba arkadaşlar, kaynanamla karşılıklı oturuyorum eltimin biriyle de aynı apartmandayiz ,apartmanda herkesin kapısının önünde pencere var apartman boşluğuna bakıyor ,ben pek acmiyorum toz böcek girer diye ,dün aynı apartmandaki eltim kahvaltıya gelmiş ben de temizlik yapıyordum bizim pencereyi acmslar kaynanaminki kapalı hava alsın diye acsalar kaynanamın penceresi de açık olması lazım sadece bizimkini aciyolar ,sanki biz pismisz veya bizim evden koku geliyor gibi ,bı kere de diğer abisig kaynanama yemeğe gelmişler biz de dışardan geliyorduk bizi görmediler çıktılar merdiveni abisi hemen bizim pencereyi açtı kaynanaminki dururken ,acayip sinir olutorum canım sikiliyor nasıl bı cozum bulabilirim,abartıyor miyim sizce
Şöyle soyleyeyim ortak alan diyip duruyorsunuz ama apartmanlarda herkesin ayakkabiligi kendi kapisinin kenarında olur değil mi demekki o alan orada oturan kişiye ait ki katsi komşusu veya üst komşusu eşya koyabiliyor mu sizin evin önü sizin alanınız degil mi karşı komşu bişey koysa siz ne yaparsnz bina zaten normal 6 katlı 24 dairelik bina tamamen aile apartmanı değil ,herkesin dairesinin önünde ayakkabiligi da var penceresi de var,pencere benim hukuki malim değil ama anlatamadım galiba her dairenin önünde pencere var 24 daireyse 24 pencereSizin dairenizin kapısının önünde olması onu sizin yapmaz. Ortak alandaki her şey ortaktır. Bu hukuken de böyle sosyal olarak da böyle. Öncelikle bunu kabullenerek başlayın.
Aile apartmanının avantajları da var dezavantajları da. Sizin için avantaj ayakkabılığınızı ortak alana koyabilmek mesela. Normal bir binada o ayakkabılığı orada tutamazsınız. Dezavantaj da zaten orada olmaması gereken bir şeyin tozlanıyor olması ki apartmanda duran şey cam açılmasa da tozlanır zaten.
Konuşarak çözebileceğiniz bir şeyi bu kadar dert etmenizi anlamadım yine de. Konuştuğunuz halde yapıyor olsalar neyse…
Olabilir ben de bu durumdan rahatsz oluyorum işte ,ama herkes kendi pisligine baksın o sebepten yapiyorlarsaKapı önünde ayakkabılik var demişsiniz ya belki gerçekten de çok sayıda ayakkabı olunca biraz koku sorunu oluyordur. Bence bi sineklik takın sorun çözülsün.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?