Antidepresan kullanmalı mıyım? Korkuyorum

meryemova

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2023
14
3
Merhabalar, ben şubat ayından beri sürekli adet oluyorum ilk defa da başıma geliyor ve şimdi haziran ayındayız hala aynı ama bunun için doktora gittiğimde bana yasmin verdi 3 ay kullanmam gerekecekmiş ve ben 2.tableti bitirdim son tablete geçmeden 1 haftalık araya girdim ama bu süre zarfında biri ile sevgiliydik ailevi nedenlerden dolayı ayrılmak zorunda kaldık

şu an o kadar ruhsal bir çöküntüdeyim ki ne yapacağımı bilmiyorum çok zayıfladım yemek yiyemiyorum sürekli ağlamaklıyım ama içim o kadar dolu ki ağlayamıyorum uyku uyuyamıyorum o acıyla uykuları çekemiyorum yaşama sevincim ölmüş gibi mutsuzum konuşmuyorum bile ne de gülebiliyorum saatlerce dizi izliyorum kafam dağılsın düşünmeyeyim diye ama yok...

öldüğümü hissediyorum içimde bu hislerim daha fazla arttığı için bugün doktora gittim genel anlamda kendi sorunlarımdan bahsettim ve bana "zestat" yazdı ilk defa bir psikiyatriye gittim tabii olarak endişeliyim ve bu ilacın yorumlarını okuyunca daha çok korktum hani her ilaç gibi yan etkileri olabilir ama ya beni hayatım boyunca kötü etkilerse napacağım ben korkuyorum dokunmadım bile ne yapmalıyım nolur tavsiyede bulanabilir misiniz bu ilacı kullanan var mı? Ve ben yasmin de kullanıyorum ikisi bir arada bir zararı olur mu ve şu bahsettiğim yan etkide... kotu olur muyum...?

Antidepresan bize size kullan/kullanma diyebileceğimiz bir ilaç değil. Her ilaç zaten herkese uygun değil. Doktor kullanmanızı uygun bulmuş neticede. Sorularınız varsa başka bir doktora daha danışın
Evet doktor önerdi ama kullananların yorumlarını okuyunca korktum biraz bende de öyle olur mu diye yani beni değiştirir mi ilerde olumsuz anlamda...

Antidepresanlar öcü değil, bizim insanımız psikolojik rahatsızlıkları küçümsediği için çok kötü yorumlar oluyor. Kemoterapinin de etkileri ağır ama 10 kanser hastasından 9'u alırken tereddüt etmiyor mesela o yüzden antidepresana bu kadar negatif yaklaşmayın bence.

Ama onun dışında bence evet bi kadın hastalıklarına gidin, şu şu sebepten dkh kullanıyorum ama depresyona da yol açabileceğini okudum, değiştirmeli / bırakmalı mıyım diye bi danışın.

sormadan kullanmayın bence. Hatta önce diğer arkadaşın dediği gibi yasmin için tekrar doktora gidin. Ben bilmiyordum mesela depresyon etkisi olduğunu. Belki de yasmini değiştirince sorun kalmıycak.
Sizler öyle deyince şöyle bir düşündüm de ben 2 aydır böyleyim sinirlilik ve öfke bazen sert ve dobra konuşmalarım sanırım kalpte kırdım... kullanmadan önce böyle değildim acaba belki yasmin?... farkı öğrenende kendimi daha iyi hissedeceğim

İnanın ki sorunumuzu küçümsediğimizden değil gerçekten sadece beni ben olmaktan çıkarır diye korkuyordum öyle yorumlar var ki kullananlardan duyduğum..

İnanın ki sorunumuzu küçümsediğimizden değil gerçekten sadece beni ben olmaktan çıkarır diye korkuyordum öyle yorumlar var ki kullananlardan duyduğum..
Yok sizin için demedim, kötü yorumlar için dedim. Yan etkisi illaki var en basit ağrı kesicinin bile onlarca yan etkisi var. Ama ağrıyı geçiriyorsa kullanıyoruz. Eğer sizin durumunuz yasmin kaynaklı ikincil bir depresyon değilse antidepresan kullanmadığınız sürede daha kötü olabilirsiniz, bu yan etkilerin riski alınmalı bence bu sebepten. Ama netleştirmek daha iyi tabii

Evet bu mantıklı ne olduğunu öğrendikten sonra ona göre karar vereceğim sanırım umarım bu huzursuzluğum gider kpss var daha önümde:"

Yasmin in prospektüsünü de muhtemelen okumuşsunuzdur.Antidepresan kullanımına engel değil.Ayrıca yasminin yan etkileri arasında depresyon ihtimali de var.Ancak her ilacın yan etkileri var.Özcümle hekiminiz uygun görmüş ki zestat reçete etmiş.Geçmiş olsun

Doktora çok şey de anlatamadım ağlak durmumdan dolayı ama kafamda hala soru işaretleri var onlari aydınlatmadanda rahatlayamayacağım sanırım:" en iyisi tekrar doktorla görüşmek enine boyuna...

Antidepresan kullanmaktan korkma
Yani tabii doktor vermiş olsun
Ben aylardır kullanıyorum o kadar memnunum ki
Kontrollerimi de aksatmiyorum zamanı gelince de doktor kontrolünde bırakacağım
Bir defa bile kullandığım ilacın kullananlar üzerinde etkisi diye internete bakmadım
Belki de baksam tedirgin olur başlazmadım
Oysa çok memnunum bana kalsa tüm yurtta şehrin şebeke suyuna karistirmalilar :)

Daha önce bir arkadaşıma da vermişti doktor ama o kullanmak istemedi kötü olduğunu düşündüğü için benimde aklımda öyle kalmış sanırım
Şey kullanırken aşırı derecede uyku yapıyor muydu yani bütün gününü etkileyecek kadar malumunuz kpss çalışıyorum:"

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…