Antidepresan - kilo ?

limonkiz

Ağlamam artık gidenlere ♫
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2008
1.064
93
Merhabalar tekrardan.

Carpintilarim yazin beni cok rahatsiz ediyor, doktor da hafif bir antidepresan verdi. Carpintidan muzdarip olanlara veriliyormus. Baya uzun bir zamandir da depresyondayim gibi bir sey, ona da iyi gelir insallah diye dusunuyorum.

Ama ben doktora sormayi unuttum, kafama bu kadar taktigim bir seyi de nasil unuttaysam.

Secita diye bir ilac kullanicam 5mg. Henuz baslamadim, kilo aldirir diye korkuyorum, malum antidepresan sonucta. Bu ilaci kullanan var mi, kilo aldiriyor mu?

Su an cidden kotu bir carpintim var, sabahtan beri gogsum sikiliyor. Artik baslamak istiyorum ama kilo konusu kafami kurcaladi.

Kilo almıştım ben . O dönem 53 kiloydum bi süre kullandım , bıraktım 63 kiloya çıktım . Zor kurtuldum şimdi eski kiloma kavuştum. Siz yine araştırın bünyeden bünyeye fark olabilir

Kilo almıştım ben . O dönem 53 kiloydum bi süre kullandım , bıraktım 63 kiloya çıktım . Zor kurtuldum şimdi eski kiloma kavuştum. Siz yine araştırın bünyeden bünyeye fark olabilir

Hadi ya. Annem de kilo aldirmiyor diye israr ediyor, zaten antidepresan kullanmam icin gerekirse saclari pembe yapiyormus bike der o yuzden pek guvenemedim

Bi kac yil once citoles kullanmistim ve 5 kilo falan almistim, hayatimda hic 60li kilolarda olmamisken 61 olmustum 165 boya. Simdi o kilolari yeni attim uzerimden son 1 senedir falan zayifim, o hale donmek istemiyorum.

Bu ilacı biliyorum. Kilo aldırmıyor diye biliyorum ama doktorunuza sormanız daha doğru olur. Genel olarak antidepresanlar uyku ve ağırlık yapar. Kilo olayını ilk kez duydum. Bende panik atak geçirmiştim o dönemde kullandım. Ama iştahım artmıştı şimdi onu hatırladım.

Kilo aldiriyorsa yememe icmeme dikkat edicem. Cunku hayattan sogumus bir haldeyim su an o ilaca ihtiyacim var, kalkip bir bardak su icmek bile zor geliyor. Bedenim 30 yas yaslanmis gibi hissediyorum. Enerjim 0. Istahi aciyor korktum simdi biraz. Havalar soguyana kadar hafta bir kac kez yuruyus yapsam kilo almayi engeller mi ki? :/

Kilo konusunu drla görüş canım. Bir de ilaç yerine terapi alsan olmaz miymiş. Ben antideoresan kullandıktan sonra yararı kadar zararını gördüm. Adetim şaştı, iki ayda bir geldi ilacsiz olamaz oldum. Hiç iyilesmicem ilaçlara bağlı kalacağım korkusu vardı. Ilaçları kestim, kafamı kurcalayan sorunlarla yuzlestim. Hayatım değişti, migrenim geçti yasama geri döndüm... Ilaçlar beni mahvetmisti.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

bünyeden bünyeye değişiyor canım annem de 150 mg kullanıyo ama hiç kilo almadı
senin mg çok düşük doktor rahatlatmak için vermiş o yüzden aşırı bi kilo alacağını düşünmüyorum

Ben de ilac kullanmayi hic istemiyorum, zaten bu ilac da depresyon icin degil carpinti icin verildi. Ben extra olarak ruh halimi de duzene sokmasini umuyorum. Ilacsiz duzelemem muhtemelen, yillardir boyleyim cunku, iyice isledi icime

Ben daha onceden baska bir ilac kullandigimda kilo disinda bir sorunla karsilasmadim, adet duzensizligi falan. Cok gecmis olsun size

bünyeden bünyeye değişiyor canım annem de 150 mg kullanıyo ama hiç kilo almadı
senin mg çok düşük doktor rahatlatmak için vermiş o yüzden aşırı bi kilo alacağını düşünmüyorum

150 mg mi? 15 demek istediniz heralde? :)

Icimi rahatlatti bu yorum, 5mgdan bisey olmaz diye dusunuyorum ben de ama takintiliyim iste :)

150 mg mi? 15 demek istediniz heralde? :)

Icimi rahatlatti bu yorum, 5mgdan bisey olmaz diye dusunuyorum ben de ama takintiliyim iste :)

hayır canım 150 mg kullanıyo
annem ağır bi bunalım geçirdi o yüzden yüksek dozda ilaç kullanıyo ancak rahatlıyo

Faydalı olabilir. Ben yine de antidepresan belasına bulaşılmamasından yanayım çünkü vücut bir müddet sonra bunlara alışıyor düzelseniz bile bu ilaçları almadığınızda kendinizi kötü hissediyorsunuz. Çarpıntınızın nedeni neymiş bunu söylediler mi ? Kansızlık da çarpıntı yapar mesela.

hayır canım 150 mg kullanıyo
annem ağır bi bunalım geçirdi o yüzden yüksek dozda ilaç kullanıyo ancak rahatlıyo
Anladim, cok gecmis olsun. Cok illet bir hastalik gercekten

Daha once de kullandim ve icmedigimde cok kotu oluyordum gercekten de. Ama annem o zamanlar daha iyi oldugumu soyluyor, guluyormusum egleniyormusum falan.

Doktor annemin arkadasiydi, annem ona anlatmis durumumu ben de gittim ama cok uzun surmedi soru sordu falan. Daha once kan testleri yaptirmistik ve cok asiri bisey cikmamisti. Ilaci tavsiye etti iste. Hatta 5mg degil 2.5 kullanicakmisim, gunde yarim yani

Bahsettiğin ilacı bana da vermişlerdi ve aynı dozu uygun gördü doktorum. Bu ne demek biliyor musun ''aslında senin hiç birşeyin yok ama beynine hakim olamıyorsun ve bu sorunu kendin aşamıyorsun bu ilacı içtiğinde sana iyi geldiğine inanacaksın ve bu şekilde hayata devam edeceksin''. Büyük bir sorunun olsa zaten başka ilaçlar verir ben panik atak ta bir çok hap kullandım allahtan çok kısa sürdü. O yüzden bu konularda biraz deneyimli oldum canım. Sana tavsiyem lütfen kullanma ciddi sorunu olmayan kimse bu ilaçları kullanmamalı bence. Hayatında bir şeyler ters gidebilir,depresyona da gireblirsin bunlar günümüz koşullarında çok doğal. Bir psikoloğa görünerek aşmaya çalışsan daha yararlı olur bence.

Dediklerinizi anliyorum ve katiliyorum. Plasibo etkisi yapan ilaclar da var. Ama ben bu ilaclarin beynin bozulan kimyasini duzenledigini dusunuyorum. Kendim bu durumdan cikamayacagim cunku yillardir boyleyim ve git gide kotu oluyorum. Tek iyi halim antidepresan kullandigin zamandi. Olumu dusunmek benim icin cok normal bir hale geldi, bu durumdayken kendi kendime bu durumu cozemem.

Ayrica zaten bu ilac carpinti icin istemesem de kullanmak zorundayim

O zaman durum başka. Dilerim en kısa zaman da her şey yoluna girer. Geçmiş olsun.

Dediginiz ilaci bilemiyorum ama ben cok ciddi kilo verdigim donemde antidepresan kullaniyordum. Hem de 10 20 kilodan bahsetmiyorum cok fazla kilo verdim. Daha sonra koruma doneminde de kullandim hep. Bana hicbir yan etkisi olmadi. Hem bu konularda kar zarar hesabi yapmaniz en iyisi. Kullanacaginiz ilac faydali olursa gercekten aldiginiz 3-5 kilo yasam kalitenizi arttirmanizla kiyaslanmaz bence.

Her antidepresan kilo aldıracak diye bir kaide yok ki. Bence bir süre kullanın. Baktınız böyle bir etkisi var o zaman ilacınızı değiştirirsiniz.

bende dün losiram diye bir ilaca başladım, o da antidepresan....sizin konunuz şu yönden dikkatimi çekti, keşke bende kilo aldırsa bu ilaç
çünkü 172 boyum var kilom 53
inşallah bana aldırır

Her antidepressn her bunyede farkli tepki veriyor. Bana kilo aldiran da oldu, verdiren de. Ama zaten 5mg cok cok dusuk, bir etkisi olacagini sanmiyorum. Normalde ilk baslayanlar 20mg dan basliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…