Antidepresana başlayan eş gider mi?

Sevgiliyken Daha önce sosyalleştiği dönemde beni aldattığı için çok korkuyorum aslında. Üstünden yıllar geçti, sözde üzerinde çalıştık ettik ama sosyal anksiyetesi varken bunu yapan şimdi neler yapmaz diyorum. Ha şimdi diyeceksiniz aldatan adamla evlenmeseydin, ben de öyle derdim hep. Çok çabaladı, çabaladık bunu aşmak için, dedim ki bir şansımız daha olsun. Çok gençtik saçma sapan şeyler yaptık. Sonra araya mesafeler girdi, uzaktan devam ettirdik kopmadık birbirimizden hiç. Hep hissettim yanımda olduğunu. Dedim oldu ya, bu adamla olduk biz.

Bana yansıttığı şeyler oluyordu arada, başka alternatifim yok diye benimlesin falan diye, başta anlamıyordum niye böyle diyor ben Onu seçtim işte diye de, şimdi düşündükçe sanırım içindekileri bana yansıtıyordu, alternatifi olmadığı için benimle olan O.

Ezik değil de kendime yakın hissettiğim için evlendim O'nunla, beni böyle yoğun yoğun sevdiği için , gözünün nuru yaptığı için evlendim.O da benim kahramanım, hep derim benim gözümden kendini görsen bi tarafların arşa kalkar diye. Bir de ben de sosyal kelebek değilim, çok yoruyordu beni öyle adamlar.
Yani diyorsun ki adamın hamuru cıvık zaten . Ilaca ihtiyacı yok bende diyorum düzeni olan adam niye düştü sosyalleşmeye dans kulübüne. Umarım çocuğunuz yoktur lütfen korunun bu adam eninde sonunda çok sosyallesir

Yani diyorsun ki adamın hamuru cıvık zaten . Ilaca ihtiyacı yok bende diyorum düzeni olan adam niye düştü sosyalleşmeye dans kulübüne. Umarım çocuğunuz yoktur lütfen korunun bu adam eninde sonunda çok sosyallesir
Çok takmaya başladı kafasına sosyal durumlarda rahat olmayı, depresyondayım iş stresinden dolayı rahatlamak istiyorum diyor ancak ben esas sebebinin bu olduğunu düşünüyorum. Şimdi eve koşa koşa geliyorumlar ne kadar içten onu görmüş olacağım yani değil mi.

Ne desem bilemedim simdi .gecmiste aldatma korkunuz varda ilacla alakali birsey olacagini sanmiyorum icinden geliyor boyle seyler varsa yine yapar sadece zamani gelmemistir derim ben hep
Kullansa da yapar kullanmasa da diyorsunuz...Ben sosyal anksiyetesi yüzünden çok fazla ortama girmediğini, evde benimle bişiletir yapmayı tercih ettiğini düşündüğüm için şimdi bu ilacın verdiği boost ile çok başka birine dönecek diye korkuyorum. Bu akşam geç gelicem mesajları alacağım gibime geliyor her gün.

Eşiniz depresif olsun, evden çıkmasın, insan yüzü görmesin falan istiyorsunuz anladığım kadarıyla.

Ne kadar sağlıksız bir düşünce bu.

Antidepresan kullanmakla aldatmanın düşündüğünüz gibi bir bağlantısı yok ama haydi var diyelim. Eşinizi size bağlayan şeyin depresyon, kendini güçsüz hissetme falan olması hoşunuza mi giderdi.

Eşiniz anlam veremez tabi bu endişenize. Bu kadar dramatikleştirirseniz antidepresan ihtiyacı da artar söyleyeyim.

Ekleme; şimdi gördüm eşiniz geçmişte sizi aldatmış. Demek ki antidepresan değil eşinizin karakteri sizi endişeye düşüren. Keşke evlenmeseymişsiniz, güvenmediğiniz insanla yaşamak zordur tabi.

Kullansa da yapar kullanmasa da diyorsunuz...Ben sosyal anksiyetesi yüzünden çok fazla ortama girmediğini, evde benimle bişiletir yapmayı tercih ettiğini düşündüğüm için şimdi bu ilacın verdiği boost ile çok başka birine dönecek diye korkuyorum. Bu akşam geç gelicem mesajları alacağım gibime geliyor her gün.
Yapmak isteyen yapar ilaca bağlamayın lutfen o yüzden korkmayin .

Boost moost yok hanımefendi, yaparsa da p*şluğundan yapacak. 16 yıllık depresyon hastasıyım, ne aşırı aşırı sosyalleştim ne kocamı aldattım.

Eşiniz depresif olsun, evden çıkmasın, insan yüzü görmesin falan istiyorsunuz anladığım kadarıyla.

Antidepresan kullanmakla aldatmanın düşündüğünüz gibi bir bağlantısı yok ama haydi var diyelim. Eşinizi size bağlayan şeyin depresyon, kendini güçsüz hissetme falan olması hoşunuza mi giderdi.

Eşiniz anlam veremez tabi bu endişenize. Bu kadar dramatikleştirirseniz antidepresan ihtiyacı da artar söyleyeyim.

Ekleme; şimdi gördüm eşiniz geçmişte sizi aldatmış. Demek ki antidepresan değil eşinizin karakteri sizi endişeye düşüren. Keşke evlenmeseymişsiniz, güvenmediğiniz insanla yaşamak zordur tabi.
Adam sosyalleşince aldatıyomuş öyle dedi.

Evden de çıkıyor, mis gibi de çevresi var bence ama yetmiyor da yetmiyor. Anlamıyorum ve arayış olduğuna inanıyorum.
Onu diyorum ya , bu korkularım konuşunca da adam beni sadece sosyal anksiyetesi var diye seviyormuş gibi bir sonuç çıkıyor. Çok saçma ve kendimi aşırı değersizleştiren bir düşünce biliyorum. Ya adam ne güzel daha mutlu olcak, kafası rahatlayacak, ilişkimiz daha da güzelleşicek diyemediğim için kendime çok kızıyorum.

Ay ne saçmalamışım diye şu postlara dönüp bakmayı öyle içten istiyorum ki. Dünden beri ağlıyorum yanında bambaşka biri olacak ve gideceksin diye.Sıkı sıkı sarılıyorum bunlar son güzel günlerimiz diye. Sakinleştiremedim kendimi.

Evden de çıkıyor, mis gibi de çevresi var bence ama yetmiyor da yetmiyor. Anlamıyorum ve arayış olduğuna inanıyorum.
Onu diyorum ya , bu korkularım konuşunca da adam beni sadece sosyal anksiyetesi var diye seviyormuş gibi bir sonuç çıkıyor. Çok saçma ve kendimi aşırı değersizleştiren bir düşünce biliyorum. Ya adam ne güzel daha mutlu olcak, kafası rahatlayacak, ilişkimiz daha da güzelleşicek diyemediğim için kendime çok kızıyorum.

Ay ne saçmalamışım diye şu postlara dönüp bakmayı öyle içten istiyorum ki. Dünden beri ağlıyorum yanında bambaşka biri olacak ve gideceksin diye.Sıkı sıkı sarılıyorum bunlar son güzel günlerimiz diye. Sakinleştiremedim kendimi.
Yapmayın ya kaldırmayın g.tünü şunun.

Çok takmaya başladı kafasına sosyal durumlarda rahat olmayı, depresyondayım iş stresinden dolayı rahatlamak istiyorum diyor ancak ben esas sebebinin bu olduğunu düşünüyorum. Şimdi eve koşa koşa geliyorumlar ne kadar içten onu görmüş olacağım yani değil mi.
Antidepresan öyle bir şey yapmaz. Ancak daha sağduyulu düşünmesini sağlar çünkü kafasını çöppüklerden ve kalabalıklardan temizler. Yani gidenler evde aslında hiç mutlu olmadığını, kafasındaki kalabalıktan buna odaklanma fırsatı olmadığını farkettiği için gidiyor. Antidepresanın suçu yok

Arayış içindeyse ilaç kullansa da gider kullanmasa da.

Bence adam gitmeden siz gidin. Bu kadar güvensizlikle mutlu olmanız zor.

Antidepresan öyle bir şey yapmaz. Ancak daha sağduyulu düşünmesini sağlar çünkü kafasını çöppüklerden ve kalabalıklardan temizler. Yani gidenler evde aslında hiç mutlu olmadığını, kafasındaki kalabalıktan buna odaklanma fırsatı olmadığını farkettiği için gidiyor. Antidepresanın suçu yok
Umarım ben senle çok mutluyum dediği zamanlar içtendir o hâlde.

Umarım ben senle çok mutluyum dediği zamanlar içtendir o hâlde.
Umarım ama kafanıza takmayın. Psikolojik sorunlarla yaşamak çok zor. Sosyal anksiyete de kolay bir şey değil. Rahatlama ihtiyacı varsa doktor zaten ihtiyacı olan dozda verecek. Bunun sizi bu kadar rahatsız etmesi bana açıkçası daha anormal geldi

Arkadaşlar merhaba,

Eşim işi dolayısıyla çok stres yaptığını ve antidepresana başlayacağını söyledi. Stresi geçsin istiyorum evet ancak bana olan bağlılığı, sevgisi ve evine sorumluluk duygusu yok olacak diye çok korkuyorum.

Sadece iş stresi değil, sosyal anksiyetesi yüzünden de kullanmak istediğini düşünüyorum. Aslında benden çok çevresi var ama yetmiyor. Yeni insanlarla tanışmaya takmıştı son dönemde, yeni ortamlara rahat girebilmeye, sosyal olarak kendini aşmaya falan. Dans klüplerineden, tiyatrodan bahsediyordu. O kadar sosyal olursa muhtemelen başkası ilgisini çekecektir diye çok korkuyorum. Bir yandan da ıyy asla bunla olmam dediğim her kadınla flörtleşen adamlardan olacak diye çok üzülüyorum.

Bir arkadaşımın eşi antidepresana başladıktan sonra yavaş yavaş eve gelmemelere başlamıştı geceleri. Önceleri telefonuna gelen mesajlar, konuştuğu insan(çoğunlukla kadın) sayısında artış falan olmuştu.Çok büyük acılar yaşamıştı ve çocukları olmasına rağmen adam bir daha asla düzelmedi. Öyle kötü davrandı ki arkadaşıma. Çok büyük aşıklardı bunlar, çok seviyorlardı birbirlerini, gözü karısından/ çocuğundan/evinden başka şey görmüyordu resmen.

Benim başıma da gelicek diye öyle çok korkuyorum ki sabahtan beri ağladım durdum. Eşime de dedim, şimdi koşarak eve/ bana geliyorsun ama ( hep öyle der çünkü hemen eve senin yanına gelmek istiyorum diye, öyle de yaptı bugüne kadar) bir aya hem duyguların körelecek , hem umrunda olmayacağım, hem de dürtüsel olacaksın ve muhtemelen kopacağız biz diye. Dalga geçti, anlam veremedi.

Eşi antidepresana başlayan, benzer süreçlerden geçen iyi/kötü deneyimi olanlar yazabilirse çok sevinirim. Eşimi kaybetmiş gibi hissediyorum ve içim çok acıyor.

Bence esinizden once siz destek alin.

Arayış içindeyse ilaç kullansa da gider kullanmasa da.

Bence adam gitmeden siz gidin. Bu kadar güvensizlikle mutlu olmanız zor.
Gençken utangaç olmasının acısı çıkıyor diye yorumluyorum o yüzden arayış diyorum. Sonuca bakmaksızın ne kadar kadını etkilersem o kadar egom şişer gibi bişiler yaşıyor gibime geliyor. Ha belki ilaç bunun saçma sapan bişi olduğunu gösterir ona bilmiyorım ama bana saçma gelmesi Onun açlığının bitmesine sebep olmayacak elbette.

Bir türlü ayırtedemiyorum, büyün bunlar benim çarpık algım mı yoksa gerçekten böyle bişeyin içinde mi.

X