• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

AÖF Okul Öncesi Ögretmenliğini düz lise mezunlarıda yazabilecekmiş..

kamelya

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2007
1.104
0
116
Adana
Arkadaşlar bugün dershaneye sordum.. Yeni öss sisteminde artık aöf okul öncesi ögretmenliğini sadece cocuk gelişim bölümünden mezun olanlar degil düz lise mezunlarıda yazabilecekmiş..Yeterki puanımız yetsin..Ama tek bir dezavantajımız olacak meslek lisesi cıkışlılar artı puan alacaklar..

eminmisibiz böyle bişe olacagından bende okuyorum okul öncesi duymadım hiç böyle bişey?

Ben bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum çünkü o bölümün açılmasında ki amaç kat sayı adaletsizliği değil çocuk gelişimi mezunlarının okul öncesi öğretmenliği'ni okuyabilmelerine yardımcı olabilmek diye biliyorum.Yeni sistemde iki yıllıkları alan dışıda olsa tercih edebiliyorsunuz ancak A.Ö.F. Okul Öncesi'ni de tercih edebilirsiniz ama meslek liselilerden size sıra gelmez çünki çok mezun var ve ek puan yeni sistemde de mevcut ayrıca iki yıllıkda tercih ederken alanınız dahilinde ise ek puan geliyor alan dışı ise gelmiyor iki yıllık bile zor çünki meslek liseleri her sene çocuk gelişimi bölümünden çok mezun veriyor

Konuyla ilgili yazıları ekliyorum
açıköğretim çocuk gelişimi bölümünün özel bir durumu var ve bunun 2010′da da devam edeceğini düşünüyorum.
Açıköğretim’deki çocuk gelişim bölümünde iki yıllık bir eğitim verilip, devamında öğrenciler stajer olarak öğretmenliğe başladıklarından buraya lisede çocuk gelişimi bölümü öğrencilerinin yerleşmeleri uygun görülmektedir. Bu durum gelecek yıl da büyük ihtimalle devam edecektir. Ancak diğer çocuk gelişimi bölümlerini tercih edebileceksiniz.

Birde arkadaşlar şöyle bir durum var MEB ve Anadolu Üniversitesi arasında imzalanan protokol gereğince a.ö.f. oO.Ö.Ö.' de okuyanlar 3. sınıfa geçenler kadrolu USTA ÖĞRETıCı, lisans tamamlayanlarda öncelikli olarak öğretmen olarak atanacaklardı.Yani bu durumda iki yıl okunmuş 3. ve 4. sınıfda da işe başlanması gerektiğinden liseden çocuk gelişimi bölümünden mezun olmanız gerekiyor.

ılgin... Tercih kitabında bu bölümü sadece kızmeslek lisesi çocuk gelişimi bölümü mezunları tercih edebilir diye okumuştum.. Eğer bundan sonrası içinse bu söylenen yinede saçma...

Yani verilen staj haftada iki gün ve son sınıfta bildiğim kadarıyla.. Yani liseden bilgili olmayanlar için zor bir bölüm..

ya zaten puanının örgünden hiç bir farkı yok.Eğer liseden çocuk gelişimi mezunu değilseniz ek puanda gelmez yerleşmeniz yine çok zor.

ya zaten puanının örgünden hiç bir farkı yok.Eğer liseden çocuk gelişimi mezunu değilseniz ek puanda gelmez yerleşmeniz yine çok zor.

ham puan olarak şöyle bi 270-280 yaparsan öyle bir yerleşirsin ki :)
iş ham puanu yüksek tutmakta.
meslek liseliye ek puan bana da pek mantıklı gelmiyo
buna anadolu öğretmen liseleride dahil.
üniversiteye öss ile giriliyorsa ben de bu sınavda diğer adaydan daha yüksek ham
puan yaptıysam ben daha çok hak ediyorum demektir.

lise notlarına bakılınca belkide benim AOBP ondan daha yüksek ama ona
daha fazla puan geliyor çünkü katsayısı farklı

yok bu eğitim sistemi düzene giremiycek:olmaz:

ham puan olarak şöyle bi 270-280 yaparsan öyle bir yerleşirsin ki :)
iş ham puanu yüksek tutmakta.
meslek liseliye ek puan bana da pek mantıklı gelmiyo
buna anadolu öğretmen liseleride dahil.
üniversiteye öss ile giriliyorsa ben de bu sınavda diğer adaydan daha yüksek ham
puan yaptıysam ben daha çok hak ediyorum demektir.

lise notlarına bakılınca belkide benim AOBP ondan daha yüksek ama ona
daha fazla puan geliyor çünkü katsayısı farklı

yok bu eğitim sistemi düzene giremiycek:olmaz:

Arkadaşım açık öğretimde ki okul öncesi öğretmenliğinin durumu farklı illa ki okumak istiyorsan örgün kazan onu oku.

Arkadaşım açık öğretimde ki okul öncesi öğretmenliğinin durumu farklı illa ki okumak istiyorsan örgün kazan onu oku.

Ne farklılığınıı kastediyorsun?
Eğer AÖF okul öncesi için düz lise yada alan dışı meslek liseli de yazabilcekse yeni sisteme göre iyi bir ham puan alan herkes yerleşir.
Tabi ki liseden çocuk gelişimi mezunu olanların daha fazla avantajı var
ama AÖF'de de 3 ve 4.sınıfta uygulama dersleri mecburi.

Bi arkadas staj yapmadan öğretmen mi olunur yazmıştı
3 ve 4.teki stajları yapmadan zaten AÖF'ten diploma alınamıyor.

Bir de şu var kızlar.Yeni sisteme göre alan farkı kalktı belki ama AÖF Okul öncesi için istisna koymuş olabilirler iyi öğremk lazımyerimseniben

Durun bakalım arkadaşlar kılavuz yayınlansın tam belli olurr..ama aldıgım bilgilere göre artık 2 yıllık myo cocuk gelişimi ve aöf okul öncesini düz liselerde yazabilecekmiş..bekleyelim görelim...

Ne farklılığınıı kastediyorsun?
Eğer AÖF okul öncesi için düz lise yada alan dışı meslek liseli de yazabilcekse yeni sisteme göre iyi bir ham puan alan herkes yerleşir.
Tabi ki liseden çocuk gelişimi mezunu olanların daha fazla avantajı var
ama AÖF'de de 3 ve 4.sınıfta uygulama dersleri mecburi.

Bi arkadas staj yapmadan öğretmen mi olunur yazmıştı
3 ve 4.teki stajları yapmadan zaten AÖF'ten diploma alınamıyor.

Bir de şu var kızlar.Yeni sisteme göre alan farkı kalktı belki ama AÖF Okul öncesi için istisna koymuş olabilirler iyi öğremk lazımyerimseniben

Farkı ne diye sormuşsun yukarıda yazmıştım dikkatli okusaydın sormazdın farkını.MEB ile A.Ö.F. bir protokol imzaladı.Meslek lisesi Çocuk Gelişimi dışında mezun olanlar ne kadar puan alırsa alsınlar yerleşemiyorlar.Bu bölümü okumak için liseden çocuk gelişimi mezunu olmak lazım çünki 3. ve 4. sınıfata staj yapacaksınız.Örgündeki kadar ders görmeyeceksiniz.Liseden temeliniz yok ise staj yaparken ve okurken çok zorlanırsınız.Siz çocuk gelişimini lise düzeyinde iken çok küçümsüyor olabilirsiniz ancak bu bölüm öyle küçümsenecek kadar hafif değil.Tabi ki düz liseliler yada başka alandakiler başvuramaz.Yapamazsınız.Size tavsiyem hemen hemen aynı puanı almışken örgünü yazmanız olacaktır.Bu sene de kat sayı kalktı durum değişti diye düşünebilirsiniz ancak düşünmediğiniz şu var üzerine basa basa söylüyorum meslek liselilere yine de ek puan verilecek ve öncelik onlara tanınacak.Sizler boşa kürek sallamayın.

Durun bakalım arkadaşlar kılavuz yayınlansın tam belli olurr..ama aldıgım bilgilere göre artık 2 yıllık myo cocuk gelişimi ve aöf okul öncesini düz liselerde yazabilecekmiş..bekleyelim görelim...

Ahh bu dersane öğretmenleri. Öğrencileri heveslendirir sonrada dedikleri gibi çıkmazsa biz öyle biliyorduk ama derler.Güzelim zaten geçen yıllarda gerek iki yıllığa gerekse 4 yıllığa hem örgün öğretime hemde a.ö.f.'ye ne bölümden mezun olursan ol tercih yapabiliyordun ancak ek puan ve alan içi tercih nedeniyle liseden çocuk gelişimi mezunlarına öncelik tanındığı ve onlara ek puan verildiği için onlar yerleşiyorlardı.Bu yıl evet kat sayı kalktı ancak unutulan birşey var.Bu sistem meslek liselilere yarıyor.Yani Meslek liseliler hem düz lisenin tercih edebileceği her yeri yazabiliyor hemde kendi alanlarını tercih ediyorlar.Kendi alanlarında birde ek puan alıyorlar.Şimdi sana soruyorum.O kadar çok çocuk gelişimi mezunu var ki hem örgün hem açık liseden birde bunlara ek puan verilecek.Öncelik onlara tanınacak.Eeee ne olacak düz liseye yada alanı dışındaki öğrenciye sıramı gelecek? İki yıllıda tercih edersin dört yıllıkda ama emin ol yine meslek liseli yerleşecek.Dersane öğr.leri sizleri ümitlendiriyor.Belki daha fazla çalışın diye ama ben sana onlara değilde ösym veya anadolu ün,. a.ö.f temsilciliklerine sor derim.

Back