• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Antidepresan ve Universite

Aysen2

Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2021
52
55
8
35
Merhaba arkadaslar,
benim sosyal fobim ve okb var. Artik bu hastalik beni cok zorlamaya basladi ve oyüzden antidepresana baslayacagim. Universite okuyorum ve son siniftayim. Antidepresanlar hakinda arastirmalar yaptim. Bazi kisiler bu ilaclara basladiktan sonra konsantrasyon bozuklugu yasadiklarini söylüyorlar. Antidepresan kullanan biri bana yasadigi yan etkileri yazarsa sevinirim. Sizce universite okurken bu ilaclara baslamak mantikli mi ?

Merhaba arkadaslar,
benim sosyal fobim ve okb var. Artik bu hastalik beni cok zorlamaya basladi ve oyüzden antidepresana baslayacagim. Universite okuyorum ve son siniftayim. Antidepresanlar hakinda arastirmalar yaptim. Bazi kisiler bu ilaclara basladiktan sonra konsantrasyon bozuklugu yasadiklarini söylüyorlar. Antidepresan kullanan biri bana yasadigi yan etkileri yazarsa sevinirim. Sizce universite okurken bu ilaclara baslamak mantikli mi ?
Her ilac herkeste ayni etkiyi gostermez, o yuzden bence kendinizi sartlamayin. Cok yan etki olursa doktorunuzdan ilaci degistirmesini istersiniz, kullanmazsaniz hayatiniz etkileniyor belli ki

Merhaba arkadaslar,
Valla bendeki tek yan etki mide bulantısı. Kişiden kişiye değişir yan etkiler. Bazılarında hiç olmaz

ben de üniversitede okurken antidepresan kullandım. bende de sosyal fobi var. konsantrasyon sorunu yaşatmadı. ama genel olarak bir umursamazlık hali oluyor. benim gözlemim, en kötü duyguları yok ettiği gibi en iyi duyguları da yok ediyor. nötr birine dönüşüyorsunuz yani. ayrıca libidoyu nerdeyse tamamen öldürüyor ve orgazm olamıyorsunuz (en azından bende öyleydi).

bir de şöyle bir şey gözlemledim: sosyal fobi için her gün antidepresan aldığınızda, ilacı her alışınızda sosyal fobinizi de hatırlamış oluyorsunuz. ben ilacı bıraktıktan sonra mesela, çok iyi hissettiğim ve sosyal fobimi tamamen unuttuğum günler oldu. ama ilacı ağzıma her götürüşümde "benim sosyal fobim var ve bu ilacı almazsam günüm kötü geçecek" diye kendimi şartlamış oluyordum. genel olarak da antidepresanlar pek bir işe yaramadı diyebilirim. ilaçtan ziyade terapi daha çok işe yarayabilir gibi geliyor. emin değilim.

başka bi postta insanların sizi dışladığından bahsetmişsiniz. bence pek umursamayın bunu. ben sosyal fobim olmasının yanında aynı zamanda da yalnız olmayı seven biriyim, o yüzden insanlarla yeterince iyi iletişim kuramamak beni rahatsız etmiyordu. üniversitede de pek bir önemi yok bence, bir gruba dahil olmak, herkes tarafından sevilmek vs pek mühim şeyler değil. iş hayatında çok çekingen olmak sorun yaratabilir, onu aşmak için kendinizi biraz zorlamaya çalışabilirsiniz. ama bence en önemlisi sevilmeyi, bir yere dahil olmayı kafanıza bu kadar takmamak.

başka bi postta insanların sizi dışladığından bahsetmişsiniz. bence pek umursamayın bunu. ben sosyal fobim olmasının yanında aynı zamanda da yalnız olmayı seven biriyim, o yüzden insanlarla yeterince iyi iletişim kuramamak beni rahatsız etmiyordu.
Sizde belkide sosyal fobi degilde asosyallik olabilir. Yalniz kalmak beni cok kötü etkiliyor. Sosyal hayatim olsun istiyorum, buna ihtiyac duyuyorum. Benim kardesim mesela sizin gibi. Diger insanlara ihtiyaci yok. Yillarca evden hic cikmasa bile bunalmaz. Bu sanirim biraz yapi meselesi.
Beni en cok korkutan sey zaten is hayati. Mobbinge maruz kalabilirim eger tedavi olup düzelmezsem.

Merhaba arkadaslar,
Kişinin kullandığı ilaca dozuna ve verdiği etkiye göre değişiyor bu durum. Kimisi mide bulantısı yapar kimisi aşırı uyku yapar kimisi de hiçbir yan etki göstermez. Sana iyi gelecek doğru ilacı ve dozu bulman önemli nokta burada

Sizde belkide sosyal fobi degilde asosyallik olabilir. Yalniz kalmak beni cok kötü etkiliyor. Sosyal hayatim olsun istiyorum, buna ihtiyac duyuyorum. Benim kardesim mesela sizin gibi. Diger insanlara ihtiyaci yok. Yillarca evden hic cikmasa bile bunalmaz. Bu sanirim biraz yapi meselesi.
Beni en cok korkutan sey zaten is hayati. Mobbinge maruz kalabilirim eger tedavi olup düzelmezsem.
sosyal fobim var gerçekten. ama belki sizinki kadar fazla değildir. kötü hissettiğim bir gün mesela markete gitmek bile çok zor geliyor, insanlarla konuşurken geriliyorum, kalbim çarpıyor vs. ama iyi hissettiğim bir günde girişken bile olabiliyorum. aslında bu biraz kendi değerinizi fark etmekle alakalı da olabilir. kendinize değer verdiğiniz zaman iş yerinde vs hakkınızı aramanız daha kolaylaşabilir. kendinize değer vermezseniz eğer gördüğünüz muameleyi hak ettiğinizi düşünebilirsiniz belki.

kendinize değer vermiyorsanız eğer neden değer vermediğinizi düşünerek sevmediğiniz yönlerinizi geliştirmek üzerine çalışabilirsiniz de...

Arkadaşlar konu açmıştım lustral cinsel anlamda sıkıntı yaratıyor bisure daha devam edicem ama duzelmezse cipralex e donucem. Erkek doktorum yani bunu rahat soramıyorum lustraldan cipralexe direk gecebilir miyim? Ilac degistirenler nasil yaptınız

ben de üniversitede okurken antidepresan kullandım. bende de sosyal fobi var. konsantrasyon sorunu yaşatmadı. ama genel olarak bir umursamazlık hali oluyor. benim gözlemim, en kötü duyguları yok ettiği gibi en iyi duyguları da yok ediyor. nötr birine dönüşüyorsunuz yani. ayrıca libidoyu nerdeyse tamamen öldürüyor ve orgazm olamıyorsunuz (en azından bende öyleydi).

bir de şöyle bir şey gözlemledim: sosyal fobi için her gün antidepresan aldığınızda, ilacı her alışınızda sosyal fobinizi de hatırlamış oluyorsunuz. ben ilacı bıraktıktan sonra mesela, çok iyi hissettiğim ve sosyal fobimi tamamen unuttuğum günler oldu. ama ilacı ağzıma her götürüşümde "benim sosyal fobim var ve bu ilacı almazsam günüm kötü geçecek" diye kendimi şartlamış oluyordum. genel olarak da antidepresanlar pek bir işe yaramadı diyebilirim. ilaçtan ziyade terapi daha çok işe yarayabilir gibi geliyor. emin değilim.
Bendede sosyal fobi var.Ben yanlız kalmak istemiyirum.Cevrem olsun rahat oliyim vs istiyorum.selektra yada lustral kullanmak istiyorum .En çok korktugum bazi insanlarda kilo alma yan etkisi yapmış sizdede öyle bir etki yaptımı.Ben toplumda konusurken cekiniyorum.Saçmabjrsey diyicem insankar gulecek dite kafama takıyorum.Sizce almalımiyim antidepresan.Girisken sosyal uyanık ezik olmayan buri olmak istiyorum

Bendede sosyal fobi var.Ben yanlız kalmak istemiyirum.Cevrem olsun rahat oliyim vs istiyorum.selektra yada lustral kullanmak istiyorum .En çok korktugum bazi insanlarda kilo alma yan etkisi yapmış sizdede öyle bir etki yaptımı.Ben toplumda konusurken cekiniyorum.Saçmabjrsey diyicem insankar gulecek dite kafama takıyorum.Sizce almalımiyim antidepresan.Girisken sosyal uyanık ezik olmayan buri olmak istiyorum
Hayır bende kilo yapmadı. Ama sosyal fobime bir etkisi de olmadı.

Merhaba arkadaslar,
Herkeste aynı etki yapmıyor ilaçlar olası bir yan etki ya da sizi rahatsız eden bir belirti verirse doktora söylersiniz muadiliyle ya da doz ayarlamasıyla değiştirir zaten. Ben de kullandım bir süre, zihnim daha rahattı. Arkadaşım da kullandı ve onda çarpıntı bulantı yapınca doktora söyledi farklı bir ilaçla devam etti aynı etkiler olmadı endişe etmeyin lütfen. Sağlıkla kalın.🌸

Merhaba arkadaslar,
antidepresan olarak ne aldığınıza bağlı bence. Ben daha önce kullandım ve çok ağır değildi. Her ilacın etkisi başka oluyor. Ağırlığı da başka tabi

Herkeste aynı etki yapmıyor ilaçlar olası bir yan etki ya da sizi rahatsız eden bir belirti verirse doktora söylersiniz muadiliyle ya da doz ayarlamasıyla değiştirir zaten. Ben de kullandım bir süre, zihnim daha rahattı. Arkadaşım da kullandı ve onda çarpıntı bulantı yapınca doktora söyledi farklı bir ilaçla devam etti aynı etkiler olmadı endişe etmeyin lütfen. Sağlıkla kalın.🌸
Bende 2 gundur antidepresan alıyorum ve çarpıntım var ilk gunler oldugu için normal mi anlayamadım

Merhaba arkadaslar,
Her ilaç konsantrasyon bozukluğu yapmaz. Bazısı tam tersi konsantrasyona iyi gelir. İlaç zamanla uyuşukluk yaparsa doktor yanına yardımcı ilaç veriyor enerji versin diye. Bence terapi alabilirsiniz öncelikle. Fayda görmezseniz ilaç düşünün. Çünkü adı sanı belli olan sorunların terapi ile çözülmesi daha kolay oluyor.

Arkadaşlar konu açmıştım lustral cinsel anlamda sıkıntı yaratıyor bisure daha devam edicem ama duzelmezse cipralex e donucem. Erkek doktorum yani bunu rahat soramıyorum lustraldan cipralexe direk gecebilir miyim? Ilac degistirenler nasil yaptınız
Bütün antidepresanlar sexuel sorun yapıyor boşuna değiştirmeyin ilaç. Sexuel sorun hepsinin ortak yan etkisi ve neredeyse yaşamayan yok gibi. Doktorunuzla konuşmadan da ilaç değiştirmeyin yoksa “cinsel sorun” dan fazlasını yaşarsınız.

Back