Hayır maalesef o ara aklıma bile gelmedi..Psikiyatriste söylediniz mi yasmin kullandığınızı? Belki birlikte kullanılmaması gerekiyordur onu sorun bence
Bunu bilmiyordum o zaman kullanmadan önce doktora tekrar randevu alıp sormak sanırım...Doğum kontrol hapları da depresyona yol açabiliyor. İsterseniz önce onun için bir doktorla görüşün belki başka hapa geçer.
Evet doktor önerdi ama kullananların yorumlarını okuyunca korktum biraz bende de öyle olur mu diye yani beni değiştirir mi ilerde olumsuz anlamda...Antidepresan bize size kullan/kullanma diyebileceğimiz bir ilaç değil. Her ilaç zaten herkese uygun değil. Doktor kullanmanızı uygun bulmuş neticede. Sorularınız varsa başka bir doktora daha danışın
Aynen daha iyi olur, elbette yaşadıklarınızın da etkisi vardır ama depresifliğinizi artıran Yasmin de olabilir. Bi konuşsanız daha iyiBunu bilmiyordum o zaman kullanmadan önce doktora tekrar randevu alıp sormak sanırım...
Aynen daha iyi olur, elbette yaşadıklarınızın da etkisi vardır ama depresifliğinizi artıran Yasmin de olabilir. Bi konuşsanız daha iyi
antidepresan kullanmak istemiyorum hemde hiç ama eğer yasmin buna etken olmuş ihtimali varsa bu değişir.. kadın hastalıklarına da randevu almam gerekir mi?
sormadan kullanmayın bence. Hatta önce diğer arkadaşın dediği gibi yasmin için tekrar doktora gidin. Ben bilmiyordum mesela depresyon etkisi olduğunu. Belki de yasmini değiştirince sorun kalmıycak.Hayır maalesef o ara aklıma bile gelmedi..
Sizler öyle deyince şöyle bir düşündüm de ben 2 aydır böyleyim sinirlilik ve öfke bazen sert ve dobra konuşmalarım sanırım kalpte kırdım... kullanmadan önce böyle değildim acaba belki yasmin?... farkı öğrenende kendimi daha iyi hissedeceğimsormadan kullanmayın bence. Hatta önce diğer arkadaşın dediği gibi yasmin için tekrar doktora gidin. Ben bilmiyordum mesela depresyon etkisi olduğunu. Belki de yasmini değiştirince sorun kalmıycak.
İnanın ki sorunumuzu küçümsediğimizden değil gerçekten sadece beni ben olmaktan çıkarır diye korkuyordum öyle yorumlar var ki kullananlardan duyduğum..Antidepresanlar öcü değil, bizim insanımız psikolojik rahatsızlıkları küçümsediği için çok kötü yorumlar oluyor. Kemoterapinin de etkileri ağır ama 10 kanser hastasından 9'u alırken tereddüt etmiyor meselao yüzden antidepresana bu kadar negatif yaklaşmayın bence.
Ama onun dışında bence evet bi kadın hastalıklarına gidin, şu şu sebepten dkh kullanıyorum ama depresyona da yol açabileceğini okudum, değiştirmeli / bırakmalı mıyım diye bi danışın.
Yok sizin için demedim, kötü yorumlar için dedim. Yan etkisi illaki var en basit ağrı kesicinin bile onlarca yan etkisi var. Ama ağrıyı geçiriyorsa kullanıyoruz. Eğer sizin durumunuz yasmin kaynaklı ikincil bir depresyon değilse antidepresan kullanmadığınız sürede daha kötü olabilirsiniz, bu yan etkilerin riski alınmalı bence bu sebepten. Ama netleştirmek daha iyi tabiiİnanın ki sorunumuzu küçümsediğimizden değil gerçekten sadece beni ben olmaktan çıkarır diye korkuyordum öyle yorumlar var ki kullananlardan duyduğum..
Evet bu mantıklı ne olduğunu öğrendikten sonra ona göre karar vereceğim sanırım umarım bu huzursuzluğum gider kpss var daha önümde:"Yok sizin için demedim, kötü yorumlar için dedim. Yan etkisi illaki var en basit ağrı kesicinin bile onlarca yan etkisi var. Ama ağrıyı geçiriyorsa kullanıyoruz. Eğer sizin durumunuz yasmin kaynaklı ikincil bir depresyon değilse antidepresan kullanmadığınız sürede daha kötü olabilirsiniz, bu yan etkilerin riski alınmalı bence bu sebepten. Ama netleştirmek daha iyi tabii
Umarım toparlarsınızEvet bu mantıklı ne olduğunu öğrendikten sonra ona göre karar vereceğim sanırım umarım bu huzursuzluğum gider kpss var daha önümde:"
Doktora çok şey de anlatamadım ağlak durmumdan dolayı ama kafamda hala soru işaretleri var onlari aydınlatmadanda rahatlayamayacağım sanırım:" en iyisi tekrar doktorla görüşmek enine boyuna...Yasmin in prospektüsünü de muhtemelen okumuşsunuzdur.Antidepresan kullanımına engel değil.Ayrıca yasminin yan etkileri arasında depresyon ihtimali de var.Ancak her ilacın yan etkileri var.Özcümle hekiminiz uygun görmüş ki zestat reçete etmiş.Geçmiş olsun
Daha önce bir arkadaşıma da vermişti doktor ama o kullanmak istemedi kötü olduğunu düşündüğü için benimde aklımda öyle kalmış sanırımAntidepresan kullanmaktan korkma
Yani tabii doktor vermiş olsun
Ben aylardır kullanıyorum o kadar memnunum ki
Kontrollerimi de aksatmiyorum zamanı gelince de doktor kontrolünde bırakacağım
Bir defa bile kullandığım ilacın kullananlar üzerinde etkisi diye internete bakmadım
Belki de baksam tedirgin olur başlazmadım
Oysa çok memnunum bana kalsa tüm yurtta şehrin şebeke suyuna karistirmalilar :)