• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Antidepresan hakkında bilgisi olanlar

Antidepresan tavsiye ile alınacak bir şey değildir. Bırakması bile oldukça zahmetli ve doktor kontrolünde olması gerekli. Cevabınızı yanlış yerde arıyorsunuz
Sorumu iyi okumamışsınız sanırım. Doktor kontrolünde kullanacağım tabiki zaten reçetesiz alınmıyor bu ilaçlar. Sadece kullananlar ne etkilerini gördü onun için sordum

Pardon da siz şaka mısınız? Bahsettiğim şeylerden 2 aylık sevgilim mi dikkatinizi çekti? Kurs bişeylerle oyalanma demişsiniz bunların hepsini bilmiyorum mu sanıyorsunuz. Ancak insan depresyondayken büyük bi buhranın içindeyken odadan odaya adım atamıyor sokakta yürüyemez hale geliyor ama sizler herşeyi biliyorsunuz oturduğunuz yerden ahkam kesiyorsunuz. Bunları başaramamak beyine söz geçirememek ve duyguları yönetememekle başlıyor zaten bu psikolojik sıkıntı. Bana gelmiş halk eğitime git diyorsunuz aa hadi canım
Çok şakacıyım evet... Gerçekten depresyona girmiş olsan zaten burada olmazsın...

Somatik sıkıntılar nedeniyle kullansam bile tecrübemden ötürü bir yanıt vermek isterim. Asla bir uzman olmadığımı sadece mantık yürüterek bir önerme sunduğumu da ayrıca belirteyim. Antidepresanın dönemlik kullanımı aslında yaşadığınız travma ile ne kadar süre yaşadığınız ve travmanın hayatınızdaki kapladığı alanla doğru orantılı bence, bunu bizzat yaşantımdan biliyorum. Sizin durumunuzda altta yatan sebep ta çocukluğunuzdan beri gelen ve hayatınızın muhtemelen çoğu alanına yansımış olan bir travmatik dönem gibi algıladım yazdıklarınızdan. Bu sebeple ilaç kullansanız bile sorunun kaynağı olan travmayı ortadan kaldırmadığınız için ya çok uzun süreli ilaç kullanımı ya da en azından psikoterapi ile desteklemek gerekiyor olabilir. Çünkü bildiğim kadarıyla sorunun kaynağı ve yansıtma şekli hakkında farkındalığı yüksek olmayan insanlar için doktorlar psikoterapiyi daha çok tercih ediyor, doktorumun bana söylediği buydu. Sizin durumunuz da sanki sebebi ve hayatınızdaki etkisi konusunda aradaki bağlantı sizin tarafınızdan çok keşfedilememiş bir travmadan kaynaklı gibi gözüküyor.

Somatik sıkıntılar nedeniyle kullansam bile tecrübemden ötürü bir yanıt vermek isterim. Asla bir uzman olmadığımı sadece mantık yürüterek bir önerme sunduğumu da ayrıca belirteyim. Antidepresanın dönemlik kullanımı aslında yaşadığınız travma ile ne kadar süre yaşadığınız ve travmanın hayatınızdaki kapladığı alanla doğru orantılı bence, bunu bizzat yaşantımdan biliyorum. Sizin durumunuzda altta yatan sebep ta çocukluğunuzdan beri gelen ve hayatınızın muhtemelen çoğu alanına yansımış olan bir travmatik dönem gibi algıladım yazdıklarınızdan. Bu sebeple ilaç kullansanız bile sorunun kaynağı olan travmayı ortadan kaldırmadığınız için ya çok uzun süreli ilaç kullanımı ya da en azından psikoterapi ile desteklemek gerekiyor olabilir. Çünkü bildiğim kadarıyla sorunun kaynağı ve yansıtma şekli hakkında farkındalığı yüksek olmayan insanlar için doktorlar psikoterapiyi daha çok tercih ediyor, doktorumun bana söylediği buydu. Sizin durumunuz da sanki sebebi ve hayatınızdaki etkisi konusunda aradaki bağlantı sizin tarafınızdan çok keşfedilememiş bir travmadan kaynaklı gibi gözüküyor.
Evet ama herşeyi fazla düşünmek veya sosyal anksiyetesi olan da bi insanım yanı bi şekilde beynimi rahatlatmam lazım travmatik olmayan şeyler. Kısacası herşey var diyebilirim fazla hassasım

hayatım boyunca hep hassastım hep çok düşünceliydim. Zor bi çocukluk geçirdim huzursuz bir ailede büyüdüm hala da devam etmekte. Büyük duygusal boşluklarım var babamdan görmediğim sevgiyi başka erkeklerde arıyorum 2 aylık sevgilimden ayrıldım ona bile kahroldum elim ayağım kalkmıyo siz düşünün artık. Aşırı düşünmek fazla düşünmek herşeyi en ince ayrıntısına kadar düşünmek beni çok yordu hayatım boyunca bu hep böyleydi. Şimdi psikiyatriye gitmek istiyorum ilaç yazacak muhtemelen beynimi rahatlatacak umursamaz biri olacaksam kullanmakta istiyorum kullanan bilem biri var mı etkisi var mı gerçekten ben kullandım hayatım daha yaşanabilir hale geldi diyen var mı cevap verirseniz sevinirim çünkü ben bu beyinle ve bu hassas kalbimle daha fazla yaşama ayak uyduramıyorum etkisini görür müyüm
Antidepresanlarla ilgili her soruyu bana sorabilirsiniz bu konuda uzmanım

Back