Aöf okuyup yüksek lisans yapan arkadaşlar var mı?

gururlu25

Guru
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2010
156
13
Nasıl bir yol izledi?
Neler yaptı?
Devlette mi özel üniversitede mi yaptı?
Diploma notu ve Ales puanı kaçtı?
Dil sınavına girdi mi?
Mülakatta zorladılar mı?
Mülakat için başvurduğu üniversiteler ücret alıyor mu?
Bu konularda bilgilendirirseniz sevinirim.
AÖF Mezunlarından yapmış olanlar yazarsa birçok kişi için aydınlatıcı olur.

ben cevap vereyim tezli yüksek lisans yapmak biraz zor ama tezsiz yapabilirsiniz.
Tezsizlerde Ales şartıda yok üniversitelerin Akademik takvimini takip ederek başvuruda bulunabilirsiniz.
Ben Marmara da yapıyorum tezsiz olarak sınıfımız aöf mezunlarıda var bu donemi kaçırıdnız ancak odak doneminde başvurabilirsiniz.

Ben AÖF mezunuyum, dün yüksek lisans kesin kaydımı yaptırdım.

Tezli'ye başvuracaktım ama başvurduğum üni'de YDS sonuç belgesi istendiğinden başvuramadım, çünkü YDS başvuru tarihlerini kaçırmıştım ve yds sonuç belgem yoktu, olsaydı tezliye başvuracaktım. Ben de tezsiz YL programına başvurdum, mülakatlara girdim, Ales'im vardı (tezsizde ales istenmiyor evet ama ben en başta tezsiz düşünmediğim için girmiştim), diploma notun ve mülakattaki halin önemli. AÖF mezunu olmana hiç bakmıyorlar bile hatta ben mülakatta belirtmesem sormazlardı sanırım, ben lisansımı ön lisans'tan aöf'e tamamladığım için önceki bölümümle ilgili de sorular soruldu. Yani aöf bir eksi değil, tamamen senin kendini karşındakilere anlatma (benim karşımda biri anabilimdalı başkanı olmak üzere 3 tane Yrd. Doç. Dr. vardı), neden orada yüksek lisans yapmak istediğini ve hırsını onlara hissettirmenle alakalı. Yalnız tezsizde değil tezlide de bu böyle.

Bir diğer önemli husus; Tezsizde harç ücreti ödeniyor ve dersler akşam, tezlide ödenmiyor ve gündüz. Bu şekilde.

selam kızlar bende varım inşallah.
mersin üni.turizm seyehat işletmeciliği mezunuyum
aöf 3.sınıf konaklama işletmeciliği okuyorum
ales ve dil sınavlarınada hazırlanıyorum
inşallah çok istediğim turizm alalında tezli yüksek lisans a hazırlanıyorum

X