• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Apartman dairesi vs. Site

joynss

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2020
6.202
6.331
148
Merhabalar,

Oncelikle bu bir dert degil elbette ancak kendi kendime cozemedigim icin fikir almak istedim.
Istanbulda Anadolu Yakasinda iyi bir semtte yasiyoruz, her yere yuruyerek gidebilecegimiz bir konumda. Ancak bir noktada bulundugumuz evden tasinmamiz gerekiyor. Bu sebeple ev arayisimiz var. Esim ise buranin kalabaligini pek sevmiyor. Site icerisinde sosyal olanaklari olan ev arayisinda. Avrupa yakasinda maslakta boyle siteler mevcut, evet site ortami da guzel. Ancak site disina ciktiginizda bir sey yok gibi geliyor. Arabayla sahile inecegiz diyelim, İstanbul trafiginde haftasonu sahile inmek o kadar da kolay degil bence. Diger taraftan simdiden bir ev almazsak fiyatlar daha da artacak, simdi bir karar vermezsek pisman oluruz gibi de geliyor.

sozun ozu siz hangisini secerdiniz? Iyi bir semtte apartman dairesi mi, yoksa is merkezlerinin arasinda bir site mi?

Merhabalar,

Oncelikle bu bir dert degil elbette ancak kendi kendime cozemedigim icin fikir almak istedim.
Istanbulda Anadolu Yakasinda iyi bir semtte yasiyoruz, her yere yuruyerek gidebilecegimiz bir konumda. Ancak bir noktada bulundugumuz evden tasinmamiz gerekiyor. Bu sebeple ev arayisimiz var. Esim ise buranin kalabaligini pek sevmiyor. Site icerisinde sosyal olanaklari olan ev arayisinda. Avrupa yakasinda maslakta boyle siteler mevcut, evet site ortami da guzel. Ancak site disina ciktiginizda bir sey yok gibi geliyor. Arabayla sahile inecegiz diyelim, İstanbul trafiginde haftasonu sahile inmek o kadar da kolay degil bence. Diger taraftan simdiden bir ev almazsak fiyatlar daha da artacak, simdi bir karar vermezsek pisman oluruz gibi de geliyor.

sozun ozu siz hangisini secerdiniz? Iyi bir semtte apartman dairesi mi, yoksa is merkezlerinin arasinda bir site mi?
İyi bir semtte apartman dairesi.

Istanbul'da oturdugunuz yere baglı bu sıte/apartman daıresı olayı. Sahılle yakından uzaktan baglantısı olmayan bıryer ıcın sıze daha avantajlı olanını secın tabı. Istanbul'da oturup sahılı uc aydan uc aya goren de var. Bu semtlerden bırındeysenız sıte tercıhınız daha mantıklı olur, herkes sabah cıkıyor aksam gırıyor evıne, en azından sıtenın olanaklarından faydalanırsınız, bıryere gıdemedıgınız zaman orda takılırsınız.

Merhabalar,

Ben site derim.En azindan kapida aktif bir guvenligi var.Sehrin gurultusunden uzak,sakin.Park probleminiz de olmuyor.Yani ben korkulari olan bir kadin degilim,buna ragmen guven veriyor sitede oturmak.

Yani bebeğinix olacak ki ist artık hiç bir yer site dahil güvenilir değil aidatlar ateş pahası . Benm arkadaşım Avrupa konutlarında oturuyor hırsızlık sapık desen var . Sanırım ben iyi bi semtte bi apartman dairesini tercih ederdim . Benm arkadasım florya da oturuyor dubleks ev bahçeli sessiz Atatürk Ormanın orasında gayet mutlu sahil yakın orman yakın ortamı iyi insanlar iyi

İstanbulda zaman gectikce her sey daha da zorlasiyor sanki. Guzel olurdu daha sakin bir yere yerlesebilmek ☺️
Ben olsam biraz daha dışına sakin bir yere yerleşirdim . Sonuçta denize hergün gitmiyorsunuz . İşinize yakın ve cocuklar icin uygun bir muhit olsun yeter 😉 .

Apartman dairesinde de oturdum sitede de oturdum ki hala sitede oturuyorum sizin yerinizde olsam siteyi tercih ederim.

Apartman dairesinde siteye oranla daha çok sorun oluyor maalesef merdiven silme/yıkama konusunda, apartman da tamirat işleri çıktığında para toplama konusunda.

Sitede bu tarz sorunlar fazla olmuyor her işle yönetim ilgileniyor neticede aidat toplanıyor düzenli olarak temizlik, tadilat vs işleriyle onlar ilgileniyor.

Çocuk varsa sitede daha rahat ediyorlar birde.

Otapark sorunu olmuyor mesela arabanız varsa .

Siteye bağlı. İyi bir siteden alabiliyorsak tabii ki site avantajlı. Park sorunu yok, çocuk için güvenli alanı var. Fakat iyi sitelerin de kira gibi aidatı var. Bazıları iki bina yan yana dikip site diyor falan. Yani bence apartman dairesinin veya sitenin özelliklerine bağlı. İkisine de bakar öyle kıyaslardım.

Ben olsam biraz daha dışına sakin bir yere yerleşirdim . Sonuçta denize hergün gitmiyorsunuz . İşinize yakın ve cocuklar icin uygun bir muhit olsun yeter 😉 .
Esimin is yerine cok uzak oldugu icin 4-5 sene daha mumkun degil gibi. Ancak 4-5 sene sonra da oyle yerler isine yakin olacak tasinma durumlari var. Tabi 4-5 seneye Allah bilir hala orada calisacak mi. Bu belirsizlikler insani deli ediyor 😁
Apartman dairesinde de oturdum sitede de oturdum ki hala sitede oturuyorum sizin yerinizde olsam siteyi tercih ederim.

Apartman dairesinde siteye oranla daha çok sorun oluyor maalesef merdiven silme/yıkama konusunda, apartman da tamirat işleri çıktığında para toplama konusunda.

Sitede bu tarz sorunlar fazla olmuyor her işle yönetim ilgileniyor neticede aidat toplanıyor düzenli olarak temizlik, tadilat vs işleriyle onlar ilgileniyor.

Çocuk varsa sitede daha rahat ediyorlar birde.

Otapark sorunu olmuyor mesela arabanız varsa .
Evet malesef esim ozellikle komsular ve araba konusunda cok sikayetci. Kapali otopark imkani olur tasinirsak.

Yani bebeğinix olacak ki ist artık hiç bir yer site dahil güvenilir değil aidatlar ateş pahası . Benm arkadaşım Avrupa konutlarında oturuyor hırsızlık sapık desen var . Sanırım ben iyi bi semtte bi apartman dairesini tercih ederdim . Benm arkadasım florya da oturuyor dubleks ev bahçeli sessiz Atatürk Ormanın orasında gayet mutlu sahil yakın orman yakın ortamı iyi insanlar iyi
Iste malesef bunun da ciddi bir bedeli var ☺️ Yani floryada bahceli dubleks evin

Herkese yorumlari icin cok tesekkur ederim. Telefondan alintilama yapamadim tam. Mantikli dusunursek bosver muhiti site hele cocuk varsa ama heralde benim icin aliskanliklarimdan vazgecmek zor 🤭

apartman dairesi nedir ya, site lütfen.
bıkmışız apartmandan hayır apartmanda yaşamayı bilse herkes yine sorun yok. bari sizi kurtaralım :D
varsa imkanınız doğru düzgün nezih, imkanları güzel bir site olsun.
bizim burda da güya site var 3 bloklu, neyin sitesi ben anlamadım sadece otopark sorunu yok ve çocuk parkı var başka imkan yok.
kirası ateş pahası.

Site illa Maslak’tan mı olmalı? Maslak oto sanayinin, büyük plazalarının olduğu insan nüfusunun çok yoğun olduğu bir semt. Tamam siteleri güzel ama siteden adım adınca tam bir kaos.
Apartman dairesi mi site mi sorusunun cevabı kesinlikle site. Güvenli, kurallar var. Peyzajı var. Sosyal olanaklar olur. Apartman dairesinde komşuların insiyatifini kalırsınız. Arıza biri çıkarsa çok sorun olur.

Back
X