Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ogretmenlikleri acikogretimden okuyamazsiniz çünkü yok. Tarih ve edebiyat olarak okuyabilirsiniz. Onda da artik formasyon yok diye hatırlıyorum. Öğretmenlik yapamazsiniz her halûkarda. Bu isteğiniz mümkün degil yani. Neden örgün okuyamazsiniz?Merhaba Kızlar,
Ben bu dönem AÖL'den mezun olacağım. Üniversitede tarih bölümü veya türk dili edebiyatı öğretmenliği istiyorum. Fakat örgün eğitime gidemem. Onu da açıköğretim den nasıl okuyabilirim neler yapmam gerekiyor ? Bilgisi olanlar yazabilir mi lütfen ?
Formasyon yokmuş evet. Ama yüz yüze eğitim almam da pek mümkün gibi değil şu an. Evliyim ve 4 yaşında bı kızım var güvenip kimseye de bırakamam. İstanbul üniversitesine gitmek istiyorum o da 2 vesait eşim de kıskanç konuyu açtım kendisine ama detaylı konuşmadık henüzOgretmenlikleri acikogretimden okuyamazsiniz çünkü yok. Tarih ve edebiyat olarak okuyabilirsiniz. Onda da artik formasyon yok diye hatırlıyorum. Öğretmenlik yapamazsiniz her halûkarda. Bu isteğiniz mümkün degil yani. Neden örgün okuyamazsiniz?
Benim küçüklükten beri aklımda hep edebiyat var. Neden edebiyat okumayayim ? Çok mu derin?Ne yaparsan yap fen edebiyat tarih okuma. Basarilar dilerim
Fen edebiyat fakultesi tarih bolumu demek istemistim. Yani cok zorlaniyorsun bos zorlaniyorsun bölüm olarak okumak cok zor ama ogretmenlik yine bi nebze hem eline biseyde gecmiyor acikcasi atanmak hayal gibi.Benim küçüklükten beri aklımda hep edebiyat var. Neden edebiyat okumayayim ? Çok mu derin?
Aslında birisine soruyorum edebiyat çok zor tarih oku diyor. Diğerine soruyorum tarih çok derin edebiyat oku diyor. Arada kaldım. Küçüklükten beri hayalimdir öğretmen veya turist rehberi olmak :) eşim ile konuştum örgün eğitim için kararsız ama eminim ki benim çok istediğimi ve emek verdigimi görünce o da destek olacak. Sadece gitmem gereken yolu hiç bilmiyorum. Saatlerce ders çalışmak, kitap okumak, araştırma yapmak vs. bilgi alabileceğim kendimi gelistirebilecegim herşeye açığım ve vaktim de bol. Nasıl yollardan geçeceğimi bilmiyorum açıkçası biraz çekingen tavırlı bir insanım örgün eğitimde nasıl olacak sadece çekingenliğimden gözüm korkuyor. Atama bekleyenler çok oluyomus evet ama benim gördüğüm akrabalarımız okulu biter bitmez eğitime başlıyorlar. Yalnız ben ücretli değil de kadrolu olmak istiyorum. Herkes farklı bişey konuşuyor ve aklım karışıyor. Eğer bir ogretmenseniz lütfen beni aydınlatır mısınız ?Fen edebiyat fakultesi tarih bolumu demek istemistim. Yani cok zorlaniyorsun bos zorlaniyorsun bölüm olarak okumak cok zor ama ogretmenlik yine bi nebze hem eline biseyde gecmiyor acikcasi atanmak hayal gibi.
Bu arada başlıkta tarih var ama ben sanırım daha çok edebiyata egilimliyim :) aklım hep onda kaldı kalıyor ve eğer edebiyat okumazsam da kalacak gibi :)Ne yaparsan yap fen edebiyat tarih okuma. Basarilar dilerim
Ben bir öğretmenim.. Branşımı burada söylemeyeceğim kendimi açık etmek istemem.. Ama ataması zor bir branşım var.. Nihayetinde atanamadım da zatenzor bela saçma sapan yerlerde neredeyse bedavaya çalıştıktan sonra şimdiki çalıştığım özel kurumda iş imkanı buldum.. Ama inanın ben şanslıyım diyorum.. Eşimde benim üniversite de sınıf arkadaşımdı mesela o asla kendi mesleğini yapamadı çünkü yok öğretmene iş yok.. O da başka bir alan da özel kurumda çalışıyor neyse ki üniversite mezunu olmanın faydasını gördü.. Eşime kattığı tek şey bu yani.. Edebiyat veya tarih bölümü okumak çok manasız inanın buna.. Edebiyat ya da tarih tutkunu bir insansanız saygı duyarım tabi ki ama okul okuyarak hataya düşmeyin bence.. Haaa derseniz ben en az 85 puan alırım o zaman işin rengi değişir.. Ama bi araştırın alan sınavı eğitim bilimleri kpss b grubu falan birsürü ders..Merhaba Kızlar,
Ben bu dönem AÖL'den mezun olacağım. Üniversitede tarih bölümü veya türk dili edebiyatı öğretmenliği istiyorum. Fakat örgün eğitime gidemem. Onu da açıköğretim den nasıl okuyabilirim neler yapmam gerekiyor ? Bilgisi olanlar yazabilir mi lütfen ?
2 yıl çocuk gelişimi okuyup daha sonra sınıf öğretmenliğine geçme şansım var mı ?Ben bir öğretmenim.. Branşımı burada söylemeyeceğim kendimi açık etmek istemem.. Ama ataması zor bir branşım var.. Nihayetinde atanamadım da zatenzor bela saçma sapan yerlerde neredeyse bedavaya çalıştıktan sonra şimdiki çalıştığım özel kurumda iş imkanı buldum.. Ama inanın ben şanslıyım diyorum.. Eşimde benim üniversite de sınıf arkadaşımdı mesela o asla kendi mesleğini yapamadı çünkü yok öğretmene iş yok.. O da başka bir alan da özel kurumda çalışıyor neyse ki üniversite mezunu olmanın faydasını gördü.. Eşime kattığı tek şey bu yani.. Edebiyat veya tarih bölümü okumak çok manasız inanın buna.. Edebiyat ya da tarih tutkunu bir insansanız saygı duyarım tabi ki ama okul okuyarak hataya düşmeyin bence.. Haaa derseniz ben en az 85 puan alırım o zaman işin rengi değişir.. Ama bi araştırın alan sınavı eğitim bilimleri kpss b grubu falan birsürü ders..
Neyse çok uzun yazdım ama size asıl önerim Anadolu üniversitesi veya Atatürk üniversitesinde açıköğretim programlarına bir bakın derim.. İlla öğretmenlik isterseniz çocuk gelişimi seçin.. İki yıl okuyun oradan dgs ile bölümü ya çocuk gelişimine tamamlayın ya da sınıf öğretmenliği olarak devam edin.. Ama asla tarih ya da edebiyat okumayın.. Benim de size tavsiyem budur karar sizin..
Aslında edebiyat istiyorum ama kuzenim edebiyat dil ağır dediği için beni tarihe yönlendirdi tabi yine aklımda edebiyat var :) ne olursa olsun çok çalışırım sözel im iyi de matematik sıfırdan başlamam lazım kpss için ki önümde 4 yıl üniversite var onu da tamamlayabilirim diye düşünüyorum video ve kitaplarlaFormasyon kaldırıldı ama eğitim fakültesi mezunu olmayanlar yine öğretmen olabilecek.
"Kim öğretmenlik sınavını kazanırsa biz bu eğitimi kendimiz vereceğiz. 20 bin öğretmen mi alacağız bu 20 bin öğretmene eğitimi biz vereceğiz.” dedi bakan.
Tarih çok güzel bir bölüm ama maalesef alanlarında ne kadar iyi olsalar da işsiz olan ve atanamayan çok kişi gördüm. Başka bölümlere yönelmenizi öneririm
Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim2 yıl çocuk gelişimi okuyup daha sonra sınıf öğretmenliğine geçme şansım var mı ?
Sınıf öğretmenliği için hangi dersleri alacağım?
Cooook teşekkür ederim Allah razı olsun:) imşaAllah eşinizde sizde çok iyi yerlere gelirsiniz
Ayrıca 2 yıl çocuk gelişimi okuduktan sonra yine örgünden çocuk gelişimine de devam etme hakkınız var.. Çocuk gelişimi öğretmeni de atama olarak sınıf öğretmenliği kadar yok ama tarih ve edebiyata göre çoook daha iyi yerlerde.. Karar sizin2 yıl çocuk gelişimi okuyup daha sonra sınıf öğretmenliğine geçme şansım var mı ?
Sınıf öğretmenliği için hangi dersleri alacağım?
Cooook teşekkür ederim Allah razı olsun:) imşaAllah eşinizde sizde çok iyi yerlere gelirsiniz
Sınıf öğretmenliğine geçiş yapılmıyor diye biliyorum. Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri, Özel Eğitim Öğretmenliği, Sosyal Hizmet, Çocuk Gelişimi ve Okul Öncesi Öğretmenliği geçiş yapabileceği bölümlerGüzel dileklerin için çok teşekkür ederim
Evet canım iki yıl açıköğretim okuyacaksın daha sonra dgs sınavına hazırlanacaksın sadece Türkçe ve matematik sınavı.. Önlisans diploman ile sınıf öğretmenliğine geçme hakkın oluyor..Senin için en mantıklı olan şuan sınıf öğretmenliği okuman.. Ayrıca dört yıl örgün okumak yerine 2 yıl okuyacaksın ki bu da çocuklu bir kadın için büyük avantaj.. Sınıf öğretmenliğine geçtikten sonra zaten alan derslerini almaya başlayacaksın.. Okul öncesi ve sınıf öğretmenliği birbiri ile örtüşen bölümler.. O aradaki farkı da örgüne geçtiğinde tamamlayacaksın.. Alacağın dersleri sormuşsun açıktan Önlisans diplomanı aldıktan sonra gideceğin üniversiteye bağlı.. Birçok ders var hepsinin adını ben net olarak bilmiyorum içerikler aynı ama üniversiteye göre isim farklılıkları oluyor derslerin.. E artık onu da okurken göreceksin hangi dersleri aldığını
Rabbim yolunu açık etsin canım.. Sen yeterki birşeyler yapmaya çalış.. En baştan Mantıklı bir karar verip o şekilde ilerlemek çok daha iyi olacaktır..
Yok canım geçiliyor ben biliyorum bi yakınım için araştırma yapmıştımSınıf öğretmenliğine geçiş yapılmıyor diye biliyorum. Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri, Özel Eğitim Öğretmenliği, Sosyal Hizmet, Çocuk Gelişimi ve Okul Öncesi Öğretmenliği geçiş yapabileceği bölümler
Yani 2 yıl çocuk gelişimi örgün okuduktan sonra sınıf öğretmenliğine yine örgün eğitimle devam edeceğim öyle mi.Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim
Evet canım iki yıl açıköğretim okuyacaksın daha sonra dgs sınavına hazırlanacaksın sadece Türkçe ve matematik sınavı.. Önlisans diploman ile sınıf öğretmenliğine geçme hakkın oluyor..Senin için en mantıklı olan şuan sınıf öğretmenliği okuman.. Ayrıca dört yıl örgün okumak yerine 2 yıl okuyacaksın ki bu da çocuklu bir kadın için büyük avantaj.. Sınıf öğretmenliğine geçtikten sonra zaten alan derslerini almaya başlayacaksın.. Okul öncesi ve sınıf öğretmenliği birbiri ile örtüşen bölümler.. O aradaki farkı da örgüne geçtiğinde tamamlayacaksın.. Alacağın dersleri sormuşsun açıktan Önlisans diplomanı aldıktan sonra gideceğin üniversiteye bağlı.. Birçok ders var hepsinin adını ben net olarak bilmiyorum içerikler aynı ama üniversiteye göre isim farklılıkları oluyor derslerin.. E artık onu da okurken göreceksin hangi dersleri aldığını
Rabbim yolunu açık etsin canım.. Sen yeterki birşeyler yapmaya çalış.. En baştan Mantıklı bir karar verip o şekilde ilerlemek çok daha iyi olacaktır..