Farkı ne diye sormuşsun yukarıda yazmıştım dikkatli okusaydın sormazdın farkını.MEB ile A.Ö.F. bir protokol imzaladı.Meslek lisesi Çocuk Gelişimi dışında mezun olanlar ne kadar puan alırsa alsınlar yerleşemiyorlar.Bu bölümü okumak için liseden çocuk gelişimi mezunu olmak lazım çünki 3. ve 4. sınıfata staj yapacaksınız.Örgündeki kadar ders görmeyeceksiniz.Liseden temeliniz yok ise staj yaparken ve okurken çok zorlanırsınız.Siz çocuk gelişimini lise düzeyinde iken çok küçümsüyor olabilirsiniz ancak bu bölüm öyle küçümsenecek kadar hafif değil.Tabi ki düz liseliler yada başka alandakiler başvuramaz.Yapamazsınız.Size tavsiyem hemen hemen aynı puanı almışken örgünü yazmanız olacaktır.Bu sene de kat sayı kalktı durum değişti diye düşünebilirsiniz ancak düşünmediğiniz şu var üzerine basa basa söylüyorum meslek liselilere yine de ek puan verilecek ve öncelik onlara tanınacak.Sizler boşa kürek sallamayın.
Ne yazık ki kat sayı kalktı arkadaşlarda hüsrana uğradı.Ayrıca daha öncede belirtmiştim neyi açık öğretim diye diretiyorsunuz ki ödgündede aynı bölüm var ve orayı normal lise mezunları tercih edebiliyor.....
Yazdığınız mesajları okudum siz de açık liseden çocuk gelişimi okumuşsunuz.O zaman okula gidip normal lisede çocuk gelişimi okuyanlar da gelip sizle tartışsın.Bu mudur yani?
Bi de arkadaşlar hüsrana uğradı yazmışsınız,siz de mutlu mu oldunuz bize hüsran olunca?İlginçsiniz
Ağzına sağlık canım duygularıma tercüman olmuşsunn..:teselli: Sanırım anaksunamoon arkadaşımızın endişeleri vede korkuları varr..madem bu bir sınav ; hodri meydann!! neden kendiniz acıkögretimden diploma alma geregi duydunuzki.. Çalışın bilginize güvenin örgünde okul öncesi okuyun ..haa ben evliyim örgün okuyamam dersenizde o zaman bu sınava meslek liseli yada düz liseli diye bakmıcaksınız..sizde bir düz lise mezunu olarak cocuk gelişimi diploması alıyorsanız bunu söylemeye hakkınız yok..bilmem anlatabildimmii ??? Bende seneye yüksek lisans mezunu olacagımm.ve tekrar öss girip acıktan okul öncesi okuyacagımm..gerekirse gidip 1,5 yıl fark dersini verip bu bölümü bitirecegim..ama benim dilegimm seneye inşallah sınavsız geçişin kaldırılacak olması bunu için yök acıklama yaptı zatenn ..hemen ardından aöf okul öncesinin artık meslek yada düz lise farketmeksizin tercih yapabilmesi..sengözlerimebaksanab ..Eğitimde eşitlik sağlanacaksa yaa düz liselilere meslek lisesi diploması verilmicek yada aöf okul öncesi herkese acık bir bölüm olacakk...Sonuçta bu bir sınav iyi olan kazanmalıı...
kızlar bana acil yardım lazım öss formu aldım nasıl doldurcaz lise çocuk gelişimi mezunuyum 2yıllık açıköğretim okumak istiyorum nasıl olcak
2 yıllık açıköğretim yok falan dediler çocuk gelişiminde ?
ygs ye girmek istiyorumveya istemiyorum diye bi seçenek var hangisini işaretlemem gerek bunun için cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?