aortik ark anomalisi (double aortic arch)

Çok şükür bebeğiniz iyi Anlatımınız için teşekkürler içim ferahladı inşallah bizde de bir sıkıntı olmaz .

Merhabalar benimde bebeğime 20 haftada usg da sağ arkus aorta teşhisi konuldu. Di george sendromundan şüpheleniyorlar. Genetik test yaptırdık sonuçlarını bekliyoruz inanın 1 saati bile zor geçiriyorum . Doktor çok düşük ihtimal dedi ama biz eşimle içimiz rahat etsin diye yaptırdık. Bizim tek problemimiz kalp damar tersliği. Şuan bebeğiniz nasıl ? Biraz telaşlıyım bu yüzden size danışmak istedim. İyi geceler dilerim.

Meraba aynı şeyler benim bebegim içinde söylendi amniyosentez sonucunuz nasıl temizmi ben yaptırmadım ama hep o düşünceyle yaşıyorum cvb veriirseniz cok sevinirim

Meraba aynı şeyler benim bebegim içinde söylendi amniyosentez sonucunuz nasıl temizmi ben yaptırmadım ama hep o düşünceyle yaşıyorum cvb veriirseniz cok sevinirim
Merhabalar öncelikle cok geçmiş olsun. Amniyosentez yaptırmadım. Genetik test yaptırdım 17 anomaliye bakıldı şükürler olsun temiz çıktı. Umarım sağlıkla bebeğinizi kucagınıza alırsınız çok zor bir süreç. Ama kendinizi üzmeyin.

Çok teşekkür ederim inşallah sizde bebişi sağlıkla kucağınıza alırsınız

Sizede çok gecmiş olsun sağlıklı uzun ömürler nasip etsin rabbim

Merhaba doğum yaptınız mı ? İnşallah herşey iyidir
Merhabalar baya zaman geçmiş girip hiç bakamadım ama yine de yardımcı olmak buraya yaşadıklarımızı yazmak istiyorum. Bebeğim zamanında doğdu ama doğduktan sonra yanıma geldiğinde hırıltısı vardı yogun bakıma aldılar cigerlerinde enfeksiyom var dediler 10 gün kadar yogun bakımda kaldı eve geldik. Yaklaşık 4 ayımız sürekli enfeksiyonla geçti cocuk doktorları bronşit hatta ve daha da ilerlerse zatüre olur diyordu ama cocuk gögüs uzmanına götürdüğümüzde double aortik arktan dolayı oldugunu cocuk doktorlarınım o hırıltılı sesi yanlış değerlendirdiğini söyledi ve hep de öyle oldu bebegim hastalansa bile ileri hiç gitmedi hemen iyileşti ama inanılmaz bi hırıltılı nefes alışverişi vardı. Sonra 8. Aya kadar rahattık hiç hastalanmadı ama 8. Ayda krup oldu nefes alamadı morarır gibi oldu ve biz artık korktuk istanbula gittik kartal koşuyolu kalp hastamesine hakan ceyran a ... soluk borusunda %50 bası görünüyor ve ameliyat dedi kaldı ki bu rahatsızlıkta ne kdr erken ameliyat olursa o kadar iyi olurmuş şuan agustosu bekliyoruz ameliayt için

bizimde sağ aortrik art çıktı amniyosentez önerdi siz naptınız acaba down sendromu riski varmıymış

Ben yaptırdım temiz çıktı 11 aylık bebeğim şuan 1 ay oldu ameliyatımızı olduk
Mutlaka ameliyat olması gereken bi anormali bebeğimle çok zor şeyler atlattık umarım siz yaşamazsınız. Double aortik ark soluk borumuzu 11 ayda 6 mm den 3 mm te daraltmış şuan ameliyatı olduk ama tam anlamıyla iyileşmemiz büyüdükçe diyor doktorlar Ve normal insanlar gibi de olmama ihtimalinde varmış. Dar oldugu içinde riskimiz var ..her zaman yardımcı olurum sormak istediğiniz ne varsa 05376314078

Merhaba sizin bebeginiz dogdumu? Varmiymis o sendrom.benim bebegimde de detayli ultrasonda sag aortik ark çıktı.amniosentez yapmadim

Merhaba sizin sonuçlarınız neler oldu bebeğiniz iyi mi benimde sağ aortik ark çıktı çok endişeliyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…