• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Antidepresansız yaşamak istiyorum ama bırakamıyorum !!!

Ayveda

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2012
11
1
36
İçel Mersin
yaklaşık 10 gündür antidepresanı bırakmaya çalışıyorum bıktım artık bu etkilerden ilaç bağımlısından farkım yok.az önce kızıma bağırdım ve ağlamak istiyorum.kullanan arkadaşlar bırakma sürecinde yan etkileri ne kadar süre yaşadınız ve ne zaman bu etkilerden kurtuldunuz?lütfen beni bilgilendirin ne kadar süre daha sabretmem gerekiyor?!

Bir psikolog adayı olarak söyleyebileceğim tek şey asla ve asla kendi kararınızla bırakmayın ilacınızı...Tedaviden önceki durumunuza ve hatta daha kötü bir duruma dönebilirsiniz...Dr unuzun kontrolunde kademeli bir şekilde azaltılmalıdır antidepresanlar...

mevsim geçişlerinde (ilkbahar-sonbahar) ilaç bırakılmamalı dedi bana doktorum daha bugün. ben de bırakmak istiyordum ama 2 ay daha kullan dedi. mevsim geçişlerinde ilacı bırakmak ters tepki gösterebilir dedi

Merhaba,

Ben Ofelya Thomas CD'lerinden öğrendiğim kadarıyla ilacı yavaş yavaşi yani 2 güne bir ilaç miktarını yarı dozuna indirerek bırakabileceğini öğrendim.
Fakat bırakırken de , olumsuz düşünmemek lazım . Yani ilacı bırkaıyorum iyi değilim, bırakamayacağım gibi.
Ben de Cİpralex içtim yıllarca , psiklojik sıkıntılar içimizdei kendi kendimizi beğenip, telkin edip olumlu düşünmedikçe ilaçlar sadece enerjimizi azaltıyor, yani ne mutlu ediyor ne mutsuz.

Sağlıcakla kalın

Back