Antidepresan ve Cinsellik

mavisaclikiz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2015
16
50
Herkese Merhaba,
Anksiyete hastasıyım, 5 yıldır antidepresan kullanıyorum. İlaçtan kaynaklanan inanılmaz derece cinsel soğukluk yaşıyorum. İsteksizlikten dolayı eşim ile beraber olmak istemiyorum. Sürekli eşimi red ediyorum. Kabul ettiğim zamanlarda ise cinsellik benim için tam bir işkence. Doktorum ilede görüştüm, antidepresanların bu tür yan etkileri olduğunu söyledi. İlacı değiştirdiğim dede durum değişmedi. Bu sebepten ötürü ilacı bir dönem bırakmayı denedim. O zaman gayet istekli idim ama hastalığım nüksetti.
Eşim ile bu durumdan dolayı çok geriliyoruz,kendisi çok istekli ben bu şekilde olunca evde sürekli bir gergin hava var. Eşimi seviyorum ve beğeniyorum ama ilaçsız da yaşayamıyorum.
İlaç kullanan arkadaşlar sizlerin durumları nasıl ? Bu durumda olan varsa nasıl bir yöntem izlenmesi gerekiyor.
Bu bir tercih midir ? Ya ilaç,ya cinsellik gibi...
Fikirlerinizi ve deneyimlerini anlatmanızı rica ediyorum.

Ilaclar cinsel istegi bitiriyor canim maalesef...ben de ilac kullanirken olumsuz etkileniyorum...son 6 aydir icmiyorum biraktim duzeldim

İlaçların maalesef bu tür etkileri oluyor. Ama ilaçsızda yapamıyorsanız karşılıklı anlayış önemli

Herkese Merhaba,
Anksiyete hastasıyım, 5 yıldır antidepresan kullanıyorum. İlaçtan kaynaklanan inanılmaz derece cinsel soğukluk yaşıyorum. İsteksizlikten dolayı eşim ile beraber olmak istemiyorum. Sürekli eşimi red ediyorum. Kabul ettiğim zamanlarda ise cinsellik benim için tam bir işkence. Doktorum ilede görüştüm, antidepresanların bu tür yan etkileri olduğunu söyledi. İlacı değiştirdiğim dede durum değişmedi. Bu sebepten ötürü ilacı bir dönem bırakmayı denedim. O zaman gayet istekli idim ama hastalığım nüksetti.
Eşim ile bu durumdan dolayı çok geriliyoruz,kendisi çok istekli ben bu şekilde olunca evde sürekli bir gergin hava var. Eşimi seviyorum ve beğeniyorum ama ilaçsız da yaşayamıyorum.
İlaç kullanan arkadaşlar sizlerin durumları nasıl ? Bu durumda olan varsa nasıl bir yöntem izlenmesi gerekiyor.
Ben de uzun zamandır antidepresan kullanıyorum, ve sanırım bu yüzden hiç cinselliğimi yaşayamadım, çok gerginim, üç yıldır evliyim bu durum benim için işkenceye dönüştü, iki arada bir deredeyim ilaçları da bırakamıyorum aynı durumdayım anlayacağın ve çaresizim,

Arkadaşlar bu meseleyi doktorlarınızla konuştunuz mu?

Her antidepresanın etkisi farklıdır. Hepsi cinsel isteksizlik yapacak diye bir şey yok. Örneğin bazıları aynı antidepresanı içer kilo alır, bazıları verir. Bazısının cinsel isteği artar, bazısının azalır. Her etken maddenin her bünyede yan etkisi farklıdır. Doktorunuz size farklı etken maddesi olan bir ilaç verebilir, ilacınızı değiştirebilir. Bence bir konuşun.

Ben de uzun yıllar envayi çeşit antidepresan kullandım, cipralex, selectra, lustral, desyrel, cymbalta aklıma gelenler. Hiç biri ne cinsel isteksizlik yaptı ne de kilo aldım ki kilo almaya yatkın bir bünyem var.

1 yıl kadar kullandım. Cinsel soğukluk oldu eşime karşı ama video izlememe mani olmadı :-)
O zaman sizin soğukluğunuz cinselliğe karşı değilmiş, eşinizle cinselliğe karşıymış.:KK22:

Bence yukarıdaki arkadaşlar bu ihtimali de düşünsünler. Belki dosdoğru antidepresanla ilişkili değildir.

Herkese Merhaba,
Bendede isteksizlik var ama kullanmayinca anksiyete tutuor benim 5mg kullaniorm ama mecburum kullanmaya isteksizlik var 5mg a ragmen kac senedir birakmak tek çözüm aslindada bende olmuyor

X