• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Antidepresan hakkında bilgisi olanlar

leondapper

Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2022
301
211
18
hayatım boyunca hep hassastım hep çok düşünceliydim. Zor bi çocukluk geçirdim huzursuz bir ailede büyüdüm hala da devam etmekte. Büyük duygusal boşluklarım var babamdan görmediğim sevgiyi başka erkeklerde arıyorum 2 aylık sevgilimden ayrıldım ona bile kahroldum elim ayağım kalkmıyo siz düşünün artık. Aşırı düşünmek fazla düşünmek herşeyi en ince ayrıntısına kadar düşünmek beni çok yordu hayatım boyunca bu hep böyleydi. Şimdi psikiyatriye gitmek istiyorum ilaç yazacak muhtemelen beynimi rahatlatacak umursamaz biri olacaksam kullanmakta istiyorum kullanan bilem biri var mı etkisi var mı gerçekten ben kullandım hayatım daha yaşanabilir hale geldi diyen var mı cevap verirseniz sevinirim çünkü ben bu beyinle ve bu hassas kalbimle daha fazla yaşama ayak uyduramıyorum etkisini görür müyüm

hayatım boyunca hep hassastım hep çok düşünceliydim. Zor bi çocukluk geçirdim huzursuz bir ailede büyüdüm hala da devam etmekte. Büyük duygusal boşluklarım var babamdan görmediğim sevgiyi başka erkeklerde arıyorum 2 aylık sevgilimden ayrıldım ona bile kahroldum elim ayağım kalkmıyo siz düşünün artık. Aşırı düşünmek fazla düşünmek herşeyi en ince ayrıntısına kadar düşünmek beni çok yordu hayatım boyunca bu hep böyleydi. Şimdi psikiyatriye gitmek istiyorum ilaç yazacak muhtemelen beynimi rahatlatacak umursamaz biri olacaksam kullanmakta istiyorum kullanan bilem biri var mı etkisi var mı gerçekten ben kullandım hayatım daha yaşanabilir hale geldi diyen var mı cevap verirseniz sevinirim çünkü ben bu beyinle ve bu hassas kalbimle daha fazla yaşama ayak uyduramıyorum etkisini görür müyüm
düzenli psikoloğa da gidin hemen ilaç kullanmayın derim, psikolog uygun görürse psikiyatriste yönlendirir

İlk antideprasanimi 10 yaşında şurup olarak kullandım ondan sonra da ara ara doktora gittiğimde kullandım alışkanlık yapanı da kullandım yapmayanı da çünkü bende çok kötü bir çocukluk gençlik geçirdim ben faydasını çok gördüm asla karşı değilim ilaç kullanmaya zaten bu benim değil doktorların tavsiyesi yaklaşık 2 senedir kullanmıyorum hamilelik emzirme falan girdi araya şu an iyi hissediyorum kendimi ama yine kötü hissedersem ve doktorda uygun görürse tekrar kullanırım

İlk antideprasanimi 10 yaşında şurup olarak kullandım ondan sonra da ara ara doktora gittiğimde kullandım alışkanlık yapanı da kullandım yapmayanı da çünkü bende çok kötü bir çocukluk gençlik geçirdim ben faydasını çok gördüm asla karşı değilim ilaç kullanmaya zaten bu benim değil doktorların tavsiyesi yaklaşık 2 senedir kullanmıyorum hamilelik emzirme falan girdi araya şu an iyi hissediyorum kendimi ama yine kötü hissedersem ve doktorda uygun görürse tekrar kullanırım
Herşeyi kafayı takmayı engelliyo mu gerçekten daha rahat biri mi oluyosunuz anlatır mısınız

İlaç kullanmaya cok karşı bir insandım. Benim iradem yok mu bu haplar mı beni sağlığıma kavuşturacak diyordum. Arkadaşım astım hastalarına ortamda bir sürü oksijen var neden nefesiniz daralıyor diyor muyuz demişti. Sonra doktora gittim. Cünkü gerçekten bir yerde irade yetmiyor. Ben bugüne kadar ilaç almayı reddetttiğim icin belki de ilerledi anksiyetem. Su an daha iyiyim. Zihnim sustu, daha net düşünüp boşver diyebiliyorum. Doktorumda bana güven deyince biraz rahatladım. Umarım tedavi bitince de sağlığıma tamamen kavuşmuş olurum.

İlaç kullanmaya cok karşı bir insandım. Benim iradem yok mu bu haplar mı beni sağlığıma kavuşturacak diyordum. Arkadaşım astım hastalarına ortamda bir sürü oksijen var neden nefesiniz daralıyor diyor muyuz demişti. Sonra doktora gittim. Cünkü gerçekten bir yerde irade yetmiyor. Ben bugüne kadar ilaç almayı reddetttiğim icin belki de ilerledi anksiyetem. Su an daha iyiyim. Zihnim sustu, daha net düşünüp boşver diyebiliyorum. Doktorumda bana güven deyince biraz rahatladım. Umarım tedavi bitince de sağlığıma tamamen kavuşmuş olurum.
Bende de irade denen şey asla yok bunu bildiğim için gitmek istiyorum artık. İnsanlar şöyle yap şunu düşün diyor zaten düşünüyorum hepsini biliyorum da ama uygulayamamak sıkıntı beynimi ve kalbimi yönlendiremiyorum hiçbir şekilde. İlaç kullanınca daha rahat umursamaz olur muyum

Size yakın bir kişiliğim var 1.5 yıldır psikiyatra gidiyorum
Ara ara iyiyim diye düşünüp ilaçlari biraktim
Ama yanılmışım, toplamda 5 farkli ilaç kullandigim dönemde oldu
Şimdi bir tane normal bir tane de yeşil reçeteli ilaç kullaniyorum
Ve evet düşüncelerim , herseyi kafaya takmam ve en ince ayrintilari düşünmem bitti denecek kadar az
Umursamaz bi haldeyim şimdi
Kafam rahat,beynimi kemiren düşüncelerim yok çok şükür

Antidepresan tavsiye ile alınacak bir şey değildir. Bırakması bile oldukça zahmetli ve doktor kontrolünde olması gerekli. Cevabınızı yanlış yerde arıyorsunuz

Herşeyi kafayı takmayı engelliyo mu gerçekten daha rahat biri mi oluyosunuz anlatır mısınız
Tabi ki ilacına göre değişiyor ama etkiliyor kafaya takmamayı doktorum bana şunu demişti ilacı kullanınca daha rahat gevşemiş olacaksın kafaya daha az takacaksin ve zamanla göreceksin ki taktığın şeylerin ne kadar sana zarar veriyor taksan da takmasan da hersey olacağına varıyor ve geçmişi de degistiremiyorsun o zaman bir farkındalık oluşuyor ve ilacı bıraktıktan sonrada alışkanlığa dönüşüyor ve eskisi kadar takmıyor olacaksın demişti ve gerçekten de öyle oluyor

Çok kısa bir süre lisede kullanmak zorunda kaldım benim de lisede psikolojim pek iyi değildi ama bana verilen ilaçlar biraz ağırdı sanırım şuan isim vs hatırlamıyorum çünkü 1 hafta bile sürmedi kullanmam. Uyumak dışında bişey yapmama imkan tanımadı çünkü. Sonra üstüne annemle babamı kaybettim yine kullanmadım, yabancı dizi falan izledim tüm gün starbuckstan kahve alıp kimseyle muhattap olmayıp game of thrones izleyerek ağır bir depresyonu nasıl atlattığımı ben de bilmiyorum. 😂

toplamda 3 kere antidepresan kullandım.
ilk kullanımım ağır panik atak dönemimde oldu ve yaklaşık 1.5 yıl sürdü. bir daha panik atak yaşamadım hem rahatlattı hem de tedavi etti.
diğer iki kullanımım da hayatımın kötü dönemlerindeydi. hepsinde inanılmaz fayda gördüm ama hepsini de doktor kontrolünde kullandım. duygusuz bir insan olmuyorsunuz, mantıklı bir insan oluyorsunuz. hiçbir şeyi kafaya takmama gibi bir durum olamaz ama çok daha az takıp çok daha kısa sürede çözümler buluyorsunuz.
hiçbir ilacım da bağımlılık yapmadı, bırakırken doktor kontrolünde yavaş yavaş bırakmanız gerekiyor.

umarım kısa sürede sağlığınıza kavuşursunuz.

İlk zamanlar biraz fazla uyku yapabiliyor vücut adapte olana kadar sonra daha rahat ediyor insan inanın stres o ilaçtan daha fazla zarar veriyor bedene ben 3 yıldır anksiete için ilaç içiyorum 8.kattan aşağı bakamayan ben🙈😂 şimdi çıkıp cam siliyorum ipe çamaşır asıyorum verdiği rahatlık böyle örneklendireyim dedim😊

2 aylık sevgiliden ayrılmak seni antidepresana mı yönlendiriyor. Bu mu tek sorun?? Madem herşeyi fazla düşündüğünün farkındasın ilk sarılacağın şey beynini uyuşturmak olmasın. Halk eğitim kursları başlıyor bir çok yerde. Zamanını doldur, kendini oyala, kendini geliştir. Ailemizi seçemiyoruz ama geleceğine yön verebilirsin. Belki ilaçların etken maddesine alerjin var kafana göre kullanma..

Gittiğiniz uzman size ilaç önerirse bununla ilgili bilgilendirir zaten ve doktorun önerdiği mutlaka iyileşme için gereklidir orası elde var bir. Ama siz de şu düşüncenizi değiştirin; davranışlarımızın geçmişimizdeki kökenleri bulmak onu kader gibi kabul etmek değildir hatta tam tersi olmalı. Huzursuz bir ailede büyüdüm babamla ilişkimde sorunlar vardı o yüzden yanlış erkeklere yanlış şekilde bağlanıyorum demek ki hep böyle yapacağım olmaz. Benim yanlış iliikilerimin sebepleri bunlar o zaman benim bundan vazgeçmem lazım diye düşünmelisiniz. Terapi alabilirseniz şahane olur ama alamazsanız da babanızla ilişkiniz erkeklerle ilişkiniz hakkında sağlıklı ve iradeli bir şekilde düşünüp kararlar almaya çalışın. Şu tip erkeklerle ve şu dozda ilişki kurmamalıyım diye sürekli kendinizi analiz edin ve kararlar verin. Özellikle kadınlar için aşk kendini sorgusuz akışa bırakacağı bir durum olmamalı. Sürekli düşünmek lazım üstünde çoğu zaman akılla karar vermek lazım

Gittiğiniz uzman size ilaç önerirse bununla ilgili bilgilendirir zaten ve doktorun önerdiği mutlaka iyileşme için gereklidir orası elde var bir. Ama siz de şu düşüncenizi değiştirin; davranışlarımızın geçmişimizdeki kökenleri bulmak onu kader gibi kabul etmek değildir hatta tam tersi olmalı. Huzursuz bir ailede büyüdüm babamla ilişkimde sorunlar vardı o yüzden yanlış erkeklere yanlış şekilde bağlanıyorum demek ki hep böyle yapacağım olmaz. Benim yanlış iliikilerimin sebepleri bunlar o zaman benim bundan vazgeçmem lazım diye düşünmelisiniz. Terapi alabilirseniz şahane olur ama alamazsanız da babanızla ilişkiniz erkeklerle ilişkiniz hakkında sağlıklı ve iradeli bir şekilde düşünüp kararlar almaya çalışın. Şu tip erkeklerle ve şu dozda ilişki kurmamalıyım diye sürekli kendinizi analiz edin ve kararlar verin. Özellikle kadınlar için aşk kendini sorgusuz akışa bırakacağı bir durum olmamalı. Sürekli düşünmek lazım üstünde çoğu zaman akılla karar vermek lazım
Bunların hepsini biliyorum emin olabilirsiniz öyle düşünüp karar vermem gerekiyor. Asıl sorun burada başlıyor beynimi yönlendirememk bunu başaramamak bu durumun içinde olmayan anlayamaz bunları insanlar başarabilse psikolojik sıkıntı diye bişey olmazdı

2 aylık sevgiliden ayrılmak seni antidepresana mı yönlendiriyor. Bu mu tek sorun?? Madem herşeyi fazla düşündüğünün farkındasın ilk sarılacağın şey beynini uyuşturmak olmasın. Halk eğitim kursları başlıyor bir çok yerde. Zamanını doldur, kendini oyala, kendini geliştir. Ailemizi seçemiyoruz ama geleceğine yön verebilirsin. Belki ilaçların etken maddesine alerjin var kafana göre kullanma..
Pardon da siz şaka mısınız? Bahsettiğim şeylerden 2 aylık sevgilim mi dikkatinizi çekti? Kurs bişeylerle oyalanma demişsiniz bunların hepsini bilmiyorum mu sanıyorsunuz. Ancak insan depresyondayken büyük bi buhranın içindeyken odadan odaya adım atamıyor sokakta yürüyemez hale geliyor ama sizler herşeyi biliyorsunuz oturduğunuz yerden ahkam kesiyorsunuz. Bunları başaramamak beyine söz geçirememek ve duyguları yönetememekle başlıyor zaten bu psikolojik sıkıntı. Bana gelmiş halk eğitime git diyorsunuz aa hadi canım

Back