Antidepresana başlayan eş gider mi?

Annem nerdeyse 15 yıldır, ben yaklaşık 5 yıldır kardeşim 2-3 yıldır antidepresan kullanıyor. Hiç birimizde anormallik yok. Gayet normaliz kimsenin kimseyi aldattığı olmadı 😂 yani ortada ya bahane var yada kendini kandırma 😂 aldanmayın böyle şeylere. Ayrıca libidoyu da düşürüyor hem kadınlarda hem erkeklerde

özgüven gelmesidir o
antidepresan olsa duramazsın :rolleyes: :rolleyes:
Eşim yillardir kullanıyor düşük dozda valla bak şimdi bı huylanmadim değil gidip telefon laptop ne varsa karıştırıp geliyorum acaba ilaç içtiği için ne haltlar yedin diye de bı tokat yapistirirsam valla iyi olucak🤪

Gercek olmayan soylentilerle insanlari yanlis yonlendirmenin dogru olmadigini dusunuyorum. Doktor yaziyorsa vardir bir sebebi. Antidepresan icip aldatani, dinsizleseni esinden soguyani tarihte yok. İcinde vardir da bahanesi olmustur o..

Arkadaşlar merhaba,

Eşim işi dolayısıyla çok stres yaptığını ve antidepresana başlayacağını söyledi. Stresi geçsin istiyorum evet ancak bana olan bağlılığı, sevgisi ve evine sorumluluk duygusu yok olacak diye çok korkuyorum.

Sadece iş stresi değil, sosyal anksiyetesi yüzünden de kullanmak istediğini düşünüyorum. Aslında benden çok çevresi var ama yetmiyor. Yeni insanlarla tanışmaya takmıştı son dönemde, yeni ortamlara rahat girebilmeye, sosyal olarak kendini aşmaya falan. Dans klüplerineden, tiyatrodan bahsediyordu. O kadar sosyal olursa muhtemelen başkası ilgisini çekecektir diye çok korkuyorum. Bir yandan da ıyy asla bunla olmam dediğim her kadınla flörtleşen adamlardan olacak diye çok üzülüyorum.

Bir arkadaşımın eşi antidepresana başladıktan sonra yavaş yavaş eve gelmemelere başlamıştı geceleri. Önceleri telefonuna gelen mesajlar, konuştuğu insan(çoğunlukla kadın) sayısında artış falan olmuştu.Çok büyük acılar yaşamıştı ve çocukları olmasına rağmen adam bir daha asla düzelmedi. Öyle kötü davrandı ki arkadaşıma. Çok büyük aşıklardı bunlar, çok seviyorlardı birbirlerini, gözü karısından/ çocuğundan/evinden başka şey görmüyordu resmen.

Benim başıma da gelicek diye öyle çok korkuyorum ki sabahtan beri ağladım durdum. Eşime de dedim, şimdi koşarak eve/ bana geliyorsun ama ( hep öyle der çünkü hemen eve senin yanına gelmek istiyorum diye, öyle de yaptı bugüne kadar) bir aya hem duyguların körelecek , hem umrunda olmayacağım, hem de dürtüsel olacaksın ve muhtemelen kopacağız biz diye. Dalga geçti, anlam veremedi.

Eşi antidepresana başlayan, benzer süreçlerden geçen iyi/kötü deneyimi olanlar yazabilirse çok sevinirim. Eşimi kaybetmiş gibi hissediyorum ve içim çok acıyor.
Antidepresan kullanıyor esi diye kocasız kalmaktan korkmak?
Az bi özgüveniniz olsun ne cig basit konuşmalar bunlar!
Antidepresanı ne sanıyorsunuz siz?
Gercektten bu nasıl bi kafa yapısı?
Hayatınızda baska hic biset olamadınız da tek kociskonun kariskosu mu olabildin?
Hic meziyetiniz yok mu?
Bu özgüvensizlik neden

İşte antidepresan özgüveni arttırıyormuş abartılı biçimde.Libidosu azalacak belki ama bu özgüvenle beni terkeder muhtemelen yeni bir sürü alternatif yaratacağından.
Abartılı bi şekilde öz güven falan artırmıyor yahu, cesaret hapı değil bu. Ayrıca kocanıza olan güveniniz göz kamaştırıcı :KK43:

Antidepresan kullanıyor esi diye kocasız kalmaktan korkmak?
Az bi özgüveniniz olsun ne cig basit konuşmalar bunlar!
Antidepresanı ne sanıyorsunuz siz?
Gercektten bu nasıl bi kafa yapısı?
Hayatınızda baska hic biset olamadınız da tek kociskonun kariskosu mu olabildin?
Hic meziyetiniz yok mu?
Bu özgüvensizlik neden
Öyle duyulduğunun farkındayım. Hayatımda diğer alanlarda bişiler oldum da, ilişkimi tehdit eden bir durum olduğunda donup kalıyorum ve anksiyete nöbetlerine giriyorum hep. O benim hayattaki tek ailem. Küçükken Ailemi kaybettiğimden çok büyük bir terkedilme şemam var, üstünde çalışıyorum ancak eşim işleri kolaylaştırmıyor hiç.Ha beni korkutmamak için ilaç mı kullanmasın yani o da çok saçma biliyorum. Ancak O'nun iyileştikçe ve özellikle sosyal anksiyeyesi kalmadığında bugüne kadar yaşayamadıklarını yaşamak için fena değişeceğini/dağıtacağını düşünüyorum. Bu da benden gitmesi demek elbette. Son zamanlarda çok özeniyordu artık böyle etrafındaki kadınları etkileyen, sosyal korkusu olmayan karizmatik adamlara... Ha bunları yapamadığı için yanımda kalıyor demiş oluyorum böyle konuşunca da, çok üzülüyorum.

Haydaa bir yaşıma daha girdim.
Antideprasan:aldatma.
Yemeği,ütüsü kötü diye aldatan irkek duydum ama ilaç Nirvana oldu.
Bir de irkeklerin kafası çalışmaz diyorlar şeytan bunlarda akıl alıyordur.

Öyle duyulduğunun farkındayım. Hayatımda diğer alanlarda bişiler oldum da, ilişkimi tehdit eden bir durum olduğunda donup kalıyorum ve anksiyete nöbetlerine giriyorum hep. O benim hayattaki tek ailem. Küçükken Ailemi kaybettiğimden çok büyük bir terkedilme şemam var, üstünde çalışıyorum ancak eşim işleri kolaylaştırmıyor hiç.Ha beni korkutmamak için ilaç mı kullanmasın yani o da çok saçma biliyorum. Ancak O'nun iyileştikçe ve özellikle sosyal anksiyeyesi kalmadığında bugüne kadar yaşayamadıklarını yaşamak için fena değişeceğini/dağıtacağını düşünüyorum. Bu da benden gitmesi demek elbette. Son zamanlarda çok özeniyordu artık böyle etrafındaki kadınları etkileyen, sosyal korkusu olmayan karizmatik adamlara... Ha bunları yapamadığı için yanımda kalıyor demiş oluyorum böyle konuşunca da, çok üzülüyorum.
Sırf korkularından yanında kalan kişi sizi ne kadar mutlu edebilir ki , belki de gerçek sevgi yok ortada. Eşiniz sadece ilaç mi kullanacak yoksa terapi de alacak mı ? Siz semalariniz hakkında terapi alıyor musunuz ? Bı arkadaşım da eşinin terapiye gitmesini istemiyordu çünkü kocası evliliği bitirme noktasında idi ve kaygilarindan bitiremedi . Terapiye gitmedi 3 yıldır sürünen yol alınmayan bir evliligi var . Eşiniz terapiyle birlikte ilerlesin biterse de bitsin , bu korkuyla yaşanmaz

Haydaa bir yaşıma daha girdim.
Antideprasan:aldatma.
Yemeği,ütüsü kötü diye aldatan irkek duydum ama ilaç Nirvana oldu.
Bir de irkeklerin kafası çalışmaz diyorlar şeytan bunlarda akıl alıyordur.
Ya şöyle ki kişiler yalnız kalma korkusu, anksiyete sen yeni biriyle tanisamiyo vs vs kötü bir evlilikte kalıyorlar . Bu korkular gidince kangren olan evlilik bitecek ve bitebilir

Onu kaybetmekten korktuğunuz sürece hergün hayatı kendinize zindan edeceksiniz.
Gidecek olan gider zorla tutamazsınız.
Hayat ince bir çizgi

adam alt tarafı antidepresan kullanacak, uyuşturucu kullanıyor gibi tepki vermeye gerek yok. ben kursa gideyim biraz sosyalleşeyim isterken partnerim benimle ilgili "kesin aldatacak, herkesle flört edecek" diye düşünse çok kırılırdım, gururuma dokunurdu.

kocanızla, sırf "ezik" görüp "beni aldatamaz" diye düşünerek evlendiniz gibi duruyor anlattıklarınıza bakınca. bu da sizin tercihiniz. eşiniz sizi tetiklememek için özgüvensiz, asosyal bir insan olarak hayatını sürdürmek zorunda değil. bu kadar yoğun bir terk edilme travmanız varsa terapi görmeniz lazım. mesele sadece terk edilmek değil ki hayatınızdaki bütün ilişkileri, yaşama şeklinizi etkiler bu durum.

Ya şöyle ki kişiler yalnız kalma korkusu, anksiyete sen yeni biriyle tanisamiyo vs vs kötü bir evlilikte kalıyorlar . Bu korkular gidince kangren olan evlilik bitecek ve bitebilir
Kısacası kötü olan şeyi görüp bitirebilirler.
Ozaman ilaçlar farkındalık oluşturuyor.
Şuan antideprasan kullanan birey olarak evet gerçekçi bakıyorum olaylara,kişilere.
Hayal dünyamda yarattığım yapmacık hayattan çıktım şimdi herşeyi çıplak görüyorum kimseye kanmıyor kimseye yaranmıyorum.
Evet kendime güvenim geldi,cesaretimi yeniden geri kazandım
Bunların hepsi doğru olan fikirlerdi ama ben üzerini örtmelerine izin verdim.şimdi izinleri kaldırdım

Arkadaşlar merhaba,

Eşim işi dolayısıyla çok stres yaptığını ve antidepresana başlayacağını söyledi. Stresi geçsin istiyorum evet ancak bana olan bağlılığı, sevgisi ve evine sorumluluk duygusu yok olacak diye çok korkuyorum.

Sadece iş stresi değil, sosyal anksiyetesi yüzünden de kullanmak istediğini düşünüyorum. Aslında benden çok çevresi var ama yetmiyor. Yeni insanlarla tanışmaya takmıştı son dönemde, yeni ortamlara rahat girebilmeye, sosyal olarak kendini aşmaya falan. Dans klüplerineden, tiyatrodan bahsediyordu. O kadar sosyal olursa muhtemelen başkası ilgisini çekecektir diye çok korkuyorum. Bir yandan da ıyy asla bunla olmam dediğim her kadınla flörtleşen adamlardan olacak diye çok üzülüyorum.

Bir arkadaşımın eşi antidepresana başladıktan sonra yavaş yavaş eve gelmemelere başlamıştı geceleri. Önceleri telefonuna gelen mesajlar, konuştuğu insan(çoğunlukla kadın) sayısında artış falan olmuştu.Çok büyük acılar yaşamıştı ve çocukları olmasına rağmen adam bir daha asla düzelmedi. Öyle kötü davrandı ki arkadaşıma. Çok büyük aşıklardı bunlar, çok seviyorlardı birbirlerini, gözü karısından/ çocuğundan/evinden başka şey görmüyordu resmen.

Benim başıma da gelicek diye öyle çok korkuyorum ki sabahtan beri ağladım durdum. Eşime de dedim, şimdi koşarak eve/ bana geliyorsun ama ( hep öyle der çünkü hemen eve senin yanına gelmek istiyorum diye, öyle de yaptı bugüne kadar) bir aya hem duyguların körelecek , hem umrunda olmayacağım, hem de dürtüsel olacaksın ve muhtemelen kopacağız biz diye. Dalga geçti, anlam veremedi.

Eşi antidepresana başlayan, benzer süreçlerden geçen iyi/kötü deneyimi olanlar yazabilirse çok sevinirim. Eşimi kaybetmiş gibi hissediyorum ve içim çok acıyor.
Arkadaşınızın eşi bipolar hastası ve mani döneminde değilse, sadakatsiz bir pislik. Ve bu bir kişilik sorunu, hastalığın ilaçların suçu yok. Bahanesi olmuş. Sizinkinin aksine libidosunun düşmesi ilaçlardan kaynaklı olarak, daha olağan.

adam alt tarafı antidepresan kullanacak, uyuşturucu kullanıyor gibi tepki vermeye gerek yok. ben kursa gideyim biraz sosyalleşeyim isterken partnerim benimle ilgili "kesin aldatacak, herkesle flört edecek" diye düşünse çok kırılırdım, gururuma dokunurdu.

kocanızla, sırf "ezik" görüp "beni aldatamaz" diye düşünerek evlendiniz gibi duruyor anlattıklarınıza bakınca. bu da sizin tercihiniz. eşiniz sizi tetiklememek için özgüvensiz, asosyal bir insan olarak hayatını sürdürmek zorunda değil. bu kadar yoğun bir terk edilme travmanız varsa terapi görmeniz lazım. mesele sadece terk edilmek değil ki hayatınızdaki bütün ilişkileri, yaşama şeklinizi etkiler bu durum.
Sevgiliyken Daha önce sosyalleştiği dönemde beni aldattığı için çok korkuyorum aslında. Üstünden yıllar geçti, sözde üzerinde çalıştık ettik ama sosyal anksiyetesi varken bunu yapan şimdi neler yapmaz diyorum. Ha şimdi diyeceksiniz aldatan adamla evlenmeseydin, ben de öyle derdim hep. Çok çabaladı, çabaladık bunu aşmak için, dedim ki bir şansımız daha olsun. Çok gençtik saçma sapan şeyler yaptık. Sonra araya mesafeler girdi, uzaktan devam ettirdik kopmadık birbirimizden hiç. Hep hissettim yanımda olduğunu. Dedim oldu ya, bu adamla olduk biz.

Bana yansıttığı şeyler oluyordu arada, başka alternatifim yok diye benimlesin falan diye, başta anlamıyordum niye böyle diyor ben Onu seçtim işte diye de, şimdi düşündükçe sanırım içindekileri bana yansıtıyordu, alternatifi olmadığı için benimle olan O.

Ezik değil de kendime yakın hissettiğim için evlendim O'nunla, beni böyle yoğun yoğun sevdiği için , gözünün nuru yaptığı için evlendim.O da benim kahramanım, hep derim benim gözümden kendini görsen bi tarafların arşa kalkar diye. Bir de ben de sosyal kelebek değilim, çok yoruyordu beni öyle adamlar.

İşte antidepresan özgüveni arttırıyormuş abartılı biçimde.Libidosu azalacak belki ama bu özgüvenle beni terkeder muhtemelen yeni bir sürü alternatif yaratacağından.
Böyle birşey yaparsa sizde onu terkedin. Gidin alternatifini bulun . Bu bilinçaltiyla aldatilmaniz olası . Ayrıca madem çok istiyor dans kulübü,tiyatro birlikte gidin . Yok size sen gelme ben yalnız sosyalleşmek istiyorum diyorsa bir durup düşünmek lazım . Çevresi de varmış kimlerle sosyalleşmek istiyor.

X