aöf Türk dili ve edebiyatı okuyanlar [içeri]

Selenofil

Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
19 Mart 2010
12.489
13.624
Evet arkadaşlar burası Türk dili ve edebiyatı okuyanların topiği olsun hem böylelikle birbirimize destek ve yardımcı oluruz :KK66::KK16:

Ben de bu sene basladim. En cok Osmanlica gozumu korkutuyor, bakalim nasil gececek sinavlari. Hepimize kolay gelsin...
:KK61:

hoşgeldin canım :=)) valla ben hepsinden korkuyprum :) normalde de başka bölüm okuyprum bunu ikinci üni olarak seçtim umarım yanlış yapmamışımdır :) senın okuduğun başka bölüm varmıydı canım ? artık birbirimize yardım ve destekçi oluruz :p

Hosbuldum canim. :) Ben de ikinci universite olarak okuyorum, radyo tv sinema mezunuyum. Tekrar ders calismak biraz zor geliyor. Simdi Osmanlica icin kurs arastirmasina girdim, haftada iki saat gidersem hic olmazsa kendi kendime ogrenmekten daha kolay olacak gibi...

Son düzenleme:
arkadaşlar açıköğretim türkdili edebiyatı 1. sınıf 1.dönem çıkmış soruları nerde bulabılırım nette var ama istediğim şekilde değil

ben de Türk dili ve edb okuyorum birinci sınıfım henüz
Osmanlıca çok zor :KK43:
ses bilgisi halk edb temel bilgi teknolojileri falan cok cok iyi ama bazı dersleri ne yaptımsa olduramadım bakalım sınavlar nasıl gececek
herkese basarılar

Umarim sinavlariniz iyi gecmistir bolumdaslarim. Ben edebiyat akimlarindan husrana ugradim, digerleri fena gecmedi, dunkuler de bugune gore daha kolaydi gibi sanki. Hatirladigim sorulari yazdim ve baktim eve gelince, yeni turk edebiyatindan arada kaldigim sorular dogru cikti cok sevindim. :) Osmanlica da vizeme gore daha iyi sanirim, sorular aciklansin da bakalim...

Bir de dun sinavda arkama oturan kisi yuzunden konsantrasyonum sifira indi. Etraf tam sessiz, arkamdaki icinden okudugunu saniyor ama fisilti halinde okuyor butun sorulari, butun ses bana geliyor. Ben de kulaklarimi tikamaktan baska cozum bulamadim. Bugun de sanirim ayni kisi oturdu arkama ama distan okumadi bu sefer sansima. :)

Umarim sinavlariniz iyi gecmistir bolumdaslarim. Ben edebiyat akimlarindan husrana ugradim, digerleri fena gecmedi, dunkuler de bugune gore daha kolaydi gibi sanki. Hatirladigim sorulari yazdim ve baktim eve gelince, yeni turk edebiyatindan arada kaldigim sorular dogru cikti cok sevindim. :) Osmanlica da vizeme gore daha iyi sanirim, sorular aciklansin da bakalim...

Bir de dun sinavda arkama oturan kisi yuzunden konsantrasyonum sifira indi. Etraf tam sessiz, arkamdaki icinden okudugunu saniyor ama fisilti halinde okuyor butun sorulari, butun ses bana geliyor. Ben de kulaklarimi tikamaktan baska cozum bulamadim. Bugun de sanirim ayni kisi oturdu arkama ama distan okumadi bu sefer sansima. :)

osmanlıca fenaydı
akımlardan da eski konulardan olanları yapamadım ama vize sonrasını epey iyi yaptım ortalama bişeyler alırım
yeni türk edb bildiğim şeyleri unuttum karıstırdım biraz ama çok kötü değildi yani yaptım 12 tane net emin olarak işaretledim.
temel bilgi teknolojileri iyiydi
ses bilgisi iyiydi
halk edeb iyiydi ama çok iyi diildi bazen arada kaldım,
eski türk edeb iyiydi biyerde aruz kalıbıyla çok ugrastım çıkaramadım o ayrı mesele :)

osmanlıca fenaydı
akımlardan da eski konulardan olanları yapamadım ama vize sonrasını epey iyi yaptım ortalama bişeyler alırım
yeni türk edb bildiğim şeyleri unuttum karıstırdım biraz ama çok kötü değildi yani yaptım 12 tane net emin olarak işaretledim.
temel bilgi teknolojileri iyiydi
ses bilgisi iyiydi
halk edeb iyiydi ama çok iyi diildi bazen arada kaldım,
eski türk edeb iyiydi biyerde aruz kalıbıyla çok ugrastım çıkaramadım o ayrı mesele :)

Osmanlica benim fena degildi, kursa da gidiyorum ama vizede en dusuk notum osmanlicaydi. Edebiyat akimlarindan vize oncesi neredeyse 8 soru filan vardi, vizede sorsa cok rahat cevaplardim ama finalde sorunca kafam karisti, yapabildigimi yaptim yapamadigimi attim. :)

Temel bilgi teknolojileri ve ses bilgisi benim de iyiydi, zaten ses bilgisinden sadece 1 soru vize oncesiydi, ben de diger dersler de boyle olur diye guvendim, guvendigim daglara kar yagdi resmen.:) Halk edebiyati da iyiydi, yine vizeden cevaplayamadigim soru oldu. Eski turk edebiyati da fena degildi, aruzlari buldum da kafiyelerde biraz yanlisim var. Yeni turk edebiyatinda ilk sorular daha cok vizedendi, biraz panikledim ama sonra final sorulari iyi geldi, donup ilk sorulardan duzelttiklerim oldu ama dogru mu yanlis mi bakalim. Cevap anahtarini ve sorularin aciklanmasini dort gozle bekliyorum.:)

Osmanlica benim fena degildi, kursa da gidiyorum ama vizede en dusuk notum osmanlicaydi. Edebiyat akimlarindan vize oncesi neredeyse 8 soru filan vardi, vizede sorsa cok rahat cevaplardim ama finalde sorunca kafam karisti, yapabildigimi yaptim yapamadigimi attim. :)

Temel bilgi teknolojileri ve ses bilgisi benim de iyiydi, zaten ses bilgisinden sadece 1 soru vize oncesiydi, ben de diger dersler de boyle olur diye guvendim, guvendigim daglara kar yagdi resmen.:) Halk edebiyati da iyiydi, yine vizeden cevaplayamadigim soru oldu. Eski turk edebiyati da fena degildi, aruzlari buldum da kafiyelerde biraz yanlisim var. Yeni turk edebiyatinda ilk sorular daha cok vizedendi, biraz panikledim ama sonra final sorulari iyi geldi, donup ilk sorulardan duzelttiklerim oldu ama dogru mu yanlis mi bakalim. Cevap anahtarini ve sorularin aciklanmasini dort gozle bekliyorum.:)

aöf için sadece tek derslik kurslar oluyor mu ya ben kurs sistemini hiç arastırmadım muhtemelen osmanlıcadan kalırım ben
vizem 55ti bunda da attıklarımdan tutan olursa gecerim ama kendim acık ve net şekilde yapamadım yani :)
eski türk edb ben de kafiye sorularından biraz şüpheliyim nefes/res talep/edep gibi şıkları olan bi soru vardı bunda epey düşündüm
ama normaldir yani çalışmadım ki ben son gecelerde okudum ama net bilgi soranlar vardı ya onları yaptm hangisi aruz terimi diildir hangisi kafiyeyle alakalı değildir tarzı sorular falan kurtarır beni kesinlikle :))

aöf için sadece tek derslik kurslar oluyor mu ya ben kurs sistemini hiç arastırmadım muhtemelen osmanlıcadan kalırım ben
vizem 55ti bunda da attıklarımdan tutan olursa gecerim ama kendim acık ve net şekilde yapamadım yani :)
eski türk edb ben de kafiye sorularından biraz şüpheliyim nefes/res talep/edep gibi şıkları olan bi soru vardı bunda epey düşündüm
ama normaldir yani çalışmadım ki ben son gecelerde okudum ama net bilgi soranlar vardı ya onları yaptm hangisi aruz terimi diildir hangisi kafiyeyle alakalı değildir tarzı sorular falan kurtarır beni kesinlikle :))

Ben murat dersanesine gidiyorum tek ders osmanlica. Haftada 1 gun, pazar gunleri, 2 saat. Oldukca faydasi oldu bana, vizeden 75 aldim ama dikkatsizligimden kacirdigim sorular oldu. Eski turk edebiyatindaki o soruyu ben mucerred kafiye yaptim, ama nefes miydi yoksa talep miydi hatirlamiyorum. Tek ses kafiye mucerred olur diye, ikisinde de iki ses kafiye yapiyordu. Umarim dogrudur.:) Ben de net bilgi sorularini yapabildim bir tek hangisi kafiye kusuru degildir sorusunu iki şıkka indirdim ama sanirim yanlis olani isaretledim. :)

bu dönem bi şekilde gecersem ikinci dönem kurs araştırırm ben de
attıklarım biraz tutsa ve 3-5 tane yaptgm da eklenince, çan ortalaması da düşük gelirse belki dd ile fln gecerim

Ben de bu bölümde okumak istiyorum. gelecek yıl ygs ye giricem kısmetse. okuduktan sonra sadece dershane gibi özel merkezlerde öğretmenlik yapılabiliyor sanırım.öyle bişey okudum bi yerde. bilginiz var mı?

Son düzenleme:
slmm günaydnn kıslarr ben 3. sınıfım ama sınavlarım çok kötü geçtii :KK43::KK43: çok üzgünümmmm Allah yardımcımız olsunn

sınav sonuçları nasıl geldi kızlar,bende bu bölümde okuyorum bakalım birlikte bu sayfada gelicek döneme paylaşımlarda bulunuruz inşallah.

Merhaba,

ben gıda teknolojisi mezunuyum. İkinci üniversite olarak Türk Dili ve Edebiyatı okumayı düşünüyorum bu yıl. İkinci üniversite bölümleri fena değil, ama beni nedense tek heyecanladıran bu bölüm. Lisedeyken hep bu bölümü okumak istemiştim. Bölümü bitirebilir miyim, bitirince ne olur bilemiyorum. Çünkü ben sadece kendimi geliştirebilmek, daha iyi hissetmek için okuyacağım bu bölümü. Kendimi tamamlamak istiyorum, bir nevi :)

Her neyse, evde Osmanlıca kaynaklarım var. Daha önce Osmanlıca kursuna gittim. Çok da severim.
Bakalım neler olacak.

Meraba benimde bu yıl son sınıf zor bi bölüm ama severek okudum sadece ıngilizce zorluyor beni bi arkadaş sadece özelde çalışılıyor galiba demiş formasyon alinirsa kps ye girip devlete atanabilirsiniz

Merhabalar, bende bu yıl başlayacağım. çok zor bölüm diyorlar şimdiden korkmaya başladım ama tek şansım Arapçayı biraz bildiğim için Osmanlıcadan zorlanmayacağım sanırım. Size başarılar diler bilgilerinizden ve tavsiyelerinizden yararlanmak isterim. Bu sitede de yeniyim kimseyi tanımıyorum. Yardımcı kitap olarak önerilerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Sİzin son durumunuzu da merak ediyorum, inşallah bir problem olmadan sınıfı geçmişsinizdir. Şimdiden teşekkür ederim ilginize, sevgiler. :)
ben de Türk dili ve edb okuyorum birinci sınıfım henüz
Osmanlıca çok zor :KK43:
ses bilgisi halk edb temel bilgi teknolojileri falan cok cok iyi ama bazı dersleri ne yaptımsa olduramadım bakalım sınavlar nasıl gececek
herkese basarılar

X