- 24 Ağustos 2023
- 12
- -4
- 32
-
- Konu Sahibi pinky_dreams
Arkadaşlar merhaba,
Eşim işi dolayısıyla çok stres yaptığını ve antidepresana başlayacağını söyledi. Stresi geçsin istiyorum evet ancak bana olan bağlılığı, sevgisi ve evine sorumluluk duygusu yok olacak diye çok korkuyorum.
Sadece iş stresi değil, sosyal anksiyetesi yüzünden de kullanmak istediğini düşünüyorum. Aslında benden çok çevresi var ama yetmiyor. Yeni insanlarla tanışmaya takmıştı son dönemde, yeni ortamlara rahat girebilmeye, sosyal olarak kendini aşmaya falan. Dans klüplerineden, tiyatrodan bahsediyordu. O kadar sosyal olursa muhtemelen başkası ilgisini çekecektir diye çok korkuyorum. Bir yandan da ıyy asla bunla olmam dediğim her kadınla flörtleşen adamlardan olacak diye çok üzülüyorum.
Bir arkadaşımın eşi antidepresana başladıktan sonra yavaş yavaş eve gelmemelere başlamıştı geceleri. Önceleri telefonuna gelen mesajlar, konuştuğu insan(çoğunlukla kadın) sayısında artış falan olmuştu.Çok büyük acılar yaşamıştı ve çocukları olmasına rağmen adam bir daha asla düzelmedi. Öyle kötü davrandı ki arkadaşıma. Çok büyük aşıklardı bunlar, çok seviyorlardı birbirlerini, gözü karısından/ çocuğundan/evinden başka şey görmüyordu resmen.
Benim başıma da gelicek diye öyle çok korkuyorum ki sabahtan beri ağladım durdum. Eşime de dedim, şimdi koşarak eve/ bana geliyorsun ama ( hep öyle der çünkü hemen eve senin yanına gelmek istiyorum diye, öyle de yaptı bugüne kadar) bir aya hem duyguların körelecek , hem umrunda olmayacağım, hem de dürtüsel olacaksın ve muhtemelen kopacağız biz diye. Dalga geçti, anlam veremedi.
Eşi antidepresana başlayan, benzer süreçlerden geçen iyi/kötü deneyimi olanlar yazabilirse çok sevinirim. Eşimi kaybetmiş gibi hissediyorum ve içim çok acıyor.
Arkadaşınızın eşi sallamış bahane uydurmuş. Antidepresan öyle bir sey değil merak etmeyin. :)Arkadaşlar merhaba,
Eşim işi dolayısıyla çok stres yaptığını ve antidepresana başlayacağını söyledi. Stresi geçsin istiyorum evet ancak bana olan bağlılığı, sevgisi ve evine sorumluluk duygusu yok olacak diye çok korkuyorum.
Sadece iş stresi değil, sosyal anksiyetesi yüzünden de kullanmak istediğini düşünüyorum. Aslında benden çok çevresi var ama yetmiyor. Yeni insanlarla tanışmaya takmıştı son dönemde, yeni ortamlara rahat girebilmeye, sosyal olarak kendini aşmaya falan. Dans klüplerineden, tiyatrodan bahsediyordu. O kadar sosyal olursa muhtemelen başkası ilgisini çekecektir diye çok korkuyorum. Bir yandan da ıyy asla bunla olmam dediğim her kadınla flörtleşen adamlardan olacak diye çok üzülüyorum.
Bir arkadaşımın eşi antidepresana başladıktan sonra yavaş yavaş eve gelmemelere başlamıştı geceleri. Önceleri telefonuna gelen mesajlar, konuştuğu insan(çoğunlukla kadın) sayısında artış falan olmuştu.Çok büyük acılar yaşamıştı ve çocukları olmasına rağmen adam bir daha asla düzelmedi. Öyle kötü davrandı ki arkadaşıma. Çok büyük aşıklardı bunlar, çok seviyorlardı birbirlerini, gözü karısından/ çocuğundan/evinden başka şey görmüyordu resmen.
Benim başıma da gelicek diye öyle çok korkuyorum ki sabahtan beri ağladım durdum. Eşime de dedim, şimdi koşarak eve/ bana geliyorsun ama ( hep öyle der çünkü hemen eve senin yanına gelmek istiyorum diye, öyle de yaptı bugüne kadar) bir aya hem duyguların körelecek , hem umrunda olmayacağım, hem de dürtüsel olacaksın ve muhtemelen kopacağız biz diye. Dalga geçti, anlam veremedi.
Eşi antidepresana başlayan, benzer süreçlerden geçen iyi/kötü deneyimi olanlar yazabilirse çok sevinirim. Eşimi kaybetmiş gibi hissediyorum ve içim çok acıyor.
Bipolar hastalarda antidepresanlar manik dönemi tetikleyebildiği için olabilir, bizde de bi hasta psikologa şimdi dışarıda olsak senle yatardım demişti tüm doktorların ve stajyerlerin arasında, neredeyse 20 kişi. Bu tarz hastalarda ilaç düzenleme dönemlerinden olabilir diye düşünüyorum neredeyse tüm antidepresanlar olumsuz yönde etki yapıyor çünkü. Libido da kişilik özelliği değil bu aradaBen şöyle bir duruma şahit oldum. Arkadaşım gerçekten muhafazakar bir insan, evli çoluk çocuğu var. Eşi seviyor, maddi durumu iyi vs. Bazı ailevi sebeplerden dolayı antidepresan kullanmaya başladı, zamanla muhafazakar tutumunu değiştirdi, gitti estetik oldu gibi gibi.
Erkeklerde libidoya olumsuz etkisi olduğunu biliyorum. Bı tanıdığım çalıştığı bölüm yataklı psikiyatri servisiydi. Orda kadınlarda libido artışına sebep olduğunu öğrenmiş. Yani illaki kişilik özelliklerini etkiliyor diye düşünüyorum
Kadın veya erkek farketmez antidepresanların cinsel isteği azalttığı bir gerçek erkek kadın degişmiyor bahsettiğiniz şahsın da ilaçtan değil kendi isteği dolayısıyla değişmiş yıllardır psikoloji ile ilgili okuma yaparım böyle bir şey hiç duymadımBen şöyle bir duruma şahit oldum. Arkadaşım gerçekten muhafazakar bir insan, evli çoluk çocuğu var. Eşi seviyor, maddi durumu iyi vs. Bazı ailevi sebeplerden dolayı antidepresan kullanmaya başladı, zamanla muhafazakar tutumunu değiştirdi, gitti estetik oldu gibi gibi.
Erkeklerde libidoya olumsuz etkisi olduğunu biliyorum. Bı tanıdığım çalıştığı bölüm yataklı psikiyatri servisiydi. Orda kadınlarda libido artışına sebep olduğunu öğrenmiş. Yani illaki kişilik özelliklerini etkiliyor diye düşünüyorum
Siz antidepresanı ne tür bir ilaç sanıyorsunuz ki anlamadım, ne alaka kadınlara gitmesi evden kopması?
Bu ilaçlar cinsel isteği azaltıyor maalesef bu bir gerçek diğer türlü farklı bir durum hiç duymadım benBu konuda uzman değilim.Cevremde kullananlar var ,hiç ilaçtan sonra düz duvara tırmananı duymadım , görmedim .Hatta kız arkadaşlarım cinsellikten soguduklarını soylemişlerdi .Ha olur mu ? olabilir ,hayatta bir çok ihtimal var. Kanimca bu tarz adamların aldatası varmış ,ilaç bahane olmuş
Sanırım kişiliğine güvenmiyorum. Aslında bişiler yapıcak ama yapamamasının sebebi sosyal anksiyetesi gibime geliyor. Bana sevgisinden bana sadık olduğuna inanmıyorum bir türlü. Hatta kendine güveni çok artacağı için beni beğenmeyecektir diyorum.Bu nasıl bir düşünce Dr gidicek onun için uygun olan ilacı vericek kisilikginde böyle bişey yoksa olmaz bişey daha neler duyucaz ya vallahi hergun şaşırıyorum