• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Apartman dairesi vs. Site

Apartman dairesinde oturuyordum
Önünde sokak vardı hemen
Hamile kalmayı düşündüğüm için siteye taşındık
Tüm çocuklar dışarıda. Parkı var. Anneler camdan baksa görüyor. Güvenliği var 7 24
Tabi aidat da ona göre
Aparmanda iken aylık 60 lira ödüyorduk
Şimdi 320 lira ödüyoruz

Gönlüm iyi bir semtte sokak arasında oturmaktan yana ama çocuğum için sitede oturuyorum
Sitede oturuyorum, pandemi döneminde çocuklar için çok iyi oldu. Sakin bir yerdeyim aynı zamanda, rahatça yürüyüş yapıp dışarıda zaman geçirebildik, eve tıkılmadık
Sizler İstanbul'da mı ikamet ediyorsunuz mahsuru yoksa?

Apartman dairesinde oturuyordum
Önünde sokak vardı hemen
Hamile kalmayı düşündüğüm için siteye taşındık
Tüm çocuklar dışarıda. Parkı var. Anneler camdan baksa görüyor. Güvenliği var 7 24
Tabi aidat da ona göre
Aparmanda iken aylık 60 lira ödüyorduk
Şimdi 320 lira ödüyoruz
İstanbul'da güzel imkanları olan siteler hep uzak lokasyonlarda. Bu durum beni düşündürüyor o yüzden gönlüm tam atmıyor.

Benim bu müşkül pesentlik sürerken evlere biraz daha zam gelir heralde :D

Florya çok güzel, nezih bir semt. Benim eşim orda gece klübünde çalışıyordu. Tek eksisi eski havaalanı varken uçak sesiydi. Ama şimdi taşıdılar. O sorunda bitmiştir diye tahmin ediyorum. Yine uçaklar yüzünden yüksek katlı evler yoktu, daha butik siteler var.

Ama Florya Maslak’a zaten çok uzak. Karşıdan Maslak daha yakın olur.

Maslak çevresinde en iyi alternatif yine Ayazağa’daki orman içindeki siteler. 1+1 çok olmayan bir site tercih edin. Yoksa profil çok değişiyor.

İstanbul'da güzel imkanları olan siteler hep uzak lokasyonlarda. Bu durum beni düşündürüyor o yüzden gönlüm tam atmıyor.

Benim bu müşkül pesentlik sürerken evlere biraz daha zam gelir heralde :KK70:

Yani evet biz biraz yeni yerleşim bölgesinde oturuyoruz ama arabamız olduğu için sorun etmedik hiç. Metro da geldi buraya.

Florya çok güzel, nezih bir semt. Benim eşim orda gece klübünde çalışıyordu. Tek eksisi eski havaalanı varken uçak sesiydi. Ama şimdi taşıdılar. O sorunda bitmiştir diye tahmin ediyorum. Yine uçaklar yüzünden yüksek katlı evler yoktu, daha butik siteler var.

Ama Florya Maslak’a zaten çok uzak. Karşıdan Maslak daha yakın olur.

Maslak çevresinde en iyi alternatif yine Ayazağa’daki orman içindeki siteler. 1+1 çok olmayan bir site tercih edin. Yoksa profil çok değişiyor.
Eşimin iş yerine çok yakın esasında Florya. Orada çok aklıma yatan evler bulamadım, bir de deprem riski olduğu için yeni bina olması önemliydi. Eşimin iş yeri ileride 3. havalimanı civarına taşınacak (5 sene gibi) o yüzden Maslak'ı orta nokta olarak önermişti. Tabi 5 seneye ne olur kim bilir. 2 seneye taşınacaklarını bilsek direkt o bölgede yeni yerleşim yerlerine bakardık, en azından çok geçerli bir sebebimiz olurdu değişiklik için.
Biraz mızmızım anlayacağınız :)

Ben çocuk parkının yanında iyi konumda metroya yakın apartman dairesi diyorum.
Çocuk parkı olursa illa ailelerle tanışırsınız, git gel olur. İyi komşuları olan bir apartman seçin.

Sosyal-kültürel etkinliklere katılıyoruz, kumsala gidiyoruz diyorsanız ulaşım problemini çözmeniz lazım. Sitenin içinde sosyalleşme imkanı daha çoktur ama oradan dışarıya çıkamazsınız.

En önemli konu ise işyerine uzaklık. Arabayla gidilen her dakika ömrünüzden de gidiyor, kırk saat trafik çektiğiniz bir yere İstanbulda sakın gitmeyin.

Orta çözüm olarak biraz şehrin içine yakın metrosu olan bir site de seçebilirsiniz.

Ben çocuk parkının yanında iyi konumda metroya yakın apartman dairesi diyorum.
Çocuk parkı olursa illa ailelerle tanışırsınız, git gel olur. İyi komşuları olan bir apartman seçin.

Sosyal-kültürel etkinliklere katılıyoruz, kumsala gidiyoruz diyorsanız ulaşım problemini çözmeniz lazım. Sitenin içinde sosyalleşme imkanı daha çoktur ama oradan dışarıya çıkamazsınız.

En önemli konu ise işyerine uzaklık. Arabayla gidilen her dakika ömrünüzden de gidiyor, kırk saat trafik çektiğiniz bir yere İstanbulda sakın gitmeyin.

Orta çözüm olarak biraz şehrin içine yakın metrosu olan bir site de seçebilirsiniz.
Evet malesef İstanbul'da trafik büyük bir çile. Eşimin iş yeri ileride taşınacağı için şu anda tam onun rahat edebileceği konumlara odaklanamadık, hep bir bilinmezlik durumu.

Aslında evcimen insanlarız, sadece evden çıkıp caddede bir yürümek bana güzel geliyor. Bu hayat tarzının değişecek olmasını gözümde büyüttüm. Biraz da hamilelikten duygusal yaklaşıyorum sanırım :D

Sitede çocuğun da arkadaşlarının olacağı kesin. 2-3 yaşındayken bile çocuklar sosyalleşmek istiyorlar, çok doğru.

Çocuk varsa site, yoksa apartman dairesi derim.Sitede oturuyorum bahçede 25 tane çocuk saydım dün.Bazen gürültüyü kafam çekmiyor artık. Sabahtan geceye kadar gürültü.O yüzden düzgün, elit bir apartmana taşınasım var

Site hayatı güvenlik açısından iyi rahat oyalarla olması havuz vs gibi durumlar açısından konforlu .Ama İstanbul da aşırı derece aidatlar arttı.bende rezidansta oturuyorum bazen küçük bir siteye gitmek istiyorum kimse kimseyi tanımıyor bir komşuluk ilişkisi yok .Ben de ev almak istiyorum Maltepe Bostancı tarafından ev bakıyorum

Çocuk varsa site, yoksa apartman dairesi derim.Sitede oturuyorum bahçede 25 tane çocuk saydım dün.Bazen gürültüyü kafam çekmiyor artık. Sabahtan geceye kadar gürültü.O yüzden düzgün, elit bir apartmana taşınasım var
Bizim üst komşumuz her sabah sabah 7-7.30 gibi odasında takunya terlikle dolanıp bizi uyandırıyor sağolsun. Sürekli dıkıdık dıkıdık yürüme sesini dinliyoruz. :D Komşu meselesi şans bence.
Site hayatı güvenlik açısından iyi rahat oyalarla olması havuz vs gibi durumlar açısından konforlu .Ama İstanbul da aşırı derece aidatlar arttı.bende rezidansta oturuyorum bazen küçük bir siteye gitmek istiyorum kimse kimseyi tanımıyor bir komşuluk ilişkisi yok .Ben de ev almak istiyorum Maltepe Bostancı tarafından ev bakıyorum
Malesef İstanbulda genel olarak ilişki yok gibi, en azından bizim apartmanda. Selam verirlerse şükrediyoruz..
Umarım sizin de gönlünüze göre olur.
Bebeginiz olucak site diyorum kafaniz rahat olur :KK66:
Teşekkür ederim :)

Back
X