öncelikle hayırlı olsun diyorum , tebriğin için teşekkür ederim canım , kuranı kerim biliyorum fakat genede çok zorlandım başlarda çok hafife aldım nasıl olsa harfleri tanıyorum dedim bu dersi en sona attım sınava 1 ay kala bi baktım hiçbirşey yapamıyorum üniteleri okuyorum sorularına saatlerce kafa yoruyorum olmuyor olmuyor çok stresli günlerdi hemen kurs aramaya başladım aradığım kurlar konuları bitirmek üzeredeyiz falan diyorlardı özel hoca aradık o da olmadı en son bir aöf dershanesiyle görüştük başladım sınıfta toplam 5 kişi falan vardı ve derslere bile girmiyorlardı yani eksiklerimi sağolsun hoca anlattı fakat çok verimli olamadı neticede o da bir lisede edebiyat öğretmeniydi osmanlıca dersini en son üniversite yıllarında görmüştü bu yüzden olsa gerek yeterli değildi tamam konuyu saatlerce anlatabiliyor tekrar yapıyordu ama sıra soru çözmeye gelince tıkanıyordu malesef yani ben kursa gittim ama verimli miydi ? onun sayesinde mi osmanlıcadan geçtim ? hiç sanmıyorum , zaten en düşük dersim osmanlıcaydı , diğer derslerimin yüksek olması ortalamamı yükseltti . biz ilk öğrencileriydik fazla imkan yok örnek soru yok yok yok hiçbirşey yok, ama bu yıl 1. sınıfa başlayacak olan arkadaşlarımız daha çok kurs kaynak örnekler bulacaklardır , internette biraz araştırma yaptığımda hayati develi osmanlıca kitabını tavsiye ettiklerini gördüm , bu tür kitaplardan yararlanabilirsin canım , yurt dışındayım yazmışsın türk okulları vardır ordaki edebiyat hocalarıyla tanışıp yararlan derim , türkiye üniversitelerde osmanlıca ve eski türk edebiyatı dersleri veriliyor yurt dışında da böyle dersler olsa güzel olur , bir de aöf öğrenim portalında örnek dersler var osmanlıca anlatılıyor ilk üniteleri onlardan da faydalan izle canım , harfleri tanı metin oku ben murat yayınlarını kullandım yardımcı kitap sorularını beğenmedim ama konu anlatımı iyiydi , geçmiş yıllarda çıkan soru türlerini inceleyip nerelerden çıktığını ve soru tarzlarını tanıyabilirsin aklıma gelenler bunlar başka yardımcı olabileceğim birşey varsa sorabilirsin başarılar diliyorum opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan